Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי שברולט אלרו 2004 וישנה בעיה במנגנון בדלת, כאשר הרכב נכנס להילוך הוא נועל את כלל הדלתות ברכב, אך כאשר אני לוחץ על כפתור הפתיחה הדלתות אינן נפתחות (הכפתור הוא אינה הבעיה).

אני רוצה לדעת מאיפה אפשר להשיג את מחשב נעילת הדלתות שאחראי על הפעולה הנ"ל? והיכן הוא יושב ברכב? תודה על העזרה.

פורסם

אהלן

קודם כל שאלות:

הכפתור לא מגיב בכלל? או שהוא לא פותח רק כשהרכב נועל את הדלתות בגלל השילוב להילוך?

2 הכפתורים לא מגיבים, גם בצד הנוסע?

לגבי מה שאני יודע מהרכב שלי (לא 100% סגור לגבי האלרו אבל אני מניח שזה צריך להיות דומה):

אם אתה רוצה אתה יכול לבטל את הנעילה האוטומטית בשילוב להילוך. אצלי ברדיו יש את ה Settings שדרכם ניתן לשנות כל מיני הגדרות (למשל את הנעילה האוטומטית בהילוך, אם תהיה צפירה בפתיחה\סגירה של הרכב מהשלט, זמן שהאורות יישארו דלוקים אחרי כיבוי הרכב ועוד), אצלי אתה יכול לשנות את הנעילה האוטומטית בין 3 אופציות:

א. נעל הכל - אני משתמש בזה בגלל הילדים.

ב. נעל רק את של הנהג (הרי כל הסיפור הזה הוא בגלל שבארה"ב גונבים רכבים ע"י כך שפותחים את הדלת ומעיפים הנהג.

ג. אל תנעל כלום.

ז"א שלפני שאתה מתחיל לחפש אשמים ואם הכפתור הוא לא הבעיה אז אולי האופציה השלישית תפתור לך את הבעיה לפחות זמנית. לי אישית זה היה מפריע אני חושב רק מלדעת שזה לא עובד והייתי מחפש לתקן אבל אם זה לא ממש מציק לך, זה יכול להיות פתרון.

לגבי מחשב הנעילות, אכן יש באמריקאיות אבל אינני בטוח שזה קשור ישירות לנעילות מהסוג הזה, אני *חושב* שזה קשור לנעילות מסוג הסגירה ע"י השלט, הגנות בפני גניבה (ארורות, גרמו בעיות לא מעטות בהמון סוגים וגם אצלי היו כמה פאקים כאלו למרות שלא רציני, בגלל חיווט דפוק הרכב לא היה מניע בכמה פעמים נדירות, ממש מעצבן, תקוע 10 דקות חסר אונים) וכאלה. לא רוצה להגיד לך סתם אבל לא יודע אם זה קשור לנעילת הדלתות, יכול להיות.

בלי קשר לענין, אני יכול לומר לך שאצלי למשל מחשב הנעילות היה דפוק מהתחלה, ז"א שמישהו "שיחק" בו עוד לפני שקניתי את הרכב (השלט לא היה עובד), ניסיתי להתקין שלט ב UMI כשקניתי (לפני כמעט 3 שנים) והבחור שם אמר לי שעקפו את המחשב נעילות והוא לא יכול לשכפל לי שלט. הלכתי למישהו שהסכים לסדר לי שלטי נוחות רק לפתיחה וסגירה.

יום אחד אחרי שקרה לי אותו סיפור עם זה שמערכת האנטי-גניבה לא הסכימה להניע לי את האוטו וגרמה ל"הדממה" למשך 10 דקוק, שאלתי בפורום אימפלה בארה"ב לגבי הבעיה. קיבלתי תשובה שאחת הבעיות האפשריות היא חיווט גרוע ומגעים גרועים של GM בין הסוויטץ' למחשב בודי שגורם לכך שהמחשב שולח מתח\זרם לא נכון למחשב נעילות שמצידו נועל את הרכב כי הוא חושב שמנסים לגנוב. בקיצור בעקבות כך פתחתי את המחשב בודי (קטן כזה באימפלה יושב מתחת לברכיים של הנהג, מלא מלא חוטים), הוצאתי אותו מהחוטים שלו וניקיתי את המגעים שם (הייתה לא מעט קורוזיה) טוב טוב עם ספריי. הפלא ופלא, פתאום כשבדקתי השלט המקורי חזר לעבוד, זה שקיבלתי מהמוכר ושלא עבד לו למשך המון זמן, וגם לי לא ושבמורשה UMI אמרו לי שאי אפשר לעשות שהשלט יעבוד.

