Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב משומש בתקציב מוגבל (עד כ 25000 ש"ח), והומלץ לי לבחון סיטרואן קסרה (לשנת 2002 - 2004 מחיר נע בסביבות 10000-15000) וסיטרואן קסרה פיקאסו (לשנת 2007 המחיר בסביבות 25000, לשנת 2002-2004 מחירים דומים לקסרה).

אני לא אכנס להתלבטות הנוגעת לגודל הרכב- ללא ספק לפיקאסו יש יותר מרחב פנימי כולל יותר מקום במושב האחורי ויותר תא מטען. מה שאני מתלבט לגביו הוא המנוע ותיבת ההילוכים. אני הולך ומתפתה לכיוון מנוע טורבו דיזל ואני רק רוצה לוודא שאני לא עושה שום טעות "דרסטית" ובעצם שיש לי את כל המידע לפני שאני בוחר וקונה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה שאלות:

1. מה כולל טסט למנוע דיזל, וכמה קשה להעביר את הרכבים הנ"ל טסט? (לרוב בשנתונים המדוברים לקסרה יש לפחות 200k ק"מ ולקיסרה פיקסו דיזל מעל 300k קמ)

2. בקסרה יש דגם עם מנוע 2 ליטר ותיבה אוטומטית - יש למישהו ניסיון עם דגם זה?

3. לגבי הדגמים הידניים: ביקורות על רכבי סיטרואן חדשים יותר לא הרעיפו שבחים על התיבה הידנית (מישהו אף כתב לגבי ה C3 פיקסו ש"להעביר הילוך זה כמו לבחוש בסיר מרק"), לצערי לא הצלחתי עד כה למצוא ביקורות למכוניות שאני חושב לקנות, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הקסרה והקסרה פיקאסו עם תיבה ידנית.

4. אמינות- אשמח לשמוע חוות דעת

5. צריכת דלק- אשמח אם למישהו יש ניסיון עם אחד מהדגמים הנ"ל ויוכל לתת חוות דעת

6. נקודה אחרונה: אני גר בירושלים ורוצה לוודא שלדגמים הנ״ל יש מספיק כוח לעלות לבירה בכבוד ;-)

תודה מראש!

פורסם

הקפצה...

אשמח אם למישהו יש עצה באופן כללי לגבי רכבי דיזל ומה כולל טסט למכוניות דיזל

תודה

פורסם

עשיתי בפעם הראשונה טסט לרכב דיזל(מגאן 2 DCI) לפני שבועיים, לא ראיתי שום הבדל חוץ מהתור הקצר בהרבה מהתור למכוניות הבנזין.

הייתה לי קסארה 2.0 בנזין במשך שנתיים, ממליץ מאוד על הרכב. לא זללני(צריכה כמו של ה1.6), נוח וחזק, ואם מטופל היטב הוא גם אמין.

נקנתה לאחר חודש וחצי עם 1.6 שהלכה לעולמה בתאונה.

פורסם

1. טסט רגיל כמו לכל רכב בנזין, למעט בדיקת עשן, שהיא שונה.

רכב שהוא בגדול תקין ולא פולט ענני עשן שחור, עובר את הבדיקה בלי בעיה.

2. התיבה האוטומוית היא AL4, זהה לתיבות אוטומטיות בכל שאר דגמי פיז'ו וסיטרואן, כולל בנזין.

יש האומרים שהמומנוט הגבוה של הטורבו דיזל מעמיס על התיבה והיא מחזיקה פחות זמן ביחס לרכבים עם מנוע בנזין. בכל מקרה תיבה כזו ברכב עם 200.000 ק"מ ומעלה זה הימור לא בטוח וכדאי להעדיף את הדגם הידני.

3. תיבה ידנית לא הכי מדוקית וחלקה שיש אבל בסה"כ סבירה.

4. האמינות בגדול לא רעה וטובה בהרבה מהתדמית שיש לסיטרואן. אבל רכב עם 200-300 אלף קילומטר זה רכב שיש לו בלאי וצפויות תיקונים ותקלות. כאן הרבה תלוי ביחס ותחזוקה שקיבל הרכב אצל הבעלים הקודמים.תיקון מערכת דלק בדיזל זה סיפור מאוד יקר.

5. מעריך שבסדר גודל של 1 ל 15 בקסארה וקצת פחות בפיקאסו. דיזל כמובן

6. טורבו דיזלים עילים את העליה לירושליים בקלות וללא מאמץ. גם 2.0 בנזין.

גם 1.6 עולה ללא בעיה, אבל לא כמו השניים הקודמים.

פורסם

תודה רבה!

ושאלות המשך...

1. אני מבין אם כן שבכל מקרה כדאי לתקצב שיפוץ / החלפת תיבת הילוכים

2. יש טיפים למה כדאי לשים לב בנוגע למערכת הדלק בדיזל? מה התקלות והבלאי הנפוצים? במקרה של צורך בתיקון- על איזו הוצאה מדובר?

פורסם

ממליץ להשתמש במנוע חיפוש של הפורום ולקרוא כמה שירשורים בהם דיברנו על רכישת רכבי דיזל ישנים עם קילומטרז' גבוה.

החלפת מזרקים ומשאבת הזרקה זה סיפור שיכול להגיע ל 7000-9000 ש"ח וכשקונים רכב עם 300 אלף ק"ם צריכים לקחת את זה בחשבון.

שיפוץ תיבת הילוכים אוטומטית ברמה טובה - כ 6000 ש"ח.

אני לא חושב שהיו קסארה פיקאסו דיזל אוטומטיות, קסארות רגילות דיזל אוטומטיות כן היו.

לדעתי, קסארה פיקאסו זה רכב פנטסטי, ואם אתה לא נוסע הרבה, הייתי ממליץ להתמקד בקסארה פיקאסו בנזין 2.0 אוט', הכי חדשה והכי שמורה שהתקציב שלך מאפשר.

פורסם

שוב, תודה על המשך התשובות.

אכן חיפשתי כאן בפורום, וקראתי את כל המידע שיכלתי לדלות על קסארות למיניהן.

לצערי נחלתי הצלחה פחותה בכל הנוגע לעניני מנוע דיזל.

פורסם
תקנה יפני בתקציב הזה חבל שתיכנס להרפתקאות שלא תצא מהן

תבסס את דברך לאיזה הרפתקאה מיוחדת יותר הוא יכנס מאשר היפנית שירכוש. כבעלים לשעבר של קסרה (בנזין) האוטו גילה אמינות סבירה ומעלה.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תוכן חדש...