Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת אם אפשרי לשלב בין סטים?

למשל יש לי קרוסים ומידבאסים של הרץ היי אנרג'י xl , אני יכול לשים לו טווטרים של mlk 165?

תודה רבה לעוזרים מראש.

המערכת שלי: Hu: Alpine CDA 9887 / Sub: dd audio 3512f

Front Component: Hertz mlk 165 / Rear Component: Boston Acoustics Sr60

4Channel Amp: mosconi 100.4 / Mono Amp: Celectra da2k

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם מדובר באלמנט בעל אותה התנגדות אז אין כול בעיה.

אם מדובר באלמנט בעל התנגדות שונה מההתנגדות של האלמנט שהקרוס שייך לו במקור

נקודת החיתוך של הקרוס תשתנה לפי העניין.

פורסם

תודה רב הרבה על העזרה.

אז הסט שלי יהיה טוויטר של hertz mlk 165 , קרוסים ומידבאסים של hertz hsk 165 xl.

המערכת שלי: Hu: Alpine CDA 9887 / Sub: dd audio 3512f

Front Component: Hertz mlk 165 / Rear Component: Boston Acoustics Sr60

4Channel Amp: mosconi 100.4 / Mono Amp: Celectra da2k

פורסם

מבחינת אפשרות גרידא אני בהחלט מסכים עם מלך האודיו מעלי

מבחינת תוצאה אני חושב שהסיכויים הם 50 על 50 . מבחן התוצאה הוא המבחן הטוב ביותר

בגדול אסייג ואומר שאני סומך ומקבל את דעתם של יצרנים מכובדים ומוערכים בענף. ולכן אני אישית מעדיף לעבוד עם הרכיבים המתאימים על פי הגדרת היצרן

בהצלחה

דרור

פורסם

אני שילבתי בעבר טוויטר של הרץ mlk 165 עם וופר של dls ושל jbl עם קרוס של jl, ואחר כך גם אקטיבי.

זה טוויטר נהדר, חד ומפורט.

והשילוב אכן היה שילוב טוב.

היום אני משלב טוויטר ווופר משני הסטים הכי גבוהים של שני חברות שונות, תוצאה מושלמת לדעתי, לקחתי את הטוב משני העולמות, מה שכן רצוי לעבוד אקטיבי במצב כזה ככה יש הרבה יותר שליטה על האלמנטים, אך בהחלט לא חובה.

מה שכן יש איזה שהוא ייתרון חבוי בסט שלם, יש הרמוניה בין הרכיבים, אך יש כמה וכמה סטים טובים עם מגרעות שניתן לטפל בהם ע"י החלפת רכיב בודד

SCANSPEAK

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים עם בנג'י, יש סטים שלדוגמה הוופר שלהם לא מוצלח ואילו הטוויטר פנטסטי- כמו מורל לדוגמה.

או להפך- הרץ מהסדרות הנמוכות.

במקרים כאלה לדעתי זו מצווה לשלב, וכל המרבה הרי זה משובח :-P

פורסם

יכול להיות ששילובים של סטים לפעמים מצליחים טוב יותר מהמקור

אני מסכים שזה קורה בדרך כלל בעבודה אקטיבית

למרות שמי שמכיר אותי יודע שאני נגד עבודה אקטיבית . בעבר היו לא מעט ויכוחים בנושא. אני עדיין מאמין בעבודה עם קרוס אוברים כשמדובר ביצרנים מסוימים, (בעיקר יצרנים מכובדים בעלי שם ובעלי מוניטין של מחלקת מו"פ)

ואני גם מאמין שמי שאהב עבודה אקטיבית עדיין אוהב עבודה אקטיבית וסיבותיו איתו, אני בהחלט מכבד זאת

אבל... אם אדם יודע מראש שהוא נכנס לקניה של מותג טוב והוא יודע על סדרות מסוימות שבהם המיד טוב יותר או הטוויטר טוב יותר, אז למה להתפשר על סדרה כזו ולעשות מישמש ? לא יותר נכון יהיה לחפש סדרה טובה יותר שמאגדת את הטוויטר הטוב יותר עם המיד או הוופר הטוב יותר ???

בסוף שמדובר ביצרן אמין וטוב הוא בוודאי ירצה ליישם בפועל ובהרבה סדרות את המוצר מפתח שלו (שזה לצורך העניין אותו טוויטר טוב או אותו מיד טוב). ובטח עם יש לו מחלקת מו"פ הוא יעשה זאת עם הקרוסים הכי נכונים

????

בכל אופן שיהיה בהצלחה

דרור

פורסם

דווקא להיפך, הוופרים של מוראל (בתנאים נכונים, לרוב דורשים תיבה והמון כח) מאוד בשרניים ופאנצ'יים בעוד הטוויטרים אנמיים ולא מולצחים בטווח העליון. (מכאן הכינויים חמים ורכים).

