Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני בטוח שהנושא נחפר כאן בפורום, ובכל זאת הייתי רוצה שתעזרו לי.

ברשותי סובארו אימפרזה GX שנת 2003, כרגע עומדת על 157,000 ק"מ.

רציתי לבצע ניקוי למנוע. הבנתי שישנם מספר דרכים אז כאן אני צריך את עזרתכם.

ממספר אנשים שמעתי שמנוע שלא עבר ניקוי בוצה מעולם, לאחר ניקוי עלולים להיסתם מעברים מסויימים וזה בעצם יכול להרוס את המנוע.

מצד שני, איך בכל זאת אפשר לבצע ניקוי ולהגיע לתוצאה טובה? יש לי את כל האמצעים הדרושים (עובד במוסך סובארו מורשה).

אחד המכנואים אמר לי להכניס בערך חצי ליטר סולר למנוע ולתת לו לעבוד כרבע שעה, הוא טוען שזה מנקה את הכל.

בכל זאת, אין לי כסף כרגע להפתעות ורציתי לדעת מהם התהלכים הבטוחים כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

Amp #1 Phase Evolution RS4 | Amp #2 Sundown SAZ1500.1D | Comp F Rockford Fosgate T1652-S | Subs DC Audio Level 4 12" x2

פורסם

שלום רב !

אנא פרסם את שם המוסך המורשה בו אתה עובד, כדי שחברי הפורום יזהרו ולא יתקרבו לשם, בגלל עובד אחד , שחי משמועות של אנשים, ומתיעץ רק עם חברים, שהם חברים של סרן שמועתי, שממליצים להם להשתמש בסולר על מת לנקות בוצה שלא קיימת !

קבל מספר המלצות על חשבון הבית:

תחילה ערוך חיפוש בפורום בנושא.

הקפד ויש לך את האמצעיםלכך בתור עובד, במוסך מורשה, להחליף זמנים במועד, לפי הוראות יצרן, ולהשתמש בשמנים האיכותיים ביותר הקימים בשוק, ולא לחסוך בשמנים זולים, ולהקפיד על צמיגות מומלצת ועל החלפת מסנן שמן מקורי.

וכך תמנע מבוצה במנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על הטיפים החמים, אבל תשובה לשאלה שלי עדין לא קיבלתי.. כשיש לך פאנ'צר ומישהו אומר לך שאתה צריך לשים לב לאן אתה נוסע זה מעולה, אבל הפאנצ'ר כבר קיים.

כשקניתי את הרכב החלפתי את כל השמנים, מסננים, רצועות, פלגים.. בקיצור חוץ מטיימינג שאעשה בקרוב החלפתי כל דבר שאפשר.

ובכל זאת, רציתי לדעת איך אפשר ואיך נכון לנקות מנוע שלא נוקה כבר 150 אלף קילומטרים.

דרך אגב, אין שום קשר בין המוסך לבין מה שאותו מכונאי הציע לי, אז אם כל הכבוד למקצוע שלך אין צורך להרוס לאף אחד את הפרנסה.

Amp #1 Phase Evolution RS4 | Amp #2 Sundown SAZ1500.1D | Comp F Rockford Fosgate T1652-S | Subs DC Audio Level 4 12" x2

פורסם

תמיר ז. שלום רב !

כשתכיר אותי, אז תדע בוודאות, שאני האחרון שאפגע בפרנסה של מוסך, אבל גם אני האחרון שיתעלם, מעצות אחיתופל של חברים" מומחים" למינהם, שמיעצים עצות אחיתופל, לחברי הפורום ואני במקום למנוע זאת , אתעלם ואחזק זאת.

לא ברור לי איזה "פנצר" יש לך במנוע!

מצא לי בספרות המקצועית הוראות יצרן, על "נקוי מנוע", בקילומטר מסויים.

על סמך מה החלטת שיש לך בוצה במנוע?

באיזה צמיגות שמן אתה נוהג להשתמש, ומה שם יצרן השמן?

האם נדלקה לך בעבר נורת לחץ שמן?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמו שאמרו לך, על תתן לאף אחד לעשות לך שטיפה עם סולר וכל מיני חוכמות כאלה. יש פרוצדורה שנקראת flushing למנוע, ויש חומרים ייעודיים לזה. אני השתמשתי פעם במוצר של wurth שיש להרבה מוסכים בארץ. מוסיפים אותו לשמן המנוע, נותנים למנוע לעבוד איזה חצי שעה, ואז מחליפים שמן.

