Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרייד 97 מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אספר את מעללי החודש האחרון אולי יש קשר בין האירועים לבעייה.

אישתי שתחיה עשתה תאונה, הוחלפה דלת ימנית קדמית (ליד הנהג) ותוקנה כנף ימין, לאחר תיקוני הפחחות הרגשתי שהרכב מושך קצת שמאלה, ניגשתי למכון פרונט, ומסתבר שבעקבות התאונה (או שלא) היה לי חופש מטורף בגלגל הימני וחופש קטן בגלגל השמאלי (קדמיים שניהם) הוחלפו זרועות ותפוחים. לאחר שיצאתי מהמכון שמתי לב לתופעה, כאשר הרכב חם ואני נוסע בכביש מהיר על הילוך רביעי/חמישי מד הטמפ' עולה ל3/4 ויורד לחצי וחוזר חלילה (בנסיעה של חצי שעה בערך קרה לי 4 פעמים).

המצב הכללי של הרכב לא משהו ויש חדירה של שמן למי הקירור (ולא ההיפך!) טרמוסטט הוחלף לפני 3 חודשים וגם נעשה נקיון לרדיאטור. הרכב נוסע ככה כבר מעל 20K.

אם למישו יש מושג מה פשר ההתחממות והאם יש קשר בין תיקון הזרועות והתפוחים להתחממות (אולי הם נגעו שם במשהו).

בנסיעה עירונית עד הילוך 3 הרכב לא מתחמם.

תודה לעוזרים!

פורסם

אני מניח שלא ציפית שהרכב ייסחוב טיפ טופ ללא תופעות לוואי עם חדירה של שמן לנוזל הקירור. מתי שהוא תופעה מעין זאת הייתה צריכה לבוא. סדר את הבעייה של אטם הראש וחזור לעדכן.

פורסם

אני מאמין שהשמן שחודר למים מפריע לפעולת הקירור של הרדיאטור ולפעולה של הטרמוסטט או היוניט.

היה לי מקרה דומה בפזו'.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אני אספר את מעללי החודש האחרון אולי יש קשר בין האירועים לבעייה.

אישתי שתחיה עשתה תאונה, הוחלפה דלת ימנית קדמית (ליד הנהג) ותוקנה כנף ימין, לאחר תיקוני הפחחות הרגשתי שהרכב מושך קצת שמאלה, ניגשתי למכון פרונט, ומסתבר שבעקבות התאונה (או שלא) היה לי חופש מטורף בגלגל הימני וחופש קטן בגלגל השמאלי (קדמיים שניהם) הוחלפו זרועות ותפוחים. לאחר שיצאתי מהמכון שמתי לב לתופעה, כאשר הרכב חם ואני נוסע בכביש מהיר על הילוך רביעי/חמישי מד הטמפ' עולה ל3/4 ויורד לחצי וחוזר חלילה (בנסיעה של חצי שעה בערך קרה לי 4 פעמים).

המצב הכללי של הרכב לא משהו ויש חדירה של שמן למי הקירור (ולא ההיפך!) טרמוסטט הוחלף לפני 3 חודשים וגם נעשה נקיון לרדיאטור. הרכב נוסע ככה כבר מעל 20K.

אם למישו יש מושג מה פשר ההתחממות והאם יש קשר בין תיקון הזרועות והתפוחים להתחממות (אולי הם נגעו שם במשהו).

בנסיעה עירונית עד הילוך 3 הרכב לא מתחמם.

תודה לעוזרים!

בעניין מעבר השמן למים, לפני שאתה משפץ ראש מנוע בדוק אם קיים במנוע הזה קולר שמן שיושב במקומו של פילטר השמן.

היתה לי בעיה דומה בשרייד 92 והבעיה היתה בקולר השמן.

ההחלפה שלו כולל העבודה עלתה 600 ש"ח.

בהנחה שהמנוע שלך דומה לזה שקיים בשרייד 92 שלי.

צחי.נ

פורסם

יתכן והפקק של הרדיאטור פגום והוא פולט ואינו יונק מהמיכל עיבוי ולכן ישנו התחממות קלה עד שהמאוורר נכנס לפעולה.

תחליף, זה עולה 30-50 ש"ח.

פורסם

תודה לכל המסייעים!

ברכב הזה אין קולר שמן.

לפני 3 חודשים בערך הייתה פליטה של מים ממיכל עודפים טרמוסטט לא תקין-הוחלף אצל אביפרטס (בעקבות המלצות מהפורום) גם נעשה ניקוי רדיאטור.

כחלק מניסיונות לאיתור הבעיה הוחלף גם הפקק.

הרכב במוסך וכמו שאמרו פה קודם כל צריך להחליף אטם, וזה כבר סיפור של ראש מנוע ולך תדע מה מצב הבלוק אם הוא אכול או לא (מילים גבוהות של בעלי מקצוע 8) )

בכל אופן לא נראה לי שנכון כלכלית להיכנס לתהליך הזה (רכב כזה עולה 5-6K), לי אין כלים או נסיון כך שאני חושש לעשות ראש לבד.

להגיד תחליף מוסך לא יעזור, הייתי כבר בשלושה מוסכים שהומלצו פה בפורום והם הניאו אותי מלעשות ראש ("זה מנוע מאלומניום ולעשות ראש לא תמיד מצליח..")

נעשה נסיון להשתמש בחומר אוטם "וונדרוול" אם זה יעזור סבבה ואם לא נמשיך לנסוע כך עד הק"מ האחרון :cry:

פורסם

מניסיון,

רכב שהעלות שלו אלפים בודדים לא שווה הוצאות יקרות,

היתה לי פזו' 106 שהמחיר שוק שלה היה 4000 ש"ח, השקעתי בה בשנה אחת 10,000,

החלפת מנוע, החלפת אלטרנטור, החלפת רדיאטור, ניקוי הזרקה ועוד, בסוף האוטו מת.

המיקרה הכואב היה החלפת המנוע, בעקבות חדירת שמן למים בכמות גדולה (סחבתי עם זה כמה שנים) הוחלט להחליף מנוע ולא לעשות ראש, כי זה היה יוצא אותו עלות, על ראש אין אחריות, על מנוע חדש יש אחריות של 3 חודשים, אחרי החלפת המנוע ואחרי כחצי שנה התחילה שוב הבעיה עד שהמנוע מת, הייתי בטוח שיהיה לי שקט כמה שנים.

יותר אני לא משקיע יותר מידי ברכבים, נוסע עד שמת ומחליף אוטו.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...