Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הפאביה יותר מהר ממה שציפיתי. ועכשיו נתקעתי בלי רכב.

רוב הרכבים שבהם אני מתעניין בתור חדשים מגיעים עם זמני אספקה די מטורפים (3~4 חודשים) ואנחנו בתחילת הקיץ. זה בעיה.

חשבתי על שתי אופציות לבינתיים;

1. לקנות משהו בקטגוריית ה4K~6K, לדוגמה יש איזו סיריון 99, פונטו 01 וסוויפט 90 בפורום במחירים האלה.

לנסוע "עד שיתפרק" וכשיגיע הרכב המיוחל - למכור בחצי מחיר או להקפיא רישיונות עד הפעם הבאה שאני אהיה בלי רכב.

2. לקנות משהו בקטגוריית ה35K כמו גרנדה פונטו 2008, שזה יכול לשמש כdaily driver חביב לגמרי.

פה הרעיון הוא להשתמש בה משהו כמו שנה, בזמן הזה לצבור קצת יותר כסף ולקנות רכב יותר טוב ממה שתכננתי. (נגיד GT86 במקום OPC)

לחלופין - למסור בטרייד-אין במעמד הרכישה בעוד חצי שנה ~ 9 חודשים. לא ברור כמה אני אפסיד על המהלך הזה. מקבלים בכלל רכבים כאלה בטרייד? (נגיד גרנדה 2008 יד3 עם עבר של השכרה)

אני נוטה יותר לכיוון אופציה מספר 1, כי אין לי את הסבלנות להתעסק עם מכירת הרכב (אופציה 2) בעוד שנה או מה שזה לא יהיה. ולדעתי בטרייד ישחטו אותי בגלל שלפונטו יהיה עבר של השכרה וק"מ גבוהה.

מה הייתם עושים?

(לפני שתציעו חופשי חודשי ו\או אופניים חשמליות ו\או מונית ו\או ללכת ברגל לעבודה או כל דבר עוקצני אחר, תודה, זה לא בא בחשבון:-) )

נ.ב.

למי שתוהה מה אני הולך לקנות: שרשור ההתייעצות הקודם שלי

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הייתי מנסה להסתדר באמצע שבוע עם תחבורה ציבורית ולסוף שבוע לוקח רכב בהשכרה מחברה כמו CAR2GO

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה לגבי שכירת רכב למשך חודשיים שלושה - אני מניח שיעלה סביב ה-6000-7000.

אם נשקלל את האופציה הראשונה לך + רישוי + טסט + תיקונים - נראה לי שהאפשרות של ההשכרה זולה יותר ופרקטית יותר.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אם תקח רכב זול במצב טוב תוכל דיי בקלות להחזיר את עלות הרכישה,יפניות ישנות כמעט ולא מאבדות ערך והמחירון לא משנה,לא בקנייה ולא במכירה.

חפש אחד עם מזגן פועל לקיץ החם,במצב כמה שיותר טוב,טסט כמה שיותר ארוך,ואם אתה חושב על רכבים יותר יקרים אז אני מאמין שתוכל לחרוג גם ל 10K,ככה שאם תמצא משהו יותר טוב ובמחיר קצת יותר יקר תוכל לקנות.

זה המלצתי בכל אופן

Miata ND2

פורסם

לדעתי אופציה 2 עדיפה על אופציה 1.

יותר בטיחותי.

יותר חסכוני בדלק.

יותר מהנה לנהיגה (בטוח יותר מסיריון או סוויפט משנות ה90)

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם
מה לגבי שכירת רכב למשך חודשיים שלושה - אני מניח שיעלה סביב ה-6000-7000.

אם נשקלל את האופציה הראשונה לך + רישוי + טסט + תיקונים - נראה לי שהאפשרות של ההשכרה זולה יותר ופרקטית יותר.

היום כשחברות מפרסמות השכרה החל מ 99 ש"ח ליום, הבעיה שלך נפתרה. על חודשיים ויותר, תוכל לקבל תעריף אף נמוך יותר.

אין ספק שכלכלית זה הערוץ עם הסיכון הנמוך ביותר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

קל אוטו משכירה רכב ידני עם הגבלה של 100 ק"מ ליום ב-75 ש"ח (שיתוף עם וואלה שופס) עם ביטול השתתפות עצמית זה יוצא 100 ש"ח ליום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בטח ובטח לא הייתי רוכש רכב. זה טיפשי. אולי רק כמוצא אחרון.

ראשית תבדוק טוב טוב מה אתה רוצה לקנות ומה האספקה. זה הבסיס. יש הבדל בין שלושה או ארבעה חודשים.

אין לי מושג אם מה שאני אומר קיים כעקרון (נגיד, בליסינג זה קיים), אולי אפשר לקבל מאותו יבואן, אפילו לתקופה קצרה איזה רכב גישור? אולי אם אתה קונה איזה ספורטיבית נישה לדוגמא (שאני מבין שזה כוונתך) אז יכולים לבוא לקראתך בנושא הזה?

