Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה לא נוח? הטלפון מתחבר אוטומטית לדיבורית כשהיא מופעלת.

רק אם ה-BT בטלפון פעיל כל הזמן, וזה גומר את הסוללה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז תארגן מטען באוטו. ובעבודה. ובבית.

העיקר שתנהג בטוח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא אם זה במצב מוסתר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בניגוד ל-WiFi, ה-BT בטלפון צורך מעט מאוד אנרגיה, השפעתו על אורך חיי הסוללה לא מורגשת. אישית אני מכבה את ה-BT בטלפון רק כאשר אני נוסע לחו"ל ויודע שלא אשתשמש בדיבורית מספר ימים.

ד"א - תשובתי לשאלתו של פות"ש פשוטה מאוד: עצלנות. וכמובן מידה של טפשות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואם אני סכיזופרן ומדבר לעצמי, או שיושבים איתי עוד אנשים ברכב ואני מדבר איתם? - אין שום פסול בביצוע שיחת טלפון כל עוד היא מתבצעת באמצעות דיבורית.

מה שכן יוצא לי לראות אצל לא מעט גיבורים שמחזיקים נייד ביד אחת והגה ביד השניה ומהווה סוג של מכנה משותף הוא נהיגה איטית ו/או אובדן תחושת מרחב הבא לידי ביטוי בסטיות איטיות/מהירות מנתיב הנסיעה.

אין פסול חוקי בניהול שיחת טלפון תוך נהיגה באמצעות דיבורית, אין בחוקיות הזו כדי להפחית מהסיכון האמיתי והוא אובדן תשומת הלב והקשב ואיבוד הקשר עם הנעשה בכביש. לא לחינם במרבית המקרים בהם תיתקל ברכב שנוסע באיטיות מופלגת ולרוב במסלול שאינו מתאים למהירות כזו, הוא יהיה "מצויד" בנהג שמנהל באותה עת שיחה בטלפון. יכולתו של נהג כזה להתמודד עם מצבי קיצון או שינוי פתאומי בתנאי הדרך, דומה או אף פחותה מזו של נהג שיכור.

פורסם

נתחיל בזה, שגם אם אני מדבר בדיבורית באוטו כשאני נוהג, דעתי מוסחת. אני משתדל גם לא לדבר בדיבורית כשאני נוהג. כשאני נוהג או שאני מסנן (והטלפון שולח הודעה לבד "אני נוהג") או שאני עוצר בצד ומדבר. אני לא יכול להתרכז גם בנהיגה וגם בלדבר.

שאלה שחשבתי עליה בעקבות השירשור עם הצמיגים הסיניים (שהיווה השראה בשבילי היום להחליף צמיגי שקר כלשהו שחברת אלבר עברה עליהם, בזוג KUMHO חדשים).

אותי מעניין משהו אחר, בעקבות הציתות הזה משירשור הצמיגים, שאני מסכים איתו לגמרי:

למה אנשים עדיין נוהגים עם טלפון ביד?

למה, אפילו נוכח קנסות דרקוניים, אנשים קונים רכב במעל 50 אש"ח (התופעה קיימת גם ברכבים ששווים פי 10 מהסכום הזה), סמארטפון ב3K ש"ח, אבל מתקמצנים לקנות רדיודיסק BT ב600 ש"ח/דיבורית ב150 ש"ח/אוזניה BT ב50 ש"ח, או לפחות להשתמש באוזניה חוטית שהגיעה בחינם עם הטלפון?

היום כל חברת רכב שמכבדת את עצמה שמכניסה דיבורית מובנית ברכב.

אנשים פשוט מתעצלים מצד אחד ומצד השני מצפצפים על החוק. בגלל זה יש גם עבירות אחרות.

אגב, KUMHO מיוצרים בסין (לפחות חלק מדגמים).

כמו שהאייפון שלך מיוצר בסין. :?

נימנים, טעות בדבריך.

לנהוג כשיד אחת על ההגה והיד השנייה אוחזת במכשיר (או בכל מקום אחר פרט להגה) מוריד משמעותית מיכולות השליטה שלך בהגה, גם ב"רגיעה" ובטח שבמצב חירום. (למרות שהרבה טוענים ש"איך שאני מזהה מצב חירום אני מחזיר את היד השנייה להגה"- בולשיט)

:twisted:

עד שהנהג האמיץ יחזיר את היד סביר להניח שהוא יהיה כבר בתוך רכב אחר/עץ/קיר או סתם אחרי סבסוב עצבני.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

כן, ההרבה אנשים טיפשים על הכביש. יוצא לי לראות הרבה פעמים אנשים עם סלולרי ביד אחת, סיגריה ביד שניה ואיכשהו הם מג'נגלים עם ההגה.

פורסם

אני חושב שאכיפה מוגברת של מכשירים שונים ומשונים שלא קשורים לתפעול תקין של הרכב תעשה טוב.

אכיפה של זה היא לא כמו אכיפת מהירות. היא איכותית יותר. כך גם יירד מספר התאונות באופן דרמטי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

1. עצלנות.

2. עדיין לרוב הרכבים אין דיבורית בנויה והרוב מעדיפים בעצלנות לא להתקין אותה.

