Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און תתחדש על הכלה החדשה באמת שהפתעת אותי.

נ״ב אני מת על צורת הכתיבה שלך פשוט תענוג.:-o

לא יזיקו כמה תמונות ופרטים על הכלה. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1. כי היא יפה ומלאת חן כמו שרק היא יכולה להיות

2. כי אני, ומקווה שכולם, מצליחים לשמוע בראש את השאגה/ נהמה שלה

תתחדש ותהנה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
1. כי היא יפה ומלאת חן כמו שרק היא יכולה להיות

במקרה שלי, הוולבו אכן מלאת חן, תרתי משמע. :-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
2. כי אני, ומקווה שכולם, מצליחים לשמוע בראש את השאגה/ נהמה שלה

הזכרת לי נשכחות. הנהמה הזו היתה סימן היכר שכל מי נהג/נסע אי פעם ב-240 חווה. נהמה מצ'ואיסטית כזו.

אלא שהנהמה הכוחנית הזו עמדה בניגוד גמור למה שהציעו המנועים החלשים עמם נמכרה המכונית בארץ.

ישנם שני מיתוסים עממיים בעניין וולוו 240 שרצוי לנפץ;

1."היא כבדה, שוקלת 2 טון" - היא לא. משקלה העצמי נע באזור ה-1250 ק"ג.

2."היא מאיצה לאט אבל סוחבת יפה במהירויות גבוהות" - מי מכם שמספיק מבוגר שמע בודאי את השטות הזו. ה-240 שנמכרו בארץ סבלו מביצועים חלשים בכל טווח המהירויות, עד המהירויות המירביות הנמוכות שלהן(155 קמ"ש לדגם ה-2 ליטר האוטומטי, לדוגמה).

כאן המקום לציין שמנועי ה-1.8 כלל לא שווקו במערב אירופה - וגם ה-2 ליטר לא היה כוכב מכירות. המנוע הנפוץ בשנות השמונים היה 2.3 מוזרק ובהמשך הצטרף אליו דגם טורבו מוצלח, שהיווה בסיס למכונית מירוץ(טורינג קאר) מצליחה מאד.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

חלק ממקור הנהמה היה במאוורר המנוע הענק שהיה נתון בתוך כונס.

מנוע ה 1.8 היה ייחודי לישראל ולעוד כמה שווקים אניני טעם כמו היווני והפורטוגזי.

בשנת 85' עברה ה 240 מתיחת פנים קלה, שנגעה בעיקר בצד המכאני.

מנוע ה 2.0 עבר סדרת שינויים, במסגרתו הופחת החיכוך הפנימי, ההצתה הפכה לאלקטרונית ואילו את מאייד הסטרומברג החליף מאייד כפול.

ההספק עלה מ 96 כ"ס ל 103, וגם המומנט שופר, כך שלפחות הדגם הזה הציג ביצועי תאוצה סבירים ושיוט נינוח מחוץ לעיר עקב הוספת הילוך רביעי לתיבה האוטומטית.

בשנת 87' נמכרה בארץ ה 240 בגירסת GLE שהיתה מוזרקת דלק.

המנוע המוזרק הפיק 118 כ"ס, וכמובן שהביצועים שופרו.

גירסת הטורבו המצויינת, 155 כ"ס, כלל לא נמכרה כאן עקב חששו של היבואן מפגיעה בתדמיתו המבוגרת של המותג.

אפשר להתווכח אם ה 240 היתה מכונית מכוערת, אבל ללא ספק עיצובו של יאן וילסגרד השיג בדיוק את האפקט שרצה.

שימו לב למבנה הנפחי של הדלתות ולאחורי המכונית שמיסתיימים בצלעות עבות מאד.

וולבו המשיכה להשתמש במבנה הנפחי של הדלתות גם ב S80 ו ה S60, ורק בדגמים האחרונים של המותג הם לאט לאט נסוגו מהרעיון.

פורסם
אפשר להתווכח אם ה 240 היתה מכונית מכוערת, אבל ללא ספק עיצובו של יאן וילסגרד השיג בדיוק את האפקט שרצה.

מכוער? לטעמי ממש לא. עיצוב פונקציונאלי, מאסיבי, שטח שמשות גדול(ביחס לסטנדרט של אמצע שנות הששים, כשהוצג) - עיצוב מודרני ביותר ל-1966.

מה שכן, ישנו חוסר פרופורציה באורכה של דלת הכניסה לספסל האחורי בסטיישן, כשמביטים בה מהפרופיל; הדלת נראית ממש מיניאטורית.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

כפי שכתבת בשרשור אחר,שדן בסיטרואן 'CX גם עיצוב הפנים הנקי של ה 144 עד שנת 73' היה סקנדינבי קלאסי ,עם לוח מחוונים נמוך ומינימאליסטי, שהפך ב 73' לכבד ומסורבל, למרות השיפור בהנדסת האנוש ובמערכת האיוורור.

