Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאבי סובארו גרנד לאונה 99 ידני עם 280,000 ק"מ ללא בעיות [הרכב אצלו 12 שנה, מטופל במורשה סובארו].

היום הוא עלה לירושלים מאיזור השפלה, עם רכב מלא + מזגן + פקקים בכל העליות.

זו נסיעה שהרכב הזה מכיר היטב, והתמודד איתה ללא קושי כל השנים.

בכניסה לי-ם הבחין באדים ממכסה המנוע, ועצר מייד בצד.

עם פתיחת מכסה המנוע הבחין בנוזל קירור שהתפרץ מהאיזור של החלק הפלסטיקי שברדיאטור [מכסה עליון?]

הוא דומם את הרכב, ואחרי כמה דק' נגש אליו "מכונאי" מבני דודינו, וסיפר לו על תרופת פלא לנזילות:

הוא אמר ועשה: מילא מים והוסיף חצי כוס פלפל שחור.

הניעו את הרכב, חיכו כמה דקות, ואין שום נזילה.

אני אישית רתחתי מזעם כששמעתי שלמערכת הקירור נכנס עוד משהו חוץ מנוזל קירור.

תכלס', הוא הגיע חזרה הביתה [מרחק של 80 ק"מ] בשלום.

מה אתם אומרים?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תמוה. יהיו פה צחוקים...

מה שבטוח - תשטפו היטב את המערכת ותתקנו כמו שצריך, בלי רופאי אליל.

תוסיפו תפילה שראש המנוע חי ובועט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני לא מאמין שפתחתי שרשור עם כזו כותרת.

מחר על הבוקר הרכב נכנס למוסך [אני אישית לא ראיתי שום נזילה משום מקום. הגעתי למקום כמה דק' אחרי שהמכונאי "סיים את עבודתו"...]

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
בננה בדיפרנציאל האחורי...

תתפלא, אבל לפחות אצלי זה עבד.

היתה לי פורד אסקורט שהדיפרנציאל האחורי שלה השמיע יבבות אימים, והוספת בננה בשלה השתיקה אותו עד שמכרתי את המכונית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

היתה לי פורד אסקורט שהדיפרנציאל האחורי שלה השמיע יבבות אימים, והוספת בננה בשלה השתיקה אותו עד שמכרתי את המכונית.

חזק...אהבתי. :lol:

פורסם

איזה שטויות, הרדיאטור לא נפרץ עוד פעם כי לא נבנה מספיק לחץ, הפלפל שחור זה השפעה פסיכולוגית, כדי שיהיה לאבא שלך שקט נפשי במשך הנסיעה.

או שהצינורות בלויים, או שהרדיאטור ישן, ויותר הגיוני שהלך פקק רדיאטור (אם זה פקק לחץ!).

אם המערכת קירור ישנה, אני אישית הייתי עושה לה אוברול, ברכב הזה זה אמור ליהיות גרושים, וכמובן שזה יתן שקט להרבה זמן (במיוחד אם הרכב מתאמץ באופן קבוע!)

פורסם

הצינורות הוחלפו באופן יזום לפני כשנה. כבר כתבתי שהרכב מטופל ברמה הגבוהה ביותר [רק שתבינו, הוא עוד שבוי בתוכנית טיפולים של "קטן כל 5,000 וגדול כל 10,000".

הרכב הגיע למוסך, הוחלף רדיאטור, והכל בא על מקומו בשלום.

הייתי צריך להסריט את המכונאי נחנק מצחוק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם הנזילה מהרדיאטור והסדק קטן זה אמור לסתום אותו כתיקון זמני עד הגעה למוסך , אם הנזילה

מהצינורות איזוליר בנד יסתום את החור עד הגעה למוסך .

פורסם

מנסיון אני יודע שקפה שחור סותם חורים ברדיאטור בעיקר בתחתית הרדיאטור.

בקיצור, בכל מצב אני חושב שכדאי שהרכב יכנס למוסך לבדיקה כללית של מערכת הקירור. ואולי גם לצורך החלפת נוזל קירור. וניקוי מסויים של המערכת.

אגב, ברכב ישן לא רצוי בכלל להוסיף תכשיר כל שהוא לניקוי! כי זה עלול לגרום נזק.

חוץ מזה, למוסך יש כלים לבדוק נזילות, למשל בלחץ. ישנו מכשיר כמו של משאבת אופניים עם מתאמים שמחברים לרדיאטור. ומנפחים. מכניסים לחץ עד התחום הרצוי ובודקים איפה ישנה נזילה. יותר קל לעשות את הבדיקה כשיש במערכת נוזל קירור, כי אז הוא ב"בולט" אם וכאשר ישנה נזילה.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

אני לא יכול לדעת אם לצחוק או לבכות..:loco:

פורסם

מה אתם כ"כ מופתעים?

בננה בדיפ'/גיר משתיקה אותו..

ביצה/פלפל שחור/קפה שחור סותמים חורים ברדיאטור..(זמני)

שמן גיר במקום שמן מנוע גורמים למנוע גמור להישמע "כמו חדש"..

אלו לא תיקונים קבועים , חלקם מספיקים כדי להגיע למוסך (לא הייתי מנסה ברכב חדיש) , לרוב אלו שיטות של נוכלים אי שם בשנות ה-80 למכירת רכב "במצב חדש" לקונה תמים שלא כ"כ הבין בזמנו איך לבדוק רכב ולמה המנוע מת אחרי חודש-חודשיים..

יש עוד הרבה שיטות, מי שקנה ומכר רכבים בשנים ההן הספיק ליפול בחלק מהשיטות נוכלות הללו..

פורסם

מסיפורים של אבא שלי על שוק המכוניות יד2 של שנות ה70-80, היו המון קומבינות שהסוחרים עשו.

לדעתי, פעם היה יותר קל לזהות מה מצב הרכב, לעומת הרכבים של היום.

פעם הכל היה פשוט, נטו מכאניקה, בלי הרבה אלקטרוניקה, היום הכל הרבה יותר מתוחכם.

• תוכן חדש...