Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ברשות חבר שלי יונדאי אקסנט 2001, 103K ק"מ, אוטומטית.

אתמול בערב מד המהירות הפסיק לעבוד באופן פתאומי (אין מד סל"ד), ומעט לאחר מכן נדלקה נורת ניהול מנוע. כמו כן, הקילומטרז' (מכאני) אינו מתקדם. יש לציין כי מד הדלק והטמפרטורה מתפקדים.

התחברות שלי עם מסוף ELM327 הוציא קריאה של שתי תקלות (ועוד 2 תקלות "כלליות" - ללא פירוט).

תקלה 1 - חיישן נקישות.

תקלה 2 - חיישן (מד) מהירות.

יש לציין שמחשב הרכב כן משדר סל"ד למחשב שלי, אך לא מצליח להציג נתון סל"ד.

הצצה על נתון זווית ההצתה מראה ערכים שלמיטב הבנתי אינם הגיוניים אך בזה אני כבר פחות מבין (טווח של בין 2-20 מעלות (אם אני זוכר נכון)).

מחיקה של התקלות לא הועילה.

יש למישהו רעיון?

תודה

פורסם

שוב שלום.

לאחר שלמדתי מעט את הנושא, פה בפורום ומחוצה לו, ברצוני להעלות את ההשערה הבאה:

חיישן המהירות, המחובר לגיר (מכאני ברכב זה), תקול. התקלה איננה רק באות החשמלי אותו הוא משדר למחשב אלא במיסב עצמו או באחת מן השניים (למיטב הבנתי החיישן ברכב זה הינו בעיין גלגל שיניים אותו הגיר מסובב). כתוצאה ממיסב התקול/שן שבורה נוצר רעש בתוך חטיבת הכח אותה חיישן הנקישול מזהה כערך שאין הוא יודע לפרש, ועל כן עלה גם הוא כאשם בבדיקת המחשב.

האם ההסבר הזה, מסברה בלבד, נשמע אפשרי?

האם מישהו יודע להסביר קשר אחר שיגרום לקריאת תקלה גם בחיישן המהירות וגם בחיישן המנקישות במקביל?

תודה.

• תוכן חדש...