Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח, ברכבי היה בעיה של רעידות ב-D ו-R וחוסר סחיבה משמעותי

לאחר שירשור שניפתח לפני מספר ימים ועזרה מהמקצוענים בפורום כנראה שהבעיה בצילנדר שלא עובד!

היום היה לי זמן וירדתי לרכב לבדוק את הבעיה, הפלגים מפוייחים להחריד, והקבלים ייבשים ומתפוררים כמו הנגב.

הלכתי וקניתי 4 פלאגים 4 חוטי הצתה, ועל הדרך גם אטם מכסה שסתומים שנוזל קלות.

את חוטי ההצתה אני בטוחח שהרכבתי בדרך הנכונה, אך הרכב מסרב כרגע להניע ועושה רעשים מוזרים כשהסטרטר מסתובב.

אפילו קרה שיצא קצת עשן לבן מהסעפת יניקה בזמן הנסיונות להניע

ניסיתי לשחק אם חוטי ההצתה, להחליף בין הסדר של הקבלים, לשים בחזרה את הישנים, וכלום לא עוזר.

אשמח אם מישהו יעזור ויגיד לי מהו הסדר הנכון של החוטים, אולי בכל זאת יצאתי חמור והתבלבלתי!

כרגע המצב שיש 4 פלאגים חדשים, 4 חוטי הצתה חדשים, ורעשים מוזרים כשנותנים סטרטר, ורכב לא מניע

לפני ההחלפה של הפלאגים והקבלים הרכב היה מניע.

פורסם

דורון שלום רב !

בסבירות גבוהה עשית טעות של טירונים, וניתקת את כל חוטי ההצתה הישנים במכה אחת, ולא במקצעויות, על ידי פרוק של אחד אחד מכבלי ההצתה הישנים והחלפתם בחדשים, או סימון מיקום וסדר החוטים על ידי טיפקס או על ידי סימון מאולתר אחר.

הרעשים שאתה שומע , והעשן הלבן מסעפת היניקה,נובעים מבק פיירים בגלל שינוי מיקום חוטי ההצתה וסדר ההצתה.

ברוב המכוניות סדר ההצתה הוא: 1-3-4-2 , כאשר צילנדר מספר אחד הוא לרוב בחזית המנוע , צד של הרצועות אביזרים.

מה שנותר לך זה לזהות את סליל הצתה מספר1,ולהרכיב את החוטים עם כוון השעון לפי הסדר שציינתי.

במידה וברכב יש מפלג, הכלל הוא זהה, מה שנותר לאתר את מיקומו של צילנדר מספר 1 במכסה המפלג.

נסיונות נוספים להניע, עלולים לשרוף לך את סלילי ההצתה או המודול הצתה, ראה הוזהרת !

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
דורון שלום רב !

בסבירות גבוהה עשית טעות של טירונים, וניתקת את כל חוטי ההצתה הישנים במכה אחת, ולא במקצעויות, על ידי פרוק של אחד אחד מכבלי ההצתה הישנים והחלפתם בחדשים, או סימון מיקום וסדר החוטים על ידי טיפקס או על ידי סימון מאולתר אחר.

הרעשים שאתה שומע , והעשן הלבן מסעפת היניקה,נובעים מבק פיירים בגלל שינוי מיקום חוטי ההצתה וסדר ההצתה.

ברוב המכוניות סדר ההצתה הוא: 1-3-4-2 , כאשר צילנדר מספר אחד הוא לרוב בחזית המנוע , צד של הרצועות אביזרים.

מה שנותר לך זה לזהות את סליל הצתה מספר1,ולהרכיב את החוטים עם כוון השעון לפי הסדר שציינתי.

במידה וברכב יש מפלג, הכלל הוא זהה, מה שנותר לאתר את מיקומו של צילנדר מספר 1 במכסה המפלג.

נסיונות נוספים להניע, עלולים לשרוף לך את סלילי ההצתה או המודול הצתה, ראה הוזהרת !

בהצלחה

צביקה

פירקתי אחד אחד על מנת לא להיתבלבל ולעשות פאדיחה, אין לי מושג איך נוצר הבילבול!

על המפלג בכניסה של הקבל צריך להיות רשום מספר הצילנדר?

פורסם

אני מאמין שהרכבת בסדר הנכון ורק לא חיזקת מספיק את אחד הפלאגים או שיש מגע רופף בין הפלאג לאחד הכבלים.

בכל מקרה על הקויל עצמו מצויין בקטן הסדר של הכבלים אם זה עוזר לך.

דבר נוסף: האם הפלאגים זהים לישנים?

פורסם
אני מאמין שהרכבת בסדר הנכון ורק לא חיזקת מספיק את אחד הפלאגים או שיש מגע רופף בין הפלאג לאחד הכבלים.

הפלאגים החדשים DENSO K16PR-U11

הפלאגים הישנים DENSO K20PR-U11

י

פורסם

מה ההספק?

דגם מנוע?

עריכה: נראה ששניהם באותו מרווח, כנראה שניהם מתאימים. האם בדקת את סדר הכבלים כפי שמופיע על הקויל?

