Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא לכל אחד יש שכנה, שאפשר להזמין תצפית, ועוד בדוש.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אצלי זה מראה בקוטר 130 מ"מ על מתקן דובסוני.

לא היו עדשות בערכה שאפשר היה לראות בצורה ישרה.

skywatcher 130p?

בכל zhumell, meade ו celestron מחזירי אור שאני מכיר מגיעה עינית erect optics. בנוגע לחברות אחרות, אני לא יכול להעיד.

בכל מקרה, מנסרה עולה בערך 30 דולר ותאפשר לך לקבל תמונה ישרה ולא הפוכה מכל עינית.

http://www.amazon.com/Celestron-Erect-Refractor-Schmidt-Cassegrain/dp/B0000665V4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1375042371&sr=8-1&keywords=erect+eyepiece

פורסם

תודה,

אני מסתכל רק על הכוכבים, ולא משנה לי, ישר או הפוך.

כן, SKY WATCHER 130

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על העזרה, המון ידע!

אולי כדאי לי ללכת על היקר יותר?

אני ארגיש הבדלים משמעותיים לעומת הראשון שהמלצתם לי? אני פשוט רוצה מוצר שמגדיל יותר מפי 70...

powerseeker_80_eq.jpg

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

עד כמה שהוא נראה מגניב יותר, הוא וה MEADE יתנו לך אותן תוצאות לצרכים שלך.

מה שגם עם עינית אחרת תוכל לקבל מהטלסקום בלינק שנתתי הגדלה מכובדת של X100 בערך באופן שמיש.

אפשר לקבל אפילו X150, אבל עם יכולת איסוף האור של טלסקופ 70 מ"מ זה כבר ייראה ממש גרוע.

נ.ב- אל תתפתה למספרי הגדלה גדולים ומזויפים. תצפיות קרקע עושים בהגדלות של X5 עד X25 בממוצע (וגם זה די מוגזם)

תצפיות שמים עושים בהגדלות של בין X30 ל X100 בממוצע.

אתה בטח חושב- "אבל רגע, הוא הרגע אמר לי שגם הטלסקופ בלינק יכול להגיע ל X100, אז למה אנשים קונים יקר יותר?"

שם המשחק הוא יכולת איסוף אור. ככל שהטלסקופ אוסף יותר אור, אתה תקבל באותה הגדלה תמונה ברורה, בהירה וחדה יותר (במידה ובטלסקופ אופטיקה איכותית)

כמו שאמרתי, תקנה את הטלסקופ בלינק, תשקיע עוד כמה שקלים על עינית איכותית (בגלל שהיצרן משקיע את רוב הכסף באופטיקה בטלסקופ, העיניות שמקבלים ביחד איתו בד"כ בינוניות מינוס) ומובטחת לך תוצאה מעולה.

פורסם
תודה על העזרה, המון ידע!

אולי כדאי לי ללכת על היקר יותר?

אני ארגיש הבדלים משמעותיים לעומת הראשון שהמלצתם לי? אני פשוט רוצה מוצר שמגדיל יותר מפי 70...

דבר ראשון קח ויאגרה זה יגדיל לך

דבר שני למה פי 70, אתה רוצה לראות לה את הביציות?

http://www.youtube.com/watch?v=6-z3h0UPQvQ

אתה מזכיר לי את מוטק'ה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כמו שאמרתי, תקנה את הטלסקופ בלינק, תשקיע עוד כמה שקלים על עינית איכותית (בגלל שהיצרן משקיע את רוב הכסף באופטיקה בטלסקופ, העיניות שמקבלים ביחד איתו בד"כ בינוניות מינוס) ומובטחת לך תוצאה מעולה.

מסכים ביותר.

גם טלסקום 70 ס"מ של MEADE בהגדלה גדולה מוגזם לתצפיות קרקע.

הוא גם יהיה פחות מסורבל לניוד.

פורסם

הבנתי, אני אלך על ה-MEADE :-D

תודה רבה.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לענייני שכנות, כמו שפיקה אמר חשוב מפתח העדשה - בצפיית לילה, וכן בצפיית יום לתוך בתים, עדיפה עדשה שמכניסה יותר אור.

כמו כן, לצרכים אלה יש גם שיקולים טקטיים כמו ניידות לשטח המארב, בולטות וכדומה.

הכותב גר בפנטהאוז תל אביב במשך שנים ארוכות, ויישם שיטות צבאיות לאיסוף מודיעין חזותי על הבחורות בסביבה.

(הי טק, חוזר מאוחר, כל הבחורות תפוסות אנא המתן ותיענה לפי התור וכדומה)

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
הבנתי, אני אלך על ה-MEADE :-D

תודה רבה.

תתחדש. ואני ממליץ בחום מדי פעם לנתק את המבט מהשכנה ולכוון את הטלסקופ למעלה, יש כנראה הרבה מאוד דברים שתוכל (וכדאי) לראות שהטלסקופ הנוכחי לא מאפשר לך והחדש יאפשר בהחלט

פורסם

עוד לא קניתי, רגע :lol:

מה עוד אני יכול לראות חוץ מהירח? שאר הכוכבים רחוקים מידי להגדלה של 70 לא ככה?

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

חבוב, חזור אחורה להודעות הקודמת בת'רד.

המספר "70" הוא אך ורק קוטר העדשה. אין שום דבר בטלסקופ הזה שקשור למספר "70" חוץ מזה.

ההגדלה תיקבע ע"י העינית בה תשתמש, ועדשה מגדילה (barlow) אם תבחר להשתמש באחת.

כמו שאמרתי קודם, עם טלסקופ שובר אור שלו עדשה של 70 מ"מ תוכל לקבל הגדלה שמישה של בערך X100, שזה יותר ממספיק כדי לראות עצמים קרובים אלינו או גדולים מאוד (הפלנטות במערכת השמש, גלקסיות קרובות, ערפיליות גדולות ובהירות)

קח בחשבון שערפיליות למשל תוכל לראות כנראה רק בתנאים ממש טובים, רחוק מאורות העיר. אבל בהחלט יש מה לראות עם טלסקופ כזה.

בנוגע להגדלות, כמו שאמרתי-

מרחק המוקד של הטלסקופ הוא 700 מ"מ. את ההגדלה האפקטיבית תקבל ע"י חלוקת מרחק המוקד של הטלסקופ במוקד העדשה בעינית

לדוגמה, עם עדשה של 7 מ"מ ההגדלה תהיה 700/7=100 וכן הלאה. הטלסקופ מגיע עם עדשות 25 מ"מ (מה שנותן הגדלה של X28 ) ו 9 מ"מ (הגדלה של X78 )

אף אחד לא אמר שאתה צריך להגביל את עצמך לשתי אלו.

פורסם

הבנתי, נשמע מעולה.

תודה רבה :-D

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...