Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה.

קצת רקע לפני השאלה - אני כרגע בשלהי טירונות 02, ללא תפקיד, ועם רקע וניסיון כמתכנת (web בעיקר, אך לא רק. מה שכן הרבה יותר מהעשר יחידות שעשיתי בבגרות בבית ספר).

בעבר פתחתי כאן אשכול שאני מעוניין בתפקיד הכי ג'ובניק ומאז השתנו סדרי עולם ואני מעוניין להיות מתכנת, השאלה היא איך בדיוק אני מגיע לשם. לאחר סיום הטירונות אני עתיד לראות קצין מיון, אך אינני יודע בדיוק מה הוא יכול להציע לי בתחום - אם בכלל. הבנתי שיש דבר אשר נקרא 'מתכנת שחור' שלא עובר קורס לפני אלא סוג של חפיפה, ואם לומר את האמת, מאוד מתאים לי (אפילו אם אצטרך ללמוד באופן עצמי, שזה בכלל מעולה עבורי כי זה מה שעשיתי עד עכשיו). מה אני אומר לקצין מיון ומה אני אמור להביא איתי כדי 'להרשים' אותו? אני מניח שאני לא אלך לומר לו שאני רוצה להיות 'מתכנת שחור' כי לפי מה שהבנתי התפקיד לא מוגדר בצבא ויכול להיות שהוא לא אדע למה אני מתכוון. למען הסר ספק - גם אם יוצע לי מתכנת עם קורס כלשהו זה גם מעולה מבחינתי.

בקיצור, איך אני מגיע להיות מתכנת ללא מיונים כלשהם (כי הם נגמרו לפני יותר משנה?) ודרך הקצין מיון? אשמח לקבל תגובות מאנשים אשר יודעים על מה הם מדברים.

נ.ב - לא נפלתי באף מיון עד עכשיו, למעשה כבר הייתי בתפקיד כלשהו שהתמיינתי אליו שנה ובדרך 'פלא' (פרוטקציות של אחרים?) זרקו אותי משם.

תודה.

פורסם

לתפקיד תכניתן שחור לא ניתן להגיע דרך מיונים "רגילים", אלא צריך הרבה מאוד ויטמין P וקצין בדרגה גבוהה שימשוך אותך. אתה צריך להיות בע"ת בחיל התקשוב הקשור במחשוב לפני שתוכל להיכנס לזה.

בכל מקרה, תוכל להיכנס לתפקיד מר"מ, ואולי אז מישהו יוכל למשוך אותך אם תהיה נצנץ רציני. אם אתה מעוניין, יש לי חבר מהפנימייה שהוא כרגע תכניתן בממר"מ. אוכל לשאול אותו לגבי תפקידים פנויים שם.

בכל מקרה, תכניתן שחור מוכר כע"כ או משהו בסגנון. לא כתוכניתן (בתעודת השחרור יופיע כל דבר חוץ מתכניתן).

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כשתגיע לקצין מיון, תבקש להגיע ליחידה כל שהיא שמתעסקת במחשבים, תגיד שאתה מאוד מתחבר לתחום, שהגברת מחשבים בתיכון ושאתה רוצה לחתום קבע.

עכשיו, לא משנה לאיזה יחידת מחשבים אתה תגיע ובאיזה תפקיד - בסופו של דבר, כל יחידה כזאת מקושרת עם יחידת פיתוח תוכנה.

תתחיל להראות את היכולות שלך, עד שתגיע לאנשים הרלוונטים שישמחו למשוך אותך.

עצה שלי - אתה לא צריך מסגרת כדי לילמוד דברים חדשים, פשוט תלמד, זה תמיד מועיל.

תלמד הכל - mvc, asp.net, sql, powershell, ככל שתדע יותר, ככה יהיו לך יותר סיכויים.

פורסם

יש המון תוכנה בצה"ל, אבל במקומך הייתי נלחם בשביל להגיע למודיעין. יש שם את האנשים הכי טובים, זה מופיע הכי טוב בקורות חיים אחר כך והעבודה הכי מעניינת בסך הכל (למרות שלא הכל מעניין, עדיין בממוצע זה עדיף מחילות אחרים).

תחשוב איזה סיפור אתה מספר לקצין המיון בשביל שיחשוב שאתה אדם חיובי, איכותי ומורעל מודיעין.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

איפה אתה עושה טירונות? אתה יודע אם הקצין מיון שתראה לאחריה יהיה ברמת"ג אכ"א (סיכוי סביר)?

