Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בחירת דוד שמש


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני סיום שיפוץ דירה, וצריך להחליף את דוד השמש והקולט.

שני הרכיבים מותקנים על גג רעפים.

קיבלתי שתי הצעות, שתיהן לדודי 150 ליטר:

1. כרומגן - שוכב בלבד.

2. נמרוד - עומד, כולל חמם מהיר.

המחיר לשני הדודים דומה (כ-4,000 ש"ח, כולל ההתקנה).

האם יש למישהו נסיון וכול להעיד אם קיום חמם מהיר או העדרו משפיעים משמעותית על חשבון החשמל ועל תדירות התקלות בדוד? בדוד החשמלי שיש לי כיום החמם גרם קצר בגוף החימום מדי שנתיים-שלוש. האם בדוד שמש, שבו כנראה יעשה שימוש מועט בחמם המהיר בקיץ, אבל, מצד שני, הגישה אליו פחות נוחה (טיפוס על הגג) צפויה עלות נוספת משמעותית מבחינת התחזוקה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כיום כל הדודים מגיעים עם חמם מהיר, מדובר בסה"כ בשרוול מפסטיק שמקיף את גוף החימום, לא איזו טכנולוגיה מיוחדת.

 

גוף חימום תקני אמור להחזיק כ-7 שנים, שנתיים-שלוש מעידים על מים רוויים באבנית, מומלץ לחשוב על התקנת פילטר על צינור הכניסה.

 

כרומגן נחשבת לחברה טובה.

פורסם

אני מכיר היטב את כרומגן - נכון להיום יש לי כרומגן חשמלי שהוחלף לאחר שהקודם החזיק מעמד כ-15 שנה. עם זאת האלמנטים הכניסו לי את האלמנט בתדירות של פעם בשנתיים-שלוש, ואכן מדובר במים הקשים מאד של חיפה ו במשפחה שבה נעשה שימוש רב במקלחות, ולמרות שיש לי מסנן בכניסה.

השאלה שלי נוגעת לדירה אחרת שאליה אני אמור לעבור בעוד כשבועיים. הנציג של כרומגן טען שבדוד השוכב אין אפשרות להתקין חמם מהיר. השרברב שמבצע את החלפת כל מערכת המים בדירה הציע לי לשנות את המבנה לדוד עומד עם חמם מהיר, אבל הוא עובד עם נמרוד, חברה שאיני מכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

נכון. אין להתקין שרוול מהיר בדוד שוכב!

גם הנצילות של דוד שוכב נמוכה יותר משל דוד עומד.

נמרוד דודים בכלל לא רעים, כרומגן יותר טובים.

 

החמם לא משפיע על חשבון החשמל, כי אם על הזמן בין הדלקת הדוד למקלחת הראשונה (שתהיה קצרה,החמם המהיר מחמם מעט מים).

 

*(אם כי בעקיפין- אם רק אחד מתקלח, אז הזמן בו הדוד צ"ל דולק הוא קצר יותר ואז גם החשבון יורד...)

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

 

פורסם

ממה שסיפרו לי כמה בעלי מקצוע איתם שוחחתי:

דוד - כרומגן.

קולטים - טל סחר.

 

השוכב מתאים להתקנה בתוך גגות עם חלל מוגבל. אם הדוד מותקן בחוץ ולא מפריע לעין - לא רואה סיבה להתקנתו.

חימום מהיר מתבסס על עלייה מהירה של המים החמים ב"תא" הקטן שנוצר בשרוול הפלסטיק לכיוון יציא המים החמים, במקום לחמם את מלוא היקף הדוד.

אם הדוד שוכב, אי אפשר ליישם את זה, לפחות לא בצורת החמם המהיר הנוכחית.

פורסם

לי אישית יש דוד שוכב של כרומגן עם חמם מהיר, אני לא רואה סיבה שלא יהיה אפשרי להתקין את השרוול המסכן הזה בדוד שוכב.

כמן כן אני מכיר שרברבים שעושים לעצמם קיצור דרך וומוותרים על התקנת שסתום בטיחות ושסתום אל חוזר, תעמוד על זה ששני השסתומים הללו יותקנו.

×
×
  • תוכן חדש...