3. לחלק שיש מעדיפים הרבה פעמים לדבר בפרטיות שכן לפעמים הם לא לבד ברכב לכן משתמשים בנייד, אני מאמין שהרבה מעדיפים לא לקחת אוזניות BT בגלל הקרינה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
נימנים, טעות בדבריך.

לנהוג כשיד אחת על ההגה והיד השנייה אוחזת במכשיר (או בכל מקום אחר פרט להגה) מוריד משמעותית מיכולות השליטה שלך בהגה, גם ב"רגיעה" ובטח שבמצב חירום. (למרות שהרבה טוענים ש"איך שאני מזהה מצב חירום אני מחזיר את היד השנייה להגה"- בולשיט)

שנית- כשהמכשיר צמוד לך לאוזן אתה מרוכז בשיחה הרבה יותר, וזה בא על חשבון הריכוז שלך בנהיגה- אתה מתאמץ יותר להקשיב למי שבצד השני ומשקיע את רוב האנרגיה שלך בשיחה.

גם שיחה בדיבורית מסיחה את הדעת- יותר משיחה רגילה עם מי שברכב אבל הרבה פחות משיחה דרך הטלפון ישירות.

במחיר של 1000 שקל קנס (שלא לדבר על הנקודות ועל הסיכון, אבל אנשים מתעניינים רק בקנס וב"האם זה חוקי") אפשר לקנות 4-5 דיבוריות ניידות, ללא חיבור לחשמל הרכב וללא סיכון.

מי שממשיך לדבר בטלפון שלא דרך דיבורית הוא מטומטם, וזו המילה הכי עדינה שמצאתי :twisted:

חוץ מעובדה ששתי הידיים לא על ההגה,אני לא רואה הרבה הבדל בין שיחה בסלולאר לבין שיחה לאדם שיושב במושב הנוסע.

לדעתי מסוכן הרבה יותר אמא שמתעסקת עם תינוק שבוכה במושב האחורי,

בוא נודה,כמה אחוז מהזמן במיוחד בנהיגה בכביש מהיר או סתם נהיגה רגועה בעיר אתה עם שתי ידיים על ההגה?

אולי זה רק אני שאני משקיע הרבה אנגרית ריכוז בנהיגה היום יומית,כך גם שיחה בסלולאר לא מורידה מן היכולת התגובה שלי,או מיכולת הנהגיה בכלל.

Porsche 944 turbo

פורסם

כמו שהאייפון שלך מיוצר בסין. :?

למזלי אין לי אייפון. :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אומנם נוסע בתחבורה ציבורית, תמיד יושב ליד החלון. בגלל שהאוטובוס גבוה, אני רואה את כל המסמסים והמדברים תוך כדי נהיגה. כל יום, כל הזמן. פעם אחת כשנהגתי לעבודה, מישהי כמעט פגעה בי ואז ראיתי שהטלפון "שתול" לה לתוך האוזן. נראה שהבחורה מאוד נבהלה, עשתה תנועה כזו שהיא מתנצלת, אבל הטלפון נשאר צמוד לאוזן.

היה גם מקרה של מאזדה-ליסינג, בחורה נוהגת, 2 בוסטרים עם ילדים ברכב, גולשת\ מסמסת כשהטלפון "מונח" על ההגה.

בזמן שאני מסתכל על זה מהאוטובוס, המכשיר נפל לה לרצפת הרכב, הנהגת שיחררה את היד היחידה שעוד אחזה בהגה, שיחררה גם את חגורת הבטיחות והחלה לחפש את המכשיר כשהרכב ממשיך להתקדם לו...

עוד משהו ששמתי לב אליו, רכבים יקרים יחסית (BMW סדרה 6 קבריולט, מרצדס E קלאס, C קלאס ועוד רכבים שנתפסים כטובים בעניי)- הנהג נוהג כשהוא מחזיק את הטלפון צמוד לאוזן. אני די בטוח שברכבים כאלו יש דיבורית BT מקורית מובנית- למה לא להשתמש בה?...

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

פאבליק, אתה צודק. ברכבי יוקרה יש דיבורית BT מובנית תמיד כבר הרבה שנים. אנשים האלה נהנים לצפצף על החוק, ככה הם מרגישים מיוחדים וחזקים. הבעייה אנשים שיש להם רכבים כאלה לרוב לא יודעים להגדיר את הדיבורית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, נתקלתי כבר בבעל C Class שלא ידע למשל שבשלט של הרכב יש גם מפתח רגיל. זה התחיל מזה שאמרתי לו שאני אוהב שתא הכפפות שלו ננעל במפתח אז הוא אמר לי "כן, רק שלא קיבלתי את המפתח". אז הראיתי לו. (יש קליפס כזה בשלט הרכב שכשמזיזים אותו אפשר לשלוף מפתח בצורת ר'- נראה לי שגם אצלך יש כזה ). ולא שאני נוסע ברכב מהסוג הזה. הוא אגב, משתמש בדיבורית המקורית כל הזמן.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם
כנראה לי שגם אצלך יש כזה

אכן, יש לי כזה.

• תוכן חדש...