Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 70k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

אודה לעצתכם לבחירת רכב.

התקציב: עד 70K.

מתוכנן למגוון שימושים (נסיעות עבודה, טיולים, קניות, הסעת ילדים)

אבל בעיקר - נסיעות עבודה.

נסועה משוערת לשנה: 18K.

הכיוון זה רכב משפחתי (לא מיני), אפשרי בגרסת הצ'בק, רצוי לא סטיישן;

מנוע בנזין; אוטומטי/רובוטי.

להלן הדרישות לפי סדר העדיפות (מגבוה לנמוך):

1. בטיחות

2. אמינות

3. שנתון גבוה

4. זמינות כוח והתנהגות כביש

5. חסכון בדלק

6. נוחות ישיבה ומרווח פנים (לא רק לנוסעים מקדימה, אלא גם מאחור)

7. עלות אחזקה

8. תא מטען גדול

בתודה מראש,

איליה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטולדו לא מתאימה לו לתקציב. חדשה עולה 108 אלף ש"ח (כרגע במבצע), משומשת זולה משמעותית. אוקטביה זאת בהחלט אופציה שקולעת לרוב האופציות שציין הבחור אבל לא לשתיים שנמצאות במקומות הראשונים - אמינות ובטיחות.

אני חושב שיונדאי i30 תתאים יותר. בתקציב הזה אפשר למצוא אחת ממודל 2010, 5 כוכבי בטיחות (ולא 4 כמו באוקטביה), עלויות טיפולים נמוכות ורמת אמינות גבוהה (מה שלא תמיד אפשר לרשום על האוקטביה).

אופציה אחרת היא ללכת על הסטנדרט - טויוטה קורולה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין רכב מושלם, השאלה היא על מה הוא מוכן להתפשר. I30 גם אופציה ואפשר למצוא אותה בליסינג במחירים טובים, אבל המנוע והגיר די מיושנים, וצריכת הדלק גבוהה יחסית. הסיוויק יקרה בשנתונים האלה ללא הצדקה, מלבד השם. גם הפוקוס יכולה להתאים לרוב הדרישות, למרות שבשנתונים הקודמים היא מעט כבדה.

פורסם

הגיר מיושן אבל מה כל כך מיושן במנוע? זה מנוע שהם פיתחו בהשקה, 122 ו126 כ"ס. זה לא ה1.6 של האלנטרה והגטס עם 105 כ"ס או משהו כזה.

הגיר גם כן עם בינה מלאכותית, מה שלא היה בדורות הקודמים.

צריכת הדלק סבירה למדי לקטגורייה מתוך ניסיון של 3 שנים עם הרכב הזה.

אתה פוסל את הi30, אבל את הפוקוס לא? תעשה לי טובה. הפוקוס הרבה יותר חלשה מהi30, לפוקוס 100 כ"ס בלבד. וצריכת הדלק שלה גבוהה יותר כנראה מהi30. מה היא שווה?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

לא הזכרתי בהודעתי הראשונה את הדגמים עליהם חשבתי, על מנת לא להסיט את הדיון ולשמור על אובייקטיביות.

עתה אשתף אתכם שחשבתי בדיוק על הדגמים שהוצעו כאן:

יונדאי i30 – יש לי ספקות לגבי אמינות הרכב. על אף שלפי מיטב הבנתי המוניטין של יונדאי השתפרו מאוד במהלך השנים האחרונות. כמו כן גג השמש - פיצ'ר שעושה יותר נזק מתועלת, שכן פוגע משמעותית במרווח הראש של היושבים מאחור. עוד חסרון, לפי מה שקראתי – זה נוחות נסיעה ומהמורות שחודרות אל תוך תא הנוסעים.

Dorsht, מה תוכל לספר על כך מתוך נסיונך האישי?