פורסם

בוצה לא אמורה להיווצר כל עוד הרכב טופל לפי הוראות יצרן.

וגם אני הייתי ניזהר מפלאשינג חזק שלא ישחרר יותר מידי ליכלוך שעלול ליסתום מעברים צרים (אם במידה ואכן ישנה בוצה).

לדעתי אני הייתי ממליץ לבצע החלפת שמן סינטטי מלא אכותי +מסנן מקורי שוב בימקום הפלאשינג, להריץ לחודשיים שינקה בצורה טובה ועדינה את המערכת בלי סכנה לסתימות וכו' ולהחליף שוב.

שים לב שאחת מהתכונות החשובות של השמן הינה ניקוי המנוע ומניעת היווצרות בוצה ומשקעים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לסיכום, החשיבה שלך לניקוי חכמה. אבל אל תעיז לשים סולר. כי אתה לא תצא מהסיפור ומהעשן בקלות. סתם תסתבך ותריב עם המכונאי.

דבר אחר, כמו שאמר 240sx: תעשה פלאשינג וזהו, לא צריך להשתגע סתם ולהיות "מושפע" כי באמת אין צורך. כי הרי אין לך בעיה, כמו שנגיד בקורולה 03-07 שממש הרשתית של המשאבת שמן בקרטר נסתמת ומפרקים קרטר וכו'.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
שלום לכולם, אני בטוח שהנושא נחפר כאן בפורום, ובכל זאת הייתי רוצה שתעזרו לי.

ברשותי סובארו אימפרזה GX שנת 2003, כרגע עומדת על 157,000 ק"מ.

רציתי לבצע ניקוי למנוע. הבנתי שישנם מספר דרכים אז כאן אני צריך את עזרתכם.

ממספר אנשים שמעתי שמנוע שלא עבר ניקוי בוצה מעולם, לאחר ניקוי עלולים להיסתם מעברים מסויימים וזה בעצם יכול להרוס את המנוע.

מצד שני, איך בכל זאת אפשר לבצע ניקוי ולהגיע לתוצאה טובה? יש לי את כל האמצעים הדרושים (עובד במוסך סובארו מורשה).

אחד המכנואים אמר לי להכניס בערך חצי ליטר סולר למנוע ולתת לו לעבוד כרבע שעה, הוא טוען שזה מנקה את הכל.

בכל זאת, אין לי כסף כרגע להפתעות ורציתי לדעת מהם התהלכים הבטוחים כדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.

היי

אם המנוע במצב טוב,אז כמו שכתבו כאן אפשר לעשות פלאש לשמן.

חשוב לשים לב ללחץ השמן,כשעושים פלאש.

יש בעיות אחרות שיכולות להיווצר כשעושים פלאש.

ואם באמת אין לך כסף מיותר, אז אל תשים סולר.

פורסם

יש ספר טיפולים לאוטו, אבל שוב אני לא יכול להתחייב שכל טיפול באמת בוצע בדיוק בק"מ שהיה צריך. אני אישית לא סומך על אף אחד ולכן שקניתי את האוטו שבועיים אחריי הכנסתי אותו למוסך לטיפול כולל, כל החלפים מקוריים של סובארו על פי היצרן. השמן ששמתי הוא 10W40 וכמובן מסנן שמן מקורי.

אני לא טוען שיש לי בוצה, או כל בעיה אחרת, ברוך ה' האוטו נוסע בסדר גמור. אבל ההיגיון אומר שאחרי 160 אלף ק"מ כמעט בטוח שהצתבר שם לכלוך שיש צורך להוריד. בינתיים לא השתמשתי בשום תוסף למרות שאנחנו מחזיקים במוסך תוספים של BG (אם רשמתי נכון).

רציתי לדעת מהו הסדר פעולות שצריך לעשות על מנת להגיע לתוצאה כמה שיותר טובה, לדוגמה ראיתי שיש אנשים שממליצים לשים תוסף לתת למנוע לרוץ עם זה ואחר כך להחליף עוד פעם שמן ופילטר שמן, לאומת זאת במוסך בטיפולים שמים גם שמן חדש, פילטר חדש ותוסף בו זמנית (כמו ברוב המוסכים).

