Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כריזמה אוטומטית משנת 98, לאחרונה שמתי לב שמתחת לצינור רדיאטור העליון (בצד שמתחבר למנוע) יש קצת נזילה של נוזל ירקרק וגם טיפה נפיחות בצינור קרוב לחיבור הנ"ל.

רציתי לפתוח את החיבור, לנקות אותו קצת ולהחזיר (בתקווה שהנפיחות תעלם).

בדקתי את המים ברדיאטור, את מיכל האיסוף ולא נראה שחסר בכלל מים (כנראה משהו מינורי או חדש יחסית).

האם יש משהו שאני צריך לדעת לגבי הפירוק? למשל אם צריך לרוקן את הנוזל קודם, אם צריך לעשות משהו מסוים כשאני מפרק (כמובן שאת כל זה אני עושה כשהרכב קר לגמרי), אחרי החיבור מחדש האם צריך לעשות משהו מיוחד חוץ מלהוסיף עוד מים וכו'.

תודה רבה לכולם!

פורסם

יכול להיות שזה מבית הטרמוסטט. אם לא חסר לך כלל נוזל קירור אל תיגע בזה כי אז תתחיל נזילה וזה עלול להוביל להחלפה של בית הטרמוסטט. זה גם אצלי בגטס המון זמן ואין עם זה שום בעייה.

• ספונסר פורום
פורסם

בפעם המאה מאור ,אתה מטעה אנשים בפורום.

ברגע שיש סימנים של קורוזיה ונפיחות בצינור חובה להחליף את הצינור ואם יש צורך את בית הטרמוסטט.

לא כדאי להבין שהלך המנוע כי צינור המים הזה התפוצץ ולא שמת לב שהמחוג עלה לאדום(או לא עלה כי כבר אין נוזל קירור...)

ומאור,דווקא בגטס זה הכי משמעותי,הנזילה הזו מטפטפת ישר לאלטרנטור ואז צריך להחליף גם אותו.

בקיצור תחזוקת שבר ארצישראלי "אין שום בעיה עם זה" לא מומלצת.

אורן

פורסם
בפעם המאה מאור ,אתה מטעה אנשים בפורום.

ברגע שיש סימנים של קורוזיה ונפיחות בצינור חובה להחליף את הצינור ואם יש צורך את בית הטרמוסטט.

לא כדאי להבין שהלך המנוע כי צינור המים הזה התפוצץ ולא שמת לב שהמחוג עלה לאדום(או לא עלה כי כבר אין נוזל קירור...)

ומאור,דווקא בגטס זה הכי משמעותי,הנזילה הזו מטפטפת ישר לאלטרנטור ואז צריך להחליף גם אותו.

בקיצור תחזוקת שבר ארצישראלי "אין שום בעיה עם זה" לא מומלצת.

אורן

היי אורן. ההיצטברות המאובנת הזו מופיעה בלא מעט רכבים וחיבורים לפי מה ששמתי לב. כניראה זה התיישנות של השנים. אני אישית כמו שרשמתי נוסע כך בגטס ושים לב, לא חסר מיליגרם של מיים מהיום שקניתי את הרכב והוא אצלי מעל שנה. אני יודע שאם אגע בזה סתם עלולה להתחיל נזילה אז מה שאני עושה זה פשוט עוקב כמו שעוקבים אחרי בדיקת שמן מנוע שיגרתית. אם קיימת נזילה אין ספק ודחוף להחליף אבל אם המצב קיים כך תקופה ללא חוסר בנזול קירור אני לא רואה עם זה שום בעייה. אבל כל אחד יעשה את השיקול שלו בעניין.

פורסם

כאשר צינורות מים מתחילים להתנפח ולהיות רכים יש להחליף אותם - אורך החיים שלהם הוא 5 - 10 שנים פחות או יותר

צינור מים עושה כמה עשרות שקלים לעומת מנוע שהתחמם והלך או גרר שצריך לשלם עליו כאשר ניתקעת..

פורסם

צריך לפרק את הצינור, לבחון את מצב הבית טרמוסטט אם הוא זקוק להחלפה או שמספיק לו שיוף עם בד שמיר.

אם הבית טרמוסטט אכול או מעוות יש להחליפו.

את היצנור רדיאטור יש להחליף בכל מקרה כאשר הוא התנפח משום שבאיזור הנפוח החיזוק הפנימי של הצינור כשל והצינור יתפוצץ בשלב מסויים בדיוק היכן שיש נפיחות.