בקיצור לדעתי כשיש בעיות כאלו שווה לבדוק גם בפורומים בחו"ל, שם מכירים את הרכבים האלו טוב טוב ואת כל הבעיות הקטנות, אם אתה רוצה זה לינק לפורום אימפלה שיש שם אפשרות לשאול לגבי כל אמריקאית עם כל בעיה שהיא:

http://www.impalaforums.com/

לדעתי קודם כל לפני שאתה ניגש לבעיות גדולות (נראה לי שמחשב נעילות זה לא סיפור זול), קודם כל תבדוק אם יש לך נגיעה בחיווטים איפשהו שקשור, אולי אפילו תבקש מחשמלאי שיבדוק את החיווט ששייך לכפתור הנ"ל, אולי זה רק מגעים, אולי משהו שאפשר לסדר בעזרת ספריי מגעים, אולי אפילו שווה גם אצלך לפתוח את המחשב בודי (בזהירות! זה חלק לא זול) ולהעביר שם ניקוי אם יש חוטים חשודים או קורוזיה, נראה לי שהבעיה של החיווט היא משהו שהיה אז בכל דגמי GM מהשנים הללו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אני יודע שאני בא מפאזה שונה.

גם אצלי בקוואליר המפסקי פתיחה של הרכב (על דלת הנהג והנוסע), של הנוסע לא פותח ולא סוגר, של הנהג רק פותח ולא סוגר.

זה באסה כי זה שימושי, אני משתמש בזה מלא (אין לי נעילה מרכזית מהשלט, כנראה מתה).

פעם לפני המון זמן זה פעל (לפני איזה 5 שנים או יותר). (של הנהג פתח וסגר, של הנוסע מתמיד לא פעל).

יצא לי הרבה פעמים לפרק את הדלתות (פעם אחת נטרלתי מנוע של הנוסע ליד נהג, לא באלי לתקן אותו אז נטרלתי אותו), ועל הדרך ראיתי שהמפסק יחסית מצב טוב (לא היה קצר או משהו, רק ממבט חיצוני, למה מסובך לפרק אותו, וגם לא היה לי כוח להתחיל לחפור חצי רכב).

יש לי הרגשה שאו שזה מגעים ומוליכות משובשים (מה שקרה לבחור עם האימפאלה).

או שזה חיווט, איזה מתקין טיפש כנראה עשה משהו שהזיק לרכב.

יוניסי, אם אתה בקיא בנושא, תוכל להרחיב קצת על הTHEFT-LOCK (איך שקוראים לה).

האמריקאיות רגישות בנושא הזה, אם אני מתקין משהו (קודם כל זה רק לבד בבית), דבר שני אני מתלבש על מעגלים פשוטים שלא קשורים למכשירים ובקרה מסובכים, ואם אין משהו פשוט אני שוקל לוותר על ההתקנה. (עד היום טפו טפו טפו כל התקנה שאני עושה לעצמי, אני עובר על כל מה שהמתקינים עשו פעם ומתקן הכל, ועד היום המצב רק השתפר).

מבחינת בידוד כללי, איכות הרכבה, חיווטים, וכל מה שמסביב, המקסיקנים שבנו את הקוואליר, על הפנים. (טוב שזה ככה, ככה בעתיד אני אדע לרכוש רכב איכותי יותר, וכמובן לא יתקין לו כלום חוץ מדיבורית BT).

אצלכם זה אמריקאי אורגינל (קנדה יותר נכון), אמור ליהיות שיפור באיכות.

פורסם

יוניסי, אם אתה בקיא בנושא, תוכל להרחיב קצת על הTHEFT-LOCK (איך שקוראים לה).

