Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לכולם . לאחרונה התחלתי לקרוא קצת על חיי המנוע והתחלתי להתעניין ויש לי שאלה שאשמח לתשובה

כאשר אדם כלשהו בשם X לדוגמא , מחליט לפתע שהוא דוחף את רכבו הפרטי לכיוון הקו האדום , ועושה זאת בתדירות די גובהה , סביר להניח שהמנוע ישבוק חיים די מהר יותר מהרגיל , עכשיו השאלה היא - האם ניתן למנוע זאת בעזרת טיפולים ספציפים ?

עוד שאלה - נגיד ואדם X החליט שלא בא לו יותר על הקו האדום אז הוא מחליט להדביק את הדוושה מ3 אלף עד 4 - 4וחצי לדוגמא כאשר הקו האדום הוא לצורך העניין - 7 . האם שחיקת המנוע עקב העומס הרב שישוב עליו ועל כל המכלולים במצב מצערת פתוחה עד הסוף והלחצים עולים , האם גם אז הבלאי הוא אותו העסק ?

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

השאלה שלך מקומה בפורום הטכני.

לעניין : היו לא מעט שרשורים ואפילו אחד מאוד ממצה.

סביר להניח ששחיקה היא גדולה יותר כאשר מאמצים את המנוע באופן קבוע.

אין תשובה של "נסיעה ב X סל"ד מקצרת את חיי המנוע ב Y שנים/חודשים".

ברמת העיקרון אם מתחזקים את המנוע כראוי ונותנים לו להגיע לטמפ' עבודה הכל צריך להיות בסדר.

כשאני חושב על זה, הייתי דואג יותר לגבי הגיר. סביר יותר להניח שהגיר יתקלקל בשלב מוקדם יותר עם התעללויות חוזרות ונשנות.

המנוע בנוי לעבוד, גם בסל"דים גבוהים, אם יש לך רכב חדיש סביר להניח שתמכור את הרכב לפני שהמנוע יתקלקל.

עד כמה שאני זוכר כל החלפת מנוע שראיתי מתבצעת בגלל התחממות שנגרמת מכשל ברכיבים אחרים (רדיאטור, משאבת מים, טרמוסטט, מים במקום נוזל קירור, דליפות וכו') או פריצה של המעברים בין השמן למים שנגרמת עקב שימוש בנוזלים שאינם מי קירור ייעודיים לרכב או רצועת טיימינג שנקרעה.

פורסם

מצטער אך כניראה לא ניסחתי את עצמי מספיק טוב , אני לא מחפש לדעת מה הנזקים ואני לא נוהג ככה ברכבי

השאלה נשאלה בכלליות באיזה מצב של עומס המנוע בעצם "מקבל יותר נזק "

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

כשהמנוע מתאמץ הבלאי מואץ.

יצרני הרכב סימנו בלוח השעונים בשעון סיבובי המנוע סימון אדום.

במיוחד רלוונטי כשהמנוע בטמפ' עבודה קרה (מייד לאחר התנעה) או חמה מעל טמפ' העבודה הקבועה.

כשהמחוג בסימון האדום הבלאי המואץ משמעותי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

" רלוונטי כשהמנוע בטמפ' עבודה קרה (מייד לאחר התנעה) " - זה נכוןֱֱ אבל המשמעות היא

שמי שנוסע כל יום לעבודה 5-6ק"מ ואחכ חזרה כנראה שוחק מנוע יותר ממי שאחרי נסיעה של כ20 ק"מ מאיץ ומעלה טורים לכוון האדום.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אם אני חושב שאם היית קורה לאדם "משה" במקום X, אז אפשר היה לענות תשובה ברורה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נתחיל מזה שבנסיעה עירונית הבלאי מואץ מאשר בבינעירוני - בגלל זה הופעתי איך רכבי ליסינג של הצבא עם כמעט 0 תקלות למרות שאף אחד לא מרחם עליהם.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• תוכן חדש...