Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון לצחוק / טור אישי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רישיון לצחוק / טור אישי

18.04.13 דני פרומצ'נקו | צילם: רונן טופלברג

חוק הספורט המוטורי מחייב בהוצאת רישיון מרוץ. הבעיה היא שהוצאת הרישיון לא באמת כרוכה בידיעת נהיגה מתקדמת

http://www.auto.co.il/view.aspx?article=29897

אני דיסלקטי גאה! *כשכתוב נכון, מתקנים לי.

פורסם

ב2006 הוצאתי רשיון בינ"ל כדי להשתתף בבאחה איטליה, אז הלכנו יחד כל הקבוצה ומילאנו איזה שאלון עם כמה שאלות לגבי דגלים וכללים בתחרות.

מילאנו את השאלון יחד כמו חידון טריוויה, כל אחד ידע איזה דגל ויחד עברנו בהצלחה את המבחן וקיבלנו רשיון בינ"ל .

אה שכחתי, גם 200 ש"ח ותמונה. יאז זה לא ישראבלוף זה בלוף בינ"ל :-D

מזל שהטייס שהטיס אותנו לאיטליה לא קיבל רשיון כמונו .

ככה זה שמדינה ורשויות שאין להם מושג במה הם מתעסקות מנהלים עיניינים.

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

זה ממש לא כל מה שכולם רצו, ככה החליטה הרשות בניגוד לעמדה המקצועית של ההתאחדויות הרלוונטיות.

לא שעו לאזהרות, לא רצו לתת סמכויות, לא רצו ללמוד מהעולם, מה לעשות הרגולציה קבעה והחליטה.

מירוצי מכוניות

פורסם
זה ממש לא כל מה שכולם רצו, ככה החליטה הרשות בניגוד לעמדה המקצועית של ההתאחדויות הרלוונטיות.

לא שעו לאזהרות, לא רצו לתת סמכויות, לא רצו ללמוד מהעולם, מה לעשות הרגולציה קבעה והחליטה.

נכון וחבל:cry::-(

פורסם

אבל זה היה בסדר כשזה היה באשקלון, בצורה לא חוקית ואורגן על ידי דני פרומצ'נקו?

זה לא קצת צבוע?

חוץ מזה, כמה אנשים כבר מגיעים ללא שום רקע בנהיגה מתקדמת כלשהי ופתאום מתמודדים, בטח בתחומים שהם פחות "עממים" מג'ימקנה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אבל זה היה בסדר כשזה היה באשקלון, בצורה לא חוקית ואורגן על ידי דני פרומצ'נקו?

זה לא קצת צבוע?

חוץ מזה, כמה אנשים כבר מגיעים ללא שום רקע בנהיגה מתקדמת כלשהי ופתאום מתמודדים, בטח בתחומים שהם פחות "עממים" מג'ימקנה?

נכון חבל !

פורסם

בטור אחד שהוציא רישיון ספוטיבי אני יכול להגיד שחוץ מלשבת בכיתה 3 שעות אתה לא צריך לדעת יותר מידי וכן היו איתי אנשים שלא ידעו אפילו מזה העברות מישקל:? והם הולכים להיתחרות......

רנו קליאו ספורט דור ראשון8)

פורסם

אשקלון היה חוקי למהדרין!! מאיפה שאבת את המידע השגוי? ולמה להתקיף את פרומצ'נקו? אין לך מושג ועדיף שתשאל קודם.

המרוצים באשקלון היו בחסות עיריית אשקלון, (ראש העיר דאז אלי דיין) בחסות ממס"י (אמציה גזית) בחסות משטרת ישראל (ניצב איתן בן יהושע ז"ל) בחסויות של המון ספונסרים.

אשקלון היתה גולת הכותרת של המרוצים בשנות ה80 ועד היום שום אירוע שהתקיים אינו מגיע לקרסולי האירועים שהופקו באשקלון.

מירוצי מכוניות

פורסם

לגבי הפקת רשיון נהיגה תחרותי? בדיחה עצובה, אבל את השאלות האלה יש להפנות למי שהחליט לתת "עלאק" רשיון מרוץ.

רשיון כזה של הרשות אינו מוכר ולעולם לא יוכר בעולם,זו המצאה "רשותית" (אפילו לא ישראלית)

מירוצי מכוניות

פורסם

לא תקפתי את פרומצ'נקו אישית, אני לא מכיר אותו ולא יודע מי הוא וזה גם לא רלוונטי. אני חושב שהכתיבה שלו בכתבה הקצרה הזו היא מגמתית, והיא מאוד הזכירה לי את הכתיבה של רוני אהרנוביץ, שמאז שאני מכיר את האתר שלו (4 שנים בערך) לא ראיתי אותו כותב שום דבר מפרגן לאף אחד חוץ מעצמו והעבר המהולל שלו בשנות ה80.

