Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו מה למשל?

מסנן שמן - רק מקורי או OEM. בחלופי אפשר להשתמש לכל היותר לזמן הטיפול עצמו (אם מבצעים פלאש למשל).

שמן אין דבר כזה מקורי, רק תואם לתקן הנדרש ע"י היצרן ו"מבית טוב".

פורסם

נוזלים מקוריים (שמן מנוע, גיר, בלמים, הגה כוח וכו') יש לרוב אם לא כל היצרנים. מבחינת הצרכן הוא יכול להיות בטוח שזה שמן שנבדק ומתאים לרכב שלו ב 100%, מבחינת הצרכן החכם או חובב הרכב זה ממש לא השמן הטוב ביותר שיכול להיכנס לרכב, לפחות ברובם המכריע של המקרים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

להלן רשימת חלפים אשר עלי לרכוש עם מחירם ( כמוצרים מקורייים מבית צמפיון )

מסנן שמן 110 ש"ח

פקק לאגן 18 ש"ח .. שדרך אגב לא הבנתי מה זה בדיוק ולמה צריך להחליפו ?

שמן 502 4ליטר 200 ש"ח

מסנן אוויר 91 ש"ח

מסנן דלק 62 ש"ח

מצת 6ET 68*4 = 272 ש"ח

האם מחירים אלה תקינים? והאם הם שווים את ההשקעה בקנייתם כמקוריים? (מלבד מסנן שמן שהבנתי מדבריך שממולץ מקורי)

והאם יש לכם המלצה לחברות חליפיות מסוימות או שכל חברה תעשה את אותה עבודה במקרה של תחליפים ?

אני שואל את זה כי במשך שנים פשוט הלכתי למוסך ובקשתי טיפול אני מניח שפשוט שמו לי את החלפים הזולים ביות, השאלה האם זה תקין?

פורסם

עוד טיפ קטן : בזמן שהאוטו על בוקים יש לשים משולשי עצירה מאחורי הגלגלים שחלילה הרכב לא יחליק לאחור .

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

הדבר היחידי שהייתי מרשימתך מקורי, זה הפקק שמן כי אני לא מכיר את היצרן OEM שלו.

את הפילטרים הייתי קונה של MANN או KNECHET שהם OEM.

את השמן לפי תקן 502.

מצתים NGK.

הכל יצא לך בקירוב חצי מחיר מהמקורי ובדיוק באותה איכות.

אתה יכול לראות את הפילטר אווי המקורי שלי בBMW ואת זה של MANN. ההבדל בינהם הוא שעל המקורי רשום BMW בנוסף לשם הייצרן MANN.

ae0453_175.jpg

ae0454_101.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
להלן רשימת חלפים אשר עלי לרכוש עם מחירם ( כמוצרים מקורייים מבית צמפיון )

מסנן שמן 110 ש"ח - ניתן לרכוש מסנן שמן תחליפי OEM תוצרת MANN FILTER פילטר ב-55 או 65 שקלים.

פקק לאגן 18 ש"ח .. שדרך אגב לא הבנתי מה זה בדיוק ולמה צריך להחליפו ? - מדובר על בורג ניקוז הנמצא בתחתית אגן השמן לשם ריקון השמן ונהוג להחליפו ביחד עם דיסקת האטימה.

במידה ואצלך ברכב הדיסקה עשוייה מאלומיניום אין צורך להחליפה בכול טיפול.

שמן 502 4ליטר 200 ש"ח - ישנם המון שמנים העומדים בתקן VW502 ואתה יכול לרכוש מיכל של 4 ליטר במחיר של 120-140 שקלים שמן מתאים.

מסנן אוויר 91 ש"ח - אפשר תחליפי תוצרת MANN פילטר.

מסנן דלק 62 ש"ח - אין צורך להחליף

מצת 6ET 68*4 = 272 ש"ח - אתה יכול לרכוש פלגים תוצרת בוש או NGK בחצי מחיר.

האם מחירים אלה תקינים? והאם הם שווים את ההשקעה בקנייתם כמקוריים? (מלבד מסנן שמן שהבנתי מדבריך שממולץ מקורי)

והאם יש לכם המלצה לחברות חליפיות מסוימות או שכל חברה תעשה את אותה עבודה במקרה של תחליפים ?

אני שואל את זה כי במשך שנים פשוט הלכתי למוסך ובקשתי טיפול אני מניח שפשוט שמו לי את החלפים הזולים ביות, השאלה האם זה תקין?

יש בשוק תחליפיים לכול החלפים שציינת ורצוי להמנע מתחליפיים תוצרת סין שמחירם הינו עשירית מהמחיר של חלק מקורי.

אתה יכול לרכוש מסננים תוצרת MANN FILTER ללא שום בעיה מכיוון שהיייצרן מייצר עבור קונצרן VAG את המסננים המקורים.

קפוץ לצנטרל עם קוד המנוע של הרכב ובקש לרכוש את החלפים וכמובן בקש הנחה.

