Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 207
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אלו לא היו האזעקות של פעם? יש לי איזה זיכרון מעומעם של שכן שהיה מנטרל את האזעקה עם המפתח בכנף.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם
המנעול מיועד להפעלת מערכת ההזעקה.

אלו לא היו האזעקות של פעם? יש לי איזה זיכרון מעומעם של שכן שהיה מנטרל את האזעקה עם המפתח בכנף.

שניכם צודקים, כמובן. ומה שיפה כאן שהאזעקה הזו... עדיין עובדת!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

לפני עשר שנים מייד אחרי שקניתי את הוולוו 244 שלי - השאלתי אותה לשכן שנסע לשבועיים מילואים אי-שם.

בתא המנוע היה בליל של חוטים והשכן (משפץ סידרתי וחובב אלפות בעל שתי ידיים ימניות) ברוב שעמומו כי רב החליט לעשות סדר בחוטים.

מתא המנוע יצאו לא פחות מ-4(!) מערכות אזעקה שונות :shock: (כולן אגב היו מנותקות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מאחר שקניתי את הרכב בסכום האסטרונומי של 170 ש"ח בלבד (יש לזכור שזה היה הרבה לפני שמישהו חשב על תוכנית הגריטה) אמנם השקעתי מיד כמה אלפי שקלים בטסט ותיקונים הכרחיים, אך עדיין היה מדובר בסכום זניח, וקניה שהיתה לשם לימוד ו-FUN נטו.

אני גר בישוב קהילתי, בו לא מעט מהנכסים של התושבים הם קהילתיים וכך זכתה הוולוו הצהובה ששימשה כרכב חרום לא מעט שכנים ובני משפחה ב-6 השנים לפני שהפכה לאספנות. כך אחת האחייניות שלי זכתה לצאת לאוויר העולם על כסא הנוסע בליל חורף גשום.

שכן אחר שהשתמש בה תקופה קצרה הדביק לה את השם "טנק המצוות" וזהו שמה עד היום :-)

אגב השכן שנסע איתה למילואים התנדב אח"כ לפרק ולהרכיב אותה לפני ואחרי הצבע ללא תמורה כלשהי - וגם זה שווה משהו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מצאתי באי.בי וגם קניתי. איזה צבע הדופנות של הדלת?

אצלי כחול.

ויש לי עוד סט בצבע בז', אבל סקיי ללא בד.

אתה עדיין מחפש כיס? אני מקווה מחר להספיק לחפש במחסן...

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

טוב מאוד שתיקנת את החלודה הזאת. אל תתרגש - היא מופיעה בכל וולוו סטיישן - באותן המקום. ובסדאן - בפינות החלונות האחוריים. וגם הקדמיים. משהו כנראה דפוק בניקוז במקומות האלה - ותמיד יש חלודה. פעם בכמה שנים צריך לעשות ויש על האזורים האלה.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
אצלי כחול.

ויש לי עוד סט בצבע בז', אבל סקיי ללא בד.

אתה עדיין מחפש כיס? אני מקווה מחר להספיק לחפש במחסן...

כן, אילן. אני עדיין מחפש כיס. תודה מראש.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
טוב מאוד שתיקנת את החלודה הזאת. אל תתרגש - היא מופיעה בכל וולוו סטיישן - באותן המקום. ובסדאן - בפינות החלונות האחוריים. וגם הקדמיים. משהו כנראה דפוק בניקוז במקומות האלה - ותמיד יש חלודה. פעם בכמה שנים צריך לעשות ויש על האזורים האלה.

לא מתרגש מקצת חלודה. במיוחד אם יש קשרים טובים עם מוסך לו יש מחלקת פחחות... (-;

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

גם בגלל שאני קורא מיומו הראשון את השרשור על הרום כרמל ונהנה ממנו מאוד וגם בגלל בעכשיו כשהצטרפת למשפחת וולוו יוצא לי מדי פעם לחשוב על הדברים שאתם עושים.

נזכרתי היום שכתבת שפתאום נוכחת שיש עליה בין קסם לניצני עוז. זה מציק לי - אם ובהנחה שיש לך מנוע 2000 ומעלה - לא צריך להיות. שאלה - אם האוטו מתחמם אפילו קצת - כלומר מחוג עובר את החצי בנימה - לא מצב מטריד אבל בכל זאת עובר - יש הבדל עצום בביצועים. מנסיון. זה מנוע שאוהב לעבוד קר. מחוג על פחות מחצי. ומשיגים את זה ע"י התקנת מאווררים טובים - ורדיאטור נקי מאוד ואפשר גם חדש. רק לתשומת לב.

פורסם
גם בגלל שאני קורא מיומו הראשון את השרשור על הרום כרמל ונהנה ממנו מאוד וגם בגלל בעכשיו כשהצטרפת למשפחת וולוו יוצא לי מדי פעם לחשוב על הדברים שאתם עושים.

