Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני קצת פחות משלושה שבועות קניתי יאריס 2004 מאשה חביבה ומבוגרת. הרכב אצלם מאז שעלה על הכביש.

עשה 86,000 ק"מ. היא סיפרה שקיבל פגיעה מאחור והכל תוקן, ואין פגיעה בשלדה.

בסריקה שעשיתי ראיתי פגיעות קלות פה ושם, מעט שריטות - באמת דברים קטנים לשנתון הרכב.

היא התחייבה למנוע-גיר-שלדה, והלכנו למ.מ.מ בני-ברק

[אחרי שראיתי לא מעט המלצות עליו כאן בפורום, וגם דיס-המלצות (אבל זה יש על כל מקום...)].

למרות שהבדיקה יצאה חלקה כמעט לחלוטין מבחינה מכנית (התושבות מנוע זה כסתח ידוע ומוכר), כמובן שרוב הדף הוא "X" - כפי שאתם יכולים לראות בטופס הבדיקה המצורף...

הפגוש האחורי לא ישב מפולס, ומגירה בתא הנוסע שליד הנהג הייתה תקועה. שני הדברים האלה צויינו בטופס הבדיקה כליקויים אך הבוחן אמר שבמוסך מורשה טויטה יפתרו את שניהם בקלות. הגעתי לבכור-כהן מוטורס באור יהודה [מכיר טוב את המוסך], ומנהל מח' פחחות אמר לי שאין מה לעשות לא עם המגירה ולא עם הפגוש - מדובר בפגוש חליפי שגדול בסנטימטר שניים מהמקורי, ואי אפשר להרים ולפלס אותו. לגבי המגירה ענה לי שאין לו מושג איך מתקנים את זה ואם זה אפשרי, והוא מפחד לגרום נזק.

זה מילא, אבל מהרגע בו נסעתי לראשונה על האוטו הפריעו לי רעשים מכיוון מערכת הפליטה.

כמובן שהבוחן עלה על הרעשים בקלות, וציין בטופס "רעש במערכת הפליטה - פחיות מגן". לשאלתי בסיכום הבדיקה הוא ענה שמדובר בריג'קט פשוט אותו ניתן לתקן תוך דקה ואפילו ללא עלות בכל מוסך בו יש ליפט.

טוב, חשבתי לעצמי - תיקון רעשים כאלה ניתן לדחות בכמה שבועות, והחלטתי לטפל בהגה קודם.

עכשיו כמובן תשאלו מה יש להגה - בבדיקה צויין כי הצמיגים הקדמיים פסולים, לפיכך הנחתי כי לאחר שאחליף את הצמיגים, הכל יסתדר.

אז החלפתי צמיגים ושום דבר לא הסתדר... ההגה אמנם לא רעד, אך ישב לא מפולס והרגשתי חופשיות.

אז הגעתי היום, בהמלצתכם, ל'מעבדה' בחולון, שם ז'וז'ו היקר ישב טוב על האוטו ופילס את ההגה לשביעות רצוני + פרונט.

כשהרכב היה על הליפט ניצלתי את ההזדמנות לשאול על הרעשים מהאגזוז - הוא בדק, וענה שלדעתו יש להחליף ממיר קטליטי.

זה היה הקש ששבר את גב הגמל. הרי שאלתי בפירוש את הבוחן בסיכום הקניה מה משמעות הרעשים מתחתית הרכב,

ולא רק שאמר לי שזה כלום, הוא עוד הגדיל לעשות וציין בפני המוכרת (!) שאין שום ריג'קט כאן שהוא בר-מיקוח, ושהיא יכולה למכור את הרכב במחיר מחירון, והמצב שלו מעולה.

אז לסיכום -

החלפתי 2 גלגלים

כיוונתי פרונט

נתקעתי עם מגירה תקועה בתא נוסעים שאינה ברת תיקון, ופגוש אחורי חליפי שאי אפשר להושיב כראוי על הרכב [אני מודה שזה לא נורא, אבל בכל זאת קיבלתי אינפורמציה מוטעית]

וככל הנראה אני צריך להחליף ממיר קטליטי.

אבקש דעתכם לפני שאני יוצר קשר עם מכון הבדיקה.

