Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

אני נוהג על שברולט אופטרה 2006 עם 152000 ק''מ על השעון. הרכב עבר טיפול 10,000 לפני 4 חודשים ומאז לא יצא לי לבדוק ברכב כלום כי הייתי עסוק מאוד בלימודים.

אבא שלי נוהג על רכב משלו אז גם הוא לא הקדיש זמן לבצע בדיקות בסיסיות ברכב שלי כמו שמן-מים. בתחילת סופ''ש שעבר התחיל רעש מוזר במנוע שמזכיר מנוע של סובארו DL, כמעט דומה למנוע דיזל. לא ייחסתי לזה הרבה תשומת לב כי חשבתי שמדובר אולי באיזה מאוורר שניתקע בו אולי עלה או משהו בסגנון.

היום באמצע נסיעה נדלקה מנורת שמן והחלטתי לקחת את הרכב למוסך קיה אשר מבצע טיפולים לאבא שלי. החבר'ה שם נדהמו לגלות שאין כמעט שום שמן במנוע ואמרו לי שהרעש היה בגלל שהחלקים לא היו משומנים. הם שמו לי בערך 3 וחצי ליטר שמן וזהו כשהנעתי אין יותר רעש.

יש אפשרות שנגרם נזק בלתי הפיך למנוע? אני כבר שבוע נסעתי עם הרעש הזה. ומה הסיבה שבתקופה של 4 חודשים נשארתי בלי שמן?

Kia Forte 1.6 126 HP

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בודאי שיתכן שנגרם נזק בילתי הפיך, אם כרגע המנוע עובד בסדר אין מה לעשות תמשיך ליסוע בו, תהיה בטוח שנגרם במנוע נזק כלשהו כמו שחיקה במייסבים וכד' הרעש ששמעת הוא כתוצאה מחוסר שמן למרימים הידראולים.

בדוק אם קיימת נזילה חיצונית או שמדובר במנוע שצורך שמן.

בכל מקרה עליך לבדוק שמן לפחות פעם בשבוע ואפילו יותר מידי פעם להרים מכסה מנוע ולבדוק מה קורה.

פורסם

אם לא היה בכלל שמן, מנוע היה נתפס או משהו היה נשבר במהלך השבוע. היה מאט מאוד שמן ובכלל זה המנוע עדיין חיי.

ככלל, לא מומלץ לנסוע ברכב כאשר מופעים רעשים חריגים. במקרה כזה צריך לעצור ולדומם את המנוע.

כמובן מומלץ לבדוק מפלס נוזלים לפחות פעם בחודש וברכבים ישנים יותר פעם בשבוע וברכבים ישנים לפני כל נסיעה ארוכה.

סביר להניח שלמנוע נגרם בלאי גדול מהרגיל במהלך נסיעה על לחץ שמן נמוך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אוקי תודה לשניכם, במנוע אכן הייתה כמות נמוכה של שמן וזה אפשר לו לפעול שבוע עד שנדלקה מנורת שמן.

לרכב הוחלף ראש מנוע לפני 10000 קילומטר, יכול להיות שעבודה לא תקינה הביאה לכך שהמנוע התחיל לזלול שמן?

יש לי חניה פרטית שרק אני חונה בה ואין טיפת שמן על הרצפה אז לא חושב שמדובר בנזילה.

אקח את ההערות שלכם לתשומת לבי ואתחיל לבדוק לפחות פעם בשבוע מצב של שמן ומים.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם

במצב שהמנוע הרעיש כתוצאה מחוסר שמן זה אומר שהכמות שמן הייתה קטנה מאוד והמשאבת שמן שאבה שמן+ אוויר השימון לחלקי המנוע היה לקוי הוא נסע ככה שבוע, שהכמות שמן נמוכה השמן רותח וגם חלקי המנוע, השמן מאבד מתכונותיו והשימון ממש גרוע.

בנוסף דלקה לו נורת לחץ שמן המעידה על לחץ שמן נמוך במצב זה כל שניה שהמנוע עוב היא קריטיתדו נגרם יותר ויותר נזק בקצב מהיר מאוד תוך דקות המנוע יכול היה להיתפס.

בטוח שאם הוא נסע על נורית לחץ שמן דולקת מעל דקה יש שחיקה במנוע שניתן לראותה עם פירוק המייסבים, קאמשפטים וכו.