היתכן שאחד הפלאגים לא חוזק כראוי? (במקרה הזה צפוי זיוף, אלא אם יותר מאחד לא חוזק כראוי)

פורסם
פירקתי אחד אחד על מנת לא להיתבלבל ולעשות פאדיחה, אין לי מושג איך נוצר הבילבול!

על המפלג בכניסה של הקבל צריך להיות רשום מספר הצילנדר?

לא ברוב המקרים.

אין קשר כמובן לכך שהפלגים לא זהים בקוד, ואני בספק רב, שיש בעיית חיזוק רופף של הפלג, או מגע רופף בים הפלג לאחד הכבלים, המנוע היה צריך להתניע אך לזייף בגלל חוסר כוח, בגלל הצילנדר שלא מתפקד אילי.

הפלאגים החדשים DENSO K16PR-U11

הפלאגים הישנים DENSO K20PR-U11

י

ה 16 חם יותר מה 20

ניצן מציין שהפלג הישן היה חם יותר, וזה יתרון בשריפה יעילה יותר של תערובת הדלק, לעומת פלג קר שעלול להתפייח.

ברור שחייב להצמד להוראות יצרן !

בכל מקרה רצויה תמונה של מערכת ההצתה ברכב זה, ואין הרבה אפשריות לטעטת רק ארבעה. חוטי ההצתה נבדלים בינהם בדרך כלל באורך, ויש להפעיל קצת היגיון ובעת ההרכבה, להשתמש בחוט הארוך ביותר בים הפלג לסליל ההצתה, או מכסה המפלג.

יש לאתר את צילנדר נספר 1, ולהרכיב את החוטים לפי הסדר שציינתי, עם כוון השעון, מומלץ לספק תמונות באיכוץ טובה.

בברכה

צביקה

פורסם

אילי שלום רב !

אתה אכן צודק, מעל שני צילנדרים הרכב יתניע ויזייף, שני צילנדרים הרכב יתניע, אך תזדקק להרגיש את דוושת התאוצה לחוצה, כי עזיבת הדוושה המנוע יתכבה.

בברכה

צביקה

פורסם

גם לאחר בירורים של מיקום קבלי ההצתה, וטעינת המצבר, הרכב עדיין מסרב להניע

הפעם גם צלמתי על מנת שתגידו לי אם חוטי ההצתה בסדר הנכון!

להלן תמונות

http://imageshack.us/photo/my-images/28/img20130402wa0008.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/594/img20130402wa0009.jpg/

פורסם

עשית קצת סלט - שים לב-

יש לך זוג כהלים תאומים בשורה לכל זוג צילינדרים תאומים במנוע.

צילינדר 1+4 (שני הקיצוניים במנוע) מחוברים לכוהל אחד והזוג הנותר - 2+3 (הפנימיים) יתחברו לכוהל השני.

אני לא זוכר כרגע איזה משני הכהלים (הקרוב יותר לרדיאטור או השני בשורה) משווייך לאיזה זוג צילינדרים .

תתחיל מזה הקרוב לרדיאטור וחבר אליו את שני הצילינדרים הקיצוניים - 1+4 ולשני את השניים (לא חשוב הסדר בניהם) ,בעם לא יניע כך - הפוך בין שני הזוגות יחד - 1+4 לרחוק ו 2+3 לקרוב.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם
עשית קצת סלט - שים לב-

יש לך זוג כהלים תאומים בשורה לכל זוג צילינדרים תאומים במנוע.

צילינדר 1+4 (שני הקיצוניים במנוע) מחוברים לכוהל אחד והזוג הנותר - 2+3 (הפנימיים) יתחברו לכוהל השני.

אני לא זוכר כרגע איזה משני הכהלים (הקרוב יותר לרדיאטור או השני בשורה) משווייך לאיזה זוג צילינדרים .

תתחיל מזה הקרוב לרדיאטור וחבר אליו את שני הצילינדרים הקיצוניים - 1+4 ולשני את השניים (לא חשוב הסדר בניהם) ,בעם לא יניע כך - הפוך בין שני הזוגות יחד - 1+4 לרחוק ו 2+3 לקרוב.

בברכה.

חיים יוד.

תודה רבה אבדוק ואעדכן..

פורסם

מפשפוש קצר בתמונות באינטרנט, הייתי מציע לך לנסות את הסידור כפי שמופיע בתמונה הברורה הבאה:

http://memimage.cardomain.com/ride_images/3/2216/4941/30539970004_large.jpg?modal

בהצלחה, חזור לעדכן!

נ.ב. באורח פלא זה בדיוק מתאים לסידור שהציע חיים י'.

שאלה לחיים: אם הבנתי נכון את העקרון, אז באותו סליל אין משמעות לסדר בין שני הכבלים?

• ספונסר פורום
פורסם

נכון זו מערכת מסוג wasted spark בעצם ב2 הצילינרים שהבוכנה בנמ"ע יופיע ניצוץ,בצילנדר אחד בסוף דחיסה וצילינדר אחד בסוף פליטה.

אורן

• תוכן חדש...