Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם היינו מגיעים לתערוכה, ורואים יצירות של ואן-גוך, שאמן אחר עשה איתן מנורות בקיפולי נייר זה היה נחשב שערורייתי.

כנל אם אמן היה לוקח שרידים ארכיאולוגיים והופך אותם לקוביות אבן מנוסרות, או כתבי יד של סופר ידוע שהיו הופכים לעיסות נייר.

למה לקחת מכוניות, המייצגות תרבות ותקופה, שניתן היה לשמר אותן, ולהרוס אותן? בשם האומנות?

אני מאוד מעריך את העבודות של ארד, באומנות, עיצוב מוצר וארכיטקטורה, אבל במקרה הזה לדעתי זה טעם רע ופרובוקציה בלבד.

מעניין איך רון ארד ירגיש אם יום אחד יקום אמן שיהפוך את המוזאון שארד תכנן לערימת עפר בשם האומנות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
Sorry, this is not art. If that sort of crap turns you on, go to http://www.hnn.co.il/galleries_cat6.html , there's plenty more there like this, only real, with genuine blood and body parts

ואוו - הדיון מהי אומנות ואיפה הן גבולותיה הוא דיון יותר מדי רחב בשביל לפרוס אותו על דפי פורום. מעורבים בדיון אספקטים כלכך רחבים תלויי תרבות, הסטוריה, אמירה, קונטקס, חומר, תקופה, - לכן אין טעם אפילו להכנס לשם.

כשמרסל דושאן הציג בשנת 1917 משתנה (כן משתנה - כזו שעושים בה פיפי בשירותים ציבוריים) במוזיאון זה עורר קצת יותר הדים מפיאט מעוכה. עצם העובדה שמכונית היום יכולה להחשב ליצירת אומנות זה כי מישהו מתישהו פרץ את הדרך להגדרה הזו.

אם האפיפיור שהעסיק את מיכאלאנג'לו בציור על קירות הקפלה הסיסטינית, היה רואה אי שם בשנת 1550 ציור של פיקאסו בן המאה ה-20 - מה הוא היה אומר על זה ? הוא היה אומר שזו אומנות ? מה היה אומר מיכאלאנגלו עצמו על ציור של פיקאסו?

לגבי היצירה של רון ארד עם מכוניות הפיאט - אפשר לאהוב ,אפשר פחות ואפשר להוקיע. יש יצירות אומנות "קצת" יותר אקצנטריות מפיאט מעוכה אז בואו נכנס לפרופורציות.

HNN בקונטקס מסויים, בהגשה מסויימת, ובאמירה מסויימת יכול להפוך לחומר ליצירות אמנות. אמנות זה לא רק תמונה בסלון. HNN עושה לכל אחד משהו, ושום בן אנוש לא יכול להיות אדיש למה שמוצג שם. חלחלה זה משהו. מיצג שמייצר חלחלה בקונטקס מכוון הוא אומנות גם אם הצופה אוהב או לא אוהב את מה שהוא רואה.

אם היינו מגיעים לתערוכה, ורואים יצירות של ואן-גוך, שאמן אחר עשה איתן מנורות בקיפולי נייר זה היה נחשב שערורייתי.

אה כן - גם את זה עשה מרסל דושאן פחות או יותר - הוא עשה את זה ל"מונה ליזה". וכן זה היה שערוריתי. וכן זאת אומנות.

duchamp-lhooq1.jpg

ויחד עם כל מה שכתבתי עד כה לא הבעתי עדיין שום דעה אישית שלי לגבי העבודה הזו של רון ארד.

אורן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל זאת יש הבדל בין לערוך תמונה של תאונת דרכים ולהציג אותה כאמנות לבין לרסק בכוונה רכב אהוב (כדברי האמן) ולהציג אותו כמיצג אמנותי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקחת רכב, שהמדינה ש"ייצרה" אותו אוסרת לייצא אותו בכדי לשמר את המורשת שלה/ו, להשתמש בו הכי רחוק מכוונת היצרן, זו "אומנות" שרק בדמוקרטיה אפשר לראות. :?

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

ואוו - הדיון מהי אומנות ואיפה הן גבולותיה הוא דיון יותר מדי רחב בשביל לפרוס אותו על דפי פורום. מעורבים בדיון אספקטים כלכך רחבים תלויי תרבות, הסטוריה, אמירה, קונטקס, חומר, תקופה, - לכן אין טעם אפילו להכנס לשם.

כשמרסל דושאן הציג בשנת 1917 משתנה (כן משתנה - כזו שעושים בה פיפי בשירותים ציבוריים) במוזיאון זה עורר קצת יותר הדים מפיאט מעוכה. עצם העובדה שמכונית היום יכולה להחשב ליצירת אומנות זה כי מישהו מתישהו פרץ את הדרך להגדרה הזו.

