Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

95 במקום סולר

Maayan Z
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהירות, חפירה.

אני כותבת לכם את הסיפור הזה ואני בטוחה שיש עוד המון אנשים שקרה להם מקרה דומה ויוכלו להזדהות איתי.

חשוב לי לציין שאין לי שום כוונה להכפיש שם של חברה כלשהיא או אדם ספציפי.

יום שבת לפני שבועיים נכנסתי לתדלק בתחנת "דלק" שבעת הכוכבים, הרצליה. ביקשתי מהמתדלק לתדלק לי ב100 ש"ח.

הנחתי, ובדיעבד זה מוסר ההשכל בסיפור, שהמתדלק יבין לבד או לפחות ישאל אם לתדלק סולר או 95. למען הסר ספק, כפי שבטח רובכם יודעים, רשום בפירוש על הפיה של הדלק איזה סוג דלק הרכב צורך, מה גם שיש לי רכב פולקסווגן קאדי (מסחרית) אז נראה לי שזה ברור מאליו...אז כנראה שלא, או שאולי לא מספיק.

לאחר מספר שניות שמתי לב שהפיה של 95 נמצאת במיכל דלק במקום הפיה של הסולר. זינקתי מהרכב וביקשתי ממנו לעצור את הפעולה באותו רגע. התקשרתי לדוד שלי שמבין עניין ברכבים (בעל מוסך גדול ברעננה), הוא ביקש ממני לא להתניע את הרכב ולהתקשר לגרר שיגרור את הרכב אליו למוסך ולמחרת בבוקר הוא יטפל לי ברכב.

המתדלק שנלחץ מהסיטואציה, ביקש שאמתין כמה דקות לחבר שלו מטירה שירוקן לי את המיכל דלק. כמובן שכמה דקות הפכו לשעה, בזמן הזה הספקתי לדבר עם מנהלת התחנה שהתעקשה להזמין בעל מקצוע מטעם התחנה. בכל מקרה, החבר של המתדלק הגיע וניסה לעזור ולתקן את הבעיה אך לא הצליח מכיוון שכדי להגיע למיכל הדלק ברכב הוא היה צריך להרים את האוטו על ליפט במוסך (הרכב הוא רכב נכה והגישה ללמטה של האוטו בלתי אפשרית בלי ליפט).

המנהלת המשיכה לנסות לשכנע אותי שהיא תזמין בעל מקצוע אך לאחר התייעצות עם דוד שלי, הבנתי שעדיף לגרור את האוטו למוסך. חוצמזה שברור לכם שהעדפתי שיגרם לאוטו כמה שפחות נזק, במיוחד בגלל שמדובר ברכב נכה.

הגרר הגיע וגרר את הרכב למוסך של דוד שלי בהצלחה ואני הלכתי לישון באותו יום ב1:30 בלילה.

מה שמטריף אותי בכל הסיפור הזה זאת הביורוקרטיה בחברות הגדולות. למחרת, נסעתי למוסך של דוד שלי לקחת את הרכב, שילמתי לו צ'ק בסכום 885 ש"ח. שלחתי את החשבונית למנהלת התחנה, היא בתגובה אמרה שהזיכוי יכול לקחת חודשים כי זאת ביורוקרטיה מול אגף הכספים, היא ציינה כמה פעמים במהלך השיחה שאם היא הייתה מזמינה בעל מקצוע מטעם החברה כל זה לא היה קורה.

מבאס להיות הלקוח הקטן מול החברות הגדולות, שעד שתראה מהם את הכסף חזרה יכול לקחת חודשים ארוכים. הספקתי להגיע מאז למנהל אזור (שהיה חסר סבלנות ובקושי נתן לי להשחיל מילה) אך הוא נתן לי את אותן התשובות שלא רציתי לשמוע.

עברו כמעט שלושה שבועות מאז ועדיין לא ראיתי את הכסף, לצערי הם גם לא יוצרים איתי קשר ואין להם הרבה להגיד חוץ מ"אל תדאגי הכסף יגיע אליך" ולגרום לי להרגיש חסרת אונים מולם.