נזכרתי היום שכתבת שפתאום נוכחת שיש עליה בין קסם לניצני עוז. זה מציק לי - אם ובהנחה שיש לך מנוע 2000 ומעלה - לא צריך להיות. שאלה - אם האוטו מתחמם אפילו קצת - כלומר מחוג עובר את החצי בנימה - לא מצב מטריד אבל בכל זאת עובר - יש הבדל עצום בביצועים. מנסיון. זה מנוע שאוהב לעבוד קר. מחוג על פחות מחצי. ומשיגים את זה ע"י התקנת מאווררים טובים - ורדיאטור נקי מאוד ואפשר גם חדש. רק לתשומת לב.

ראשית, תודה על הבעת העניין והתמיכה. ולעניינו: איזה מנוע 2,000 סמ"ק? הלוואי... 1.8 ליטר, מקורי.

ביום בו אספתי את המכונית וביצעתי בה את הנסיעה הראשונה, לא הצלחתי להבין איך אנשים נסעו במכונית שהיא כל כך עגלה. רום 1301 של רענן אשר נסעתי אחריו, הייתה מהירה יותר מהוולוו. למחרת, "גיליתי" את העליות הדימיוניות בכביש 6... אוטו בקושי הגיע למאה קמ"ש. מובן שזה לא המצב הסביר ולכן ביצעתי טיפול מקיף שכלל החלפת שמנים, מסננים, מצתים ובעיקר כיוונים. כיוונים להצתה וכיוון קרבורטור. וכן, גם כיוון לכבל הגז שלא היה מכוון כראוי. בתום הטיפול הזה, מצב המכונית השתפר פלאים. כעת התאוצה שלה מתאימה לקצב התנועה, היא משייטת ב-110 קמ"ש ללא בעיות ומוכנה לעשות קיק-דאון גם במהירות של כמעט 100 קמ"ש. ומצליחה לשמור על מהירות גם בעליות אמיתיות... ממש טיל בהשוואה למצב בו קיבלתי אותה... :lol:

מאז שקיבלתי את המכונית, עשיתי בה כבר 2,000 ק"מ. המנוע מניע בנגיעה, לא מתחמם יתר על המידה כלל וכלל ובקושי מגיע על מד החום לחצי סקלה וגם אז - רק כאשר המזגן עובד. אין נזילות שמן או נזילות בכלל, אין איבוד נוזל קירור וצריכת השמן על פני הקילומטרז' הזה: לא שאני יכול להצביע עליה. אתמול בדקתי שמן. גובה השמן עדיין על המקסימום.

למעשה, הרדיאטור הוא החלק היחיד שבאמת הוחלף במכונית. על פי התגית, הוא הוחלף לחדש לגמרי בשנת 2009 (ומאז, האוטו נסע אלפים בודדים של קילומטרים) ועדיין נראה חדש.

אחרי יישור הקו הראשוני, כל שנותר לי לעשות הוא ניקוי ושטיפה יסודיים, פוליש ו-ווקס. מעבר לזה, צריך להחליף את הבוקסות על הסרן האחורי ותושבת גיר ואת זאת אעשה בקרוב.

לאור הניסיון שצברתי עם המכונית ואחרי שקראתי כאן בפורום אנשים בעלי ניסיון והתייעצתי גם עם חן פרחי, אין ספק שהשדרוג המהותי ביותר שניתן לעשות כרגע הוא להחליף את תיבת ההילוכים לכזו בעלת ארבע מהירויות. או-אז השיוט של המכונית מחוץ לעיר יהיה נינוח בהרבה וגם חסכוני יותר. מצאתי תיבה אוטומטית של 940, שככל שהבנתי משגת - אמורה להתאים.

אבל על כך - בהמשך. יש לי דד-ליין על הראש! צריך לעשות לרום כרמל טסט והמטלה הזו ממש מעבר לפינה, אז הוולוו תחכה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יפה אם כך. חפש גם מנוע "אמיתי" עם הזמן. אתה תהנה.

טיפ - ברדיאטור החליפי (שמן הסתם הרכיבו שם) מצד שמאל (אם אתה עומד מול האוטו) למעלה יש בפינה פקק פלסטיק קבוע בתוך אטם,בוקסה מגומי, שיש לו מן מגרעת כזו. ודא ששמת אזיקון שמאבטח את הפקק הזה. מעבירים את האזיקון ממש דרך הצלעות. נראה קצת פרטצ' - אבל שומר אותך נוסע ולא עומד בצד.

חג שמח.

פורסם
אם האוטו מתחמם אפילו קצת - כלומר מחוג עובר את החצי בנימה - לא מצב מטריד אבל בכל זאת עובר - יש הבדל עצום בביצועים. מנסיון. זה מנוע שאוהב לעבוד קר. מחוג על פחות מחצי. ומשיגים את זה ע"י התקנת מאווררים טובים - ורדיאטור נקי מאוד ואפשר גם חדש. רק לתשומת לב.

זה לא נכון. אם כך המצב ברכב שלך, חפש תקלה במערכת הדלק ו/או ההצתה. אין שום קסם במנוע זה.

כמו כן, המאווררים אינם פועלים כלל בשעת נסיעה מהירה (מעל 70 קמ"ש בערך), ואין להם שום השפעה על חום המנוע. המאווררים קיימים אך ורק כדי לקרר את המנוע בשעת עמידה או נסיעה איטית, ולראיה - למכוניות F1 אין מאווררים.

דני

• תוכן חדש...