Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין בחוו"ד בנוגע למנוע ובכלל לגבי גולף דור 5.

התקציב שלי כ- 40K ובתקציב הזה נכנס גולף משנה 05/06 כאשר בשנתון הזה יש את מנוע ה-fsi בהילוכים טיפטרוניק.

אגב, אני רואה בלוחות טיפטרוניק ואוטומט, האם הכוונה לאותו הדבר?

קראתי הרבה בפורום על מוח גיר, תדלוק באוקטן 98 בלבד ושאר ירקות. כמו"כ, בין מנוע ה-fsi שנותן 115 כ"ס למנוע הרגיל באותו שנתון עם 102 כ"ס יש מחירון כמעט זהה.

בהנחה שאני אוהב רכב חזק, אמין אבל גם בטוח, האם גולף דור 5 ומנוע ה-fsi יתאים ? או שיש חלופות טובות יותר במחיר זהה..

תודה רבה על העצות החכמות!

:-P

hasta la victoria- siempre

פורסם

באותו סכום ניתן להביא גם סיטרואן c4 שנת 08 או פיג'ו 207 מאותה השנה. גם הם עם 1600 סמ"ק.

האם מישהו יוכל לעזור לי בהשוואה בין הדגמים ומי ייתן תמורה טובה יותר לכסף?

תודה

פורסם

חפש בפורום, יש המון מידע לגבי הרכב הזה

כבעלים של אחת כזו, אני יכול לומר לך בוודאות

שעניין התדלוק ב 98 בעיני, שטות מוחלטת אני מתדלק 95

האוטו לא מצלצל ולא שר.

פורסם

מנועי הFSI האטמוספריים (ללא מגדש טורבו כלשהו) היו לאכזבה ,מדובר במנועים בעלי הזרקה ישירה ,משמע תערובות דלק בלחץ גבוהה מה שיכל להביא לתצרוכת דלק טובה ,יעילות וגם ביצועים.

לרוב הרכבים המודרניים ישנו חיישן נקישות שבעת צלצולים במנוע מעדכן את המחשב אשר מתקן על ידי קידום\איחור הצתה וכן הלאה,זאת על מנת למנוע זאת,למחשב ישנו גבול מסוים עד כמה הוא מסוגל להתמודד ולתקן תערובות עניות (הסיבה לצלצול).

שימוש באוקטן נמוך מ98 יביא לביצועים פחות טובים ותצרוכת דלק מעט גבוהה יותר.

מנועי הFSI לא היו חפים מבעיות או חסרונות ולכן כיום הקונצרן משתמש במנועים הללו בשידוך למגדש טורבו - TSI.

אני חושב שניתן למצוא אלטרנטיבות אחרות טובות יותר,מה אתה מחפש ברכב,תקציב..?

פורסם

אם אתה רוכש גולף כזו,תדלק 95 בראש שקט.

חסכונית היא לא,ובעליות תצטרך לעבוד עם הטיפטרוניק,או "לתת קיקים :D".

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

כבר מספר פעמים יעצתי בעבר, כבעל רכב כזה, - לא מומלץ.

יתרונות-

כיסאות מאד נוחים.

נוח בנסיעות ארוכות ולא מעייף.

פלסטיק וחלקי פנים עמידים וטובים.

מתלה אחורי נפרד.

חסרונות

גיר נוראי: מעלה הילוכים מהר מאד ובעיקר לא אמין. תיקונים יקרים.

מאד לא חסכוני בדלק.

היגוי מנותק.

זוויות ראיה לא טובות לצדדים.

רמת גימור נמוכה יחסית.

"קיקדאונים" בהחלט מספקים כוח אבל מגבירים את צריכת הדלק והם משמשים (אותי) בעיקר לעקיפות בכביש פתוח.

לא בכדי המנוע הנ"ל הוחלף די במהרה ע"י מנועים טורבו קטנים.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

לא התייחסתם למנוע הרגיל של הגולף עם ה-102 כ"ס.. האם זה יהיה אמין יותר וכדאי?

מה לגבי סיטרואן סי 4 או פיג'ו 207?

אני מדבר בעיקר על אמינות המנוע והגיר ובטיחות.

תודה!