שורה תחתונה: תמיד תגידו למתדלק איזה סוג דלק הרכב שלכם צורך, או שפשוט תתדלקו בשירות עצמי... :|

פורסם

אני מקווה שהסכום ששילמת כולל את הגרר כי אחרת מדובר בהרבה מאוד כסף בשביל לרוקן מיכל דלק.

לגבי בירוקרטיה, אותך זה לא צריך לעניין. הרכב הוא שלףך ואני מניח גם שדי חדש ועוד באחריות. זכותך להחליט איפה את מתקנת ואם הם לא טורחים לשלם בזמן סביר יש את בתי המשפט.

עריכה: השורה התחתונה היא שאם יכולים אז עדיף לצאת מהאוטו ולפחות לראות מה המתדלק עושה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא הבנתי, את הנכה או הנהגת של הרכב?

יוצא לי לפעמים לנהוג לבקשתו ברכב של שכן שלי שהוא נכה בכיסא גלגלים, אני שומר על הרכב הזה כבבת עיני, אני לא רואה תרחיש שאני אתן למישהו להתקרב בכלל לרכב הזה, הרכב הזה זה הרגליים שלו והאחריות היא כבדה מאוד.

אם את הנכה עצמה, זה כמובן כבר סיפור אחר.

פורסם

מה זה משנה האם היא הנכה או רק נהגה ברכב? זה נזק שנעשה לרכב ע"י רשלנות תחנת הדלק והמתדלק.

קודם כל אפתח ואומר שאני עשיתי דלקן פרטי לרכב של חברת "דלק" כדי לא להתעסק עם כל הקטע של הכרטיס אשראי והמתדלקים, וכשאני נכנס לתדלק אני נכנס לשירות עצמי או מלא (מה שפנוי - זה אותו מחיר. ממחיר מלא הנחה של 26 אג') ומתדלק לבד בשקט ושלווה. אף אחד לא נוגע לי ברכב. זאת ועוד, כשהשתחררתי מהצבא עבדתי כמה ימים בתחנת דלק של "דלק", ושם חייבו אותנו לשאול כל נהג איזה סוג דלק הוא רוצה, בעיקר כדי לכסות את התחת של התחנה. אחרי שראיתי פיאט אונו עם מנוע דיזל, לשאול נראה לי מאוד הגיוני. שווה לבדוק האם המתדלק פעל לפי התקנון, במשרד שלהם יש את התקנון תלוי על הקיר בד"כ. אפשר לצלם אותו בנייד אם מופיע שם שהמתדלק חייב לשאול על סוג הדלק.

לגופו של עניין: מניסיוני עם בעיות כאלה, זה הולך כך:

1. פותחים את ה- WORD ומנסחים מכתב תקיף אך לא מאיים לחברת "דלק" הארצית עם כל הפרטים. בסוף המכתב יש לכתוב את הדרישה לתשלום, ולציין שאם תוך 14 יום לא תתקבל תגובה כלשהי את תפני להליכים משפטיים. לשלוח בדואר רשום עם אישור מסירה, זה עולה 9.90 ש"ח בלי SMS שמודיע שהמכתב התקבל (אפשר לראות את זה באתר הדואר). למכתב יש לצרף חשבונית.

2. היה והכסף לא התקבל תוך 14 יום, מגישים תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות על סכום הנזק + הוצאות משפט (אגרת תביעה זה משהו כמו 50 ש"ח) + דמי עגמת נפש כפי שיקבע כבוד בית המשפט (בדיוק ככה לרשום בכתב תביעה, זה עושה רושם טוב על השופט).