המטרה של המבחן (והקורס) לרשיון הנהיגה הוא לוודא שמי שמוציא את הרישיון מכיר את החוק ויודע מה מותר ומה אסור לעשות במסגרת תחרותית. לא כל מי שיוציא את הרישיון הזה יהפוך לנהג מרוצים או אפילו יגיע לצפות בתחרויות, בדיוק כמו שלא כל מי שמגיע להתחרות בקרטינג 4 פעימות יהפוך לנהג פורמולה בהמשך הדרך. אתם (וגם הוא) מתייחסים לזה כאילו מחר הולך לקום כאן מסלול וכל עם ישראל יעלו עליו ויתחרו. הרי אתה ידוע שזה לא המצב, שגם אם יקום כאן מסלול העלויות למרוץ יהיו כ"כ גבוהות שהן ירחיקו את החובבנים בכל מקרה, אז איפה הבעיה? בזה שמישהו ש-"לא יודע מה זה העברת משקל" ישתתף בג'ימקנה? ובשנות ה80 לא יכל להגיע מישהו חובבן לחלוטין ולהתחרות במה שפרומצנ'קו ארגן? מי היה קובע אם נהג היה מספיק טוב או לא? הוא? מישהו אחר?

רישיון המרוצים הזה הוא אולי מיותר ולא נותן כלום. בין זה לבין הצגת איזה עתיד בו עולים כאן להתחרות נהגים שלא יודעים איך לעקוף יש הבדל שפרומנצ'נקו בוחר לא להתייחס אליו. בשורה התחתונה הוא כתב כדי לקטול את ההווה ולהלל את העבר. אין בזה טעם של ממש.

פורסם

רשיון מרוצים כשמו כן הוא, מיועד אך ורק לאנשים שמשתתפים במירוצים, ככה זה נהוג ואין פה שום פשרות.

מי שלא נוהג במרוצים לא מקבל רשיון מרוצים,וכדי להיות מזוכיסט וללמוד את חוק הנהיגה הספורטיבית? שב מול המחשב ו"תסבול":lol:

אז איך בכל אופן מוציאים רשיון מרוצים?

משתתפים במירוצים המיועדים ל"רוקיס" או "נוביס"(זה השם המקצועי והרשיון הזמני שניתן למשתתף), התאחדות מארגנת אירועים "קלים" המיועדים לטירונים בתחום כדי להכניס אותם לעניינים.

המשכת מעבר לזה? צברת נסיון? נכנסת למגרש של ה"גדולים".

מה יותר פשוט מזה?

אבל כשרשות ממשלתית לוקחת על עצמה תפקיד לא לה,ובמקום להעביר את הנושא לממס"י (של היום ,לא ממס"י הישנה)

או להתאחדות הרלוונטית ככה זה נראה.

מירוצי מכוניות

פורסם

זה לא שאני לא מסכים עם מה שאתה כותב. אני מדבר על דברים אחרים - על זה שמישהו צריך לקבוע מתי אתה עובר מהשלב שבו אתה רוקי לשלב שבו אתה יכול לשתתף באירועים אחרים. אני לא יודע מה היה בשנות ה80, אז אני שואל - הפרדה כזו היתה קיימת פעם? אז, רעיונית לפחות, רוקי לא יכל להגיע ולהשתתף במרוץ כלשהו? מהמעט שקראתי על התקופה, נראה שזה לא היה המצב - היו מספיק חסמים שונים ומי שהשתתף כנראה היה מספיק מוכר בתחום (גם אם לא היו רשיונות בפועל). למה פרומצ'נקו חושב שעכשיו זה יהיה שונה? מילא הוא גםהיה סתם כותב שנכון שיהיה מה שאתה מציע, אבל הוא לא עשה את זה. הוא פשוט כתב "כשאני ארגנתי היה אדיר. עכשיו גרוע". זה לא באמת עוזר לאף אחד ולשום דבר לכתוב משהו כזה.

חוץ מזה, כמו שכתבתי, אין "מרוצים" באמת בישראל. עד עכשיו חוץ מהראלי (ודמויי הראלי שהיה באילת) ראינו רק תחרויות של דראג, דריפט וג'ימקאנה חוקית אחת. אין בארץ מסלולים וגם לא נראה שיקומו בקרוב ואין אלפי אנשים שמחכים בתור, כדי להעלות על המסלול ולהתחרות אחד בשני, ללא שום הכשרה קודמת. הביקורת של פרומצ'נקו היא לא רלוונטית גם כי היא מתייחסת למציאות שלא קיימת. ואני בהחלט מאמין שאפשר להשתתף בג'ימקאנה מהסוג ששמעתי שהיה, גם בלי לדעת מה זה העברת משקל או איך עוקפים (שזה בכלל לא רלוונטי), בדיוק כמו שאנשים עשו במיונים לפורמולה ישראל גם השנה וגם שנה שעברה, וסביר שגם יעשו בשנה הבאה.

• תוכן חדש...