Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש או משומש?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

צריך את דעתכם בהתלבטות ברכישת רכב חדש או משומש.

ברשותי הון עצמי של כ - 30K-40K, הדגש הוא על רכב דיזל בטיחותי מרווח (נשוי+1 ואחד בדרך)

עשינו נסיעת מבחן על המגאן אסטייט, זהו רכב שמאוד אהבנו ועונה על כל הצרכים שלנו, במידה ונחליט לקנות אותו אז נקנה במבצע

של "חבר" ב - 125.5K, עם מקדמה בסכום ההון שלנו ופריסת תשלומים נוחה כיאה למועדון "חבר". אנו מתכוונים עם קצת מזל

כמובן וטיפול ואחזקה נאותים להחזיק את הרכב לפחות 4-5 שנים.

מנגד, ישנה התלבטות לקנות רכב דיזל ידני שיענה על דרישתינו, אז, צריך לציין שחלק מההון ידרש ליישור קו.

מרפרוף קצר בלוחות עם סכום כמו שלי קיבלתי "חום" ממצב הרכבים שאוכל לקנות, לעניות דעתי בתקציב ובצרכים שלנו שמתי לב

רק לאוקטביה ופאסט עד שנתון 05-06 בלחץ.

ההתלבטות נובעת בעיקרה מחתיכת הסכום של 125.5K שאנו הולכים להוציא על רכב חדש במידה ונחליט על כך.

מה אתם אומרים?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

קודם כול כמה אתה נוסע בשנה?

צריכת הדלק של דיזל היא מעולה, אבל אם אתה לא נוסע הרבה, אז ההבדל יכול להיות די קטן.

דבר שני, יש עוד ברירות חוץ מקניה של רכב ב-40 אלף או קניה+מימון ב-125 אלף. היום הבנקים שמחים להביא הלוואות בריבית די נמוכה, ככה שאתה יכול לקחת ולקנות רכב גם ב-60-70 אלף.

פורסם

מבחינה כלכלית גרידא לקנות רכב חדש זו לא הכי משתלם. ולקנות רנו זה עוד פחות משתלם בגלל ירידת הערך החזקה בשנים הראשונות ותדמית אמינות בעייתית משהו. אפשר לשאול מדוע ננעלת על דיזל ? האם הנסועה השנתית גבוהה במיוחד ? אבל לא הכל פרקטי בחיים ונראה לי שהלב שלך אומר אסטייט. אני חושב שלא תצטער ויהיה לך שקט בראש.

לגבי ה c3 אכן אופציה טובה. אמרת חמש שנים. מה תכנון המשפחה שלך ?? עוד ילד ?? אולי תאומים ?? כי אז אתה צריך לחשוב בכיוונים אחרים.

פורסם

אנו מתכוונים עם קצת מזל

כמובן וטיפול ואחזקה נאותים להחזיק את הרכב לפחות 4-5 שנים.

סליחה?

לא צריך מזל בשביל להחזיק רכב חדש 4-5 שנים כמו שצריך. צריך חוסר מזל+מודל מלא דפקטים בשביל לא.

אתה הרי מתלבט אולי לרכוש רכב בן 6-7 שנים. זה אומר שאתה לא "לחוץ" על חדש. לכן נראה לי הרבה יותר הגיוני להחליט שאם כבר משקיעים את ההשעה במגאן אסטייט אז זה לכיוון של הרבה שנים קדימה.

להחליף רכב חדש כל 4 שנים זה הרבה הרבה יותר יקר מלהחליף כל 8 שנים בחדש.

אם מחליפים כל שמונה אמנם נוהגים חלק מהזמן על רכב לא צעיר, אבל חוסכים את הברדק של רכישת משומש וגם יש מוטיבציה לתחזק כמו שצריך ולהנות מהפירות של זה.

עוד נקודה: מסכים עם מה שכתב לפני, שיש אופציית ביניים של לרכוש משומשת בהלוואה קטנה ב 70 אלף. גם רכב יותר טוב וחדש וגם בלי המכה הגדולה של ירידת הערך.

