Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום

לפי מה שחן כתב היו דגמים עם טורבו.

לפיכך אם לדגם זה היו אופציות טורבו רשמיות, האם מותר להוסיף יחידת טורבו באופן חוקי ?

תודה

אילן

פורסם

מזל טוב על האוטו. אני נוסע יום יום על 745 טורבו עם גיר רגיל מקורית שנת 1990 ונהנה מעוד מהסטיישן שלי. כמה שכתבו volvo is for life . זה באמת כך

volvo 745 b204ft 2.0 16v turbo manual 0.9bar

פורסם
לפי הסיפור נפלת על מציאה. תמונות?? משהו??

שלום

לפי מה שחן כתב היו דגמים עם טורבו.

לפיכך אם לדגם זה היו אופציות טורבו רשמיות, האם מותר להוסיף יחידת טורבו באופן חוקי ?

תודה

אילן

מזל טוב על האוטו. אני נוסע יום יום על 745 טורבו עם גיר רגיל מקורית שנת 1990 ונהנה מעוד מהסטיישן שלי. כמה שכתבו volvo is for life . זה באמת כך

תודה לכולכם. זו אכן מכונית שמורה במיוחד. אעלה תמונות בימים הקרובים. השאלתי את המכונית לאחותי, עד שהיא תקבל את המכונית החדשה שלה.

ולגבי חוקיות התקנת מנוע טורבו - זו שאלה מעניינת! האם מותר להתקין את מנוע B230FT על 245?

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אפשרי...מנוע של 940 יושב שם בלי בעיות.

חוקית? לא...

יש 245 אחת מירושלים שהיא עם b230ft וגיר רגיל אבל היא יבוע אישי. מה שכן,לנהוג בוולוו סטיישן עם יותר מ200 כוח סוס מתחת מחסה מנוע זה תענוג בכביש.

IPDUSA.com יש שם הרבה דברים לסידרה 200 של וולוו. המחירים זולים והם שולחים לארץ

volvo 745 b204ft 2.0 16v turbo manual 0.9bar

פורסם

ולגבי חוקיות התקנת מנוע טורבו - זו שאלה מעניינת! האם מותר להתקין את מנוע B230FT על 245?

שאלה מעניינת.

היצרן התקין מנוע 2.1 מוגדש (B21ET) על דגמי 240. למיטב ידיעתי לא היו מעולם 2.3 מוגדשים (B23ET או B230ET) באופן מקורי, למרות שמבחינה מכאנית אין מניעה.

לדעתי, אם תוכל לאשר מנוע מוגדש, השאר יהיה פשוט למדי. והיו 240 מוגדשות עם רשוי ישראלי. לא הרבה, אבל היו ולדעתי עדיין יש.

אתה יכול להתייעץ עם יעקב טורטן מירושלים שמתעסק במכוניות האלו - 02-6789898.

דני

נ.ב. סוגי מנועים:

B230FT מוגדש עם ממיר, 2300 סמ"ק, בערך 160 כ"ס.

B230ET מוגדש ללא ממיר, 2300 סמ"ק, 182 כ"ס.

B21ET מוגדש ללא ממיר, 2100 סמ"ק, 150 כ"ס אאל"ט.

פורסם
מצטער שמתעלק על השרשור אך חייב לסגור פינה.

בערך באותה שנה שרכשתם את הוולוו אני מכרתי את שלי. 244 שנת 75.

היא בצבע (מקורי) לבן? מספר רישוי מתחיל ב 383?

תכלת, לכן קראנו לה ה״ישמעלית״ ;-)

ומתחילה בספרות אחרות בכל מקרה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
תכלת, לכן קראנו לה ה״ישמעלית״ ;-)

ומתחילה בספרות אחרות בכל מקרה.

היי איל, :wink:

אז זו לא זו שרציתי שתהיה...

יש לי פינה חמה בלב למכונית הזו.

בכל מקרה, תודה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אפשרי...מנוע של 940 יושב שם בלי בעיות.

חוקית? לא...

יש 245 אחת מירושלים שהיא עם b230ft וגיר רגיל אבל היא יבוע אישי. מה שכן,לנהוג בוולוו סטיישן עם יותר מ200 כוח סוס מתחת מחסה מנוע זה תענוג בכביש.

IPDUSA.com יש שם הרבה דברים לסידרה 200 של וולוו. המחירים זולים והם שולחים לארץ

שאלה מעניינת.

