Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה!

רכשתי לא מזמן פוקל אוטופיה שיותקנו בגולף שלי (דור רביעי), אני לא יודע כמה ממכם מכירים את בעיית המיקום בגולף

הרמקול כרגע מותקן ע"ג שני טבעות ומנגן לתוך הדיפון, לא להיט, כי הדיפון מנגן וזה יוצא עמום.

עדיין אין איטום זה מתוכנן למחר.

כרגע הכיוון הוא לחבר את האוטופיה ע"ג שלושה טבעות פנימיות, לצאת מהדיפון עם עוד טבעת חיצונית בעלת זווית, וכמובן לאטום את הדלת (פח פנימי וחיצוני, לפנימי שכבה כפולה)

כל הטבעות מעץ.

הבעיה שאני לא שש לפתרון הזה, יצא שכל רמקול יישב על 4 טבעות (שלושה רגילות, ואחת עם זווית), מה שיצור צינור שלדעתי יחנוק את הרמקול.

אבל זה הפתרון שאני רואה כרגע.

מצורפת תמונה של המצב כיום (שני טבעות, ורמקול אחד ששקוע בתוך הדיפון בערך שני ס"מ וגורם לכל הדיפון לנגן)

יש הצעות יותר טובות?

IMG-20130507-WA0008.jpg

SCANSPEAK

פורסם

בניה זה ה-פתרון, אבל זה פתרון יקר ומסובך (צריך עוד דיפונים), לחתוך את הפח הפנימי שעליו יושבות הטבעות היום.

אני מחפש פתרון שיהיה כמה שיותר טוב ועדיין פרקטי לביצוע.

SCANSPEAK

פורסם

לא משווה בכלל כי זה תפוזים ותפוח כמעט רקוב, אבל הפוקל אקסס רק נהנו מהוספת טבעת. לדעתי השיפור בזכות המרחק מהדופן האחורי(פח חיצוני), לא בזכות הצינור שנוצר.

ברוב הבניות שראיתי שאין בהן זווית לוופר, עם פלאש מאונט(כאילו..בד"כ הרמקול שקוע על מנת שהגריל יהיה פלאש) וגריל לא ראיתי כאלו הבדלים מול ניגון מאחורי דיפון. כשיש זווית זה כבר סיפור אחר.

תודיע מה קורה אחרי האיטום בבקשה.

פורסם

כרגע בלי איטום הם מפרקים את הדלת.

ובגלל שהם מאחורי הדיפון אז הוא משתולל ואף מנגן בעצמו, בגלל זה אני רוצה להוציא אותו החוצה, השאלה היא איך להוציא החוצה.

אולי פשוט לשריין את הדיפון עפ ספוגים ובידוד ולחבר את המידבאס ישר על הדיפון הממוגן? (ככה לא יהיה שרוול של טבעות, אבל חיייב למגן את הדיפון בצורה קיצונית ועדיין אני לא יודע אם זה יספיק, לא רק שהאוטופיה כבדים הם גם אלימים).

SCANSPEAK

פורסם

אני חזרתי עכשיו לאקסס כי ההאבוקים שקניתי פשוט עושים גלים בדיפון.

הדיפון בחיים לא יהיה חזק כמו הפח אלא אם תצפה בפיבר(חשבתי אולי פשוט כמה שכבות של בד עם פוליאסטר אבל עוד לא שאלתי מישהו שמבין משהו אם זה יעבוד).

חשבתי גם ליצור תבנית של המרחב בין הדיפון לפח הפנימי בעזרת שקיות זבל וקצף פוליאוריטן. גם כאן אין לי מושג אם זה ישים כי צריך לוודא שהקצף יכול להתרחב בשקית, לכיוון למעלה, תחת לחץ וגם יתייבש ככה..

פורסם

ככה זה היה ברכב הקודם, רק ללא איטום.

חשבתי אולי למישהו פה יהיה איזה שהוא פתרון יצירתי, או לחילופין דעות על הפתרונות שחשבתי עליהם כבר.

IMG_0742.jpg

2.jpg

SCANSPEAK

פורסם
אני חזרתי עכשיו לאקסס כי ההאבוקים שקניתי פשוט עושים גלים בדיפון.

הדיפון בחיים לא יהיה חזק כמו הפח אלא אם תצפה בפיבר(חשבתי אולי פשוט כמה שכבות של בד עם פוליאסטר אבל עוד לא שאלתי מישהו שמבין משהו אם זה יעבוד).

..

לא יהיה לבני פתרון כבמטה קסמים.יש כאן אילוץ של תנאים כשבניה לא באה בחשבון,מבחינתו וחבל.אבל הוא מחפש פתרון אחר בדמות פוד לגולף,כך שאם מישהו יעלה תמונה זה יכול לפתוח לו אופקים ולהבין איך.

לעניות דעתי,אין לו בררה אבל המלצתי לו לדפן את הדיפון שבקרבת הרמקול בפיבר.גם יתן חוזק לדיפון וגם ימעיט בקרקושים.ראיתי את הדיפון וזו אמורה להיות עבודה קלה מאד.