פורסם
מבחינה כלכלית גרידא לקנות רכב חדש זו לא הכי משתלם. ולקנות רנו זה עוד פחות משתלם בגלל ירידת הערך החזקה בשנים הראשונות ותדמית אמינות בעייתית משהו. אפשר לשאול מדוע ננעלת על דיזל ? האם הנסועה השנתית גבוהה במיוחד ? אבל לא הכל פרקטי בחיים ונראה לי שהלב שלך אומר אסטייט. אני חושב שלא תצטער ויהיה לך שקט בראש.

לגבי ה c3 אכן אופציה טובה. אמרת חמש שנים. מה תכנון המשפחה שלך ?? עוד ילד ?? אולי תאומים ?? כי אז אתה צריך לחשוב בכיוונים אחרים.

אנו עם ילדה בת 11 חודשים ואוטוטו מצפים לילד נוסף, אפשר להגיד שזה כמו תאומים, מעבר לזה זהו כרגע.

אני יודע שמבחינה כלכלית זה לא משתלם בעליל לקנות רכב חדש וזה הנושא שמביא אותי להתלבטות הזו!!!

לשאלתך מדוע ננעלתי על דיזל, ראה למטה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
סליחה?

לא צריך מזל בשביל להחזיק רכב חדש 4-5 שנים כמו שצריך. צריך חוסר מזל+מודל מלא דפקטים בשביל לא.

אתה הרי מתלבט אולי לרכוש רכב בן 6-7 שנים. זה אומר שאתה לא "לחוץ" על חדש. לכן נראה לי הרבה יותר הגיוני להחליט שאם כבר משקיעים את ההשעה במגאן אסטייט אז זה לכיוון של הרבה שנים קדימה.

אם מחליפים כל שמונה אמנם נוהגים חלק מהזמן על רכב לא צעיר, אבל חוסכים את הברדק של רכישת משומש וגם יש מוטיבציה לתחזק כמו שצריך ולהנות מהפירות של זה.

עוד נקודה: מסכים עם מה שכתב לפני, שיש אופציית ביניים של לרכוש משומשת בהלוואה קטנה ב 70 אלף. גם רכב יותר טוב וחדש וגם בלי המכה הגדולה של ירידת הערך.

אני בהחלט מסכים איתך שמבחינתי אם אני משקיע במגאן אסטייט אז זה לטווח ארוך רשמתי מינימום 4-5 שנים אבל אם הרכב יתפקד

כראוי (עם תחזוקה נאותה כמובן) אין סיבה שלא מעבר לזה.

בקשר לנסועה השנתית שלי כ25K וקצת צפונה, אני לא חושב שזה רלוונטי להחליט אם לקנות דיזל או לא, מכיוון ש:

1. המגאן מוצעת לי במחיר הרבה יותר אטרקטיבי מכל משפחתומטית.

2. אגרת הרישוי זהה לכל רכב דומה בקטגוריה בין אם זה דיזל או בנזין.

3. הנאה מנהיגה, כח זמין מסל"ד נמוך, חוץ מהוואגיות עם הTSI והג'ולייטה (חלום שלי) אין את זה בשום משפחתית.

4. וכמובן הצריכת דלק העדיפה.

אני בהחלט מעדיף רכב חדש, ולגבי משומשת בסכום של 70K זו גם אופציה אבל אם אגיע לסכום הזה אעדיף לקנות כבר את

האסטייט.

פורסם

קראתי שוב.

אני חושב שככל שהרכב ישאר אצלך יותר - ההעדפה היא לרכב חדש מהניילונים. הסיבה הפשוטה: קנית משומש בן

4 , נסעת עליו חמש שנים, אחרי תשע שנים יש לו מחלות בלאי וזיקנה (בלי שום קשר ליצרן). קנית חדש: חסכת כמה שנים של מחלות אם אתה מבין לאן אני חותר. זה סוג של אקמול שאתה קונה בכסף.

ספיגת ירידת הערך נפרשת על יותר שנים.

(בעניין כאב הראש: אני אתעלם רגע מרכישת רכב לימוני וזה יכול לקרות עם קרסו). אני גם חושב שהיבואן,קרסו, אולי המושמץ מבין היבואנים פה ,אבל לזכותו יאמר שאסטייס מתומחר מאד מפתה ותחרותי ביחס לתמורה.