ממה שקראתי בפורומים בחו"ל מדובר במערכת שאמורה למנוע גניבה אם המחשב חושד שנסיון ההנעה נעשה בצורה לא כשרה. כמובן שבסוף הכל יורד למתחים ולזרמים אז בעצם ברגע שהמחשב בודי מקבל מהמעגל שמחובר לסוויטץ' מתח\זרם לא נכונים (אני מעריך שיש איזשהו סף שלפיו המחשב קובע, זה כמובן בצורה פשטנית בפועל זה בטח קצת יותר מסובך), אז הוא מפעיל את מערכת ה Anti-Theft הזו שמשתקת את ההנעה ל 10 דקות. בקיצור תחכה ברכב 10 דקות, ואח"כ הוא יניע בלי בעיה. במהלך התקופה שהרכב אצלי, 3 שנים בספטמבר, זה קרה לי 5-6 פעמים (פעם אחת באילת שאוגוסט בצהריים, כל הילדים והאשה באוטו, עכשיו תחכה 10 דקות כמו אהבל, איזה עצבים חטפתי). ממה שקראתי בחו"ל הבנתי שזו מחלה הרבה הרבה יותר נפוצה ושם יש אפילו רכבים שזה קורה להם כל הנעה שנייה או משהו כזה (לא רק אימפלות אלא עוד המון רכבים של GM מהשנים עד 2000-2005 או משהו כזה, אני חושב שב 2006 כבר ביטלו את הקטע האדיוטי הזה), במיוחד בחורף. כאן בארץ אני מכיר אישית בחור עם אימפלה שזה היה קורה לו המון והוא הלך עם זה לחברה והחליפו לו את מחשב הבודי ב 3500 ש"ח, והבעיה חזרה אחרי חצי שנה, אמנם בתדירות נמוכה הרבה יותר אבל חזרה.

ממה שקראתי בחו"ל יש כמה וכמה הצעות, אני אלך מהקל לקשה:

1. ריקון קבלים - ניתוק הפלוס במצבר ו"קיצור" בין הפלוס למינוס (כשהפלוס באויר!!), זה אמור לגרום לקבלים לרוקן את המטען שהצטבר בהם ואמור לעזור. כפי שהבנתי זה יכול לעזור לפתור עוד כל מיני מחלות למיניהן שיכולים להופיע באמריקאיות.

2. ניקוי מחשב הבודי שגם צובר קורוזיה באזור החיבורים - כמו שתיארתי למעלה את זה ממש ראיתי בעיניים ואחרי שניקיתי אותו הפלא ופלא השלט המקורי חזר לעבוד (אחרי שנים שכביכול נחשב "מת", עוד מהבעלים הקודמים), אני בטוח שזה עזר בעוד כמה דברים.

3. החלפת החיווט בסוויטץ' - החוטים שם דפוקים כי השתמשו בחוטים לא ממש איכותיים שחוטפים קורוזיה עם הזמן. עסק לא פשוט וצריך לדעת מה עושים כי ברגע שמפרקים סוויטץ' יש המון חלקים קטנים וכדאי לדעת להחזיר אותם למקום

4. עקיפת מערכת ה Anit-Theft - כפי שהבנתי זה לא אמור להיות סיפור גדול למי שמכיר (חשמלאי רכב שמתמצא באמריקאיות כי לא כדאי לתת למישהו שלא מכיר להתעסק בעניינים כאלו), ככה בעצם פותרים את הבעיה לחלוטין.

אני חושב שהבעיה הזו היא אחת מאלו שהוציאו לאמריקאיות בארץ שם של רכבים עם בעיות חשמל. כשלא יודעים איך לטפל ומה מקור הבעיה, במוסכים נוטים להחליף את כל העולם ואחותו ואז אנשים משלמים המון כסף ולא מוצאים פתרונות, כשככל הנראה הבעיה היא בכלל הרבה יותר פשוטה וצריך רק לדעת איפה לחפש. כמעט כל שאלה שיש למישהו לגבי אמריקאיות ובארץ אין תשובה, כדאי לחפש בפורום הנ"ל שרשמתי למעלה, הרי שם יש מיליוני רכבים כאלו ויש בפורומים שם אנשים מומחים בדיוק להם, בניגוד לארץ שזה נדיר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

הבנתי אותך.

כנראה זה נותן למחשב סדר של פולסים ואז הוא מתניע.

היום הרכבים יותר חכמים מהמוסכניקים, זה לא העידן של פעם שהרוב היה מכאני.

וגרוע שזה ככה, כי יש יותר מקום לטעויות, ויותר סיכוי שאנשים ילכו חמוסך ולא יתקנו בבית (למי שאוהב את התחביב)

פורסם

לפעמים יש קשר.

בהרבה חברות, היום זה פחות בולט כי יש טכנולוגיה טובה, פעם זה היה בולט מאוד.

אני לא רוצה לקטול את האמריקאיות כי אני לא נכנסתי לקרביים של אמריקאית אמיתית, ולכן אני מאמין שרק אצלי האיכות הרכבה והנדסה זבל.

פורסם

חברים תודה רבה קודם כל!