מדובר בדרייבר חזק מאד שבהיעדר סביבה תומכת הוא לא מגיע לשיאו וזה בלשון המעטה.אבל אנשים צריכים להבין,שאם יש מגבלה מסויימת שמסרסת ואינך חי בשלום עם כך,אין מנוס אלא לקפוץ שלב או להשלים עם האפשרות הפחות מומלצת.

ליאור

פורסם

ההמלצה הטובה ביותר היא לקנות זוג דיפונים מפירוקיה, בערך 100 ש"ח לדיפון (לא קריטי).. ולעשות עליהם בניות, יש אין ספור סרטונים ביוטיוב על איך להשתמש בפיבר בצורה נכונה, יש את הפורום להתייעצות.

עם קצת רצון והשקעה אני בטוח שתגיע לתוצאות מעולות.

שיהיה בהצלחה!

JL Audio

פורסם

טבעת על טבעת זה כמו להשים צינור ועליו טבעת הכי טוב לבנות עסק ״קצת״ לא פשוט אבל התוצאה מדהימה .

.Hu :eclipse sound monitor. Comp:morel supremo prototype

.Sub:hertz Mille ml3000. amp:audison thesis quattro

פורסם

השאלה הראשונה היא איזה תחום תדר הם הולכים לנגן, עד כמה הם הולכים לפלוש לתוך תחום המיד?

עדיף לעשות שרוול ולהוציא אותם מעבר לקו הדיפון מאשר לתת להם לנגן מאחורי פלסטיקה קשוחה.

אבל - הפתרונות שיש לי בראש הם שניים:

1. תחרוט בשרוול הרחבות בחלק הפנימי שלו - מאין wave guide שיאפשר לאוויר לברוח יותר טוב ולגלי הקול להשבר קצת פחות אל עבר המחיצה הפנימית של הדלת.

2. תתקין את הרמקול מאחורי קו הדיפון אבל תחליף את גריל הדיפון בטבעת שמתוח עליה בד אקוסטי ואת הטבעת הזו תצמיד היטב לדיפון. ככה החלק שהרמקול ינגן דרכו החוצה דרך הדיפון יהיה חלק רך ולא פלסטיק.

אני פשוט הייתי עושה שרוול - מנסיון מהגולף שהיה לגורל - זה היה נשמע נהדר.

ולגבי הבידוד - בבקשה תקשיב לעצתי שבאה מנסיון - תשים שכבה של closed cell foam גם על הדופן החיצונית (מאחורי הרמקול) וגם על הדופן הפנימית ופחות תשקיע בדיינאמאט אקסטרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי האוטופיה משודכים למורל פיקולו, אני עובד 2WAY, ככה שהם חודרים יופי לתחום המיד.

עדכון:

ויתרתי על הטבעות עם הזווית לבינתיים.

עשיתי היום איטום, פעם ראשונה, לבד.

השד לא נורא כל כך, לא עשיתי עבודה אסתטית יותר מידי, גם אין טעם לדעתי, מה שכן מאחורי הרמקול שכבות כפולות.

כרגע כל וופר יושב על שלושה טבעות.

לכל מי שחושב אם לעשות איטום או לא, ת-ע-ש-ו זה משדרג את הוופרים, ממש שמיים וארץ.

השתמשתי בסה"כ ב9 פלטות של דיימאט אקסטרים, סקאנד סקין, וסקאנד סקין פרו, שנאספו אצלי עם הזמן, הכי נוח לעבוד זה הסקאנד סקין פרו, והוא גם מרגיש הכי כבד, ככה שהוא ההמלצה שלי אם זה מעניין מישהו.

למען איכות הסביבה לא השתמשתי בפאן ע"מ לרכך את הפלטות, הנחתי אות להתחמם בשמש היוקדת.

נזקים: טוב אי אפשר בלי, בייחוד שמפרקים לבד בפעם הראשונה, הצו'פציק שעולה ויורד לפני מצב נעילת הדלת, לא באמת שימושי מכיוון שזו נעילה חשמלית, החיבור שלו למנגנון נשבר, לא נורא.

ופאדיחה קטנה, באחת הדלתות, אחרי שסגרתי את פתחי הגישה טוב טוב נזכרתי שלא חיברתי את החלון למנגנון שלו, הכל קולף, חובר והדבק מהתחלה.

20130508_130557.jpg

20130508_130610.jpg

20130508_132826.jpg

20130508_141704.jpg

20130508_150758.jpg

20130508_172134.jpg

Screenshot_2013-05-08-22-53-46.jpg

SCANSPEAK

פורסם

לא בעיה להוסיף טבעת עם זווית מהמצב הקיים, רק לשחרר את הרמקול ולחבר, ונראה לי שאני באמת יוסיף בעתיד הקרוב.

פשוט הטבעת עם הזווית שהייתה הייתה עם זווית לא רצינית, ובמחיר מופקע.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...