עיצוב הפנים ב 240 היה מדכא, וקו לוח המחוונים הגבוה הקנה תחושת קלאסטרופוביה.

פורסם

האמת היא שחלק מהטיעונים שלכם ממש טובים, אז צריך לאמץ אותם... :-D

אז הנה הטיעונים המקוריים, עם תוספות שלי:

11. כי כשהייתה חדשה נראתה קצת ישנה ומרובעת שזה חסרון, אך כיום נראית כה ישנה ומרובעת, שעל דרך האבסורד זה מקנה לה חן והופך ליתרון. מסכים! אני גם חושב שזו מכונית זקנה שהזדקנה בחן.

12. כי אדם פרקטי בעל טנדר ואופנוע צריך גם סטיישן. מכונית ספורט יש מהעבודה- זו תמונת הראי של מי שנוהג במסחרי בעבודה וספורט בשעות הפנאי. יש בזה משהו. ואל תשכח שהאישה נוסעת על סובארו פורסטר, אז יש גם משהו לרדת לשטח (קל).

13. כי כנראה יש בה מזגן? ועוד איך! הייתה דלפת גז. הוחלף צינור, המערכת הותאמה לגז החדש. מקרר שיגעון!

14. כי היא סטיישן ולכן: למרות שהיא גדולה, ניתן לראות את הקצה האחורי בחניה, אפשר להוביל בה גלשן לונגבורד על הגג ובעת הצורך לפרק ממנו חלקים לצורך שיפוץ סוסיתא, אפשר להוביל רהיט גדול מאיקאה ואם הוא מספיק כבד- לעשות דריפט בכיכר, אם יש בה מושב שלישי מאחור- זו אטרקציה לילדים וגם ניתן לשים שם מקלען נגד מי שנצמד. מסכים עם כל הכתוב. ויש מושב שלישי ואהבתי את הרעיון של המקלע...

15. כי פעם היא נחשבה בטוחה. וזה היה מזמן...

16. בטוח שהיא נחשבה פעם? האוטו אספנות הרשמי שלי הוא רום כרמל טנדר. אתה בטוח שנראה לך שאיכפת לי אם היא נחשבה פעם או שלא?

17. כי היא עדיין בטוחה יחסית. יחסית למכונית משנות השמונים. ממש לא בהשוואה למכוניות מודרניות.

18. כי היא מפנקת בנהיגה יותר מהרבה מכוניות מודרניות. אההה... רק אם הכוונה ליוגו היגוסלבית. אין מה לעשות, הקדמה עושה את שלה. מכוניות מודרניות הרבה יותר שקטות, חזקות, מצוידות וכדומה.

19. כי היא יותר אמינה מהרבה ארופאיות מודרניות. כן. זה כנראה נכון מאוד. מכונית מאוד פשוטה וקלה לתחזוקה.

20. כי אצל כל אחד מסתתר ח"כ קטן. בוולוו סטיישן?! אם כבר, דוס קטן... :lol:

21. כי צריך תירוץ לאישה למה לקנות עוד גרוטאה. היא כבר מיואשת...

22. כי זה סימפטום של המחלה. איזו מחלה? אין לי מושג על מה אתה מדבר...

23. כי ככה בא לי, אבל אני חייב לשכנע. כן, יש בזה משהו.

24. כי אני אוהב את להקת אבבא לא, דווקא לא במיוחד.

25. כי מחירי הדלק הם ספין של האוצר והם כבר יורדים. ראה סעיף 22, או במילים אחרות: איזה מחירי דלק? אין לי מושג על מה אתה מדבר... כן, כן, אני יודע. בשני המקרים זה נקרא הכחשה.

26. כי מצאו הרבה גז טבעי בארץ. ובמה זה עוזר לי?

27. כי אני אוהב מאד לשחק "תפסו את הזנב". כן, אבל במה זה עוזר לי? הכלל הראשון בדריפטינג זה שיהיה קצת כוח ועם האוטו הזה גיליתי לראשונה שבכביש שש בין קסם למחלף ניצני עוז יש עליות... עשרות פעמים נהגתי שם במגוון כלי רכב ואף פעם לא שמתי לב!

28. כי שלי הכי ארוך. אני יודע שהאח הגדול רואה הכל, אבל איך אתה יודע?

29. אחד אלוהינו. אמן!

30. כי יכול להיות שיהיו לאון 5 ילדים. בשביל זה צריך להחליף אישה ולא בטוח שאישה חדשה תסכים לוולוו סטיישן, אז...

31. כי המכונית במצב נדיר. זה נכון. תמונות בהמשך.