במקרים רבים הנתבע יוצר קשר טרם המשפט כדי להגיע לפשרה (כלומר לשלם את הכסף בלי הוצאות משפט ועגמת נפש) ואז אין שום בעיה. במקרה שלי, הנתבע הזדרז ליצור קשר כדי לשלם את הכסף רק כדי שאני אבטל את התביעה. לא תבעתי על דלק, אלא על צמיגים שהתפוצצו לי בגלל בור שהיה שם יומיים (רשלנות של החברה המתחזקת).

פורסם

דעתי האישי,

את יכולה לנסח מכתב ולאיים בתביעה

אבל זה כמו להלחם בתחנות רוח, הזמן שלך אני בטוח, ששווה יותר.

תיהי עם אצבע על הדופק ותנדנדי כל הזמן עד שתקבלי את הכסף.

לרוב זה לא פחות מ 30 יום.

חוץ מה אין לך הרבה מה לעשות.

מכביש 6 לדומגא לקח לי למעלה מחודש לקבל את הכסף שלי בחזרה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

למה בכלל לתדלק בשירות מלא?

הבנתי שזה רכב נכה, אך ציינת שזינקת מהאוטו כשראיץ שהפייה שמוכנסת לא נכונה, כך שאני מבין שאין לך הגבלה בתנועה. מתנצל מראש אם אני בוטה מידי.

אני לא רואה סיבה אחרת חוץ מקושי בתנועה לתדלק בשירות מלא.

ועוד לשלם על זה כסף.

פורסם
או שפשוט תתדלקו בשירות עצמי... :|

אני דווקא רואה בתדלוק עצמי סוג של הנאה משונה. לא יודע, אני אוהב להכניס לה את הצינור בעצמי, ולא לתת לאנשים אחרים להתעסק איתה :lol:.

.Your average Notepad

פורסם

מעצבן!

גם אצלי דיזל, ובאופן אוטומאטי כל מתלדק מנסה לתדלק לי בנזין, נפלתי פעם אחת (בעל התחנה הביא מוסכניק, שילם לי נסיעה הביתה וחזרה, כמובן את עלות הדלק, ושלל מדבקות דיזל נוספות), לא נעים.

הפתרון שלי, לא נותן לאף אחד לתדלק לי את הרכב.

מילא למלא סולר במקום בנזין, זה מפח נפש, אבל בנזין במקום סולר יכול לעשות נזק למנוע.

SCANSPEAK

פורסם
אני דווקא רואה בתדלוק עצמי סוג של הנאה משונה. לא יודע, אני אוהב להכניס לה את הצינור בעצמי, ולא לתת לאנשים אחרים להתעסק איתה :lol:.

כנ"ל. אין סיכוי שבעולם שמישהו יתדלק לי.

כמובן שלדעתי לשלם את העוד כמה אג' האלו בשביל השירות של המתדלק נראה לי בזבוז...

פורסם
מעצבן!

גם אצלי דיזל, ובאופן אוטומאטי כל מתלדק מנסה לתדלק לי בנזין, נפלתי פעם אחת (בעל התחנה הביא מוסכניק, שילם לי נסיעה הביתה וחזרה, כמובן את עלות הדלק, ושלל מדבקות דיזל נוספות), לא נעים.

הפתרון שלי, לא נותן לאף אחד לתדלק לי את הרכב.

מילא למלא סולר במקום בנזין, זה מפח נפש, אבל בנזין במקום סולר יכול לעשות נזק למנוע.

ההיפך הוא הנכון! מילוי סולר במנוע בנזין גורם נזק גדול יותר למנוע מאשר בנזין במנוע סולר.

ד"א לי זה קרה פעם, מהצד של המתדלק...

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
ההיפך הוא הנכון! מילוי סולר במנוע בנזין גורם נזק גדול יותר למנוע מאשר בנזין במנוע סולר.

ד"א לי זה קרה פעם, מהצד של המתדלק...

דווקא במנועי דיזל חדשים אפשר לגמור משאבת סולר מזרקים וגם מנוע בתדלוק בנזין במקום סולר, למשל

http://news.walla.co.il/?w=/10/1810735

• תוכן חדש...