מבטיח לעדכן בהתפתחויות.

page_6.jpg

פורסם

מכוני בדיקה ידועים בכסת"חים וכבר ידוע כי אין להסתמך ב-100% על הבדיקה שלהם.

אני לא חושב שיש לך סיכוי מול המכון בדיקה היות וחתמת על מסמך שבו אתה מאשר את שהוצג לך בבדיקה ואין למכון כל אחריות. זה מה שנקרא האותיות הקטנות... הם תמיד יוכלו לטעון כי אין לדעת מה קרה לרכב לאחר שעזבת את המכון ואף יטילו את האחריות עליך.

מניסיוני, תמיד לאחר בדיקה נסעתי למוסך מורשה ושם שאלתי לגבי כל הריג'קטים היות ושם הכל מתורגם לכסף...

היות וכבר רכשת את הרכב אני ממליץ לך בכל זאת לנסות לדבר איתם, אולי נופתע אבל בסופו של דבר תאלץ לתקן את הליקויים, לפחות המכניים, על מנת שאלו לא יתפחו לצרות גדולות יותר.

בהצלחה.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

בקשר לפרונט. לדעתי היית צריך ליצור קשר עם המכון לפני התיקון. יש לי מול העיניים את תנאי האחריות של מוסך מ.מ.מ. אחר ובסעיף 9 נכתב שאם גילית תקלה אתה אמור להודיע "מיד" למכון לבדיקה אחרת הוא לא ישא באחריות. דבר איתו בנושא אולי תקבל החזר כלשהוא.

צמיגים, נמסר לך. פגוש ומגירה, היית צריך לבדוק לפני סגירת המחיר.

פורסם
בקשר לפרונט. לדעתי היית צריך ליצור קשר עם המכון לפני התיקון. יש לי מול העיניים את תנאי האחריות של מוסך מ.מ.מ. אחר ובסעיף 9 נכתב שאם גילית תקלה אתה אמור להודיע "מיד" למכון לבדיקה אחרת הוא לא ישא באחריות. דבר איתו בנושא אולי תקבל החזר כלשהוא.

אין לי קייס כלשהו בקשר לפרונט היות ו 2 גלגלים קדמיים היו פסולים, לכן הוא יטען שכך או כך הייתי צריך לעשות פרונט.

גם בקשר לשאר הדברים לא הייתי פונה, אבל ממיר קטליטי זה באמת מוגזם, במיוחד לאור העובדה ששאלתי וביררתי מהם הרעשים שבוקעים מתחתית הרכב, וכמה יעלה לתקן את זה...

שאר הדברים [פגוש אחורי ומגירת מסמכים] זה פשוט חוסר מקצועיות, אבל לא משהו אקוטי שהולכים עליו לבית משפט.

פורסם

בקשר לממיר (שאני לא בטוח כרגע שהוא הבעיה), מופיע לך בדו"ח שעליך לפנות למוסך מורשה לצורך בירור העלויות. היית צריך לבדוק את העלויות לפני סגירה על מחיר הקנייה. לא נראה לי שיש לך קייס כאן.

פורסם

לא מבין מה שאתה אומר - הוא בכלל לא רשם כלום על ממיר.

הוא רשם שהרעשים נובעים מפחיות מגן, ושאין עלות לתיקון הזה.

רק כעת גיליתי שמקור הרעשים כלל אינו פחיות המגן, אלא ככל הנראה מגיע מהממיר.

מחר אגש למכון אגזוזים ואבקש אבחנה מדוייקת + הצעת מחיר, ואדבר עם הבעלים של מ.מ.מ לראות מה עושים.

כך או כך הבטחתי לספר לכם איך דברים יתפתחו

פורסם

אני הייתי לוקח את זה בקלות, למדת לקח לחיים.

להבא מיד לאחר הבדיקה הולכים למוסך כדי לברר את עלות התיקונים בכדי להתחשבן עם המוכר.

לא מדובר פה בנזקים כספים גדולים אז הייתי מחשיב את זה כשכר לימוד.

המלחמה שלך במכון שקולה למלחמה בתחנות רוח.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אבל זה בדיוק מה שעשיתי -

והיא הורידה לי 1,200 שח ממחיר המחירון של הרכב לפי התחשיב הבא -

100 שח כיוון בלם יד

500 שח 2 צמיגים קדמיים

600 שח תושבת מנוע קדמית [חליפית כמובן, ובכל מקרה לא תכננתי להחליף...]