פורסם

ייתכן ששמן לא מתאים למנוע וצריך להגדי צמיגות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה יכול לפרט טיפה? תודה.

שמן לא נעלם, אם השמן לא נוזל (מהצנרת, פילטר שמן, קארטר וכו') הוא יכול "להעלם" רק ע"י כניסה לחלל השריפה ולהשרף שם, זה מקצר את חיי הממיר הקטליטי ובסופו של דבר יגרום לזה שלא תעבור טסט עקב זיהום אוויר גבוה.

פורסם

הבנתי הכל...בנתיים הכל עובד מצוין אז נשאר לי לחכות ולראות מה קורה עם הזמן.

חשוב לציין שהמנוע לא עבד על כמות אפסית של שמן אלא על כמות די נמוכה והמנורה נדלקה במרחק של 3 דק' מהמוסך.

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם
בנוסף,

יכול להיות שהנזק לא גדול והמנוע ימשיך לעבוד עוד כמה שנים טובות.

שי.

אני רק צריך שיחזיק שנתיים מעכשיו למשך תקופת הלימודים שלי...אחרי זה אני כבר אנסה להחליף אותו במשהו חסכוני יותר :-D

Kia Forte 1.6 126 HP

פורסם
אני רק צריך שיחזיק שנתיים מעכשיו למשך תקופת הלימודים שלי...אחרי זה אני כבר אנסה להחליף אותו במשהו חסכוני יותר :-D

המשך לנסוע כל עוד הרכב כרגע נוסע. מה שכן תתחיל לעקוב אחר מיפלס השמן ובדוק אם הרכב מעשן ואם קיימת חריגות כל שהיא בנוזל הקירור מבחינת צבעו ואיכותו(אולי שמן חודר למערכת הקירור בגלל אטימה לא טובה של אטם ראש).

פורסם

לגבי נזק למנוע – במידה ולאחר הוספת השמן נעלם הרעש והמנוע פועל באופן תקין אז רוב

הסיכויים שלא נגרם נזק אז קשה לבדוק זאת כרגע.

יש לעקוב ולבדוק שמן כל כמה ימים ולראות שלא חסר ,בנוסף הייתי ממליץ לבדוק נזילות שמן

או מה הסיבה להעלמות כמעט כל השמן.

פורסם
צהריים טובים.

אני נוהג על שברולט אופטרה 2006 עם 152000 ק''מ על השעון. הרכב עבר טיפול 10,000 לפני 4 חודשים ומאז לא יצא לי לבדוק ברכב כלום כי הייתי עסוק מאוד בלימודים.

אבא שלי נוהג על רכב משלו אז גם הוא לא הקדיש זמן לבצע בדיקות בסיסיות ברכב שלי כמו שמן-מים. בתחילת סופ''ש שעבר התחיל רעש מוזר במנוע שמזכיר מנוע של סובארו DL, כמעט דומה למנוע דיזל. לא ייחסתי לזה הרבה תשומת לב כי חשבתי שמדובר אולי באיזה מאוורר שניתקע בו אולי עלה או משהו בסגנון.

היום באמצע נסיעה נדלקה מנורת שמן והחלטתי לקחת את הרכב למוסך קיה אשר מבצע טיפולים לאבא שלי. החבר'ה שם נדהמו לגלות שאין כמעט שום שמן במנוע ואמרו לי שהרעש היה בגלל שהחלקים לא היו משומנים. הם שמו לי בערך 3 וחצי ליטר שמן וזהו כשהנעתי אין יותר רעש.

יש אפשרות שנגרם נזק בלתי הפיך למנוע? אני כבר שבוע נסעתי עם הרעש הזה. ומה הסיבה שבתקופה של 4 חודשים נשארתי בלי שמן?

נסעת עם נורת שמן דלוקה שבוע?

או שהנורה נדלקה רק כאשר השמן כמעט נגמר לגמרי?

כי אם נסעת שבוע ימים אם נורת שמן דלוקה (למה?), זה גרוע מאוד, וכמו שכבר אמרו, אל תעשה את זה יותר, נזק בלתי הפיך.

ואם הנורה נדלקה רק שבוע אחרי הופעת הרעש, זה מוזר מאוד, כי הנורות האלו נועדו כדי להתריע על ירידת לחץ/מפלס שמן מתחת למינימום.

• תוכן חדש...