Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יצא לי לבדוק C5 לקניה וכשניסיתי להעלות או להוריד את הרכב על ידי לחיצה על הכפתורים בין הכיסאות לא קרה כלום, למרות שעל המסך הופיעה אנימציה כזו שמראה את כיוון הלחיצה. הייתי בעצירה מוחלטת במצב P כשניסיתי את זה.

האם כך מורידים או מעלים את הרכב? מה יכולות להיות הסיבות לכך? אני מנייח שלחץ שמן תקין אחרת הרכב היה נופל למטה לא?

אני שואל כי אולי זה יקנה לי מצב מעניין שבו יהיה אפשר לרכוש את הרכב במחיר סופר נוח.

תודה.

פורסם
בנוסף, אני חושב שאסור ללחוץ על הברקס בזמן שינוי גובה (בקסנטיה לפחות).

בC5 המתלים עובדים עצמאית ללא קשר לבוסטר של הרכב,להבדיל מהקסנטיה.

פורסם

ידוע שבקסנטיה הברקסים (וגם ההגה) פועלים על לחץ שמן של אותה המערכת, אבל זאת אינה הסיבה שהרכב לא עולה כשלוחצים על הברקס. בקסנטיה ואני מאמין שגם בC5 הציר הקדמי מתרומם לפני האחורי, מה שיוצר שינוי במרחק הקרקעי בין הצירים, שאינו מתאפשר כאשר שני הצירים נעולים.

פורסם

תודה לכולם על התגובה.

אני זוכר בבירור שהרכב היה במצב P עם בלם חניה למעלה והרגל שלי לא לחצה על הבלם. משהו פשוט לא תקין שם.

פורסם

בלם חניה וP הרכב אמור לעלות ולרדת, תוך כמה שניות.

משום מה גם ב C5 בלם היד פועל על הגלגלים הקדמיים (ובעייתי לפעמים)

יכול להיות תקלה במערכת הבקרה (האלקטרונית, C5) של המערכת ההדראולית, צריך להתחבר עם סורק.

הרכב לא תקוע גבוה מדי/נמוך מדי?

יש שיכוך?

פורסם

גם אני שמעתי מכמה חברים תלונות על צרפתיה שלא יורדת :roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בלם חניה וP הרכב אמור לעלות ולרדת, תוך כמה שניות.

משום מה גם ב C5 בלם היד פועל על הגלגלים הקדמיים (ובעייתי לפעמים)

יכול להיות תקלה במערכת הבקרה (האלקטרונית, C5) של המערכת ההדראולית, צריך להתחבר עם סורק.

הרכב לא תקוע גבוה מדי/נמוך מדי?

יש שיכוך?

נראה גובה רגיל. ואני זוכר שניסיתי לשם משקל בפינות והיה שיכוך, אם כי לא כזה שאני מכיר מרכבים אחרים. בקיצור, עילה להוריד את המחיר אם אחליט שאני משתגע ונכנס לפרויקט כזה.

פורסם

עילה לשים כמה גרושים יותר על רכב תקין שישרת אותך לאורך זמן ותהנה ממנו (לא חסר כאלה, שאל למשל את חבר הפורום "נהג מתחיל" אם המכירה רלוונטית כיום)

במקום להפחית עוד כמה גרושים על רכב שמחיר השוק שלו גם ככה מאוד נמוך ביחס לחבילה המתקבלת.

כל עוד אתה לא יודע מה התקלה וכמה יעלה לתקן - אל תקנה!

למרות המחיר המפתה, זה לא רכב שקונים כדי לחסוך בכסף!

פורסם

תודה על ההפנייה איילי.

ראשית כל, בוא נתחיל בזה שכדאי לרשום את השנה והדגם הספציפי של הרכב המדובר למען הסדר הטוב (ולמען זה שיש כעקרון הבדלים בין גרסאות המערכת בשנים הראשונות לשיווקה בישראל, קרי אין דין C5 SX 2002 כדין C5 2010 כלשהי).

לגופו של עניין, הרכב אמור להגיב ולנוע בהתאם ללחיצה על החיצים במצב שתיארת. אני ממליץ בכל העוצמה האפשרית לא להכנס להרפתקה עם C5 ישנה שמגלה מראש בעיה לא ידועה במערכת הבולמים. זה יכול להיות חיישן זול יחסית וזה יכול להיות משאבה שהלכה.

ממליץ בחום לעשות דוקטורט על הרכב הזה, כולל בעיות גיר וחשמל צפויות. החומר המופיע בפורום עדכני ומקיף.

זה לא רכב לחובבנים, כמו שלמדתי על בשרי. עריכה לאיילי למטה: לא לחובבנים. חובבים ימצאו בו יקום שלם של בעיות, סליחה - אתגרים... :-P

בהצלחה רבה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תודה על התשובות. מדובר בדגם PK 2007 עם 160K.

כן, אני מתחיל להבין את זה שמדובר ברכב שדורש אהבה. אם זה היה רכב שני הייתי קופץ על זה ואפילו עושה דברים בעצמי. ממש בא לי. אבל זה רכב העיקרי, עם אישה וילדה. אני כבר יכול לשמוע את הצעקות בטלפון כשהיא תתקע באיזה חור.

לפני 4 שנים קניתי טרקטורון CANAM יד שניה שמסתבר שהוא היה במצב גרוע ביותר (לא בדקתי מספיק טוב). עם הזמן חידשתי אותו בעזרת ייבוא חלקים מארצות הברית שעלו כמובן שמינית מהמחיר שהיבואן רצה. לפעמים הוא עמד מושבת 3-4 שבועות עד שהחלק הגיע ועוד שבוע שבועיים עד שהרכבתי הכל חזרה בסופי שבוע. אני לא רואה את עצמי עובר את אותה החוויה, מהנה כמה שהיא הייתה עם הרכב העיקרי. וגם, נראה לי שאלפא ישנה יותר מתאימה להרפתקאה הזו :).

עם זאת, אני עדיין עלול ללכת על זה... קודם נלך לראות מה קורה עם שוק הפוקוסים בטווח המחירים שלי.

פורסם
וגם, נראה לי שאלפא ישנה יותר מתאימה להרפתקאה הזו :)

גם שם נהג מתחיל יכול לעזור לך.

אם ב C5 הוא בזבז את החצי הראשון של הירושה, תאר לך מה קרה לה אחרי האלפא הישנה? :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...