פורסם
אני לא טוען שיש לי בוצה, או כל בעיה אחרת, ברוך ה' האוטו נוסע בסדר גמור. אבל ההיגיון אומר שאחרי 160 אלף ק"מ כמעט בטוח שהצתבר שם לכלוך שיש צורך להוריד.

עפ"י הלוגיקה שלך, צריך לבצע צינטור לכול אחד בגיל 40 כי בטוח יש לו הסתיידות בעורקים ...

בקיצור, כולם מייעצים לך, לא לחפש בעיות מתחת לאדמה !

אגב, בשפה המקצועית מה שאתה רוצה לבצע נקרא, Over Maintenance

בהצלחה

רענן

פורסם

אם אתה כ"כ דואג למנוע, אם כבר - תקצר את מרווחי החלפות השמן והפילטר.

מעבר לזה, כפי שהסבירו לך קודם - אל תחפש צרות כל עוד הן אינן קיימות.

alfa 156 2.5.

פורסם

אפשר לעשות פלאשינג מתון ללא חומרים נוספים.

פשוט להחליף לשמן דליל ופשוט, לתת למנוע לעבוד כחצי שעה עד שהשמן התחמם והתערבב היטב עם השמן הישן,

ולהחליף כשהשמן עוד חם (אבל לא רותח).

לחזור על התהליך הזה פעמיים, ואז להחליף לשמן סינתטי/חצי טוב.

פורסם

אני זוכר שפעם, לפני הרבה שנים כשעוד לא היה לי אפילו רישיון, הייתה לאבי אופל אסטרה שנת 95 יד ראשונה.

באחד המוסכים(לא מורשים) הכניסו סולר כמו שנאמר פה למנוע ונתנו לו לעבוד 10 דקות ואז רוקנו את השמן.

לא ניגרם למנוע שום נזק מהתהליך והמנוע המשיך לעבוד עוד מספר רב של שנים לאחר מכן, וכשעשו לו ראש מנוע לפני כ5 שנים בגלל אטם שנקרע(לא התחמם ולא התערבב שמן עם מים) המנוע היה במצב מעולה.

אל תראו במה שאני אומר כהמלצה לעשות זאת, וגם אני, כנראה שאם הייתי מבין דבר או שניים בזמנו, לא הייתי עושה זאת.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אני מכיר מספר שיטות לבדיקת בוצה:

נורת לחץ שמן שנדלקת ולא כתוצאה ממחסור בשמן.

תסמין שיכול להעיד לכיוון תופעת הבצוה הוא גם רעשי ליפטרים\שיפטרים שלא פוסקים.

בפתח מילוי השמן יהיה ניתן להבחין בצורה חריגה של עודף גרגירים (מעיין שמן בוצי-משש בידיים).

הוצא מדיד שמן וגע בקצהו (באם המצב גרוע אפילו תוכל לראות בעין בוץ של ממש).

ניתן לוודא בוצה ע"י פירוק אגן השמן (שכבה סמיכה על מסנן משאבת השמן וכן בתחתית האגן).

וכן גם זוהי שיטת הניקוי הטובה ביותר לפי דעתי במידה ואכן הרכב סובל מבעיית בוצה (יש צורך לציין שמצב חיי המנוע בהכרח תלויים במצב רמת הבוצה הקיימת במנוע).

לעניות דעתי ; אין שום קשר בין מספר הק"מ שהרכב עבר לבעיות בוצה (מנסיון של לא מעט כלי רכב שראיתי ונתקלתי)

לעניות דעתי רוב בעיות הבוצה נגרמות מתופעה שעיקרה הזנחה של אי החלפת שמן במועד וכמובן שתלוי גם באופי הנהיגה (לדוגמא: נסיעה שגרתית בסל"ד גבוה בד"כ יהיה מומלץ להחליף שמן בתדירות קצת יותר גבוה מאשר שימוש שגרתי שוטף- לצורך שמירה טובה יותר של חיי המנוע).

אך יכול להיגרם גם מתוצאה של תכנון הנדסי לקוי של שמן (נפוץ בעיקר בקרב חברות בעלות שם אנונימי) או מבנה מנוע מסויים (נדיר) או התעלמות מהוראות היצרן לגבי השמנים המתאימים לסוג הרכב באופן ספציפי.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...