Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 70k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי הוחלף כבר פעמיים, בפעם הראשונה באחריות ובשניה שילמתי רק 75 שקלים עלות היוניט ולא חוייבתי על עבודה.

מה שהופך את זה למטריד הוא שלפעמים כשנדלקת הנורה אורות הבלם האחוריים לא עובדים וזאת לדעתי סכנה בטיחותית של ממש וזה לא בסדר שהיבואן/יצרן לא לוקחים אחריות על הדבר הזה, לדעתי זה דורש ריקול.

נורות, פעם בחצי שנה אבל אין לזה חוקיות של ממש, אלה תמיד נורות דרך ראשיות (H7 לדעתי), אני תמיד מחזיק 2 איכותיות של אוסרם, פיליפס או הלה בתא הכפפות, ההחלפה עצמה לא נוחה, בצד הנהג הגישה סופר בעייתית וצריך לפרק את הפנס, בצד השני אפשר לפרק את מיכל המים של הרידיאטור ולהרחיק אותו טיפה ואז אפשר להחליף.

אם זה מעיד על בעיה במערכת החשמל? אין לי מושג. פעם כשניגשתי לקנות נורות היה שם נציג של אחת מחברות הליסינג והוא אמר שלפי מה שהם יודעים הקרבה של הפנסים לבולמים הקדמיים היא מה שגורמת לשריפת הנורות התכופה, אני לא יודע עד כמה זה נכון אם בכלל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלי שום דעות מוקדמות - זה כבר מספיק כדי להרים גבה, ולתמוה על האמינות של הרכב.

ועכשיו ברצינות, הדברים שמטרידים אותי זה לא רק המכלולים המרכזיים: מנוע וגיר.

אלא כל הדברים הקטנים: חיישנים, בלאי צינורות ופלסטיקה (פחות מטריד בתא נוסעים, הרבה יותר מתחת למכסה המנוע), ועוד ועוד.

אין לי שום כוונה לבלות במוסכים, גם אם זה בחינם ובמסגרת האחריות.

(ובשנתונים המדוברים - האחריות תהיה במקרה הטוב בחודשיה האחרונים. ומה אז?..)

בברכה,

איליה

לדעתי אתה מחפש רכב מושלם עם אמינות מלאה ובלתי ניתנת לערעור, אין דבר כזה, אתה חייב להתפשר על משהו.

בקנייה של רכב, בטח כשהוא לא חדש אתה אמור לצפות כניסה למוסכים גם אם אתה ממש לא אוהב את זה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא מזמן מכרנו במשפחה סיויק שנתון 2007 ב56 אלף ש"ח (120000קמ). עם 70K ש"ח אתה יכול להתקדם בשנתונים.

הסיויק היה ללא ספק אחת המכוניות הטובות שהיו לנו, עם רגל רגילה על הגז (110 על כביש 4 והאצות לא איטיות בעיר) הגענו למשלוב של 12 לליטר. 5 שנים עם ביקור יחיד במוסך למעט טיפולים תקופתיים!

מנוע זריז מאוד (באופן מפתיע) וברקסים מפחידים בחוזקם.

הרכב הציע הרבה מקום מקדימה אך הוא לא היה רך ומפנק כמו האירופאיות למינהן.

אם היתה לנו אפשרות, היינו עושים קנה זאת שוב.

למזלך ולצערי המכונית הזאת נסחרת משמעותית מתחת למחירון

פורסם

tepic, תודה על המלצתך.

הסיוויק אכן נראית אופציה טובה.

אני מבין שהתכוונת לגרסת הסדאן בהקשר לטווח המחירים, שכן ממה שהתרשמתי גרסאות ההאצ'בק נמכרות במחיר המחירון או מעליו.

מה הסיבה לדעתך שהרכב נמכר מתחת למחירון?!

מה שמטריד אותי באופציה הזו זה השיקולים הבאים:

1. עלות האחזקה לפי מיטב הבנתי יקרה יותר בהונדה.

2. כנראה בזבזנית יותר בדלק.

(ביחס ל-i30 ואוריס, לא ביחס לכל קבוצת המשפחתומטיות האחרות)

3. ירידה בשנתון (+תוספת קילומטרז' בהתאמה) לעומת ה-i30 והאוריס.

(הסיוויק שיכולה להיכנס לתקציב זה 2009)

tepic, אודה להתייחסותך במיוחד לגבי עלויות האחזקה.

התוכל לפרט באיזה נושא היה הביקור היחיד במוסך, מעבר לביקורי האחזקה השוטפים?

בברכה,

איליה

פורסם

תודה רבה לכל מי שעזר.

בשעה טובה בחרתי רכב - יונדאי i30. (נמצא ממש לפני קניה של רכב ספיציפי)

יש רק שני נושאים שמטרידים אותי, ואשמח לקבל מידע מבעלי נסיון ב-i30:

1. המזגן מרגיש לי חלש יחסית למה שאני רגיל בקורולה.

לאיזו דרגת קירור אתם רגילים לכוון בנסיעה עירונית? בנסיעה בין-עירונית?

(כדי לקבל קירור מספק)

2. איך מחשב צריכת הדלק מוכיח את עצמו יחסית לצריכה המעשית. (שאלה למי שבודק!)

האם הוא מציג תוצאה אופטימית יותר, או פסימית יותר יחסית לתוצאה בפעול?

בתודה,

איליה

פורסם

דווקא המזגן מקפיא, אצלי אחרי כמה דקות יורד ל-1, בשעות היום החמות תשתדל לחנות בצל או להשאיר חרכים פתוחים בחלונות (או את הסאנרוף אם יש), זה יוצר הבדל משמעותי והרכב מתקרר במהירות. בלילה בכל אופן ממש קר ואני סובל מחום בצורה קיצונית. במאזדה 3 שאני מחזיק המזגן חלש משמעותית.

ממליץ גם ביישור קו להחליף אולי את הפילטר של המזגן ולראות אם יש הבדל.

אין ברכב שלי מחשב דרך לכן אני לא יכול להתייחס אבל אין כמו מדידה בין תדלוקים, הכי פשוט והכי אמין.

פורסם

אולי הפילטר שם סתום?

בכל מקרה גם אצל ההורים שלי המזגן עבד טוב גם ברמות הנמוכות בימים חמים.

מחשב דרך גם לא היה אצלהם, בכל מקרה אני לא מסתמך על זה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...