כאשר הצינור מתפוצץ בזמן נסיעה עד ששמים לב כבר מאוחר מידי כי המנוע רותח מהר מאוד ולא תמיד שעון החום יציג זאת, וגם לא תמיד הנהג מבחין בשעון חום המנוע, אם בכלל.

כמו כן יש להשתמש בנוזל קירור איכותי, ממליץ על נוזלי קירור של ZEREX (וולווליין), או פרסטון ירוק או נוזל קירור מקורי.

מאור התגובות שלך נובעות מחוסר ידע וניסיון, כל פגם במערכת הקירור אסור להזניח, אחרת זה עולה במנוע, תפסיק להטעות אנשים, מה שאינך יודע או מבין בהם עדיף שלא תגיב, מבלי לפגוע.

אני מבין שאתה מנסה לעזור לאחרים, אבל הטעיות שאתה רושם עוד עלולים להקשיב לעצות האלה ונזקים יגרמו לבעל הרכב.

יקיר.

פורסם
צריך לפרק את הצינור, לבחון את מצב הבית טרמוסטט אם הוא זקוק להחלפה או שמספיק לו שיוף עם בד שמיר.

אם הבית טרמוסטט אכול או מעוות יש להחליפו.

את היצנור רדיאטור יש להחליף בכל מקרה כאשר הוא התנפח משום שבאיזור הנפוח החיזוק הפנימי של הצינור כשל והצינור יתפוצץ בשלב מסויים בדיוק היכן שיש נפיחות.

כאשר הצינור מתפוצץ בזמן נסיעה עד ששמים לב כבר מאוחר מידי כי המנוע רותח מהר מאוד ולא תמיד שעון החום יציג זאת, וגם לא תמיד הנהג מבחין בשעון חום המנוע, אם בכלל.

כמו כן יש להשתמש בנוזל קירור איכותי, ממליץ על נוזלי קירור של ZEREX (וולווליין), או פרסטון ירוק או נוזל קירור מקורי.

מאור התגובות שלך נובעות מחוסר ידע וניסיון, כל פגם במערכת הקירור אסור להזניח, אחרת זה עולה במנוע, תפסיק להטעות אנשים, מה שאינך יודע או מבין בהם עדיף שלא תגיב, מבלי לפגוע.

אני מבין שאתה מנסה לעזור לאחרים, אבל הטעיות שאתה רושם עוד עלולים להקשיב לעצות האלה ונזקים יגרמו לבעל הרכב.

יקיר.

ערב טוב יקיר. אני יכול להגיד לך ולא בשביל להישתחצן חס וחלילה שלא מיתמול שילשום אני מיתעסק ברכבים ויש לי ידע וניסיון של לא מעט שנים ואני בהחלט גאה בהם עם יד על הלב. אחת המטרות של הפורום היא לא רק לייעץ לאנשים מה לעשות בבעייה מסויימת אלא לנסות לחסוך להם כמה שיותר כסף על הפיתרונות. כל מה שאני רושם הוא מניסיוני האישי ובטח לא כדי להטעות חס וחלילה. לא מעט מישתמשים בפורום הם בעליי רכבים ישנים שלא סתם מחזיקים בהם ולא לכולם יש את הכסף להחזיק רכב חדש עם 0 בעיות ואותם אנשים ינסו לחסוך כמה שיותר כדי לא להגיע למצב שכמות ההוצאות תישתווה לקנייית רכב חדש. לא מעט פעמים יצא לי טפל בבעייה שבעל הרכב אומר לי "תראה מה אתה יכול לעשות כי כסף לשלם אין לי" אז בטח שאני לא יגיד לו אל תחזיק רכב כי את זה הכי קל להגיד אבל, אני כן ינסה לעשות הכל כדי שהוא יוכל לסחוב ובראש רגוע. ואני לא מדבר על דברים בטיחותיים כמו ברקסים וכדומה. לאישתי יש יונדאי גטס ואני נוסע על פונטו שנת 95 ואני לא צריך לספר שברכב כל כך ישן יש פה קורזייה, שם חלודה, פה פלסטיק שבור, שם נזילת שמן קלה אבל אם ארוץ לתקן את כל זה לא שווה להחזיק את הרכב. אז יש מצבים שאפשר להיתמודד וליסחוב עוד הרבה כמו תוך כדי מעקב שיגרתי כמו שאמרתי בדוגמא של פותח השירשור אבל שוב, זה שיקול שלו וסה"כ אני לא רוצה שירוץ להוציא סתם כסף ובטח שלא ינסו למרוח אותו במוסכים. אני רואה פה את האנשים מנקודת מבט של לקוח כמוהם ולא מנקודת במט של בעל מקצוע .מעבר לזה הוא כבר יעשה מה שרוצה. תודה שנתתם לי קצת להיתבטא וסליחה על התגובה הארוכה והמייגעת.

