Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שאתה פוטר את עצמך מחשבון נפש.

הגעת לכאן ונאבקת באמונה גדולה על משהו שלא התנסת בו.

עכשיו אתה מאשים כאלו שכן התנסו בטענה של אמונה עיוורת?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל, כי אני דווקא באמת רציתי לדעת כיצד תרגול תנוחת ישיבה נכונה, כיוון מראות אופטימלי, בלימת חירום ביבש/רטוב והפניית הגה נכונה, יחד עם תכנון נסיעה ומבט נכון יכולים להיות משהו שעדיף לנהגים מסויימים לא לדעת. אשמח באם תענה לפני שתפרוש לעשות לביתך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, אתה חופר :wink:

ברגע שהבנאדם לא מדבר מהתנסות - איזה עניין יש לך לשמוע על תובנותיו?

שידבר על מה מונע ממנו ללכת ולהתנסות - זה כן.

האם זה פחד, וממה?. האם תקציב?

אני רוצה לדעת, האם יש מישהו שעשה קורס וחושב שבעקבותיו הוא נהג פחות טוב ובטוח לסביבה.

פורסם
חבל, כי אני דווקא באמת רציתי לדעת כיצד תרגול תנוחת ישיבה נכונה, כיוון מראות אופטימלי, בלימת חירום ביבש/רטוב והפניית הגה נכונה, יחד עם תכנון נסיעה ומבט נכון יכולים להיות משהו שעדיף לנהגים מסויימים לא לדעת. אשמח באם תענה לפני שתפרוש לעשות לביתך.

חברים, אני אומנם משתתף לא פעיל, אבל אני עוקב אחר הנפשות הפועלות ואף מחבב אותן (רשאים להסמיק :)).

לא התכוונתי להכעיס, אבל את הנעשה אין להשיב.

RK, הדיון סטה מהרציונאל.

אני יכול להישבע ששי הביא את אביו בן ה-65 כדוגמה לדיון על השפעת הקורסים האלה על נהגים צעירים.

ואחרי זה הוא מוסיף שהוא רוצה לדעת "האם יש מישהו שעשה קורס וחושב שבעקבותיו הוא נהג פחות טוב ובטוח לסביבה", כשלמעשה השאלה הרלוונטית היא "האם יש מישהו שעשה קורס וחושב שבעקבותיו הוא נהג על טבעי שהסביבה קטנה עליו".

אז אוקיי, לא עשיתי קורס ולכן אני מיותר בדיון כזה.

מקובל עלי, ניפרד כידידים 8)

פורסם

בוודאי שידידים.

כידיד - אני ממליץ לך לעשות את הקורס.

תחזור לכאן ותספר...

פורסם

אין ספק שעדיף נהג צעיר עם בטחון עצמי מופרז שיש לו סיבה אמיתית לבטחון הזה (עבר קורס) על פני אחד עם בטחון שלא יודע דבר.

על זה אור ירוק לא חושבים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אין ספק שעדיף נהג צעיר עם בטחון עצמי מופרז שיש לו סיבה אמיתית לבטחון הזה (עבר קורס) על פני אחד עם בטחון שלא יודע דבר.

על זה אור ירוק לא חושבים

אני מניח שההגדרה שלך לבטחון עצמי מופרז שונה משלי. אחרת, איני מסכים איתך.

או שהמילה מופרז נרשמה בטעות.

פורסם
הייתי בקורס, ואפילו לא קורס בודד.

לא צריכים להיות יפי נפש ולהגיד "אף אחד לא משתמש במושגים", זה שאתה לא קורא לכלב בשמו לא אומר שהוא לא נשאר כלב.

מעבר לאלמנט הלמידה של נהיגה נכונה יש בקורסים האלה גם אלמנט של הנאה שאתה לא יכול להתעלם ממנו, בין אם זו הנאה מכוונת ובין אם זו הנאה מעצם העובדה שהצלחת לשלוט ברכב במצב קיצוני.

אפשר להתפלפל עד מחר בהגדרה של "מצב קיצוני", השורה התחתונה שאפילו התרגול הבסיסי של התחמקות ממכשול יכולה להסב הנאה ולהעלות בטחון.

עכשיו בוא נשאל עוד שאלות קריטיות בהנחה וכן יחליטו לבצע קורס כזה לנהגים חדשים במסגרת משרד התחבורה:

1.על איזה רכב יבצעו את זה? (הרכב של החניך או על רכב "זונה" של משרד התחבורה?)

2.מאחר ואני נוטה לשער שהתשובה לשאלה 1 תיהיה "רכב זונה", האם לאותו רכב יהיה ABS ובקרת יציבות?