עכשיו רק ראיתי את ההודעה שלך דרור, אני מסכים איתך בעניין הפסיבי, ובדיוק לפני מעט זמן ניהלתי וויכוח עם בנג'י בנושא, איחרת:wink: .

פורסם

אנמיים ולא מוצלחים בטווח העליון?, לקחת את עניין הרכות שלהם, זה בעצם הייחודיות שלהם, עשר דרגות קדימה, ועשית מהם זבל.

היו לי את הטוויטרים שלmlk165 תקופה ארוכה, וכעת את הסופרימו, הסופרימו ממש לא נופלים בפירוט הם אכן נופלים טיפה בגבוהים, אבל ממש לא מרגישים אנימיים. אינני מנסה להגן עליהם, לדעתי ההרץ חדים מידי, ואחרי שעה שעתיים באוטו זה נהיה לא נעים, עם המורלים אין התעייפות של האוזן.

לגבי האקטיבי פאסיבי, אין ויכוח, כל אחד ומה שהוא מעדיף, יותר אפשריות משחק באקטיבי, צליל יותר חם ופחות מתכתי בפאסיבי.

ובאשר אלייך מור, יש אילייט לימיטד שלושה חלקים למכירה, ותר על ה hu ועל הקרנבל שנמצא על הדש, וקח סט פאסיבי משובח מבית טוב.

או אפילו krx3 , בכל אופן תשאר עם עודף.

;-)

SCANSPEAK

פורסם

מעבר לאקטיבי נותנת גם יותר כוח לאלמנטים, זו הסיבה היחידה שאני שוקל לעבור לעבודה אקטיבית, אני פשוט רוצה עוד קצת כוח לאלמנטים (בעיקר לוופר).

JL Audio

פורסם
אנמיים ולא מוצלחים בטווח העליון?, לקחת את עניין הרכות שלהם, זה בעצם הייחודיות שלהם, עשר דרגות קדימה, ועשית מהם זבל.

היו לי את הטוויטרים שלmlk165 תקופה ארוכה, וכעת את הסופרימו, הסופרימו ממש לא נופלים בפירוט הם אכן נופלים טיפה בגבוהים, אבל ממש לא מרגישים אנימיים. אינני מנסה להגן עליהם, לדעתי ההרץ חדים מידי, ואחרי שעה שעתיים באוטו זה נהיה לא נעים, עם המורלים אין התעייפות של האוזן.

לגבי האקטיבי פאסיבי, אין ויכוח, כל אחד ומה שהוא מעדיף, יותר אפשריות משחק באקטיבי, צליל יותר חם ופחות מתכתי בפאסיבי.

ובאשר אלייך מור, יש אילייט לימיטד שלושה חלקים למכירה, ותר על ה hu ועל הקרנבל שנמצא על הדש, וקח סט פאסיבי משובח מבית טוב.

או אפילו krx3 , בכל אופן תשאר עם עודף.

;-)

אם אתה צריך תזכורת אז היה לי את הטוויטרים שלך לתקופה לא מבוטלת, ישנם עוד מלא טוויטרים חוץ מהרץ (שגם מהם אני לא משתגע) בגוון הבהיר יותר שעושים עבודה מעולה ואינם מעייפים את האוזן לטענתך.

כמובן שעל כל דבר יש את עניין הטעם האישי, מה שלא תופס הוא היענות שניתן למדוד ופה אתה תופתע כשתראה את הגרף של הפיקולו, ושמעת את הדברים כמוני מאוד אנשים, אם תיזכר גם בשרשור שלי בפורום המקביל בקשר לנושא וגם שם נכתב על ידי יותר מאחד/שניים מביני עניין שאין מה לעשות וזה מוראל וגם אני השלמתי עם זה.

לא סתם הסופרימו מוצע רק בסט 2 חלקים, ואמרתי לך לא אחת שה23 יותר מוצלח ממנו בתחום העליון.

כמו שתמיד כתבתי את החסרון שלו אתה לא תרגיש במוזיקה שאתה שומע לרוב (למזלך) אבל נסה קצת רוק ומוסיקה שמשלבת כלי נשיפה ומיתר ובכלל כלי נגינה לייב תיווכח בחסרון הזה שהיה משגע אותי ובגללו כל המעבר.

בקשר לעצות שלך, מצחיק באמת שאתה חושב לחלק לי.. אולי מספר הקסדות פה עלה לך לראש.

פורסם

מור, אני מאד אוהב רוק, ולמען האמת זה אכן הזאנר האהוב עלי, אמרתי שאכן יש נפילה בגבוהים, אני מבסוט מזה.