אם האפיפיור שהעסיק את מיכאלאנג'לו בציור על קירות הקפלה הסיסטינית, היה רואה אי שם בשנת 1550 ציור של פיקאסו בן המאה ה-20 - מה הוא היה אומר על זה ? הוא היה אומר שזו אומנות ? מה היה אומר מיכאלאנגלו עצמו על ציור של פיקאסו?

אורן

Sorry, art to me involves talent and skill. The "art" created by both Marcel Duchamp and Ron Arad in these instances is pure showmanship, designed to shock and attract attention. As for Picaso, well my view is that he is the lesser Spanish artist - check Salvador Dalí's work for attention to detail. Technically he was the far better painter. At least we can agree that Picaso is art.

Ron Arad should stick to such projects and leave cars alone:

dzn_154-Ha-Yarkon-Street-by-Ron-Arad-2.jpg

http://www.dezeen.com/2010/08/07/154-ha-yarkon-street-by-ron-arad/

As for his Rover seat, here's a Volvo 164 seat I made earlier. Comfy, but not art

:shock:

PS: Neither is the Siera seat behind it

New Image.JPG

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

ואני נזכרתי בזה. חבל שהקישורים לתמונות לא עובדים

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא אותו דבר, המכונית שהפכה למנגל עברה תאונה ולא היה אפשר לשקם אותה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים לחלוטין עם הנאמר . זוהי האמנות, אפילו אם כל בעלי הפיאט 500 מתחלחלים.

לגבי היצירה של רון ארד עם מכוניות הפיאט - אפשר לאהוב ,אפשר פחות ואפשר להוקיע. יש יצירות אומנות "קצת" יותר אקצנטריות מפיאט מעוכה אז בואו נכנס לפרופורציות.

HNN בקונטקס מסויים, בהגשה מסויימת, ובאמירה מסויימת יכול להפוך לחומר ליצירות אמנות. אמנות זה לא רק תמונה בסלון. HNN עושה לכל אחד משהו, ושום בן אנוש לא יכול להיות אדיש למה שמוצג שם. חלחלה זה משהו. מיצג שמייצר חלחלה בקונטקס מכוון הוא אומנות גם אם הצופה אוהב או לא אוהב את מה שהוא רואה.

אה כן - גם את זה עשה מרסל דושאן פחות או יותר - הוא עשה את זה ל"מונה ליזה". וכן זה היה שערוריתי. וכן זאת אומנות.

duchamp-lhooq1.jpg

ויחד עם כל מה שכתבתי עד כה לא הבעתי עדיין שום דעה אישית שלי לגבי העבודה הזו של רון ארד.

אורן

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
אתמול התפרסמה בהארץ כתבה על התערוכה:

http://www.haaretz.co.il/gallery/design/.premium-1.2048418

כמה ציטוטים:

"יש לי רומן מתמשך עם הפיאט 500, הצ'ינקווצ'נטו. החלטתי שאני רוצה להפוך את היפהפיות התלת-ממדיות האלה לציורים, להנציח אותן באופן כלשהו"

"כולן עברו אותו תהליך, כל אחת קיבלה את היופי שלה. מה שנחמד הוא שלא כולם נדבקים לאותה עבודה: יש מי שרוצים את האדומה, יש אלו שאוהבים יותר את הצהובה. בכל מקרה רציתי שזה יישאר מכונית, שתבין את מה שאתה רואה. בכולן אגב המפתחות נשארו בפנים"

אני לא מבין את הדרך שלו להביע את אהבתו ל-500 :?

מזלנו שהוא לא "אוהב" כלבים או ילדים, אז היינו קוראים עליו במדורי הפלילים.

לא ניראה לי שהפיאטים אמיתיות.

אמיתיות לחלוטין לצערי, ראיתי במו עיני.

אומנות או לא, לא ממש מתעניין בויכוח.

מה שהוא עשה לא מדבר אלי כאומנות אלא סתם כונדליזם חולני.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

פיספסתי את השירשור בזמן המקורי. נודע לי על העניין מקריאה בגיליון דצמבר שלauto bild klassik הגרמני. הם תיארו את העניין כשערוריה ואני נאלץ להסכים. מאוד הייתי רוצה לראות איזכור של רכבי אספנות ישראלים בחו"ל וחבל שדווקא בהקשר הזה מזכירים את ישראל.

מאחל לרון ארד שאומנים ממיטב מפעלי הברזל בסין יטפלו בשאר היצירות שלו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...