Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים כבר שנה שאני משתמש בנוזל קירור g12+ אדום של למפורדר

ברכב האספנות שלי (פורד קורטינה 82) עם רדיאטור נחושת חדש ומקורי השאלה שלי היא האם הנוזל הנ״ל יכול לגרום לנזק לרדיאטור או למנוע (בלוק וראש ברזל) בטווח הארוך כמובן?

חשוב לציין שעדין לא ניתקלתי בבעיה כל שהיא (אין בכלל איבוד של הנוזל,תרמוסטט ומשאבת מים חדשים) כמובן שאני לא מוכן

להיתפשר על איכות וטיב הטיפול ברכב ובגלל זה בחרתי בנוזל הנ״ל.

אשמח לתגובות בנושא ואם יש נוזל יותר מתאים אז תציעו לי.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

הנוזל G12+ או G12++ מתאים למנועים העשויים מאלומיניום וגם ברזל וחלקים העשויים מנחושת.

הנוזל עומד במפרטי הבדיקה של ASTM D 1384 Corrosion tests.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה משהו יודע מה ההבדל בין ה g12+ ל g12++

והאם יש נוזל קירור שמתאים יותר מהנוזל שבשימוש כרגע ?

Ford focus 2013 titanum

פורסם
אתה יכול להשתמש ב valvoline zerex ירוק בלי להתעסק במהילות ודילולים.

השאלה אם הוא יותר איכותי.

בקשר למהילה מהלתי עם מים מזוקקים 60% נוזל 40% מים ואין לי בעיה למהול העיקר שהנוזל יהיה איכותי מספיק

חבר הציע לי להשתמש בנוזל קירור של קטרפילר מה דעתכם בנושא?

Ford focus 2013 titanum

פורסם

נוזל הקירור G12++ הוא למעשה מחליפו של נוזל הקירור G12+ עם תכונות משופרות כגון:

* הגנה גבוהה יותר בפני קרווזיה.

* מועדי החלפה ארוכים יותר.

לפי הנחיות הייצרן BASF מומלץ למהול את נוזל הקירור במי-ברז המיועדים לשתיה.

פורסם
נוזל הקירור G12++ הוא למעשה מחליפו של נוזל הקירור G12+ אם תכונות משופרות כגון:

* הגנה גבוהה יותר בפני קרווזיה.

* מועדי החלפה ארוכים יותר.

לפי הנחיות הייצרן BASF מומלץ למהול את נוזל הקירור במי-ברז המיועדים לשתיה.

למה לא לקנות כבר אחד שמוכן לשימוש במקום להתעסק עם מהילות? לי יש בקבוק שכתוב עליו ready mix, שלפי מה שהבנתי

זה אומר שהוא כבר מוכן ואפשר להוסיף ממנו כמו שהוא.

פורסם

''* הגנה גבוהה יותר בפני קרווזיה. " - התהליך הכימי (אלקטרוליטי )

שגורם לקורוזיה במנועי אלומיניום איננו זהה לתהליך שיוצר חלודה בבלוק פלדה. קשה לי לראות נוזל קרור שיהיה מעולה לשני דגמי המנועים.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

1. ייצרן הרכב בהחלט יודע לבחור נוזל קירור המתאים גם למנועים מבלוק ברזל וגם מאלומיניום. לא כול המנועים של קונצרן VAG עשויים מאלומיניום בלבד אלא גם וגם.

2. הנוזל עומד במפרטי הבדיקה של ASTM D 1384 Corrosion tests.

פורסם
1. ייצרן הרכב בהחלט יודע לבחור נוזל קירור המתאים גם למנועים מבלוק ברזל וגם מאלומיניום. לא כול המנועים של קונצרן VAG עשויים מאלומיניום בלבד אלא גם וגם.

2. הנוזל עומד במפרטי הבדיקה של ASTM D 1384 Corrosion tests.

אפשר לדעת מה אומר מפרט הבדיקה הזה?

והאם הוא קשור איך שהוא לברזל ולנחושת?

Ford focus 2013 titanum

פורסם
למה לא לקנות כבר אחד שמוכן לשימוש במקום להתעסק עם מהילות

מה הבעיה בזה? לוקחים את התרכיז שופכים במיכל נקי נניח 2 ליטר ומוסיפים מים מהברז 4 ליטר משקשקים והנה לך נוזל קירור איכותי.

הכמויות תלויים לפי דרישות היצרן סתם רשמתי מספרים, ברכבי עברתי לנוזל קירור ביחס של 30% תרכיז 70% מים.

הנוזל הוא של יצרן FEBI Bilstein (בילשטיין יצרן עם מוצרים איכותיים ביותר לרכב).

קטלוג עם מפרט טכני, הנוזל שבו השתמשתי הוא הבקבוק הלבן עם הפקק הסגול למי שמעוניין, נפוץ מאוד בחנויות לחלקי חילוף מכובדים.

http://www.febi.com/fileadmin/user_upload/febi/england/downloads/febi_fluids_brochure_GB_internet.pdf

פורסם

חבר נוהג על מרצדס שנת 97 נאמר לו במפורש לא להשתמש ב G12 מכיוון שיש או אין (לא ממש זוכר) שימוש במגנזיום במנועים מהשנים הללו וה G12 לא מתאים להם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ברכב הזה שימוש בנוזל קירור "רגיל" עם החלפה כל שנתיים יגן יותר טוב משימוש בנוזלי לונג לייף.

G12 הוא נוזל קירור טוב, אבל לא לכל רכב. שים זרקס ירוק ותחליף כל שנתיים ותהיה לך הגנה טובה.

פורסם
''* הגנה גבוהה יותר בפני קרווזיה. " - התהליך הכימי (אלקטרוליטי )

שגורם לקורוזיה במנועי אלומיניום איננו זהה לתהליך שיוצר חלודה בבלוק פלדה. קשה לי לראות נוזל קרור שיהיה מעולה לשני דגמי המנועים.

חבר פורום יקר,

אני קורא בהנאה מרובה את התגובות שלך אך אינני רואה שום עזרה מעשית חוץ מאשר הערות וציטוטים של הודעות מבלי שום תוכן מעשי.

• תוכן חדש...