Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בדקתי היום סוזוקי סוייפט ידנית והבדיקה היתה טובה, חוץ מפרט אחד.

המנוע.

מצ"ב קובץ הבדיקה.

מה הוא אומר?

ואיך זה יכול לקרות לאוטו כמעט חדש?

האם יש בעיה של אמינות בסוזוקי החדשות?

האם להתרחק מהאוטו?

כל השאר תקין 100% לפי הבדיקה.

2013-09-29 16.20.07.jpg

פורסם

אישית מה שאני מבין מהגרף הוא שלא בדקו את המנוע בסל"ד שתואם לכוח המירבי.

אבל אולי יש תובנות אחרות מהענין הזה.

מה מקורו של הרכב - פרטי/ליסינג?

מה היה לבעלי הרכב לומר בנושא?

פורסם

67 כ''ס לעומת 94 מהיצרן? מה זה הביזיון הזה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם הבדיקה בוצעה כמו שמצוין בבלוקים בצד שמאל אז לי לפחות זה מסתדר.

3/4 מהסל"ד שבו מופק נתון המקסימום הפיק בדיוק 3/4 מההספק המקסימלי.

איזה מכון ביצע הבדיקה?

פורסם

אכן אני כרגע רואה את זה אבל למה הבוחן לא העלה ל6000 סל''ד על מנת לקבל הספק גבוהה יותר?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

למיטב הבנתי מדובר בדו"ח מופרך ושרלטני. ניתן גם לכנותו הונאה והטעייה.

מדוע אני כה נחרץ ? שים לב לעובדות התמוהות הבאות :

1. מצד אחד בסיכום המילולי נטען :"בלוק מנוע - הספק נמוך". מה שלכאורה נסמך על הספק מדוד של 67.6 כ"ס למול 94 תאורטיים של היצרן. ( כ - 72% מהנדרש).

כיצד זה מתיישב עם כך שבאותו דו"ח מצויין - "סיכום משוקלל למצב המנוע - 88%" ?

2. הספק מירבי של מנוע הסוזוקי מגיע בסל"ד של 6,000 סל"ד. איזו משמעות יש למדוד הספק ב 4,365 סל"ד? ברור שהוא לא יהיה בשיא. כך שברור שכל הנתון ומסקנת "הספק נמוך" חסרת ביסוס.

3. מומנט המוצהר של היצרן הינו 12 קג"מ ב - 4,800 סל"ד. בדו"ח נמדד 11.4 ב - 1,930 סל"ד. זהו נתון בלתי הגיוני בעליל ,

למרות שהוא לכאורה מצויין. הסוזוקי הזו בעלת מנוע אטמוספרי עם 16 שסתומים , כך שהמומנט העיקרי אינו מצוי בסל"ד נמוך כמו במנועי טורבו חדישים . מומנט כזה - 11.4 מצוי בפועל מעל 3,500 סל"ד.

4. הגרף המאויר מציג נתונים בלתי הגיוניים. התוצאות הושגו בו בסל"דים של 6,500 עד 9,000 סל"ד - הזוי קמעא...

5. גרף אמיתי ומקצועי מציג בציר ה - X סל"ד ולא קמ"ש. איך יתכן שבציר ה Y מוצג סל"ד עם הספק ועם מומנט ?

בקיצור - להתעלם מהחירטוט.

פורסם

זה בקומפיוטסט הרצליה.

גם אני הסתכלתי על הדו"ח ויצאתי מבולבל.

נתון כזה אם הוא אמיתי הוא פשוט מפחיד.

בעל המכון טען שהוא לא הצליח להגיע למקסימום סלד, ויש בעיית תיאום (כמו שמצויין בתמונה).

עוד הוא טען שהוא לא רצה לקרוע את האוטו (מילים דומות). והתוצאה היא לדעתו בסדר.

האם כדאי לקחת אותו לבדיקה במכון נוסף? (עוד 500 ש"ח).

או לוותר על האוטו (מפחיד אותי רק לחשוב שיש בעיה כלשהי במנוע)

פורסם

עוד הוא טען שהוא לא רצה לקרוע את האוטו (מילים דומות). והתוצאה היא לדעתו בסדר.

אין חדש תחת השמש.

בע"פ, אומרים משהו אחד ובכתוב משהו אחר.

הבדיקה הזו לא שווה גרוש היות ולא בוצעה לפי נתוני יצרן.

מנוע שברחו לו, 30 סוסים מהאורווה תמיד בלאי זה יהיה מלווה בעוד תסמינים.

מלבד אבדן הכוח כגון:עישון, ניפוח מצינור נשם, רעידות, צלצולים, וכו'

אם חששך היחיד, זה הבדיקה ההזויה הזו והרכב נוסע טוב.

אזי לדעתי עליך, לגשת למוסך מורשה שיבדוק ומשם תמשיך הלאה.

