Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קבל גמור במזגן תדיראן 4 כ"ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדי פעם הפקק של המזגן קופץ, בדיקת זרם בחוטים שמגיעים לפקק מגלה כי הזרם נע בין 11 ל 23 אמפר כאשר הפקק הוא 20 אמפר.

התקלה מוכרת לי ממכשירים אחרים בעלי קבל וגם שם נפתרה ע"י החלפת קבל לכן גם עכשיו אני חושד בקבל

פתחתי את המכסה במזגן ויש שם שלושה קבלים, האם מישהו יכול לתת הדרכה מהם שלושת הקבלים ומי הוא לרוב הקבל הבעייתי?

תודה וחג שמח :)

IMG_2713.JPG

פורסם

זה המדחס או היחידה הפנימית?

הקבל שנושא בעומס הגדול נמצא במדחס (שמחוץ לבית).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הקבל הקטן שבתמונה שייך למנוע המאוורר של היחידה החיצונית. שני הגדולים שייכים למדחס (הקדמי קבל, האחורי לא ברור מהו), אני מניח שאם אכן יש שני קבלים למדחס זה בתצורה של קבל עבודה וקבל התנעה, אך כדי לומר בוודאות תצטרך לעלות את הסכמה של היחידה החיצונית (נמצא באחת היחידות או בשתיהן). למען האמת האחורי נראה מוזר ואני מתקשה לראות אם זה בכלל קבל. זה קבל עם מעטה מתכתי שהחליד או מה?

אם נעזוב לרגע את הקבלים ונחזור לבעיה, הזרם שאתה רואה קופץ סתם ככה בין הערכים בזמן עבודה תקינה?

כמה כ״ס המזגן?

פורסם

תשובות .

התמונה היא של היחידה בחוץ

המזגן הינו 4 כ"ס תדיראן

שינוי הזרם מתקבל בזמן עבודה סדירה של המזגן . כלומר לא בזמן השהייה והפעלה מחדש, האם זה מכוון אותי?

הרכיב האחורי אכן עם מעטפת חלודה.

פורסם

בעיה בקבל תתבטא קודם כל בהתנעה וזרם שמשחק ככה בזמן עבודה תקינה מעיד לפי דעתי על בעיה אחרת. בכל מקרה נסה להעלות סכמה חשמלית של היחידה החיצונית. חוסרר גז יכול לגרום לעליית הזרם אך לדעתי באופן קבוע. אין לי מספיק ידע כדי לשייך את הבעיה שאתה מתאר למשהו ספציפי, אך אני בטוח שיש משהו כזה. התנודות בזרם שאתה רואה- כל כמה זמן הן קורות?

פורסם

המאוור עובד ולתנודות אין חוקיות ...

מה שכן , היום שמתי לב שבזמן שהפקק יורד כל המזגן מזדעזע ...הכיבוי של המזגן דיי אלים ...

פורסם

יש לי מנוע של מזגן 2.5 כ"ס על הגג (פירקתי את המזגן מהחדר אבל המנוע נשאר למעלה). אם אתה מעוננין, צור קשר בה"פ.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

ראשית, בדוק שמהאוורר עובד בצורה תקינה.

קבל לא תקין גורם לחוסר התנעה של המדחס והקפצה מיידית של הפקק.

אם המזגן מצליח לקרר ומתחיל לעבוד, הייתי בודק בראש ובראשונה פעולה סדירה של המאוורר.

אם המזגן מקפיץ את הפקק מייד עם ניסיון הפעלת המדחס, תבדוק קבל מדחס.

בגודל זה של המזגנים, קבל עבודה של המדחס צריך להיות 50-55uF.

הקטן ביותר (העליון) שייך למאוורר.

מתחתיו קבל מדחס.

מתחתיו לעיתים יש קבל נוסף, קבל עזר להתנעה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, אפרק את הקבלים ואבדוק אותם

האם כאשר אני מנתק את החשמל אני יכול לפרק את הקבלים?

פעם שמעתי שחייב לפרוק את הקבל לפני שמפרקים..

אשמח למידע.

פורסם

בקבלים כאלו לרוב לא ישאר מתח אך כבר נתקלתי במעגלי AC שנשאר בקבלים מתח כואב (לא במזגנים). כדי להיות בטוח תבדוק מתח DC בעזרת רב מודד על הקבל לפני שאתה נוגע בו

פורסם

בזרם חילופין קבל אינו אוגר אנרגיה . בזרם ישר מקצרים בין שתי הרגליים של הקבל.

ליתר בטחון תקצר בין שתי הרגלים של הכבל בעזרת מברג שהידית שלו מקוצרת ( שאתה לא תתחשמל ממנו).

פורסם
יש לי מנוע של מזגן 2.5 כ"ס על הגג (פירקתי את המזגן מהחדר אבל המנוע נשאר למעלה). אם אתה מעוננין, צור קשר בה"פ.

תודה,אך בינתיים מיותר .:)

• תוכן חדש...