Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שיש טעם ללכת למכון בדיקה , אולי רק לבדיקת שילדה, וגם אם כן - מעדיף ללכת למוסך שמבצע בדיקה מכנית לפני בדיקת השילדה.

יש המלצה לאחד כזה באיזור חיפה/קריות?

אגב, מה דעתכם על הרכב הנ"ל? מדובר על הדגם עם מנוע 1.4, 98 כ"ס, ידני.

זה אמור להיות רכב חסכוני שנותן טיפ טיפה פאן בנהיגה.

יענה על הדרישות?

פורסם

בבסיסו מדובר ברכב פשוט ואמין מאוד, במיוחד בגרסה הידנית.

חבר קרוב רכש כזאת לפני כשנתיים - מדווח על 1:13 בנסיעה מעורבת בגוש-דן.

20K ק"מ ו-0 תקלות עד כה (סה"כ כ-225K על השעון).

שני מכרים נוספים שמחזיקים באחת כזאת כבר תקופות ארוכות לא מתלוננים כלל על בעיות אמינות.

וודא שלא נעשו קומבינות לאורך השנים, בדגש על החשמל.

רצוי שיהיה תיעוד, או הבנה כלשהי של הבעלים כיצד טופלה ובאילו חומרים לאורך השנים.

יש לה שלדה של קליאו :wink: אבל אל תצפה ליותר מדי, חורכת אספלט היא לא (וגם לא מתיימרת להיות).

פורסם

דגשים מיוחדים לגבי נוזל קירור/שמנים? בסגנון מה שהולך בפונטו?

בעל הרכב הוא בחור מבוגר שמכשיר מנהלי מוסכים. טיפל ברכב בעצמו ככה שאין תיעוד מסודר, אבל לפחות על טיימינג שנעשה לפני חצי שנה יש. אני מקווה.

האמת שהרבה זמן אני חורש את הלוחות במטרה למצוא קליאו ספורט דור ראשון או שני במחיר שאני יכול להרשות לעצמי, ופשוט אין.

היום במקרה הרכב הנ"ל הסתנן לחיפוש, והוא נראה לי נחמד למדי, גם מבחינת הבעלים שנשמע כמישהו שיודע לדאוג לרכב, וגם מבחינת נתונים יבשים על הנייר.

מקווה שזה אמיתי - נמאס כבר לחפש.

פורסם

נקודה שחשוב מאוד לציין - אם אתה מחפש קליאוספורט - צפוייה לך אכזבה גדולה.

* יש את הקליאו של ניר במחיר מצחיק.

לעניינינו: הרכב רגיש פחות מהפונטו לנוזלי קירור ושמנים שונים מזה המומלץ (ELF), אולם וודא כי הוחלף בזמן (מנוע, גיר, נוזלי קירור).

האחזקה השוטפת שלו זולה מאוד, אם אתה קונה מ"אחד שיודע" ואין תיעוד מסודר אל תתבייש לברר על הנ"ל, אם יש תיעוד לטיימינג מה טוב.

דע כי יש הזעה כרונית לכל הקליאוז בין המנוע לגיר, רק וודא כי לא מדובר בנזילה.

כשאתה הולך לראות את הרכב שים לב לדגשים שנתתי לך.

אתה מוזמן לחזור לפה ולהעלות רשמים מהרכב אחרי הבדיקה.

פורסם

היום ראיתי את הרכב- לא לקחתי אותו לבדיקה בסופו של דבר, כיוון שהוא היה עם המנוע היש של ה75 כ"ס ולא ה98 כ"ס.

מה שכן - השתמשתי בעט לגילוי עובי הצבע שפירסמו פה לפני כמה זמן, עובד כמו קסם, חשף בפניי את העובדה שהרכב חטף פיצוצים במקומות שהמוכר "שכח" לציין. מבחינתי זה חובה לכל מי שהולך לקנות רכב.

פורסם

טוב, מצאתי עוד אחת מהזן הנ"ל, הפעם בוודאות עם 98 כ"ס. שנת 2004.

המוכר רוצה 15K, והחודש נגמר לה הטסט.

כל השנים שהיא אצלו(7) - טיפל בה במוסך מורשה אומגה שבחדרה.

ועכשיו לשאלות - לרנו יש רשת פנימית? כלומר, אני יכול לגשת למורשה רנו שבחיפה ולהוציא היסטוריית טיפולים של הרכב?

הייתם לוקחים את הרכב למכון בדיקה? בעיקרון המוכר אמר שהוא יהיה הוגן בהתאם לתוצאות בדיקת המכון, אך אני בכלל לא בטוח שאני ארצה לקחת אותו במידה והיסטוריית הטיפולים תקינה, ובמידה והוא יעבור את מבחן הטוש.

לרכב יש 180K ק"מ, קצת גבוה בעיניי אך סביר. האם ידוע על תוחלת החייים של המנוע הזה, במידה והוא נשמר כמו שצריך? אני אנחש שזה בערך 300K ק"מ

ולבסוף, מה לדעתכם המחיר הריאלי עבור הרכב?

פורסם
... האם ידוע על תוחלת החייים של המנוע הזה, במידה והוא נשמר כמו שצריך? אני אנחש שזה בערך 300K ק"מ

...

אתה גם מנחש וגם שואל?

לגבי הסטורית מידע, המידע לדעתי חייב להיות זמין בכל רשת המוסכים המורשים.

מצב אחד בבדיקת רכב ישן יהיו הרבה כסת"חים, מצד שני, עדיף לא לקנות חתול בשק, אולי לגשת עם מישהו שממש מבין? ככל שיש לך אחד כזה . אין כאן כדי ליעץ שלא ללכת לבדיקה מקיפה. לשיקולך.

אני אישית הולך תמיד גם למוסך שטיפל באוטו לשמוע מה יש לו לומר על האוטו הספציפי המטופל אצלו. אבל לא רק זה. ממשיך בבדיקות.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני תודה.

אכן ההיסטוריה היתה זמינה במרכזי חיפה.

לגשת למוסך עצמו לא אפשרי מבחינתי כי הוא בחדרה ואני בחיפה בלי רכב.

מבחינתי הרכב במצב טוב מאוד, כל הצבע מקורי ושמור, אין דפיקות חנייה, המנוע יבש ונראה מסודר, אין חוסרים בנוזלי קירור ושמן ונראה כי הם אכן מקוריים.

בנסיעה הרכב נשמע טוב, אני מקווה לנהוג עליו(יש ביטוח לנהג יחיד בלבד) לפני הרכישה.

המוכר עצמו גם עושה רושם טוב, הרכב אצלו 7 שנים.

נראה לי שאוותר על בדיקה, נותר רק להגיע לעמק השווה עם המוכר.

פורסם

כמה דברים:

1. מנוע ה 1,400 של רנו אמין מאוד. עשה אצלי יותר מ 300,000 ק"מ ונסע כמו חדש.

2. אם אתה רוצה קצת הנאה - חפש קליאו 1,600... (גם המנוע הזה מוצלח מאוד)

3. רנו שטופלה כל חייה כראוי במוסך של הרשת תהיה קניה מצויינת בכל מקרה

4. לפני הקניה הייתי מתייעץ עם יועץ שירות במוסך רשת. מציע תשלום עבור השרות, מבקש שירימו את הרכב במידת הצורך...

בהצלחה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בחירה טובה 8)

שים לב שבשנת 2002 הקליאו עברה מתיחת פנים (יש בשנתון הזה גם את הדגם לפני המתיחה) והיא נראת יותר מודרנית מבפנים (לדוגמא הוסיפו משענות ראש מאחורה) ומבחוץ.

• תוכן חדש...