לגבי פחיות המגן אמרו לי שזה ללא עלות, אבל אף אחד לא טרח לבדוק שזה באמת פחיות מגן ולא משהו אחר...

עכשיו אני בדילמה האם ללכת לאגזוזן או למכון מורשה טויטה כדי לקבוע סופית מהי התקלה בגינה נשמעים הרעשים.

אני חושש שילבישו לי ממיר [או משהו אחר יקר] סתם. הרי אם זה היה ממיר הייתה אמורה לדלוק לי נורה בלוח מחוונים...

פורסם
אין בעברית ביטוי כזה, "ברת תיקון".

"בר מצוה" -> "בת מצוה"

"בר תיקון" -> "בת תיקון"

תודה רבה, עכשיו דעתך לגבי הרעשים...

פורסם

קנית רכב בן 9-10 עם נתונים מעולים וכנראה גם במצב לא פחות ממעולה.

תיהנה מהרכב.

אולי זה ירגיז אותך, אבל בכל זאת..

לא קנית רכב חדש מהיבואן, קנית רכב בן 10. ואין מה לעשות, צריך קצת להשקיע בו, כמו בכל רכב משומש.

לפי דעתי, אתה נתפס לקטנות.

ולפי מה שאני רואה, המכון היה די קפדן, ראה את רוב הבעיות ורשם אותן.

נכון שלא קיבלת הערכת מחיר מדויקת לתיקונים, אבל גם לא הלכת לקבת הערכה כזאת ממוסך שיודע לתמחר כל דבר.

מה לעשות? למרות חוות דעת של מעבדה, תיכנס למוסך מורשה טויוטה ותקבל מהם חוות דעת נוספת ומחיר לתיקון הרעשים.

אם המחיר יהיה גבוה ויכלול ממיר קטליטי מקורי ויקר, תוכל במקום אחר להרכיב תחליפי זול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תראה יש פה כמה בעיות

חוקית לא נראה לי שמותר לבוחן להתערב בעליות ובכמה מותר ואסור למוכרת להוריד מהמחיר של האוטו - אבל זה דבר שיהיה לך קשה להוכיח שבכלל קרה.

השני זה הפרונט שהיה צריך להירשם לך בדוח בסעיף של הזוויות היגוי אבל שוב זה עניין של 250 שקל ולא שווה את הכאב ראש....

לגבי כל השאר אין לך כל כך על מה להיתפס כי הוא כיסה את עצמו וגם אתה היית צריך לפנות אליו לפני הליקויים ורק אם אחרי זה נראה לך שהיה פה עוול להמשיך הלאה (תביעה וכדו...).

אז כמו שאמרו מעליי אין הרבה מה לעשות כך את זה בתור שיעור לחיים וכפרת עוונות

פורסם

שמע, לפי הבדיקה, וביחס לשנתון נראה שקנית רכב במצב מעולה.

במכון הבדיקה כתוב שעליך רק לקבל הצעת מחיר ממוסך מורשה לא לעשות שם בדיקה מחודשת.

לכן, לדעתי אם אתה מביא מסמך ממוסך מורשה ובו כתוב שיש להחליף ממיר קטליטי, יש לך איזה קייס לבוא אליהם בטענות.

לגבי מה שהוא אמר בשיחה בעל פה, אלא אם הקלטת את הבוחן, זה מילה שלך מול שלו.

פורסם

עדכון והתנצלות בפני מ.מ.מ. - היום בבוקר הלכתי ל'אגזוזן', ואכן הסתבר שמקור הרעש הינו מפחיות המגן, בדיוק כפי שאמר הבוחן.

אני מתנצל על החיפזון, ומסתבר שבסופו של דבר המכון יצא באמת בסדר בבדיקה.

עדיין, הייתי שמח לו הבוחן היה משאיר את עניין ההתחשבנות ביני לבין המוכרת,

ולא מוסר מידע שגוי/חלקי באשר לאפשרויות תיקון פחחות/פלסטיקה במוסך מורשה,

אך הדברים האלה באמת קטנים.

• תוכן חדש...