לגבי הדיזל: הבנתי, אתה אוהב כח בסל"ד נמוך. דיזל אכן פתרון (הפתרון החליפי הוא מנוע בנזין מוגדש (טורבו) ועם קצת שינויי תוכנה להגיע לכח זמין כבר ב 2K-3K סל"ד . לא ממש סלד נמוך וגם בא במחיר צריכת דלק ולכן לא מומלץ.)

עניין אחרון: בסופו של דבר תצטרך למכור את הרכב וזה יכאב (תתכונן): לוי יצחק שוחט את הצרפתיות , לרנו דיזל בת 6 יד ראשונה יש יותר סיכוי להמכר טוב מרנו דיזל יד שנייה עם אותו ק"מ. לא כי היא טובה יותר, סתם כי זו מראית עין.

דבר אחרון:

לחבר מהעבודה יש רנו פלואנס בנזין ליסינג. להגיד שהיא לא רואה מוסך זה ממש שקר גס.היא דיי הרבה במוסך ולא תמיד הם מאתרים את הבעייה. המזל שא: זה ליסינג וב: זה ליסינג.

אז מגיע איש בחלוק לבן ומקבלים בנתיים רכב חלופי.

בעיקר בעיות מוזרות במערכת החשמל. ולכן אני חושב שאחריות היצרן פה כ"כ חשובה ועדיף רכב חדש ובאחריות. ככה לפחות מחלות הילדות עם סיכוי לפתרון זול.

פורסם

אני לא כול כך מבין את ההתייעצות...

רכב דיזל ב-30-40 שלא טחנו אותו, אתה לא תמצא- ועברת בלוח יד שניה וזה בדיוק מה שראית.

רכב בסכום למעלה מזה לא בא בחשבון, כי אתה מעדיף כבר את המגאן חדשה.

אז בקשר למה אתה רוצה להתייעץ בעצם?

פורסם

.

מסקרן אותי מאוד,איך הגעת למסקנה ההזוייה הזו.

אם נסתכל רק על ירידת ערך,נניח שהמגאן שווה 110K לקנייה כחדשה.

בעוד 4 שנים היא שווה בסביבות 60-65K.

לאחר 4 שנים נוספות כרכב בן 8,הרכב שווה לכל היותר 30K וגם זה בלחץ ואז בשביל להגיע לרכב חדש דומהיש להוסיף 80K.

ככל שמחכים זמן רב יותר,התוספת בשביל להשתדרג לחדש מהניילונים גבוהה יותר כי ברוב המקרים מחירי המכוניות החדשות אינם משתנים והמשומשות רק יורדות (יוצאי מן הכלל מבצעי מכירות של חברות כאלו ואחרות).

מצד שני,היום באמת לא כלכלי לקנות רכב חדש.

עדיף בכלל לרכוש רכב בן 4-5 פרטי ולהחזיקו 4 שנים ולהשתדרג או לקנות מליסינג רכב בן 3 ולהחזיקו 4-5 שנים ואז להשתדרג.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא מצליח להבין את תחשיב הנסועה שלך: רכבך הקודם עלה לכביש לפני שנתיים בדיוק, עשה 35,000 ק"מ - כלומר 17,500 בשנה, בדיוק נסועה ממוצעת לרכב בישראל.

הפורטה מסוגלת להכיל את משפחתך המתרחבת, כולל ילד שלישי כשיוולד במז"ט.

הרכב בן שנתיים ומליסינג מימוני, כלומר ספג ירידת ערך גדולה מאד, גם השנתיים הראשונות בחייו וגם הרישום כליסינג. בינינו - נראה לי שהתחשיב שלך שהרכב שוה 90 אש"ח אופטימי מאד, במציאות אתה בהחלט עשוי להפסיד עוד אי אילו אלפים.

אם אני במקומך הייתי מסיר את הקיה מהלוחות ונוהג בה עוד 3 שנים לפחות. כמובן בתנאי שלא מדובר בלימון שמפרנס מוסכים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מסקרן אותי מאוד,איך הגעת למסקנה ההזוייה הזו.

