Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתרום גם מעט בנושא, פירוש של אינדקס הדגם הוא:

XYZ

כאשר:

פירוש x זה דגם

פירוש y זה כמות צילינדרים

פירוש z כמות דלתות.

בהתאם לזה 164 היא דגם מדור ראשון עם 4 דלתות ו6 צילינדר.

פירוש 245 זה דור שני 5 דלתות כלומר סטיישין ומנוע 4 צילינדר.

בהמשך וולבו זנחו מעט את האינדקס ו940 הופיע גם על 4 וגם על 5 דלתות. ודגם בסגנון 960 לאו דווקא היה 6 צילינדר, זה היה יכול להיות 4 צילינדר טורבו לחץ גבוה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בהמשך וולבו זנחו מעט את האינדקס ו940 הופיע גם על 4 וגם על 5 דלתות. ודגם בסגנון 960 לאו דווקא היה 6 צילינדר, זה היה יכול להיות 4 צילינדר טורבו לחץ גבוה.

וולבו זנחו את השיטה כבר ב 83', אז כונתה כל הסדרה 240 וגם ה 343 הפכה ל 340 או 360.

ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל המפרגנים, ומבטיח לעמוד בכל הבקשות שהופנו אלי בה"פ.

תודה !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני זוכר שדוד שלי תמיד רצה להחליף את הקורטינה שנת 80 שלו בוולוו 240 אבל פחד מהעלות הגבוהה יחסית של החלקים ומצריכת דלק גבוהה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

רוב הסיכויים שהקורטינה ההיא כבר הפכה לברזל והוולבו עדיין נוסעת, ולא צריך להגיד למי יש כיום זמינות חלקים יותר טובה.

פורסם

שום מילה על וולוו 240 בשוק המקומי?

הרכב הזה למיטב ידיעתי שימש חברי כנסת, שרים, קצינים ונכי צה"ל.

נ.ב. אהבתי את ההופעה ב"טסט ראשון".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

חן כרגיל כתבה ממצה ואיכותית. כקוריוז : פילטר השמן שמשמש בוולו 164 שלי עדיין קיים ומשמש ב960 (30 שנות פילטר! )

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אין לי מספיק מילים, להלל את הוולוו 240 בת ה-10 ,שליוותה את משפחתי ואותי במשך

כ-7 שנים בלי תקלות ובנוחות מדהימה.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם
חן כרגיל כתבה ממצה ואיכותית. כקוריוז : פילטר השמן שמשמש בוולו 164 שלי עדיין קיים ומשמש ב960 (30 שנות פילטר! )

אתה ידעת שהפילטר שמן של הוולוו מתאים גם לקורטינה אחד לאחד בדיוק,שלשום עשיתי טיפול לרכב ושמתי פילטר מקורי של וולוו

שמיוצר בגרמניה.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

כתבה יפה ומרתקת כרגיל.

ראוי גם להזכיר כי לרוב אורך שנות ייצור הסדרות וולבו הקפידה לייצר דגם דו - דלתי , כמובן שצויין כ - XY2.

בסדרה הראשונה ה - 142 , בשנייה ה - 242 , וכמובן 262.

יש לציין שרוב הדגמים בעלי שתי הדלתות נמכרו בארה"ב. בודדות הגיעו לארץ.

ככלל דגמי שתי הדלתות היו כמעט זהות לאחיותיהן מרובעות / מחומשות הדלתות.

חריג מעניין ששווה להזכיר היה דגם שונה מהשאר שייוצר בשנים 1977-1981 , והוא דגם 262C.

וולבו שרצתה להתחרות בשוק האמריקאי בסגמנט PERSONAL LUXURY COUPE ייצרה דגם יקר ומפואר במיוחד של גרסת

2 הדלתות , דגם ה - 262.

וולבו שלחו שלדות ומכלולים לטורינו שבאיטליה לסדנת ברטונה. שם בוצעו שינויים והרכבה וייצור. דגמי ה 262C בייצור ברטונה

זכו לרשימת איבזור סטנדרטית מירבית ומפוארת ביותר , ובנוסף להנמכה כללית של 10 ס"מ בגג ושינויי עיצוב נוספים. בשנתיים הראשונות ניתן להבחין כסטנדרט בגג "וויניל". דגם זה היה יקר במיוחד ורוב התוצרת ייועדה לשוק האמריקאי. ייוצרו בסה"כ רק 6622 יח'.

ניתן להבדיל בין ה 262C האירופאית הנדירה לאמריקאית לפי הפנסים הראשיים - מלבני רחב למול הכפולים.

Volvo_142_1971.JPG

volvo-242-06.jpg

volvo-242-02.jpg

3271194899_a6535ab39c.jpg

1978_Volvo_262_Coupé_Bertone.jpg

1978-volvo-262-c-coupe-266420.jpg

volvo_262c_bertone_1.jpg

פורסם

כל הכבוד על הסקירה שעוררה זכרונות נעימים מהוולוו של הוריי

זאת היתה וולוו מיוחדת 244, 2100 סמ"ק שיובאה מקנדה והיתה לה צורה קדמית אופיינית לצפון אמריקה, 4 פנסי דרך בשני זוגות.

אהבתי אותה והצטערתי שנמכרה. לימים היא נגרטה.

יהיה זכרה ברוך, 339-637

Volvo_244_GL_79_30.jpg

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

כרגיל חן ידידי היקר, אתה מתעלה על עצמך, מסקירה לסקירה, על דור של מכוניות שעדיין לא נס ליחם(ומי כמו חן יודע זאת), לרגל חגיגות שנות הארבעים והשלושים למכוניות, של דור שלא ידע, ולא פלל להתקדמות טכנולוגית כל כך רבה , בארבעת העשורים האחרונים, שכולל ABS, כריות אוויר, הגה חשמלי, גיר רובוטי, טיפרוניק, בקרת שיוט, ועוד שלל חידושים ושדרוגים במכוניות של שנות ה2000, וולבו בנושא הבטיחות הקדימה את דורה, ונחשבה תמיד לרכב מנהלים, ולרכב בטיחותי ממדרגה ראשונה, ולא סתם נבחרה , כרכב לשרים וחברי כנסת.

כרגיל סקירה מורחבת עינינית, מענינת ומרתקת.

ישר כוח לחן פרחי, אנציקלופדיה מהלכת על שנים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מצטרף לתגובות החמות.

חן, הסקירות שלך מעולות ומאוד מעניינות.

רוצים עוד!:-D

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

• תוכן חדש...