פוקוס – אכן כפי שצויין כאן, בשנתונים המדוברים הרכב חלש למדיי. וגרסת 2012 (למעשה נמכרה החל מרבעון אחרון 2011) אינה בתקציב לצערי. האם שווה לשקול את גרסת 2 ליטר מהשנתונים שבתקציב? (בדקתי ובציי הליסינג אין כאלה זמינים)

עוד רכב שחשבתי עליו זה מאזדה 3, עם אותם החסרונות וההתלבטויות שרשמתי בפוקוס.

אני נוטה נגד קורולה, בעיקר מכיוון שבתקציב נכנסת לי הגרסה הרובוטית בלבד. ובעוד שאני לא נגד תיבה רובוטית כפולת מצמדים, קראתי יותר מדי תלונות על התיבה של קורולה. אבל אולי המידע שברשותי אינו מעודכן.

חברי הפורום, אודה להתייחסותכם.

איליה

פורסם

יונדאי וספקות לגביי אמינות הרכב? :roll:

אני רק אציע לך לבדוק את הרכבים האלו בצבא, איזה התעללות הם עוברים, כנראה לא מטופלים במורשה ולא ננהגים בכפפות של משי, אבל בכל זאת שורדים יפה מאוד עם ק"מ אסטרונומיים של מאות אלפי ק"מ.

הi30 נחשבת למכונית אמינה של יונדאי. שני "הפאקים" היחידים שלה זה חיישן ברקס יוניט שנדפק לעיתים (לזה יש תיקון, אם הרכב במסגרת אחריות, להורים שלי למשל החליפו) ומנורות דרך שנשרפות "יחסית" מהר.

אם זה בשבילך נקרא בעיות אמינות אז דרשני.

במהלך 3 שנים שהרכב היה אצל ההורים שלי, היה רק בטיפולים, ללא תקלות מיוחדות. להורים שלי החליפו את החיישן הזה. חוץ מזה שום דבר חריג, לא בעיות בגיר, במנוע או במכלולים אחרים.

עם גג השמש לא היו בעיות כלל. אגב, הרכב יצא פיקס בבדיקה בסעיפי המנוע והגיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

dorsht, כמובן שמה שתיארת זה יחסית שטויות.

אגב, יש לי קורולה וגם שם הנורות הלכו לי כמו אגוזים.

(עד שסיגלתי כמה הרגלים כדי להבטיח תנאי עבודה נוחים לנורות)

אגב עלתה כאן הצעה להודה סיוויק האצ'בק.

רכב שלא שקלתי עד כה, והוא נראה מעניין.

אבל הייתכן שהונדה 2009 עולה יותר מפוקוס 2011 (גרסת 2012) ?..

מצד שני בדקתי את הונדה במחירון יד2, ונראה שהקשר בינו לבין המציאות מקרי בהחלט.

(הונדה סיוויק 2010 5 דלתות אוט' דגם קומפורט = 58,700)

פורסם

הסיויק האצ׳בק שתתאים לתקציב שלך היא רובוטית מצמד יחיד כמו הקורולה.

מבחינת אמינות ביונדאי יש את בעיית הנורות (בדיוק עכשיו הוחלפה), יוניט ברקס התקלקל אצלי כבר 3 פעמים (הוחלף לפני חודש ועכשיו שוב). אצלי ברכב הוחלף גם מפוח מזגן שזייף קצת ואז הפסיק לעבוד.

הגג דווקא לא פוגע במרווח הראש במושב האחורי אלא בזה של הקדמיים.

הרכב נוקשה אבל לא ברמה של חוסר נוחות וגם הרעש לא חורג מהמוקבל אצל המתחרות.

לדעתי למרות החסרונות מדובר בחבילה לא רעה עם ביצועים טובים וצריכת דלק סבירה.

לגבי היונדאים בצבא, הם דווקא מטופלים אך ורק במוסכי רשת של כלמוביל.

לכמה נוסעים מיועד הרכב, אולי עדיף סופר-מיני?

פורסם

נדמה לי שמיצובישי לנסר 2009 1.5 נכנסת לתקציב.