היצרן התקין מנוע 2.1 מוגדש (B21ET) על דגמי 240. למיטב ידיעתי לא היו מעולם 2.3 מוגדשים (B23ET או B230ET) באופן מקורי, למרות שמבחינה מכאנית אין מניעה.

לדעתי, אם תוכל לאשר מנוע מוגדש, השאר יהיה פשוט למדי. והיו 240 מוגדשות עם רשוי ישראלי. לא הרבה, אבל היו ולדעתי עדיין יש.

אתה יכול להתייעץ עם יעקב טורטן מירושלים שמתעסק במכוניות האלו - 02-6789898.

דני

נ.ב. סוגי מנועים:

B230FT מוגדש עם ממיר, 2300 סמ"ק, בערך 160 כ"ס.

B230ET מוגדש ללא ממיר, 2300 סמ"ק, 182 כ"ס.

B21ET מוגדש ללא ממיר, 2100 סמ"ק, 150 כ"ס אאל"ט.

חברים, תודה על המידע. זה נשמע מעניין, אבדוק את הנושא.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

"פעם וולוו, תמיד וולוו".

פעם חשבתי שהכוונה היא: "פעם הייתה פה 240 ותמיד תשאר". זה כמעט היה נכון, בהתחשב בשנות היצור הארוכות של הדגם הזה... מצד שני, אודות לתכנון חסון ומיכניקה אמינה, לא מעט מכוניות כאלו נשמרו עם השנים וכך זכיתי אני באחת כזו.

מאחר שצריך ללמוד את "האוייב", פניתי ליוחאי שנער על מנת לקבל תעודת מקוריות יצור ועל הדרך גם ללמוד משהו על המכונית הזו. הממצאים הפתיעו אותי. אני חושב שגם קצת את יוחאי. ראשית, העובדה שרוב החלקים על האוטו הזה מעולם לא הוחלפו (כאמור, אפילו לא חלקים מיכנים: צינורות מים, מיכל עיבוי וכדומה. אגב, הרדיאטור הוחלף בשנת 2009...), אבל גם הייעוד המקורי של האוטו הזה.

הפרק המעניין בתעודת המקוריות היה שהמכונית יועדה במקור לשוק ה... סינגפורי!

ולסיום - כמה תמונות:

1. ה-245, כפי שמצאתי אותה.

2. ועם קצת פחות מזל... 245 אחרת שגורלה לא שפר עליה.

3. ועם הרבה יותר מזל וחיים במדינה אחרת...

4. והפרסומת המקורית ל-245 משנת 1986. אפילו הצבע - אותו הצבע. אבל שימו לב מה כתוב על הפוסטר שמאחורי המכונית...

5. "קלאסית מודרנית". כן, כבר אז... :-D

מרץ 1 001.jpg

מרץ 1 002.jpg

מרץ 1 008.jpg

מרץ 1 004.jpg

מרץ 1 007.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

attachment.php?attachmentid=328281&d=1362596593

הוולבו הזו אינה משנת 86' אל 83' עד 85'.

בשנת 86' עברה סדרת ה 240 מתיחת פנים קלה, במסגרתה שונה חרטום המכונית ונוספו מדבקות שחורות לספי החלונות, כך שהמראה דמה מאד ל 264\265.

אכן מידע מרתק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בשנת 86' עברה סדרת ה 240 מתיחת פנים קלה, במסגרתה שונה חרטום המכונית ונוספו מדבקות שחורות לספי החלונות, כך שהמראה דמה מאד ל 264\265.

אכן מידע מרתק.

נכון. הוולוו הזו ממש מקטלוג 1985.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

אכן מידע מרתק.

נכון. הוולוו הזו ממש מקטלוג 1985.

מודה ועוזב ירוחם! כאמור, אני בשלבי הכרת האויב ולכן פונה לגדולים וטובים ממני. חן, תודה על התיקון ויוחאי, תודה על התעודה!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און, שתי התמונות האמצעיות מיותרות, יש להצמיד שתי התמונות של הוולבו בצבע ב'ז: זו מהפרסומת וזו שלך. באחת תמונת גשר, בשנייה חלונות שבורים. פשוט" החלום ושברו".

לא שאפשר לשבור וולבו, הקיר נשבר קודם.

למעשה"החלון ושברו"

• תוכן חדש...