3.מאחר ואני נוטה להאמין שהתשובה לשאלה 2 תיהיה "כן", מה יקרה אם לאותו חניך יש רכב ללא אלה?

אני שוב אומר, אני BIG FAN של קורסי נהיגה, גם כי הם מלמדים אותך המון, וגם כי יש בהם אלמנט של הנאה.

אני אישית תמיד הייתי חובב של נהיגה נכונה, אף פעם לא הייתי הטיפוס של "חרקות בחניה" אז ידעתי לרסן את עצמי, אבל מה עם הרבה נהגים חדשים שלא יודעים לרסן את עצמם ועכשיו נתת להם מנה גדושה של בטחון עצמי מופרז?

יש לקורסי נהיגה יתרונות ברורים, לטעמי בקרב אוכלוסיות מסויימות הם גם טומנים חסרונות.

ילדים בני 17 הייתי שולח על פי חוק לסיורים בבית לוינשטיין ומחלקות שיקומיות אחרות, שיפגשו אנשים שחוו תאונת דרכים קשה וישוחחו איתם.

כשהם יגדלו ויעברו את שלב הטיפשעשרה, או אז הייתי שולח אותם לקורס נהיגה נכונה.

חודש אחרי שהשתחרר לי המלווה לקחו אותנו לסיור מטעם הבית ספר ואני מודה שזה גרם לי

לחשוב אלף פעמיים לפני כל מהלך שאני עושה בכביש ובפרט לא להשתולל

פורסם

קורסי נהיגה מתקדמת מתמקדים בתמרון במצבי חירום, ועם כל החשיבות לדבר, אני סבור שחשוב אפילו יותר קורס באיך להימנע מאותם מצבי חירום ע"י נהיגה שקולה וצפיה מראש ולזה פחות מייחסים חשיבות שם. עבודה על הימנעות ממצבים יכולה למזער עד המינימום האפשרי טיפול במצבים שקורסי נהיגה מתקדמת מלמדים איך לשלוט עליהם וזה הדבר שיכול באמת למנוע תאונות דרכים.

בינינו, גם, עם כל הכבוד לקורסי הנהיגה המתקדמת ויש כבוד, ספק רב בלבי אם במספר שעות שהם משקיעים בחניך, הם גורמים לו באמת להיות מוכן ולעשות את הפעולה הנכונה במצב קיצון - את זה אפשר להשיג ע"י תרגול נרחב יותר, למשך פרק זמן ארוך יותר, באופן אישי, עקבי ואינטנסיבי.

מורה נהיגה טוב לעומת זאת, יש לו את היכולת (לא אומר שזה נעשה בפועל) להקנות כלים להימנעות ממצבים מסוכנים.

פורסם

בגלל שהקורס הנ"ל לא חובה לכל נהג, אחרי כל גשם ראשון (או תוך כדי) יש מסיבת "הבא את הפגוש שלך" ורכבים מתחילים "לנשק" אחד את השני או עצמים סטאטיים אחרים בסביבת הכביש, כל פאקינג פעם מחדש :shock:

כבר חתמתי...

פורסם

למען האמת, יש מן הצדק בדברי האגודה. ואת זה אני אומר בתור בוגר של מספר קורסים לנהיגה מתקדמת. הבעיה היא לא בעצם הקורס אלא במתכונתו. רוב הקורסים לנהיגה מתקדמת עוסקים בהיבטים של הנהיגה שהינם פחות רלוונטים לנהיגה יומיומית.

תרגולי החלקות, תמרונים שונים, מעגלי האצה, ג'ימיקאנות וכיוצ"ב הינם בעלי חשיבות פחותה עבור נהג מן השורה. נהג שכזה לא יצא מקורס של יום בודד עם מיומנות משמעותית, ובהחלט אפשר שיחווה רק עליה בבטחון העצמי ועל כן רק יסכן את עצמו יותר בכביש הציבורי, שהוא כידוע לא סטרילי כמו מגרש או מסלול.

קורס נהיגה מתקדמת יעיל עבור נהגי כביש הוא, בעיני, מעין "שיעור נהיגה למתקדמים" ולא יותר. הוא אמור לטפל בנושאים הרבה יותר יומיומיים, הרבה יותר "משעממים" אבל הרבה הרבה יותר מועילים כגון שמירת רווח נכון, התאמת המהירות לתנאי הדרך, מיקום נכון בדרך ביחס לסכנות, ניהול התנועה מאחור וכיוצ"ב - לא בקווים נכונים ולא בבלימה נגררת לתוך העקומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...