מנסיון רב ק"מ איתה ושינוע נכדים לרוב, הרכב אמין, נח מאד, תא מיטען מספיק גדול, בטוח (7 כריות) וסולידי.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

עתה אשתף אתכם שחשבתי בדיוק על הדגמים שהוצעו כאן:

יונדאי i30 – יש לי ספקות לגבי אמינות הרכב. על אף שלפי מיטב הבנתי המוניטין של יונדאי השתפרו מאוד במהלך השנים האחרונות. כמו כן גג השמש - פיצ'ר שעושה יותר נזק מתועלת, שכן פוגע משמעותית במרווח הראש של היושבים מאחור. עוד חסרון, לפי מה שקראתי – זה נוחות נסיעה ומהמורות שחודרות אל תוך תא הנוסעים.

יונדאי i30 נחשבת למכונית אמינה. וגם גג השמש לא צריך להטריד אותך, הוא הגיע כסטנדרט בדגמי הסטיישן שאתה בכלל לא רוצה. יש מלא האצ'בקים בלי גג שמש.

אני נוטה נגד קורולה, בעיקר מכיוון שבתקציב נכנסת לי הגרסה הרובוטית בלבד. ובעוד שאני לא נגד תיבה רובוטית כפולת מצמדים, קראתי יותר מדי תלונות על התיבה של קורולה. אבל אולי המידע שברשותי אינו מעודכן.

חברי הפורום, אודה להתייחסותכם.

איליה

מאמצע 2009 ועד אמצע 2013 הקורולה מגיעה עם גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים, בדיוק כמו ביונדאי ובפורד ובמאזדה.

בתקציב שלך אפשר למצוא אחת כזאת ואפילו ישאר לך מספיק עודף כדי לפנק את אשתך בסוף שבוע רומנטי בצפון. הנסיעה לשם עם הרכב החדש, כמובן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

Tzvika-Pick, אתה לא מדייק.

גג השמש הגיע בכל הדגמים בשנתונים המדוברים.

אבל כפי שצוין - זה לא השיקול המרכזי, אבל אמינות - כן.

וקשה למדוד אמינות במספרים, ואם מישהו כותב חוויות אישיות עם בעיות - אז תמיד יימצא מישהו אחר שהנסיון שלו דווקא חיובי.

אז הרשו לי לחלוק מנסיוני - הייתה ברשותי יונדאי אילנטרה 2007 (דגם מפואר) במשך שנה, ובמהלך אותה השנה פעמיים היה ניתוק צנרת במערכת קירור (כל פעם צינור אחר). אחר כך במוסך החליפו חבקים בכל הצינורות (במסגרת אחריות), בטענה שמה שהגיע מהמפעל - לא היה מספיק טוב ונועד לכשל. וזאת - אני לא מצפה ממכונית מודרנית אמינה. אז אין לי נסיון עם סדרת ה-i, אבל תרשו לי להביע ספקות שיונדאי ואמינות זה מלים נרדפות.

לגבי קורולה - זו אכן אופציה, והמשמעות לרדת בשנתון.

אני מסכם:

1. יונדאי i30 דגם 2010 - מתברר שיש מה לדבר על אמינות.

2. קורולה דגם 2009 - אחשוב בכובד ראש. (תתפלאו או לא, גם על טויוטה ואמינות יש לי מה לומר)

3. פוקוס דגם 2010 (?) - מה עם גרסת 2.0 ליטר? זה לא עדיף על פני גרסת 100 כ"ס?

(גם בפוקוס קראתי על תקלות נשנות)

4. הונדה סיויק ה'צבק- כנראה לא בתקציב לעומת האופציות האחרות. וגם הגיר הרובוטי. אבל הצעה מעניינת.

5. קונצרן פולקסווגן - יש כבוד לקונצרן, אך נראה שזה לא הכיוון מבחינתי.

6. לנסר - יש כבוד, גם זה לא הכיוון.

6. מאזדה 3 - אין אף תומך לרעיון?...

• תוכן חדש...