פורסם

שלום,

מנוע ה-1.6 ליטר עם 102 כ"ס הוא מנוע לא מודרני (שורשיו נעוצים עוד בסוף שנות ה-80') עם 8 שסתומים לצילינדר - כאשר כיום מרבית הרכבים מגיעים עם 4 שסתומים לכל בוכנה. המנוע הזה רועש יותר, חלש יותר וצמא יותר - ומשודך לאותה תיבת 6 הילוכים. אוקטן 98? לדעתי הוא ייסע גם אם תשים לו פחם.

בכנות - אין שום סיבה שתרכוש גולף.

הרכב עצמו, כנראה, בסדר - יצרן בעל ניסיון רב שנים, ועוד כזה שמשתמש בטכנולוגיות היותר-מודרניות. הבעיה היא שאותן טכנולוגיות לא נוטות להיות לצידך כשאתה זקוק להן. הסוגייה הזאת מקבלת משנה תוקף לאור היבואן שנמצא בארץ, "צ'מפיון" שמו. יותר מדי פעמים התפרסמו באתרי הרכב השונים ובעיתונים על שירות לקוי של היבואן, במיוחד מול מכוניות המתקלקלות באופן סדרתי. גם כאן בפורום מגיח, לעתים, בעל רכב מהקונצרן (פולקסווגן, סיאט, סקודה, אודי) עם תלונה חדשה-ישנה - כזו ששמענו עליה בעבר מחד, אבל עם מישהו חדש שמצטרף לרשימה מאידך.

זה קורה, יש יבואנים עם שירות "בריצפה". ההבדל הוא שלחלקם יש מזל, כי המוצרים שלהם מגלים אמינות ואיכות ייצור גבוהים - בדיוק כמו עם "מכשירי תנועה" (סוזוקי, ג'יפ, קרייזלר, דודג'; המשפט המדבר על "אמינות ואיכות ייצור" מדבר בעיקר על סוזוקי, אגב).

במקרה של הגולף 102 כ"ס, המנוע יכול להתגלות כשותף נאמן - בכל זאת, המנוע משתמש בטכנולוגיה מימי ביסמארק - אבל מישהו צריך לתת לרכב שלך שירות מסודר, וכאמור - חוץ מהמנוע, יש עוד רכיבים (תיבת הילוכים, מערכות חשמל, מתלים).

לסיכום - גולף זה לא כזה להיט. אם יש עוד מישהו שבמקרה קורא את השירשור הזה, והוא חובב גולף (המכונית. למי שמתעניין במשחק המאתגר, שייפנה לפורום Off topic) - צר לי לאכזב אתכם. גולף הייתה - ונשארה - אחלה אוטו "על הנייר" - בקטלוג בסוכנות ובירחוני הרכב. אבל היא תמיד סבלה ממחיר גבוה מדי (בלי תמורה הוגנת) ובעיקר - החיים איתה, התחזוקה שלה - הפכו אותה לבלתי נסבלת. זו דוגמה קלאסית למה שמכונה "עבור חובבי המותג בלבד", או במילה אחת - פראיירים.

אז אחרי שהשתפכתי קלות (..) נגד פולקסווגן, צ'מפיון ומה שבינהם - לא שכחתי שיש לנו כאן ייעוץ לסגור.

אני בהחלט בעד מרכב 5 דלתות (כלומר, אותה תצורה כמו של הגולף). הייתי מציע להסתכל על יונדאי גטס מנוע 1.6 ליטר בגימור GLS שנת 2008. היתרון הגדול שלה הוא בקרת יציבות (ESP), וכל השאר ממש בסדר (ציון ריסוק סביר מאוד לזמנה, עם 4 כוכבים; אבזור נדיב בגירסה הזאת, הכולל ריפוד עור לידית ההילוכים, ריפוד בגון שונה, ספויילר, חישוקים קלים, גג שמש חשמלי ועוד זוטות). אם תרצה לבחור במשהו קצת יותר גדול, תוכל להסתכל גם על I30-ליסינג מהשנים הראשונות (2008 ).

אם תרצה, תוכל לבחור במיצובישי לאנסר, גם היא שנת 2008. לך על גימור SPORT או PREMIUM. אין שם אמנם יותר מדי אבזור (מערכת השמע, למשל, אינה מקורית באף אחת מהגירסאות) אבל היי - 6 כריות אוויר? יש. חישוקים קלים? כמובן. הגה ספורט ומחוונים עם רקע לבן? יש, וזה נחמד. בחלק מהגירסאות יש אפילו ריפוד עור (!) מקורי. נקודת החולשה העיקרית היא מנוע לא ממש זריז, ומרכב 4 דלתות - שאני מתנגד סדרתי למרכב הזה (הוא מגושם בעיניי, ולא פרקטי).