אם המחיר של השמן גבוה אצל צנטרל קפוץ לחנות ממול (הפרסי) וקנה ממנו שמן תוצרת LM/MOBIL/קסטרול.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני כניסה למוסך, מבצע חיפוש יסודי בגוגל, למצוא מדריכים איך לפתור את הבעיה לבד. אם הדבר לא מצריך כלים מיוחדים וידע מיוחד, מנסה לבד בבית לפי המדריך. אם לא עובד נוסע למוסך.

פורסם

תודה לכולם על התגובות

שמח לדעת שהאופציות שלי פתוחות..

שאלת קיטבג .. במקרה ובסופו של דבר אחליט לטפל במוסך ואקנה את המוצרים הנ"ל בחוץ מה עלות +- של התקנת

פילטר שמן,שמן,פילטר אוויר, פלאגים?

יש לי את הרכב 7 שנים והוא עבר כ 100,000 ק"מ ולא הוחלף בו שום דבר מעבר לדברים השגרתיים, האם אין צורך להחליף מסנן דלק ומזגן ?

ומה התפקיד של מסנן מזגן ? האם כשמו כן הוא, מסנן את האוויר הנכנס לאוטו מהמזגן עצמו?

תודה לכולם על התשובות והסבלנות.

פורסם

יש לי את הרכב 7 שנים והוא עבר כ 100,000 ק"מ ולא הוחלף בו שום דבר מעבר לדברים השגרתיים

רציני ? תברר מתי עשו טיימינג ולפי הוראות ייצרן מתי צריך לעשות . משאבת מים רצוי להחליף על הדרך כשמחליפים טיימינג +רצעות מנוע\טיימינג! נוזל בלמים\נוזל קירור, הלחצתי אותך :wink: ?

לפי הזמן שעבר המלצה שלי לבדוק את כל הנושא כדי שתמשיך להנות מהרכב בלי הוצאות מיותרות על תיקונים כתוצאה מחוסר ידע\חיסכון :wink:אני מתכוון לבאטרף !

פורסם

טעות שלי לא הסברתי את עצמי נכון, החלפתי רצועת טיימינג בזמן ויש לי עוד 35000 ק"מ עד להחלפה הבאה

כנראה שההגדרה שלי לשגרתיים שגוייה :)

לגבי משאבת מים גם הוחלפה לפני כשנה לאחר תאונה שבה הוחלף לי רוב מערכת הקירור לחדשה :o

כנראה שאני פשוט שואל לגבי מסנן מזגן ומסנן דלק, שני מושגים חדשים שנתקלתי בהם רק לאחרונה ולא ידעתי כי קיימים :p

ודרך אגב כל הזמן אומרים לי לבדוק הוראות יצרן, איפה בדיוק אני בודק את זה ? הרכב הוא פולו 2001 ואין לי מדריך רכב או משהו כזה :\

פורסם
תודה לכולם על התגובות

שמח לדעת שהאופציות שלי פתוחות..

שאלת קיטבג .. במקרה ובסופו של דבר אחליט לטפל במוסך ואקנה את המוצרים הנ"ל בחוץ מה עלות +- של התקנת

פילטר שמן,שמן,פילטר אוויר, פלאגים?

לא באים עם סנדוויצ'ים למסעדה.

מוסכים מורשים של הייבואן לא יסכימו לבצע זאת אבל מוסכים פרטים כמו מוסך רון עשוי להסכים.

יש לי את הרכב 7 שנים והוא עבר כ 100,000 ק"מ ולא הוחלף בו שום דבר מעבר לדברים השגרתיים, האם אין צורך להחליף מסנן דלק ומזגן ?

ומה התפקיד של מסנן מזגן ? האם כשמו כן הוא, מסנן את האוויר הנכנס לאוטו מהמזגן עצמו?

כתבתי לך שאין צורך להחליף מסנן דלק כול עוד לא קיימת בעיה המצריכה החלפתו.

מסנן מזגן תפקידו לסנן את האוויר הנכנס לתוך הרכב.

תודה לכולם על התשובות והסבלנות.

טעות שלי לא הסברתי את עצמי נכון, החלפתי רצועת טיימינג בזמן ויש לי עוד 35000 ק"מ עד להחלפה הבאה

כנראה שההגדרה שלי לשגרתיים שגוייה :)

לגבי משאבת מים גם הוחלפה לפני כשנה לאחר תאונה שבה הוחלף לי רוב מערכת הקירור לחדשה :o

כנראה שאני פשוט שואל לגבי מסנן מזגן ומסנן דלק, שני מושגים חדשים שנתקלתי בהם רק לאחרונה ולא ידעתי כי קיימים :p

ודרך אגב כל הזמן אומרים לי לבדוק הוראות יצרן, איפה בדיוק אני בודק את זה ? הרכב הוא פולו 2001 ואין לי מדריך רכב או משהו כזה :\

מועדי הטיפולים ותכולתם כתובים בספר הרכב.

הוראות הייצרן לגבי איכות השמן והצמיגות הנדרשת של השמן גם רשומה בספר הרכב או בצע חיפוש באינטרנט.

איזה כייף לי :)

פורסם

נצל"ש.

חברים יקרים, תוכלו להמליץ לי על ארגז כלים\כלים בכללי, לטיפול עצמי ברכב+מקומות שבהם ניתן לרכוש(אני מבאר שבע).

רוב תודות :-P

• תוכן חדש...