בהמשך לשיחתנו הרכב היה אצל אדם שאני מכיר והכל עבד תקין (מלבד טיפולים ברכב לא נעשו שום עבודות נוספות אם חשמלית או מכנית) הבעייה התחילה אצלו ביום בהיר מאז הרכב הועבר אליי והחלפתי את המערכת המקורית בdvd כך שאין באפשרותי לשנות את ההגדרות מהמערכת... אשמח לפתרונות נוספים ודעות...

פורסם

כל מה שתגדיר כאמריקאית אמיתית.... בארץ הייצור שלו מוגדר כרכב בינוני (רכב של האשה להסעות של הילדים לחוגים...).

אגב,גם בביואיק 2008 אותה איכות הרכבה של אמריקאית ממוצעת.

התלונה היא רק לגבי גימור ואיכות הרכבה.

פורסם

ממה שקראתי בחו"ל יש כמה וכמה הצעות, אני אלך מהקל לקשה:

1. ריקון קבלים - ניתוק הפלוס במצבר ו"קיצור" בין הפלוס למינוס (כשהפלוס באויר!!), זה אמור לגרום לקבלים לרוקן את המטען שהצטבר בהם ואמור לעזור. כפי שהבנתי זה יכול לעזור לפתור עוד כל מיני מחלות למיניהן שיכולים להופיע באמריקאיות.

2. ניקוי מחשב הבודי שגם צובר קורוזיה באזור החיבורים - כמו שתיארתי למעלה את זה ממש ראיתי בעיניים ואחרי שניקיתי אותו הפלא ופלא השלט המקורי חזר לעבוד (אחרי שנים שכביכול נחשב "מת", עוד מהבעלים הקודמים), אני בטוח שזה עזר בעוד כמה דברים.

זה נשמע מעניין...

אתה יכול לפרט בבקשה איך אני עושה את הריקון בבית? (יש לי ידע מכני וחשמלי)

ואת ניקוי המחשב איך אני עושה? אולי זה יעזור בכך שהקרוז קונטרול יחזור לעבוד (הוא מדליק אור אבל לא ננעל על המהירות) או שפשוט אני לא הבנתי איך לנעול אותו בסוואנה עשו את זה יותר פשוט...

פורסם

ריקון קבלים, קח מברג עבה כזה "עם בשר", תנתק את הפלוס של האוטו מהמצבר וכשהפלוס באויר "תקצר" אותו בעזרת המברג למינוס של המצבר. תחזיק ככה לפחות חצי דקה דקה, הקבלים אמורים להתרוקן הרבה יותר מהר (בטח פחות משנייה..) אבל על כל מקרה. אם יש לך ספק או שלא הבנת משהו אל תעשה לבד. בסוף כמובן תחבר חזרה את הפלוס כרגיל.

לניקוי המחשב בודי, תצטרך קודם כל למצוא אותו, אולי אני אוכל לעזור לך בהזדמנות איך למצוא אותו אבל לא כרגע. יש לי על המחשב בבית דיסק טכנאים של GM על כל הרכבים בין 1980-2005 כולל מפרטים, בעיות אפשריות, פתרונות, שרטוטים מפורטים ועוד. אם מישהו צריך אני יכול להעלות אותו לאנשהו אבל זה 4GB וצריך לדעת לפתוח פורמט ISO. אפשר גם להוריד מהרשת דרך טורנטים וכאלה אבל רק למי שמכיר (אני ככה הורדתי אותו).

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

יוני תוכל בבקשה לשלוח לי טורנט של זה בפרטי, תודה רבה.

אם אתה גר באיזור בש, אין לי בעיה להביא לך גם דיסקונקי.

אני מקווה שזה ספר טכני שמגיע לקרביים, ולא ספרי רכב או היינס למיניהם.

יש שם גם סכמות וסרטוטים חשמליים?

תודה רבה, זה יעזור להמון אנשים.

פורסם

בדוק פרטי ניר.

אם אתה מסתבך אני אוכל לצרוב לך או להעתיק איך שתרצה. אני גר בב"ש.

ההתקנה קצת מטורללת אבל יש שם קובץ שמסביר איך להתקין, לאן לחלץ את מה אחרי ההתקנה וכו', תוודא שאתה עוקב אחרי ההוראות במדוייק, כמו ברכבים האמריקאיים, תעשה משהו לא נכון וזה לא יעבוד :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

אל תדאג, אני ותיק מאוד בטורנט.

יש לי סוללה של חברים שמתעסקים הרבה עם מחשבים, מתכנתים, אוכלים מה שלא תביא להם.

אני יבוא לביקור, נעתיק את הקובץ.

• תוכן חדש...