במקרה שתחליט להתפרע ולבחור בתיבת הילוכים ידנית (מומלץ בחום. אילו היית יודע כמה זה חוסך בדלק, במיוחד בתוך העיר, וכמה חוסך בכאבי ראש לגבי התקלות של תיבות אוטומטיות.. תחשוב על זה), 40,000 ש"ח יכולים לקנות לך את אחד מהרכבים הקודמים שהצעתי (כאמור, עם תיבה ידנית - חוץ מב-I30), או, למשל סיטרואן C4 קופה (VTR), עם מנוע 1.6 ליטר. איכות הייצור (ההרכבה, החומרים) גורמים לכך שאיכשהו, הרכב הזה צפוי לגרום לאיזשהו חוסר שקט בתחום האמינות, אך מצד שני - כאן זה יהיה מורגש פחות, כי הבעיה הגדולה היא הגיר האוטומטי של סיטרואן, והוא פשוט איננו כאן.

40,000 ש"ח ודוושה שלישית יכולים לקנות לך גם מכונית מיני חדשה יחסית - סוזוקי אלטו, שברולט ספארק, סיטרואן C1 - כאשר מתוך רצון לשמור אותך כחבר בפורום לעוד שנים רבות, אמליץ לך לבחור בספארק (אלטו ו-C1 מגיע ציון ריסוק של 3 כוכבים בלבד, בעוד השבורלט זכאית ל-4 כוכבים. שלא נדע מה החשיבות של כוכב ריסוק נוסף אחד; ה-C1 שווקה כאן ב-2011 למשך מס' חודשים בלבד, והייבוא חודש שנתיים מאוחר יותר, עם צורה מעט שונה של החרטום - מה שיכול להקשות על השגת חלפים מפירוק לדגם של 2011).

זה על קצה המזלג. אשמח לקבל ממך דרישות נוספות ממך, ומידע נוסף לגבי אופי השימוש ברכב - וכך אוכל להתאים עבורך רכב בצורה טובה יותר. אם יש לך דגמים מעניינים נוספים - אשמח לייעץ לך בעבורם.

פורסם
שלום,

מנוע ה-1.6 ליטר עם 102 כ"ס הוא מנוע לא מודרני (שורשיו נעוצים עוד בסוף שנות ה-80') עם 8 שסתומים לצילינדר - כאשר כיום מרבית הרכבים מגיעים עם 4 שסתומים לכל בוכנה. המנוע הזה רועש יותר, חלש יותר וצמא יותר - ומשודך לאותה תיבת 6 הילוכים. אוקטן 98? לדעתי הוא ייסע גם אם תשים לו פחם.

בכנות - אין שום סיבה שתרכוש גולף.

הרכב עצמו, כנראה, בסדר - יצרן בעל ניסיון רב שנים, ועוד כזה שמשתמש בטכנולוגיות היותר-מודרניות. הבעיה היא שאותן טכנולוגיות לא נוטות להיות לצידך כשאתה זקוק להן. הסוגייה הזאת מקבלת משנה תוקף לאור היבואן שנמצא בארץ, "צ'מפיון" שמו. יותר מדי פעמים התפרסמו באתרי הרכב השונים ובעיתונים על שירות לקוי של היבואן, במיוחד מול מכוניות המתקלקלות באופן סדרתי. גם כאן בפורום מגיח, לעתים, בעל רכב מהקונצרן (פולקסווגן, סיאט, סקודה, אודי) עם תלונה חדשה-ישנה - כזו ששמענו עליה בעבר מחד, אבל עם מישהו חדש שמצטרף לרשימה מאידך.

זה קורה, יש יבואנים עם שירות "בריצפה". ההבדל הוא שלחלקם יש מזל, כי המוצרים שלהם מגלים אמינות ואיכות ייצור גבוהים - בדיוק כמו עם "מכשירי תנועה" (סוזוקי, ג'יפ, קרייזלר, דודג'; המשפט המדבר על "אמינות ואיכות ייצור" מדבר בעיקר על סוזוקי, אגב).