כי אם כן, שירתתי שם (כמתכנת אגב) ואני יכול לספר לך את כל השטיקים והחארטות שתרצה לדעת על כל תהליך הפגישה עם הקצין מיון ואיך אתה מנצל את זה לטובתך :twisted:

פורסם

ממש מזכיר לי את עצמי. חוץ מהפיתוח בWEB ופחות יחידות תכנות.

תילחם על שלך, תביא מכתבי המלצה.

יש המון תפקידי תוכנה בצה"ל. במיוחד בתחום השחור. עם זאת, אף אחד מתפקידי התוכניתן השחור לא עוסק בפיתוח "אמיתי".

את הפיתוח האמיתי אתה תצטרך ליזום לבד.

אני התפתחתי כך, עם כיוון חזק לתחום הDB.

הייתי באכ"א.

היום אני בחיל תקשוב, משרת ביחידה חדשה, מיוחדת, מפתחת. מפתח את עצמי בתחום הC והאסמבלי.

לקצין מיון אתה אומר דבר אחד: "הרחבתי 10 יחידות מחשבים, אני חי ונושם מחשבים, פיתוח. אני עוסק בפיתוח WEB. עשיתי מספר פרוייקטים. הנה דוגמאות: א' ב' ג'. אני רוצה קורס תכנות/נתמ"מ/תמ"מ. אם לא קורס אני רוצה לעסוק בתכנות."

תחזור לפה, במיוחד באכ"א אוכל לעזור לך, להגיד לך אם להסכים או לא.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

שלוש שנים פחות מספר חודשים.

ראיין אותי רב סרן, משהו חדד.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

אז אני בערך זוכר את המקרה שלך, טיפלו בך בכפפות של משי :wink:

אותו "משהו חדד" (השם הפרטי הוא טל אם תהית :lol:) היה המפקד שלי במשך שנתיים וחצי, בנאדם משכמו ומעלה, תותח אמיתי. לא היה בנאדם אחד שעבד איתו והיה לו משהו רע להגיד עליו, רק דברים טובים ורק בכמויות אדירות. לא יודע איך השירות שלי היה נראה בלעדיו.

בכל מקרה, לענייננו - לפני כמעט שנה הוא עבר תפקיד והמחליפה שלו היא לא פחות ולא יותר משטן מהלך ומתת-אדם ברמה הגבוהה ביותר שיש לארצנו הקטנה להציע. מה אני מנסה להגיד בעצם? שעם ההמלצות שהיית מביא לה היא במקרה הטוב היתה מקשטת את הפח (ובמקרה הרע צורחת עליך שפה זה לא בית ספר שבאים עם המלצות מהבית), והפירוט על הידע והזיקה שלך לתחום התכנות רק היה מעלה לה תג'ננה. טל היה מנסה לעזור כמה שהוא יכל לכל חייל שהגיע אליו (והיו כאלה לפחות 10 ביום), ולעומתו, המחליפה שלו מחפשת רק להעיף אותם ולהפטר מהם. למזלי הייתי תחתיה רק כחצי שנה שבמהלכה עשיתי לה בית ספר מא' ועד ת', אני בטוח שהיא לא תשכח אותי :lol:

בקיצור, כמו בכל דבר בחיים, גם פה המזל משחק תפקיד. אם פותח השרשור כן יגיע לאכ"א לקבל שיבוץ (שוב, סיכוי סביר שכן), אנסה לעזור כמה שאני יכול.

פורסם

כפפות של משי? בוא נגיד שפחות, הרבה פחות.

מצד שני, כמה אנשים כבר מגיעים אליו ביום עם פרוייקטים בשרוול, המלצות בשפע ונתונים לא רעים?

אני זוכר את הפרצוף המופתע שלו כשהוא פתח את התיק שלי...

פורסם

לקורס תכנות יש 2 דרכים פחות או יותר להגיע:

1. איתור לפני הטירונות (כאן יש תתי קטגוריות כמו איתור רגיל, י"ג תוכנה, פרויקט עתידים, פרויקט הדרים וכו')

2. החלפת מקצוע בקבע, כלומר אחרי שנכנסת לקבע (ואם דוחפים אותך מספיק חזק) יש אפשרות (בעיקר תיאורטית) לעבור קורס תכנות (ולחתום 5 וחצי שנים קבע מסיום הקורס) - בד"כ יש 2-4 אנשים כאלה כל שנה.