למען ההגינות אצלך הטוויטרים חתוכים גם מלמעלה, מה שעשה להם רק טוב לדעתי, ובשורה התחתונה זה מאד דומה (אם לא זהה) ללקחת טוויטר "אנמי" (עם רול אוף באזור ה 16k( ופשוט לא לרסן לו את הגבוהים.

וחבר אינני בא לחלק לך עצות, פשוט אתה משום מה נגד אקטיבי או שמעדיף פאסיבי, ונגד שילוב רכיבים, ככה שבמקרה הזה הכי עדיף לך לקחת סט שלושה חלקים טוב, ו hu ללא קרוס, או לא להשתמש בקרוס של ה hu.

ככה גם תגיע לתוצאה יותר טובה (לטענתך), גם תהיה עם סט שלם של חברה אחת, כבונוס תשאר עם עודף בכיס, ותוכל לשתף אותנו אחרי מעשה בכמה זה טוב ועדיף לעבוד פאסיבי.

SCANSPEAK

פורסם

בני בוא תשים את הדברים על דיוקם.

אני כרגע כברירה אחרונה נמצא עם טוויטרים שהם ברירת מחדל מבחינתי לאחר שהטוויטר שהתכוונתי לשלב אותו נהרס וכך נהרסה גם התוכנית שלי, מי כמוך יודע?

אני למען אמת משחק עם עניין החיתוך מלמעלה במשחקים מלא זמן וזה לא קבוע, זה הגיע לאחר עצה שקיבלתי ממר אדי לאנוס פורס ולמען האמת זה טוב רק כשרמת ההקלטות לא משהו, בדיסק בדיקה למשל אין לי צורך בזה וזה בדיוק כמו שאדי ציין, מסנן את רוב הזבל שיש בהקלטות חרא בטווחים האלה, זה לא אומר שאם זה ככה רוב הזמן אז זה בסדר לקחת טוויטר שלוקה בטווחים האלה ולהגיד נו מילא הרוב ככה אז זה לא נורא.

ואמרתי לך הרבה לפני שרכשת אותם לגבי ההסתייגויות האלה וגם אתה שישבת אצלי ברכב לא פעם היית עד לזה אז לא ברור לי איך הדברים התהפכו לך פתאום.

הרול אוף של הסופרימו מתחיל הרבה לפני 16KHZ במציאות אפילו באיזור ה8, אתה ממש אופטימי ולצערי לפני שרכשת אותם לא יצאת כך להגנתם אז בוא ונשמור על אמינות.

ושוב אתה לא קורא לעומק את ההודעות שלי (וחבל כמו שאתה אומר) אני כלל וכלל לא נגד ערבוב רכיבים (מה יש לי ברכב אם לא סלט?) למרות שבהחלט לדעתי ישנה עדיפות לסט אחיד בעל גוון זהה כשם שאני ממליץ על הגברה מבית אחיד למי ששואל, אבל רצון לחוד ומציאות לחוד וההגבלות התקציביות מנחות אותנו בחיינו.

אני סה"כ הגבתי למשתמש flytomars שהדברים קצת אחרת ממה שהוא ציין (לא אמרתי מילה אחת על ערבוב רכיבים שים לב).

בקשר ללהישאר עם עודף אני מאוד בספק, דבר ראשון אמרתי לך שמוראל זה לא בשבילי, דבר שני krx3 לא כלכך זולים ובוא ונכיר בעובדה שמעבר כזה רק יגרום לי להפסד במבט כללי בהפסדי מכירה על הציוד הנוכחי והתאמת הגברה חדשה.

זה מבלי להיכנס לכאב ראש של למכור את כל הציוד.

אז פעם שנייה באותו נושא, תפסיק להקטין ראש.

פורסם
מעבר לאקטיבי נותנת גם יותר כוח לאלמנטים, זו הסיבה היחידה שאני שוקל לעבור לעבודה אקטיבית, אני פשוט רוצה עוד קצת כוח לאלמנטים (בעיקר לוופר).

אוהד, בסטים ברמה שאנחנו מדברים עליהם (לפחות אני ודרור כנראה בני שוכח את העובדה הזו) הם ברמה גבוהה ובד"כ יש להם אופציה של b-wire שנונת לך לחבר כל רכיב לערוץ הגברה נפרד כמו אקטיבי אבל דרך הקרוס.

וזו הטענה היחידה שסטים ברמה גבוהה מגיעים בהתאם גם עם קרוסים איכותיים מרכיבים מאוד איכותיים ולא מדובר בסטים זולים ששם אין השקעה.

יושבים שם בחברות מהנדסים ובודקים כל נקודת חיתוך לכל רכיב ומוצאים את האופטימליים לסט עצמו כמו כפפה ליד בהזמנה אישית, אני בטוח שהם יודעים יותר טוב מאיתנו, מה גם שלרוב חיתוך אנלוגי טוב יותר מדיגיטלי שמתבצע דרך הhu.

• תוכן חדש...