• ספונסר פורום
פורסם

מאור יקירי, הפורום אינו שייך לי או ליקיר, ואני אישית מעריך את המעורבות שלך והניסיון שלך לעזור בפורום, באמת.

אך אני מוצא את עצמי מתקן אותך רבות, לדעתי, אם אתה לא בטוח, עדיף לא להגיב או לפחות לסייג את דבריך. אני מניח שהרבה מהידע שלך ברכבים רכשת בפורום (אני בהחלט למדתי המון כאן,למרות שגדלתי במוסך)

רוב השואלים בפורום הם נהגים עם ניסיון מועט מאוד אם בכלל ברכבים והם כותבים כדי להתייעץ ,ללמוד, ולחסוך כסף לכן העצה הטובה ביותר שניתן לתת להם, כבעל מקצוע וכבעל רכב היא להחליף את צינור המים ובמידת הצורך את בית הטרמוסטט, זה יעלה בין 150-300 ש"ח וימנע נזק של כ5000 ש"ח להחלפת מנוע, ולמי שקשה לשלם 150 ש"ח יהיה בלתי אפשרי לשלם 5K.

תחזוקת שבר תמיד תהיה יקרה יותר מתחזוקה מונעת.

אורן בן סימון

פורסם

מאור, עכשיו הבנתי את נקודת המבט שלך בעניין, והרשה לי להתנצל אם פגעתי שלא בכוונת תחילה, אלא רק כדי שתיקח לצומת ליבך.

פותח האשכול התייעץ בקשר לחשש מסויים, בצדק, עלות הצינור היא כמה עשרות שקלים והוא יכול להחליפו לבד אם יש לו רקע טכני, מאחר ואינך בעל הרכב ואינך מחליט מה לעשות, כל שעליך לעשות(אם כבר אתה מגיב) הוא לענות לו מהם דרכי הטיפול בבעיה, אחרת ניתן לרשום לכולם הודעה שאומרת שלא לתקן שום דבר חוץ ממכללים הקשורים לבטיחות כי גם ככה הרכב ישן.

או פשוט לא להגיב, המשפט הזה מאוד פוגע אבל גם אני מיישם אותו לפעמים "סייג לחוכמה שתיקה", אף אחד לא נולד גאון בכל רגע במקצוע הזה(ובכל מקצוע אחר) לומדים משהו חדש שלא הכרנו קודם, כל יום מגיע רכב חדש עם מערכות חדשות.

אם למישהו יש רכב ישן שהוא סוחב איתו בגלל שאין לו מספיק לרכב חדש, מהסיבה שהוא צעיר או צריך את הכסף ואת הרכב שאיתו הוא סוחב ללימודים וכו, אם הוא לא יטפל בו יגרם לו נזק שלא יהיה כלכלי לתקן אותו, אז מהיכן הוא ישיג עוד כסף לקניית רכב אחר, כי את הישן הוא זרק לפח בגלל שהקשיב לעצה שלא לטפל בצינור שעומד להתפוצץ בעלות זניחה ועכשיו הלך לו המנוע?.

פורסם

שוב תודה לכל מי שהגיבו!

מסיכום התגובות הרלוונטיות לבעיה שלי אני מבין:

* כדאי להחליף את הצינור בכלל

*בית התרמוסטט זה המקום שבו הצינור הזה מתחבר למנוע ואם הוא מעוות צריך להחליף גם

* החלפת צינור זה סהכ לפרק את הבנדות עם מברג בשני צידי הצינור, לשים צינור חדש ולמלא נוזל חדש שישלים את מה שנזל בהחלפה.

אם יש עוד נקודות שפספסתי, הערות או טיפים אני אשמח!

פורסם

תצטרך בסוף התהליך של מילוי נוזל הקירור מחדש לצע ניקוז אויר למערכת הקירור. ללא ניקוז אויר כראוי מאוורר הרדיאטור עלול שלא לעבוד ועלולים להיווצר כיסיי אויר במערכת. אם ייסתבר שתצטרך להחליף בית טרמוסטט לא לשכוח לשים אטם אם קיים ומעט סיליקון לאטימה טובה יותר.

• תוכן חדש...