אם נסתכל רק על ירידת ערך,נניח שהמגאן שווה 110K לקנייה כחדשה.

בעוד 4 שנים היא שווה בסביבות 60-65K.

לאחר 4 שנים נוספות כרכב בן 8,הרכב שווה לכל היותר 30K וגם זה בלחץ ואז בשביל להגיע לרכב חדש דומהיש להוסיף 80K.

ככל שמחכים זמן רב יותר,התוספת בשביל להשתדרג לחדש מהניילונים גבוהה יותר כי ברוב המקרים מחירי המכוניות החדשות אינם משתנים והמשומשות רק יורדות (יוצאי מן הכלל מבצעי מכירות של חברות כאלו ואחרות).

מצד שני,היום באמת לא כלכלי לקנות רכב חדש.

עדיף בכלל לרכוש רכב בן 4-5 פרטי ולהחזיקו 4 שנים ולהשתדרג או לקנות מליסינג רכב בן 3 ולהחזיקו 4-5 שנים ואז להשתדרג.

ברור שעדיף כלכלית לרכוש רכב בן 4 ולהחזיק בו 4 שנים מאשר לרכוש חדש.

כל מה שכתבתי הוא שאם הולכים על רכישת רכב חדש אז זול בהרבה לרכוש כל 8 שנים ולא כל 4.

אתה בעצמך אומר שמוטב להחליף כל 4 שנים רכב בן 4. אז מה שאני מציע זה שילוב. שלב א חדש ושלב ב כמו שאתה מציע, רק בלי כל הברדק של רכישת רכב יד שניה והידיעה שאתה טיפלת ברכב של עצמך.

פורסם
אני לא מצליח להבין את תחשיב הנסועה שלך: רכבך הקודם עלה לכביש לפני שנתיים בדיוק, עשה 35,000 ק"מ - כלומר 17,500 בשנה, בדיוק נסועה ממוצעת לרכב בישראל.

הפורטה מסוגלת להכיל את משפחתך המתרחבת, כולל ילד שלישי כשיוולד במז"ט.

הרכב בן שנתיים ומליסינג מימוני, כלומר ספג ירידת ערך גדולה מאד, גם השנתיים הראשונות בחייו וגם הרישום כליסינג. בינינו - נראה לי שהתחשיב שלך שהרכב שוה 90 אש"ח אופטימי מאד, במציאות אתה בהחלט עשוי להפסיד עוד אי אילו אלפים.

אם אני במקומך הייתי מסיר את הקיה מהלוחות ונוהג בה עוד 3 שנים לפחות. כמובן בתנאי שלא מדובר בלימון שמפרנס מוסכים.

לא אפרט יותר מידיי, במהלך השנתיים שהפורטה אצלי, היא עמדה כמעט חצי שנה, ומה גם שאני מתחיל עבודה חדשה! זה לגביי ההבנה שלך לתחשיב הנסועה.

לגביי המחירון, הפורטה בלוי יצחק לשנתון ומועד עלייה שווה 98K לאחר קיזוז ליסינג ויד ראשונה שווה 90K אני ממש לא אופטימי בנוגע למחיר זה ויודע מה הולך "בחוץ" ובכל זאת הרכב שמור מאוד ננהג רק על ידי ואני חושב שהורדה של 10K מתחת למחירון משקפת את המצב.

איני רוצה להמשיך עם הפורטה כיוון שאני שלא מרוצה מצריכת הדלק שואף לחיסכון יותר (חשוב לציין שלמשפחתית בת זמנה היא מאוד חסכונית עושה לי בממוצע 1/12.5 לנסועה של 65% עירוני והיתרה בין עירוני) ואלבר לא מציעים רכבים מעניינים חוץ מקיה ויונדאי להמשך עיסקה!