32. כי הדגם הזה, 1.8 אוטומטי, יוצר בסדרי גודל של אקזוטיות איטלקיות. וטוב שכך. ככה פחות אנשים סבלו.

33. כי אי אפשר להרוג את המכוניות האלו, בשום מצב. אבל סביר להניח שעם מנוע 1.8 ליטר שהבעלים שלהם רצה למות כבר בעצמו משעמום.

34. כי אתה מקבל לוק של עורך דין שפשט רגל. בוולוו סטיישן?!

35. כי הביצועים של הדגם הנ"ל מקנים פוליסת ביטוח מפני מצלמות המהירות. שטויות! גם היא מגיעה תוך חצי דקה-דקה למאה...

36. כי עם מנוע נכון, תתקבל דריפטרית מעולה. האמת היא שזו יכולה להיות אחלה יציאה! למרות הממדים הגדולים, היא שוקלת 1,300 ק"ג בלבד וקוטר הסיבוב שלה מדהים.

37. כי הוא ירגיש כמו שר בדימוס. זה נשמע לי קצת מבאס, לא?

תגיד און, שמת לך איזשהו קו ואמרת "עד כאן הייתי חובב הגה, מכאן...:-) "?

למה? חובב הגה יכול ליהנות מנהיגה בכל דבר, לא? וחוץ מזה, בעבודה אני נוסע על סיאט לאון FR, רנו מגאן ספורט, מאזדה מיאטה, סובארו BRZ וסובארו אימפרזה ראלי. וזה בלי לדבר על מכוניות של לקוחות כמו כל דבר שזז עד פורשה טורבו וכדומה או דברים שאנו עושים במסגרת "טסט ראשון" שתעלה בקרוב. באמת שלא חסר לי אדרנלין כשאני חוזר לאוטו הפרטי שלי.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

כי השוודית מגלה לאון אופקים חדשים ואני מצטט סמס משעה 0730 בבוקרו של יום :

" אחי ידעת שיש עליות בכביש 6 ? "

:lol::lol::lol:

תתחדש אח

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

וצחוק בצד, כמובן: תודה לכולם על איחולי הברכות. מעולם לא חשבתי שתהיה ברשותי וולוו 245 והנה זה קורה. ואני אפילו נהנה ממנה. פרטים נוספים על המכונית ועל הרכישה - בקרוב. עכשיו צריך לשלם את מחיר הרכישה בזמן איכות עם האישה! :-D

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

ישנם שני מיתוסים עממיים בעניין וולוו 240 שרצוי לנפץ;

1."היא כבדה, שוקלת 2 טון"

2."היא מאיצה לאט אבל סוחבת יפה במהירויות גבוהות"

3. יש לה פח עבה, ממש טנק- אם אני זוכר נכון, פח עבה ב0.1-2 מ"מ בסה"כ מרוב המכוניות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

און - ברכות. קנית אוטו נפלא. אם תדאג גם שיהיה לה מנוע 2.3 וגיר עם אובר דרייב - תגלה שרוב ההשמצות שנכתבו כאן נעלמות כלא היו.

החדשות הרעות: נדבקת במחלה. לא תצא מזה. לעולם תרצה לנהוג בוולוו שלך.

גאון הקופירייטר שהגה את הסיסמא volvo for life. כפל משמעות פשוט וקל - שמספר את כל הסיפור.

שוב ברכות.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
כפי שכתבת בשרשור אחר,שדן בסיטרואן 'CX גם עיצוב הפנים הנקי של ה 144 עד שנת 73' היה סקנדינבי קלאסי ,עם לוח מחוונים נמוך ומינימאליסטי, שהפך ב 73' לכבד ומסורבל, למרות השיפור בהנדסת האנוש ובמערכת האיוורור.

עיצוב הפנים ב 240 היה מדכא, וקו לוח המחוונים הגבוה הקנה תחושת קלאסטרופוביה.

עיצוב הפנים שמומלץ להשתמש בו לדעתי הוא של 79-80. הדלתות כבר הגיעו עם ריפוד, הדשבורד היה פחות כבד מאשר בהמשך, וגם ההגה היה היפה ביותר.

פורסם

בתור מי שיש לו וולוו 244 עם מנוע B17 - תבדוק אם מה שיש לך בפנים זה המנוע המקורי ללא שינויים - כי רוב ה-1.8 ששרדו הם לא בדיוק...

שלי נולדה בירושלים ובשלב מוקדם בחייה ירדה לעזה.שם קמבנו לה את המנוע למשהו לא ממש ברור. הבלוק הוא הבלוק המקורי - הבוכנות בפנים של משהו אחר (כשהורדתי ראש מנוע המכונאי שטיפל ברכב לא ידע להגיד של מה...)

עכ"פ הביצועים שלה דומים יותר לאלה של ה-2.3, וליתר בטחון שמתי לה סמלים של 2.1 - שיהיה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...