פורסם

הבדיקה לא תקינה - שלמת מחיר מלא - דרוש לחזור על הבדיקה.

(על פניו אין סיבה שלא יהיה תקין)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם חוזר על הבדיקה מישהו לא מקצועי מספיק, שכנראה לא יודע לנסוע על ידני.

מה זה שווה.

רק בשביל החשש, שווה להוסיף את העשריה בשביל חדש.

אני פה בדילמה עצבנית.

פורסם
למיטב הבנתי מדובר בדו"ח מופרך ושרלטני. ניתן גם לכנותו הונאה והטעייה.

מדוע אני כה נחרץ ? שים לב לעובדות התמוהות הבאות :

1. מצד אחד בסיכום המילולי נטען :"בלוק מנוע - הספק נמוך". מה שלכאורה נסמך על הספק מדוד של 67.6 כ"ס למול 94 תאורטיים של היצרן. ( כ - 72% מהנדרש).

כיצד זה מתיישב עם כך שבאותו דו"ח מצויין - "סיכום משוקלל למצב המנוע - 88%" ?

2. הספק מירבי של מנוע הסוזוקי מגיע בסל"ד של 6,000 סל"ד. איזו משמעות יש למדוד הספק ב 4,365 סל"ד? ברור שהוא לא יהיה בשיא. כך שברור שכל הנתון ומסקנת "הספק נמוך" חסרת ביסוס.

3. מומנט המוצהר של היצרן הינו 12 קג"מ ב - 4,800 סל"ד. בדו"ח נמדד 11.4 ב - 1,930 סל"ד. זהו נתון בלתי הגיוני בעליל ,

למרות שהוא לכאורה מצויין. הסוזוקי הזו בעלת מנוע אטמוספרי עם 16 שסתומים , כך שהמומנט העיקרי אינו מצוי בסל"ד נמוך כמו במנועי טורבו חדישים . מומנט כזה - 11.4 מצוי בפועל מעל 3,500 סל"ד.

4. הגרף המאויר מציג נתונים בלתי הגיוניים. התוצאות הושגו בו בסל"דים של 6,500 עד 9,000 סל"ד - הזוי קמעא...

5. גרף אמיתי ומקצועי מציג בציר ה - X סל"ד ולא קמ"ש. איך יתכן שבציר ה Y מוצג סל"ד עם הספק ועם מומנט ?

בקיצור - להתעלם מהחירטוט.

תגובה לעניין!

כל הבדיקת הספק הזאת הזויה, שיא ההספק כמו שאתה רואה צריך להיות ב-6000 סל"ד, בבדיקה הוא הגיעה רק ל-4300 מין הסתם שבסל"ד כזה לא תקבל 94 כ"ס.

אם אתה ממש רוצה להיות בטוח לגבי הספק מנוע חפש מכון דיינו מקצועי, אין הרבה כאלה בארץ.

בכל מיקרה, הבדיקה נראת טובה למדי, לא הייתי חושש לגבי ההספק מנוע, הבדיקות שם רחוקות מלהיות מדויקות. חוץ מזה הנתון שמתקבל בבדיקה הוא בגלגלים או על הקרנק? כי גם פה יש הבדל, יש איבוד מסוים של כוח מהרגע שהוא יוצא מהמנוע עד לרגע שהוא מגיע לגלגלים.

עצתי, עקב זה שמדובר ברכב חדש עם אחריות לא הייתי חושש לגבי המנוע, הוא מכוסה באחריות. אם אתה ממש רוצה להיות בטוח גש לסוכנות סוזוקי הקרובה לביתך ובקש נסיעת מבחן על סוויפט ידנית, תשווה את הביצועים שלה מול הרכב שאתה מעוניין לרכוש וסגור עניין.

פורסם

אז ככה, הם חיברו שני תנינים (לא הסתכלתי בדיוק איפה)

ואת התוצאות ראו בלייב על מסך פלזמה (לא שזה משנה משהו)

האוטו "נסע" על משהו שנראה כמו זה שעושים עליו בדיקת ברקסים בטסט השנתי.

עשיתי כבר נסיעת מבחן על כזו וזה מרגיש דיי דומה.

אבל לא נסעתי בזו שאני מעונין לקנות מחוץ לעיר.

מה זה מכון דיינו מקצועי? דינמונטר כזה?

פורסם

הסיכוי ליפול על מנוע לימון נמוך מאוד, ובכל מקרה אתה מכוסה באחריות יצרן לרכב מודל 2013.

אם המחיר טוב הייתי הולך על הרכב , קח בחשבון שרכב ברגע שעוזב את הסוכנות מאבד בין 10-15 אחוז ממחירו כמעט באופן מיידי ואם הרכב רשום על ליסינג זה אפילו יותר, תדאג שאחוזי ההנחה על הרכב הספציפי יתקרבו לזה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...