פורסם

בדקת כמה שנים יקח לך לקזז את הפרשי עלות הדלק כנגד ההפסד במכירת הפורטה? להערכתי גם עם הנסועה המוגדלת לא צריכה להיות לך בעיה להחזיק את הפורטה עוד 5 שנים. נכון שבמכירה היא תסבול מירידת ערך יחסית בגלל נסועה גבוהה ובגלל הרישום בליסינג, אבל כיון שיהיה מדובר באחוז קבוע מתוך סכום הרבה יותר נמוך ההפסד יהיה הרבה יותר קטן מאשר כיום. וזאת בלי להביא בחשבון את עלויות המימון של הלואה של 90 אש"ח, במיוחד כאשר ההחזר החודשי נופל על שכר של בחור צעיר שאני מניח שזקוק לכסף למטרות אחרות (לא צריך לספר לך מה עלות גידול תינוק, בקרוב יהיו לך הוצאות כפולות בנושא זה).

עידן, אני חושש שאתה נופל בפח העיניים הגדולות שחוזר על עצמו מדי יום בפורום זה. משפחה עם שני ילדים לא צריכה מיניואן. גם סופרמיני, בודאי בעלת תא מטען משופר (כגון אקסנט) תספק את הצרכים. אבליש לך משפחתית, בודאישהיא תספיק. כיון שאתה נזקק למימון לצורך החלפת הרכב אני מניח שאינך סובל מעודפי כסף, חשוב שוב היטב אם אתה באמת זקוק לרכב הגדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בדקת כמה שנים יקח לך לקזז את הפרשי עלות הדלק כנגד ההפסד במכירת הפורטה? להערכתי גם עם הנסועה המוגדלת לא צריכה להיות לך בעיה להחזיק את הפורטה עוד 5 שנים. נכון שבמכירה היא תסבול מירידת ערך יחסית בגלל נסועה גבוהה ובגלל הרישום בליסינג, אבל כיון שיהיה מדובר באחוז קבוע מתוך סכום הרבה יותר נמוך ההפסד יהיה הרבה יותר קטן מאשר כיום. וזאת בלי להביא בחשבון את עלויות המימון של הלואה של 90 אש"ח, במיוחד כאשר ההחזר החודשי נופל על שכר של בחור צעיר שאני מניח שזקוק לכסף למטרות אחרות (לא צריך לספר לך מה עלות גידול תינוק, בקרוב יהיו לך הוצאות כפולות בנושא זה).

עידן, אני חושש שאתה נופל בפח העיניים הגדולות שחוזר על עצמו מדי יום בפורום זה. משפחה עם שני ילדים לא צריכה מיניואן. גם סופרמיני, בודאי בעלת תא מטען משופר (כגון אקסנט) תספק את הצרכים. אבליש לך משפחתית, בודאישהיא תספיק. כיון שאתה נזקק למימון לצורך החלפת הרכב אני מניח שאינך סובל מעודפי כסף, חשוב שוב היטב אם אתה באמת זקוק לרכב הגדול.

תודה רבה לך, אני בהחלט מסכים עם כל מה שאתה אומר ולכן ההתייעצות להגיע להחלטה הנכונה.

לקחתי פורטה לתקופת ליסינג של שנתיים, נתתי מקדמה של כ32K ש"ח ובמשך כל חודש 450 ש"ח היתרה 60K ש"ח סה"כ שווי עיסקה כ103K ש"ח, האופציות שלי:

1. לשלם את היתרה של 60K ש"ח ולקחת את הרכב אליי. (רוצה להימנע מזה)

2. להחזיר להם את הרכב, הם לא חייבים לי ואני לא חייב להם!

3. למכור בשוק החופשי, הבעלות עוברת מהם לקונה, כאשר הם מקבלים את ה60K ש"ח שלהם והיתרה של כל מה שאמכור מכל ל60K הולכת לכיסי.

4. להחזיר להם את הרכב ולהתקדם לחדש (להמשיך את עיסקת הליסניג) כאשר אני איהיה בזכות אצלם של כ25K-30K ש"ח שישמשו מקדמה לרכב הבא.

העסקה היא מול חברת אלבר, סה"כ הם בסדר, פשוט הם לא עושים עסקאות שרושמים את הרכב על שם הקונה ואני יודע שיש חברות שכן עושות זאת.

האסטייט הגיעה בחשבון בגלל מבצע "חבר" שמקזז 15.5K ש"ח ממחירה ותנאי המימון הנוחים.

זהו סה"כ, מה לדעתך עליי לעשות?

• תוכן חדש...