Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית גיר/מנוע גולף 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה, השבוע קניתי גולף 2001 מיד ראשונה 170000 אלף ק"מ.

לצערי בנסיעה הראשונה שלי על הרכב (לאחר שלפני הקניה עשיתי בדיקה במכון בדיקה מוסמך), עלה החום מנוע בצורה מהירה ומשמעותית, הגיע לכמעט 130 מעלות אחרי 800 מטר נסיעה.

ולאחר שעצרתי בערך מליון פעם בדרך למוסך הסתבר שהייתה בעיה רצינית בכל מערכת הקירור של הרכב, הוחף משאבת מים, טרמוסטט ובוצע שטיפה לרדיאטור, בנוסף היה בעיה ברדיאטור של המזגן שהוחלף גם הוא ובנוסף בצעתי טיפול לרכב.

ביציאה מהמוסך הרכב נסע בסדר גמור אך הצרות התחילו מההנעה השניה.

כאשר הרכב ב-D הוא עומד במקום ולא מתקדם. לפי דעתי הרכב לא מתחיל מראשון בכלל.

נדלה לי המנורה של ההזרקה במנוע. הרכב לא נכנס לרביעי, והמנוע עושה רעש של מנוע דיזל. ובנוסף להכל, למרות שיש שמן באוטו נדלקה לי מנורה אדומה של הלחץ שמן.

לדעתכם לגבי הבעיה מה זה יכול להיות, עלות תיקון וכדומה אודה מאוד!!! :-D

אביתר

פורסם

דבר ראשון גש למכון בדיקה אחר/ מוסך אחר וקח הצעת מחיר בה יפורטו כל הבעיות ועלות התיקון שלהם.

אם מכון הבדיקה המקורי לא עלה על הבעיות הללו, גם בכתב בטופס הבדיקה (בדרך כלל בטופס הבדיקה ״מחמירים״ עם המצב של הרכב, מסמנים הכל ״לא תקין״, על מנת לכסות עצמם ממקרים כאלו ובעל פה אומרים דברים אחרים טובים יותר על מצב הרכב), פנה אליהם ובקש פיצוי בערך הבעיות (סביר להניח שהם יתקנו בעצמם במוסך שלהם, אם לא יתחמקו כליל, שזה פחות טוב מאחר והם ינסו להקטין נזקיהם ולתקן כמה שפחות מקצועי).

תעלה לפורום את טופס הבדיקה ויהיה קל יותר להבין במה מדובר.

יש לך גם עילה דומה לפיצוי כנגד המוכר, אתה יכול לפנות אליו במקביל.

אני הייתי פונה דבר ראשון למכון הבדיקה ורואה כיצד הם מגיבים.

אם שתי האפשרויות לא מצליחות אתה יכול לתבוע בבימ״ש.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
דבר ראשון גש למכון בדיקה אחר/ מוסך אחר וקח הצעת מחיר בה יפורטו כל הבעיות ועלות התיקון שלהם.

אם מכון הבדיקה לא עלה על הבעיות הללו, גם בכתב בטופס הבדיקה (בדרך כלל בטופס הבדיקה ״מחמירים״ עם הצצב של הרכב על מנת לכסות עצמם ממקרים כאלו ובעל פה אומרים דברים אחרים טובים יותר על מצב הרכב), פנה אליהם ובקש פיצוי בערך הבעיות (סביר להניח שהם יתקנו בעצמם במוסך שלהם, אם לא יתחמקו כליל, שזה פחות טוב מאחר והם ינסו להקטין נזקיהם ולתקן כמה שפחות מקצועי).

תעלה לפורום את טופס הבדיקה ויהיה קל יותר להבין במה מדובר.

יש לך גם עילה דומה לפיצוי כנגד המוכר, אתה יכול לפנות אליו במקביל.

אני הייתי פונה דבר ראשון למכון הבדיקה ורואה כיצד הם מגיבים.

אם שתי האפשרויות לא מצליחות אתה יכול לתבוע בבימ״ש.

תודה רבה על הייעוץ,

מה לפי דעתך יכול להיות הבעיה.

אני מפחד שזה ראש מנוע

פורסם

אמנון - אני מתערב איתך שאם המכון בדיקה היה "יסודי", אזי בטח דאג לרשום "קורוזיה בחיבורי מערכת הקירור" ואז כמובן שפטר את עצמו. לצערי הבדיקות האלה ברוב המקרים אינן שוות את הנייר עליהן הן כתובות.

לצערי, תקלות יכולות להגרם בצורה פתאומית. לא מכון בדיקה ולא המוכר יכולים לערוב לכך שלא תהייה תקלה כזו (צינור שהתפוצץ למשל).

חוץ מזה - הבדיקה נכונה למועדה בלבד בהתחשב בתקלות כגון אילו.

ראשית - תעלה בבקשה את טופס הבדיקה. אולי ניתן להוכיח שהמכון פספס משהו.

alfa 156 2.5.

פורסם

כמו כן, במידה והנהג שמכר לך את הרכב נסע עם הרכב בצורה כזו, יכול להיות שכבר נגרם נזק מלפני.

לא הגיוני שפחות מקילומטר נסיעה מהרגע שקנית אותו יש תקלה שכזו.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...