שלום,
אני מחפש רכב משומש בתקציב מוגבל (עד כ 25000 ש"ח), והומלץ לי לבחון סיטרואן קסרה (לשנת 2002 - 2004 מחיר נע בסביבות 10000-15000) וסיטרואן קסרה פיקאסו (לשנת 2007 המחיר בסביבות 25000, לשנת 2002-2004 מחירים דומים לקסרה).
אני לא אכנס להתלבטות הנוגעת לגודל הרכב- ללא ספק לפיקאסו יש יותר מרחב פנימי כולל יותר מקום במושב האחורי ויותר תא מטען. מה שאני מתלבט לגביו הוא המנוע ותיבת ההילוכים. אני הולך ומתפתה לכיוון מנוע טורבו דיזל ואני רק רוצה לוודא שאני לא עושה שום טעות "דרסטית" ובעצם שיש לי את כל המידע לפני שאני בוחר וקונה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי עם כמה שאלות:
1. מה כולל טסט למנוע דיזל, וכמה קשה להעביר את הרכבים הנ"ל טסט? (לרוב בשנתונים המדוברים לקסרה יש לפחות 200k ק"מ ולקיסרה פיקסו דיזל מעל 300k קמ)
2. בקסרה יש דגם עם מנוע 2 ליטר ותיבה אוטומטית - יש למישהו ניסיון עם דגם זה?
3. לגבי הדגמים הידניים: ביקורות על רכבי סיטרואן חדשים יותר לא הרעיפו שבחים על התיבה הידנית (מישהו אף כתב לגבי ה C3 פיקסו ש"להעביר הילוך זה כמו לבחוש בסיר מרק"), לצערי לא הצלחתי עד כה למצוא ביקורות למכוניות שאני חושב לקנות, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הקסרה והקסרה פיקאסו עם תיבה ידנית.
4. אמינות- אשמח לשמוע חוות דעת
5. צריכת דלק- אשמח אם למישהו יש ניסיון עם אחד מהדגמים הנ"ל ויוכל לתת חוות דעת
6. נקודה אחרונה: אני גר בירושלים ורוצה לוודא שלדגמים הנ״ל יש מספיק כוח לעלות לבירה בכבוד
תודה מראש!