Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגרום לפיטורין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המעביד של אמא שלי דיבר איתה בצורה מאוד לא יפה, אחרי שהיא הודיעה לו שהיא חולה ולקחה יומיים חופש מחלה.

היא לקחה את זה ממש ללב ונעלבה ואמרה שהיא לא רוצה לחזור לשם יותר.

מה עושים?

האם צריך להודיע שבועיים לפני?

היא לא רוצה להגיע לשם בכלל יותר...

איך אפשר לגרום לו לפטר אותה בצורה "חוקית", כדי שהיא תוכל לקבל דמי אבטלה ופיצויים (של שנתיים).

פורסם

לפני שחושבים לגרום לפיטורין, על שנתיים עבודה היא תקבל חודשים משכורת (לא על כל רכבי השכר).

בהתחשב בגילה ובמספר התלויים בה, היא תקבל דמי אבטלה לתקופה לא ארוכה וגם זה במידה ולא ימצאו לה עבודה מתאימה.

בהתחשב באמור לעיל, האם באמת כדאי לה להישאר ללא עבודה, אם המעביד תמיד מדבר לא יפה ומקום העבודה מגעיל ולא סימפטי אזי כדאי גם להתפטר ללא פיצויים בסך הכל מדובר על חודשים עבודה. אם זאת "מעידה" חד פעמית של המעביד כדאי להבליג.

תוכל לקבל רעיונות איך לגרום למעביד לפטר מישהו, אם תתן קצת רקע על אופי העבודה.

פורסם

היא ניסתה לבקש ממנו לפטר אותה? לפעמים זה עובד.

היא עובדת אצלו במקרה ? :)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=468725

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

היא מוכרת בחנות בגדים, עבודה היא תוכל למצוא וזה לא קריטי כל כך כי היא עובדת עכשיו קצת שעות .

העבודה תמיד לא סימפטית והיא הרבה זמן כבר חושבת על להפטר בגלל גישה לא נעימה של המעביד ויחס משפיל.

אני יודע שחודשיים זה לא הרבה אבל עדיין זה כסף עד למציאת העבודה החדשה.

לבקש להתפטר? הוא לא יביא לה מכתב פיטורין כי היה מקרה של עובדת שרצתה להתפטר לפני חודש מאותה סיבה.

ולא היא לא עובדת אצל בר.

במידה ואין להם חוזה האם היא מחוייבת לעבוד שבועיים לאחר הודעתה להתפטר?

פורסם

היא עבדה שנתיים וצריכה להודיע חודש מראש. אם המעביד רוצה, הוא יכול לשחרר אותה מהעבודה בתקופת ההודעה, אבל אם מחליט שהיא חייבת להתייצב - היא חייבת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אז הוא לא ישלם לה דמי הודעה מוקדמת ותגיעו לבית הדין לעבודה על שטויות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תיכף יבואו הצדקנים ויגידו שזה לא בסדר.

כפי שייעצו לך, שתתחיל בלהוציא ימי מחלה.

מה שלא יהיה , שלא תכתוב מכתב התפטרות.

כל עובד שרוצה בכך יכול להיות מפוטר.

מאחר ואני מניח שאינה עובדת חודשית אלא שעתית, עליה לתת 18 יום של הודעה מוקדמת.

אך שוב, לדעתי זו תהיה טעות להגיע למצב של התפטרות.

דבר איתי בה"פ אם תרצה

פורסם
תיכף יבואו הצדקנים ויגידו שזה לא בסדר.

כן, זה באמת לא בסדר. רק לא מהצד של העובד, מהצד של החוק.

בגלל זה מקומות נורמליים הפנימו והחליטו: דין עוזב כדין מפוטר.

ככה אין מתיחות, עובד יכול להודיע מתי שהוא רוצה על עזיבה ולזכות במלוא הזכויות.

המצב של עובד שמעוניין לעזוב, ומעוניין עוד יותר שההחלטה תגיע מהצד של המעביד הוא מצב מסוכן לעסק, לא מדובר רק בנזק של העובד עצמו אלא על מצב שיכול ליצור מרמור רבתי (גם סתם פיטורים מצד המעביד עלול ליצור מרמור).

חנות בגדים לצערי, כנראה לא מקום עבודה נורמלי. והלוואי שהמצב היה שונה!

באשר לדמי אבטלה: רק אם יש יחסים טובים מאוד עם הגורם המעסיק.

וגם זה, באופן עקרוני סוג של הונאה. לא חמורה במיוחד בעיני.

פורסם
איך אפשר לגרום לו לפטר אותה בצורה "חוקית", כדי שהיא תוכל לקבל דמי אבטלה ופיצויים (של שנתיים).

לגרום לפטר זה לא חוקי.

תיקח את העיצה מלמעלה והיא עוד תמצא עצמה מפוטרת בלי פיצויים...

בית דין לעבודה, כמו כל בית דין, אתה יודע איך אתה נכנס, אתה לא יודע איך אתה יוצא. הם גם ראו שם את מנת חלקם של עובדים שעשו צרות ורוצים פיצויים. יבוא המעביד עם כמויות ימי המחלה, העדרויות לא מתוכננות, רשימת נזקים, והיא עוד תצא בשן ועין.

אם אמא שלך אדם רגיש, בשביל מה היא צריכה את האי נעימות הזו בחיים?

אני מציע להתנהג כמו אדם מבוגר, לבקש שיחה עם המעביד ולהסביר לו למה ההתנהגות שלו מעליבה. אולי גם הוא יוכל להסביר משהו מהצד שלו (בסופו של דבר, עצמאי קטן עם עסק, רזרבות של עובדים אין לו וכל הברזה זו תקלה בעיתית). אם לא יגיעו להסכמה, שתתפטר לאלתר ותחפש מקום טוב יותר, כמו אדם הגון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
להמשיך להוציא ימי מחלה וחופשים עד כמה שזה אפשרי.

לאחר לעבודה, לצאת יותר מוקדם כי יש סידורים, יציאות באמצע היום "לא מרגישה טוב"

זה מספיק כדי לשמש עילה לפיטורים בלי לקבל פיצויים.

כשמדובר בבוס שגם ככה לא נחמד במיוחד הדברים האלה הם מתכון בטוח להיכנס ראש בראש ולהגיע לבית דין לעבודה.

אני רק פעם אחת הלכתי עם עובד עד הסוף אחרי שגרם נזקים גדולים ועוד תבע בטענה שמגיע לו. אני הגשתי תביעה נגדית ולא הסכמתי לפשרה בבית דין לעבודה. זה היה משפט שנמשך שנתיים ובסופו יצאתי עם פסק דין לטובתי של 58,000 ש"ח שבחרתי שלא לגבות ממנו. הסיבה שהלכתי עד הסוף היא לא כספית אלא בגלל שיש לי עוד עובדים ואסור לי לאפשר פתח לדברים כאלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...