לגבי תוכניתן "שחור":

יש בהרבה חילות תוכניתנים "שחורים" (אכ"א, מודיעין, חימוש, תקשוב, מז"י, רפואה, אוויר, ים), אני לא אחווה את דעתי לגבי מודיעין כי אני לא מכיר, אבל בין שאר החילות יש הכי הרבה סיכוי בתקשוב, כנראה שתקבל הכי הרבה אחריות ועבודה הכי טובה, מה גם שבתקשוב יש כנראה הכי הרבה תוכניתנים "שחורים" מכל השאר.

לסיכום לקורס תכנות אתה לא תוכל להגיע דרך הקצין מיון.

לקורס נתמ"ם, טמ"מ או מר"מ כן תוכל להגיע, אבל הסיכוי שאחר כך תעסוק בתכנות שואף לאפס (אלא אם כן אתה מחשיב כתיבת סקריפטים פשוטים כתכנות)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דבר ראשון תודה על התגובות. אז.. סיימתי את הטירונות וקיבלתי צו שעלי להתייצב בעוד מספר ימים בתל השומר ב "מיטב קורסים 7355", האם זה אומר למישהו משהו? לפי מה שהבנתי מדובר בקצין מיון אבל לא מאותו הסוג שראיתי ביום הגיוס, מה האפשרויות שיש להם להציע לי ומה המקסימום שהם יכולים להציע לי?

m3x7r3m3 - "כנראה שתקבל הכי הרבה אחריות ועבודה הכי טובה", הכוונה היא ל "כנראה שתקבל הכי הרבה אחריות ועבודה לא הכי טובה"? אם כן, מה הכוונה בעבודה לא הכי טובה? מה המתכנת השחור עושה בכללי?

Blaz00r, BioS - מה זה בדיוק 'רמת"ג אכ"א'? האם יש לזה קשר לאן שאני אמור להתייצב?

בנוסף, בקרוב (לפי מה שהבנתי) נפתחים מספר קורסים בתקשוב, בין היתר נתמ"מ ומגן סייבר. האם דרך "מיטב קורסים 7355" אוכל להגיע לשם (הכוונה האם יש להם היתרים לשבץ אותי באחד מהקורסים), בהתחשב בכך שלא עשיתי אף מיון בחיל תקשוב? אם כן, מה עדיף מבין שני הקורסים הנ"ל והאם דרכם אוכל להגיע בוודאות לאחר מכן לתיכנות (בהתחשב בכך שאשקיע וכו' בקורס)?

תודה.

פורסם

רמת"ג אכ"א - יחידת "מעבר" בה אתה מקבל שיבוץ באחת מיחידות אכ"א (בלבד).

מיטב קורסים גם היא יחידת מעבר, רק שמשם אתה יכול להגיע לכל מקום בצבא, ככה שזה לטובתך. אני לא בדיוק מכיר את הליך השיבוץ במקום (חוץ מזה שכנראה תבלה הרבה זמן בלשבת מתחת סככה ולראות טלויזיה עד שיקראו לך :lol:), אבל מה שבטוח הוא שמשם יש לך הרבה יותר אפשרויות כי הם משבצים לכל הצבא - גם לחמ"ן, תקשוב וכו'.

אם יש לך עוד שאלות, תרגיש חופשי לשאול.

פורסם

אכן הכוונה שלי הייתה שבאגף התקשוב אתה כנראה תקבל עבודה הכי טובה מבין החילות שאני מכיר.

מנתמ"ם לקורס תכנות יש לך סיכוי נמוך יותר מאשר מגן סייבר לקורס תכנות, המגן סייבר גם ארוך יותר. לפחות ככה תכננו במקור, אני השתחררתי לפני שהמחזור הראשון שלהם הסתיים.

לפחות לפי התכנון המקורי המגן סייבר אמור להיות קורס טוב מאוד ואחד הטובים שיש לאגף התקשוב להציע.

אבל שוב, זה היה התכנון. לא יודע איך זה בפועל

אגב תוכניתן שחור בכל המקומות שאני ראיתי בתקשוב עושים את אותה עבודה של תוכניתן רגיל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...