Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

2.0 בנזין 2002.

אוטומטית כמובן.

בנסיעה הכל עובד חלק וההילוכים עובדים נהדר.

הבעיה מתחילה כשאני רוצה לעצור, זה יורד לי לניוטרל, אבל לא מעלה לראשון.

כשאני קצת נותן גז יש דפיקה חזקה והגיר עובר לראשון והכל בסדר.

וחוזר חלילה.

מה התקלה? מישהו יודע?

פורסם

שיפוץ בלובינסקי עולה 6K + מעמ + עלות פירוק והרכבת גיר (בד"כ בין 4 ל 5 שעות עבודה, כ 1000 שח לפני מעמ).

במכונים לשיפוץ גיר המחירים לא רחוקים בהרבה (עבור שיפוץ איכותי).

חלק מהמכונים ממליצים להחליף את הרינגים (טבעות אטימה) על הציר המרכזי של הגיר, משם לרוב בורח לחץ שמן והגיר לא נכנס לראשון. לפעמים זה עוזר ולפעמים לא, סוג של הימור.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ייסחוב מרמת גן לבאר שבע וחזרה לאילת דרך מטולה. סיכוי נמוך שיישבוק בין רגע. האם אי פעם הגיר עבר טיפול כל שהוא של החלפת שמן? לא בטוח שיש מה להציל כרגע אבל אני הייתי מנסה. יש לא מעט תוספים טובים שיכולים להקל על הגיר במצבו אך אל תצפה לתרופת פלא או לנס.

:)
פורסם

עדכון, כל הנסיעה בחזרה הכל עובד חלק בלי שום זכר למה שהיה, האם הגיר פשוט כעס על הפקקים של המרכז? :lol:

אני יודע שהגיר עבר החלפת שמן באזור ה120 אלף והרכב כבר ב245, מצד שני קראתי שאם לא החליפו שמן מלא זמן, עדיף לא להחליף.

מה כדאי לי לעשות?

פורסם

אני מקפיץ, האם מישהו יודע מה זה היה? שחכתי לציין שזה היה חד פעמי, אחרי פקקים של המרכז.

ומה עלי לעשות בכדי למנוע את זה בעתיד?

פורסם

אין מה לעשות, זה עניין של בלאי.

התופעות האלו צצות בד"כ בקיץ (בפקקים) ובד"כ כאשר המזגן כבוי אבל לא תמיד (המזגן משאיר את טמפ' המנוע יותר לכיוון 90~ מעלות כי הוונטה עובדת כל הזמן. ללא מזגן הוא מטפס עד ל 97 ויורד חזרה). הקירור של הגיר מושפע מטמפ' המים כי נוזל הקירור למעשה מקרר את השמן של תיבת ההילוכים (קיים מחליף חום שבתוכו זורם בצד אחד שמן ובצידו השני נוזל קירור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תשפץ ותמכור את הרכב כמה שיותר מהר.

הייתה לי 406, אותו גיר בידיוק, אכלתי מרורים עם הגיר הזה, הסיכוי לשפץ ושזה יחזיק טוב הוא קלוש, אלה אם כן אתה מתחזק אותו כמו שצריך, וגם אז לא בטוח שיחזיק לך.

הסבה לידני, אף מוסך כמעט לא יקח על עצמו פרוייקט כזה, ובמחיר הזה אתה יכול לקנות אוטו אחר.

נגיד לך את האמת, עם הדפיקות אפשר לסחוב גם 100KKM, השאלה היא כמה אתה יכול לסבול את זה, וגם מה שקרה ב406 שלי, יום אחד אני חוזר בלילה אחרי עבודה, כל החנייה שמן גיר, היה שם סדק באיזה מקום, אחרי שבועיים מכרתי אותה ב2K ומאז החיים יפים. (אבל מתגעגע לנוחות ולאיכות נסיעה ונהיגה של הרכב הזה!)

פורסם
הקיץ מתקרב, החשש מהתופעה מתגבר.

אני מציע לך לעשות שידרוג של מערכת קרור שמן הגיר. אפשר להתקין בחזית רדיאטור ששמן הגיר יעבור בתוכו והאויר

המקרר את הרדיאטור של המנוע והמעבה יקרר גם אותו.

התקננו את זה במספר מכוניות עם גיר כמו שלך - AL4 ברנו מגן וזה עובד מצוין.

פורסם

האם כשאתה מדליק מזגן המאורר נכנס לפעולה ?

תקלה בכך תעלה את החום לסביבות המאה ואז הגירים הצרפתים מתחילים לבעוט

פורסם
אני מציע לך לעשות שידרוג של מערכת קרור שמן הגיר. אפשר להתקין בחזית רדיאטור ששמן הגיר יעבור בתוכו והאויר

המקרר את הרדיאטור של המנוע והמעבה יקרר גם אותו.

התקננו את זה במספר מכוניות עם גיר כמו שלך - AL4 ברנו מגן וזה עובד מצוין.

סובל מתופעה דומה

מה עלות התיקון הזה בקסארה בנזין 1.6?

• תוכן חדש...