אם לא אז הייתי מנסה להסתדר מה שנקרא "מהיד לפה", אולי חברים, אולי חלק מהזמן עם תחבורה ציבורית (למרות שאין לי מושג איפה אתה עובד ואם זה ריאלי). נכון שפסלת על הסף, אבל לעיתים מגלים שהשד הרבה יותר מפחיד כי פשוט לא מכירים אותו.

במקרה שלא אז הייתי הולך על אופציית ההשכרה הזולה ביותר שהייתי מוצא (ע"ע אלטו ידנית...).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

יש סוחרים שמוכנים לעשות עסקאות קצרות טווח (אם לא תעשה תאונה רצינית לרכב) אך המחיר יצא די דומה להשכרה.

כמו"כ אם אתה עובד במקום שיש רכבי ליסינג - יתכן שאם תבקש ימצאו לך רכב לתקופה קצרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני הייתי קונה רכב זול ב-6-8K, זה הרבה יותר כלכלי לדעתי מאשר לשכור רכב.

כשאתה שוכר - כל הכסף הולך לפח. כשאתה קונה - אתה מאבד פחת רק, שהוא שולי בתקופה כזאת ובמחיר כזה של רכב.

צריך רק לקנות משהו במצב טוב.

הנה כמה דוגמאות מהלוח בפורום לרכבים שהייתי שוקל בחיוב :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=423812

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=412280

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

צריך להבדיל בין סיכון לעלות.

עסקת השכרה היא חסרת סיכון. אתה יודע בדיוק כמה תשלם.

היא כמובן לא בהכרח הכי זולה.

אם אתה מוכן לקחת סיכון, יתכן ומזלך ישחק לך ואפילו תרוויח, כי תמכור במחיר גבוה משקנית.

מנגד, יתכן ותאכל אותה ויגרם לך נזק בגלל תקלה יקרה או תאונה - השתתפות עצמית.

ההחלטה היא בעיקר עניין של אופי.

אני הייתי שוכר. אבל זה אני.

פורסם

אבל עלות ההשכרה משתווה לכל עלות הרכב בערך. כלומר במקרה הגרוע אם עשית טוטל לוס ואין לך ביטוח -

הגעת לעלות של ההשכרה בערך. כנ"ל לגבי תקלה יקרה שלא שווה לתקן - תמכור את הרכב לחלקים או לברזל,

אתה עדיין יוצא ברווח מול השכרה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לרגע לא טענתי אחרת. אבל זה ההבדל בין סיכון לחוסר סיכון. יש לזה מחיר. וכשלוקחים סיכון זה לפעמים יוצא יקר יותר.

ומה אם הוא עושה תאונה יום אחרי הרכישה?

חודשיים שלושה בלי אוטו בלי כסף ועם השתתפות עצמית.

שלא לדבר על התחום האפור. בהשכרה הוא יקבל רכב חדש ושום תקלה לא תתקע אותו. ברכב ישן, החיים הם כמו עם רכב ישן...(לא בטוח שבא לך לסוע רחוק או בלילה, ועוד).

חוץ מזה - לקנות מכונית זה כאב ראש...

בהשכרה אפשר לצמצם עלות אם נוסעים לחופשה או סתם מקבלים מהמשפחה מכונית. פשוט מחזירים ולוקחים שוב. לא רק זה, יש גמישות מצויינת מבחינה תזרימית. משלמים באשראי ואם מקבלים את הרכב במועד שונה מהמתוכנן אפשר להחזיר או להאריך השכרה.

אבל אם הוא ספקולנט עם זמן פנוי, אז אהלן וסהלן - תמיד יהיה מי שישמח למכור לו מכונית ישנה.

פורסם

במידה והייתי הולך על אופציה א' הייתי לוקח רכב זול יחסית שידוע כאמין (לא שזה אומר הרבה) ועם טסט כמה שיותר ארוך, נוסע בו עד הטסט הבא / תאונה / תקלה קשה. במידה והרכב שרד שנה - חסכת הרבה כסף, במידה ואחרי חודש-שניים הרכב הלך - לא הפסדת הרבה, את הרכב תמכור לברזל / פירוקייה ולפחות תדע שאם היית משכיר רכב זה היה יוצא לך יותר יקר.

פורסם

השכרה. ולו בגלל העובדה שרכב ישן, הוא רכב ישן. אי אפשר באמת לסמוך עליו.

יש מצב טוב שהמזגן שלו חרא, הנסיעה לא נעימה, מפחיד לנסוע בבין עירוני ויש מצב תמידי שפתאום הוא יתחמם לך ואז תתקע באמצע הדרך ועוד תצטרך לשלם על גרירה וטיפול וכו'...

במקום זאת - שוכרים רכב קטן וידני, עם מזגן מקפיא ואמינות וודאית. נכון שבסוף לא נשארים 2000-3000 שקל של מכירת הרכב, אבל איך אפשר בכלל לשים תווית מחיר על מגוון הצרות שיכול להאכיל אותך רכב קשיש?

• תוכן חדש...