Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל עוד הג'ריקן לריקון שמן נכס מתחת לרכב אין צורך בהרמה כדי להחליף שמן. זה עניין של נוחות, וגם תלוי בסוג הרכב. יש מכוניות שחוץ מלהתכופף ולהכניס את הג'ריקן הזה לא צריך בכלל להכניס ידים מלמטה כדי לעשות טיפול.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ובאותו עניין, אם יש מישהו מכם באיזור השרון: רה"ע/פ"ת-כ"ס/רעננה-וישובי הסביבה בסמוך לצור יגאל ועד לכפר יונה, עם מרצדס C200 CDI מהשנים 2001-2008 ובכלל, כל מרצדס דיזל שהיא מכל שנתון שהוא, אשר עושה טיפולים ואו שיפוץ לבד, אשמח לנסות ולעזור וגם ללמוד על הרכבים הללו.

ולצורך העניין, אשמח גם אם יש מישהו שיכול ללמד אותי על הרכבים הללו בידע וטיפולים ויכול ליצור עמי קשר.

פורסם

לריקון שמן בדרך כלל ניתן להגיע בלי להרים את הרכב בכלל. לעבודות יותר מסובכות, כמובן נדרשת הרמת הרכב.

הרמפות לא עוזרות כשרוצים לפרק גלגלים או חלקים אחרים. הם נותנות פיתרון לעבודה על מערכת הפליטה או ההנעה.

אני משתמש בג'ק עגלה, מכניס אותו באמצע הרכב, מתחת לתת שילדה הקדמית אם אני רוצה לעבוד על הצד הקדמי, או מתחת לדיפרנציאל אם אני רוצה לעבוד על החלק האחורי. לאחר מכן אני מכניס בוקים ומסלק את הג'ק. שום דבר לא תוצרת בית, רק תוצרת סין.

בצורה כזאת החלפתי משולשים, מוטות מייצבים, מסרק הגה, בלמים, בולמי זעזועים ומה לא.

כמובן יש גם המון דברים שעושים מלמעלה בלי להרים את הרכב בכלל: החלפת רצועות, טיימינג, מערכת קירור, אלטרנטור ועבודות חשמל, משאבה וצנרת הגה כח.

לגבי המרצדס - תתחיל בלהשיג ספר. אולי http://www.haynes.com/products/productID/540

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש שיטה פשוטה ובטוחה שעשיתי שרציתי לבדוק נזילת סולר מהמיכל, אני לא יודע אם זה מתאים לריקון שמן.

למי שיש חניה עם מדרכה אפשר לעלות בניצב עם 2 גלגלים על המדרכה (במידה והיא לא גבוהה מדי) ואז נוצר גובה מספיק.

בכל מקרה שניסיתי להרים עם 4 ג'קים, כל פעם שהרמתי אחד או 2 השלישי או השני נפלו. לא בטיחותי ולא מומלץ.

נתקלתי גם בג'ק שנפל בירידה שלא הרימו בלם יד מספיק חזק, לתשומת לב כל המטפלים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
לריקון שמן בדרך כלל ניתן להגיע בלי להרים את הרכב בכלל. לעבודות יותר מסובכות, כמובן נדרשת הרמת הרכב.

הרמפות לא עוזרות כשרוצים לפרק גלגלים או חלקים אחרים. הם נותנות פיתרון לעבודה על מערכת הפליטה או ההנעה.

אני משתמש בג'ק עגלה, מכניס אותו באמצע הרכב, מתחת לתת שילדה הקדמית אם אני רוצה לעבוד על הצד הקדמי, או מתחת לדיפרנציאל אם אני רוצה לעבוד על החלק האחורי. לאחר מכן אני מכניס בוקים ומסלק את הג'ק. שום דבר לא תוצרת בית, רק תוצרת סין.

בצורה כזאת החלפתי משולשים, מוטות מייצבים, מסרק הגה, בלמים, בולמי זעזועים ומה לא.

כמובן יש גם המון דברים שעושים מלמעלה בלי להרים את הרכב בכלל: החלפת רצועות, טיימינג, מערכת קירור, אלטרנטור ועבודות חשמל, משאבה וצנרת הגה כח.

לגבי המרצדס - תתחיל בלהשיג ספר. אולי http://www.haynes.com/products/productID/540

החלפת טיימינג מלמעלה? ואיך אתה בדיוק מסיר את הפולי התחתון עם המותחן והכל? ואיך אתה מכוון את הטיימינג על הסימונים הנכונים בלי להוריד גלגל ולהזיז את הקראנק עם ראצ'ט?

פורסם

אני מעביר את הרכב למצב גבוה, שם בוקים ליתר ביטחון למקרה שמהערכת ההדראולית תקבל חיים משלה, אם צריך לפרק גלגל אחרי הכנסת הבוקים מתחת לרכב ובצמוד מעביר למצב נמוך וככה הגלגלים נשארים באוויר.

ברכבים קונוונציונליים יותר אפשר להעזר באבני שפה או אדנים של פסי רכבת. יש רכבים שלא צריך להרים אבל כדאי בכל זאת לטובת גישה טובה יותר.

פורסם
ואיך מוציאים פילטר שמן מנוע ומכניסים את החדש?

בכח היד בלבד? תודה

בדרך כלל אי אפשר עם היד - במיוחד אם זה במקומות שגם ככה קשה להגיע אליהם. יש כלים לפתיחה שמאד עוזרים.

הסגירה מתבצעת בד"כ בכח היד בלבד.

בעיניין ההרמה של האוטו - לא להיתפשר.

אני שם 4 בוקים (3ט' כל אחד) על משטח ישר ויציב ולאחר מכן מוודא בכח שהאוטו אכן לא זז.

את כל הכלים והחומרים ניתן לרכוש בחנויות על רחוב יצחק שדה בתל אביב במחירים מצוינים.

פורסם
ואיך מוציאים פילטר שמן מנוע ומכניסים את החדש?

בכח היד בלבד? תודה

אם אתה גר באיזור חדרה אתה מוזמן ליצור איתי קשר ואראה לך איך לעשות זאת ובכך ליפתור לך את כל השאלות וההיתלבטויות.

פורסם
אני שם מתחת לגלגלים הקדמיים שני אבנים משתלבות, מתחת לכל גלגל ומטפס על זה עם האוטו.

ככה אני משיג איזה 8 ס"מ הגבהה.

מסוכן לאללה! זה ממש לא יציב ואתה משחק בחיים שלך. כבר עדיף שתעלה עם צד אחד על מדרכה גבוהה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
סונגו,

איפה ראית את הרמפות האלו?

מה המחיר שלהם?

בריקון שמן לדוגמא, האוטו גם יהיה בשיפוע.

נתקלתי בהם באיזה אתר מחו''ל, פה

בארץ אין נראה לי תנסה ב- ebay

בריקון שמן כשהאוטו על הראמפה. להתחיל לרוקן שמן שזה מגיע לשלבי סיום פשוט לעשות רברס כדי שכל השמן ושנעצר בצדדים ירד למטה !

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תן את זה לאיזה מוסך, אסור לזרוק את זה או לשפוך לביוב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...