במקרה של הגולף 102 כ"ס, המנוע יכול להתגלות כשותף נאמן - בכל זאת, המנוע משתמש בטכנולוגיה מימי ביסמארק - אבל מישהו צריך לתת לרכב שלך שירות מסודר, וכאמור - חוץ מהמנוע, יש עוד רכיבים (תיבת הילוכים, מערכות חשמל, מתלים).

לסיכום - גולף זה לא כזה להיט. אם יש עוד מישהו שבמקרה קורא את השירשור הזה, והוא חובב גולף (המכונית. למי שמתעניין במשחק המאתגר, שייפנה לפורום Off topic) - צר לי לאכזב אתכם. גולף הייתה - ונשארה - אחלה אוטו "על הנייר" - בקטלוג בסוכנות ובירחוני הרכב. אבל היא תמיד סבלה ממחיר גבוה מדי (בלי תמורה הוגנת) ובעיקר - החיים איתה, התחזוקה שלה - הפכו אותה לבלתי נסבלת. זו דוגמה קלאסית למה שמכונה "עבור חובבי המותג בלבד", או במילה אחת - פראיירים.

אז אחרי שהשתפכתי קלות (..) נגד פולקסווגן, צ'מפיון ומה שבינהם - לא שכחתי שיש לנו כאן ייעוץ לסגור.

אני בהחלט בעד מרכב 5 דלתות (כלומר, אותה תצורה כמו של הגולף). הייתי מציע להסתכל על יונדאי גטס מנוע 1.6 ליטר בגימור GLS שנת 2008. היתרון הגדול שלה הוא בקרת יציבות (ESP), וכל השאר ממש בסדר (ציון ריסוק סביר מאוד לזמנה, עם 4 כוכבים; אבזור נדיב בגירסה הזאת, הכולל ריפוד עור לידית ההילוכים, ריפוד בגון שונה, ספויילר, חישוקים קלים, גג שמש חשמלי ועוד זוטות). אם תרצה לבחור במשהו קצת יותר גדול, תוכל להסתכל גם על I30-ליסינג מהשנים הראשונות (2008 ).

אם תרצה, תוכל לבחור במיצובישי לאנסר, גם היא שנת 2008. לך על גימור SPORT או PREMIUM. אין שם אמנם יותר מדי אבזור (מערכת השמע, למשל, אינה מקורית באף אחת מהגירסאות) אבל היי - 6 כריות אוויר? יש. חישוקים קלים? כמובן. הגה ספורט ומחוונים עם רקע לבן? יש, וזה נחמד. בחלק מהגירסאות יש אפילו ריפוד עור (!) מקורי. נקודת החולשה העיקרית היא מנוע לא ממש זריז, ומרכב 4 דלתות - שאני מתנגד סדרתי למרכב הזה (הוא מגושם בעיניי, ולא פרקטי).

במקרה שתחליט להתפרע ולבחור בתיבת הילוכים ידנית (מומלץ בחום. אילו היית יודע כמה זה חוסך בדלק, במיוחד בתוך העיר, וכמה חוסך בכאבי ראש לגבי התקלות של תיבות אוטומטיות.. תחשוב על זה), 40,000 ש"ח יכולים לקנות לך את אחד מהרכבים הקודמים שהצעתי (כאמור, עם תיבה ידנית - חוץ מב-I30), או, למשל סיטרואן C4 קופה (VTR), עם מנוע 1.6 ליטר. איכות הייצור (ההרכבה, החומרים) גורמים לכך שאיכשהו, הרכב הזה צפוי לגרום לאיזשהו חוסר שקט בתחום האמינות, אך מצד שני - כאן זה יהיה מורגש פחות, כי הבעיה הגדולה היא הגיר האוטומטי של סיטרואן, והוא פשוט איננו כאן.

40,000 ש"ח ודוושה שלישית יכולים לקנות לך גם מכונית מיני חדשה יחסית - סוזוקי אלטו, שברולט ספארק, סיטרואן C1 - כאשר מתוך רצון לשמור אותך כחבר בפורום לעוד שנים רבות, אמליץ לך לבחור בספארק (אלטו ו-C1 מגיע ציון ריסוק של 3 כוכבים בלבד, בעוד השבורלט זכאית ל-4 כוכבים. שלא נדע מה החשיבות של כוכב ריסוק נוסף אחד; ה-C1 שווקה כאן ב-2011 למשך מס' חודשים בלבד, והייבוא חודש שנתיים מאוחר יותר, עם צורה מעט שונה של החרטום - מה שיכול להקשות על השגת חלפים מפירוק לדגם של 2011).

זה על קצה המזלג. אשמח לקבל ממך דרישות נוספות ממך, ומידע נוסף לגבי אופי השימוש ברכב - וכך אוכל להתאים עבורך רכב בצורה טובה יותר. אם יש לך דגמים מעניינים נוספים - אשמח לייעץ לך בעבורם.

תודה רבה על התגובה המפורטת!

תיבת הילוכים אוטומטית הכרחית משום שהרכב יהיה בחזקת האשה לפחות מחצית שבוע.

מאוד חשוב לי רכב "מרגש", כזה שלא יהיה מובן מאליו כמו הגטס, שייתן קצת מהאופי שלו. לכן חשבתי על הגולף.

אז אם ירד מהפרק הגרמני, מה אתה אומר על הצרפתיות- פיג'ו, סיטרואן. אוטו' כמובן (207/ c4)

פורסם

יצא לא לנהוג מספר חודשים על אוקטביה דור 2 לפני FL עם שילוב המנוע (102 כ"ס) ותיבת ההילוכים הזאת.

הביצועים של הרכב היו יותר ממספקים ואפילו הפתיעו נוכח גיל יחידת ההנעה והתפוקה הצנועה שלה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גיר נוראי: מעלה הילוכים מהר מאד ובעיקר לא אמין. תיקונים יקרים.

זה לא עניין של נוראי,ככה הגיר מתוכנת לעבוד (כמו שיותר חסכוני) ואין משהו שאתה יכול לעשות בנידון (אלא אם כן תנהג ותתפעל טיפטרוניק באופן קבוע..)

תיקון יקר - כמו כל תיבת הילוכים אוטומטית,בין אם החלפה,שיפוץ,או תיקון חלקי.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
זה לא עניין של נוראי,ככה הגיר מתוכנת לעבוד (כמו שיותר חסכוני) ואין משהו שאתה יכול לעשות בנידון (אלא אם כן תנהג ותתפעל טיפטרוניק באופן קבוע..)

.

או שפשוט תשים את הבורר, במצב S ואז הגיר לא יעביר לפני 2800-3000 סל"ד

ולהילוך 6 בכלל לא יעביר.

פורסם
מנועי הFSI האטמוספריים (ללא מגדש טורבו כלשהו) היו לאכזבה ,מדובר במנועים בעלי הזרקה ישירה ,משמע תערובות דלק בלחץ גבוהה מה שיכל להביא לתצרוכת דלק טובה ,יעילות וגם ביצועים.

לרוב הרכבים המודרניים ישנו חיישן נקישות שבעת צלצולים במנוע מעדכן את המחשב אשר מתקן על ידי קידום\איחור הצתה וכן הלאה,זאת על מנת למנוע זאת,למחשב ישנו גבול מסוים עד כמה הוא מסוגל להתמודד ולתקן תערובות עניות (הסיבה לצלצול).

שימוש באוקטן נמוך מ98 יביא לביצועים פחות טובים ותצרוכת דלק מעט גבוהה יותר.

מנועי הFSI לא היו חפים מבעיות או חסרונות ולכן כיום הקונצרן משתמש במנועים הללו בשידוך למגדש טורבו - TSI.

אני חושב שניתן למצוא אלטרנטיבות אחרות טובות יותר,מה אתה מחפש ברכב,תקציב..?

התקציב שלי עומד על 42K לכל היותר.

אני מחפש רכב אמין ובטיחותי, שיוכל לשמש אותי ואת האישה בנסיעות עבודה בעיקר (כ- 20 א' ק"מ לשנה)

כמו"כ, ישנה חשיבות למראה הרכב (הגולף לטעמי) ולחוויית נהיגה.

אגב, ראיתי בלוחות כמה רכבי גולף עם 102 כ"ס. האם ניתן לקחת בחשבון אקזמפלר שטופל כראוי? ובכלל, האם מנוע ה-FSI בהנחה שטופל כראוי, יראה אמינות לאורך זמן? הבנתי שיש לשים דגש גם על מוח גיר בדגמים הללו.

אשמח לעוד דעות, הצעות והתייחסות.

• תוכן חדש...