Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בימנו - אסון כלכלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, המון זמן שלא כתבתי בפורום!

לאחרונה אני שוקל רכישת רכב פרטי לעצמי בלבד.

אני שוקל ברצינות רבה קניית רכב פרטי, סכום של 15-20K ש״ח (ידני)

רוב הנסיעות נובעות מזה שאין לי עצבים לתחבורה ציבורית / רכב של ההורים / חברה / אחות / מישהו אחר שעושה לך טובה.

החברה גרה רחוק ממני - 80 ק״מ (הלוך - חזור) והתחבורה הציבורית גובלת בשערוריה במקום בו היא גרה - כמעט 3 וחצי שעות להגיע אליה מביתי, נסיעה של 25 דקות ברכב.

בנוסף - אני זקוק לרכב בסופי שבוע - גמישות.

עכשיו - במידה וארצה להחזיק רכב, עלותו כפי שציינתי, ביטוח - נהג מתחת לגיל 24, טיפולים וכו׳

הרכב יסע כ 2500 - 3000 ק״מ בשנה.

האם אני לפני טעות כלכלית ענקית?

מה יהיו ההוצאות במקרה זה?

קחו בחשבון שאחזיק 206 / פונטו 03 ~

אשמח לכל מי שיאיר את עיני בנושא.

משה. 

פורסם

את זה רק אתה יודע..

יש לך הכנסה קבועה X כל חודש? יופי התנאי הראשון להחזקת רכב(אלא אם כן הכל מההורים..)

תתחיל לברר מחירים של ביטוחים, טיפולים תקופתיים וכל עלות אחזקה של הרכב כולל דלק,

נגיד לחודש כל החישובים יוצא לך Y.

עכשיו אל תשכח מכל מיני הפתעות נוספות שיכולות לצוץ זה עוד Z

כלומר עם המשכורת שלך X מצליחה להחזיק את שני ההוצאות Y+Z על המכונית ועוד להשאיר עודף בשבילך

אז כן לדעתי זה כדאי, אין כמו להיות עם רכב משלך.

אל תשכח גם את היישור קו הראשוני שי לך לעשות לרכב לא משנה כמה שמור הוא יהיה...

404

פורסם

כנראה התכוונת לרשום 2,500 ק"מ בחודש.

כן, בימינו למעמד הביניים רכב הוא אסון כלכלי אבל מה האלטרנטיבה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

2500-3000 ק"מ בשנה?

אני חושב שמבחינה כלכלית אין בזה שום הגיון.

אתה אומר שאתה זקוק לגלגלים מדי פעם. אם באמת זה הקילומטרז' השנתי שאתה תגיע אליו, עדיף לך מבחינה כלכלית נטו (לא שיקולים של נוחות וכו') להשתמש בתחבורה הציבורית ההמונית או אפילו לקחת מונית ספיישל.

זה בטח יהיה יותר זול בטווח הארוך.

למרות זאת, אני עדיין חושב שהתבלבלת בקילומטרז'. מספיק שתיסע לחברה שלך 10 פעמים ותגיע לקילומטרז' של 1,600 הלוך ושוב.

פורסם

עליך לבחון ארבעה דברים:

1. מה העלויות הצפויות של הרכב (דלק, רישוי וביטוח, טיפולים ותיקונים, אבדן ערך).

2. האם הכנסתך מאפשרת החזקת הרכב ונותרת יתרה פנויה לצרכיך האחרים.

3. מה האלטרנטיבות, כלומר תח"צ וכו', והאם הנוחיות שבהחזקת רכב מצדיקה (צמבחינתך) את ההוצאות שחישבת בסעיפים הקודמים.

4. מה השימוש האחר שתעשה בכסף שהתכוונת להוציא על רכב (למשל - חסכון לקראת לימודים\קית דירה\הקמת משפחה).

אחרי שתבחן את ארבעת הסעיפים תוכל להגיע למסקנה, אבל המסקנה מאד אישית ותלויה בצרכים וב ערכים האישיים שלך. אף אחד לא יוכל להכנס לנעליך ולקבל החלטות במקומך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תמיר - כן, הכנסה קבועה.

אמיר - 3k בשנה, לא בחודש, אני בצבא הקבע, בסיס סגור - רק סופ״שים ואפטרים של פה ושם.

Sperial - העלויות הצפויות זוהי בדיוק שאלתי (רכב ראשון).

השאלה שלי היא כמה מוציאים באמת על טסט, ביטוח, טיפולים ועוד דברים שלא הזכרתי על רכב אירופאי בן 11?

נ.ב - מדוע אצטרך לבצע ישור קו אם אקנה רכב שמור?

מבדיקה שערכתי, יכנס לתקציבי רכב במצב טוב.

משה

פורסם

בוא נעשה איזה חשבון גס מאוד.

אגרת רישוי - סביב 1000 ש"ח לשנה.

ביטוח (חובה + צד ג') - תלוי בגילך ובותק שלך בנהיגה, משהו בין 2000-5000 ש"ח בשנה.

דלק לפי 2500 ק"מ בחודש (שזה 30000 ק"מ בשנה) - נניח צריכה של 12 ק"מ לליטר ו-8 ש"ח לליטר - 20000 ש"ח בשנה.

טיפולים ותיקונים - עניין של מזל. יכול להסתכם בכמה מאות ש"ח בשנה, יכול בהרבה אלפים. כל רכב שתקנה בסכום כזה יהיה בן 10 או מדגם שנחשב נחות או עם נסועה גבוהה, כל שעניין האמינות הוא הימור שיכול להצליח או להכשל.

ירידת ערך ברכב בשווי שציינת היא עניין קטן.

בסופו של דבר צריך להביא בחשבון עלות של 25000-35000 ש"ח בשנה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תחשב שוב, אתה בטוח טועה.

אצלי הרכב כל השבוע עומד ליד הבית ואני עושה 4,000-5,000 ק"מ בשנה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

Tamirh - בדקתי, אכן ניתן לבצע זאת (אם כי לא הצלחנו להסגר על הסכום, צריך לבצע איזה שקלול מסוים, זהו אינו סכום קבוע)

Sperial - עזוב קילומטרים, 300 שקל בחודש לדלק, נניח וזה מה שאני מקציב לעצמי (אם מחיר הדלק מחר יעלה, כל החישוב שלך בורח בכמה אלפים לטווח הרחוק של 20 אלף שקל בשנה).

האם קיים מישהו שמכיר את מחירי הביטוח לרכבים אלו?

משה 

פורסם

אתה מדבר על ביטוח חובה וצד ג' בלבד לרכבים במחירים האלו, מן הסתם.

לכן אין חשיבות לסוג הרכב.

ביטוח חובה בדוק כאן בקלילות, לא צריך להזדהות:

http://car.mof.gov.il/

להערכתי לנהג מתחת ל24 אבל מעל גיל 21 עם לפחות שנה וותק וללא תביעות חובה ב3 שנים האחרונות צריך לצאת ~2500 לשנה.

לגבי צד ג' - אם תוכל להביא היעדר תביעות מלא (במידה ולהורים יש רכב והשתמשת בו בקביעות) אז צפה לכ-1300 ש"ח לשנה כולל גרירה ושמשות. אם אין לך היעדר תביעות אז יותר. כנראה לא הרבה יותר.

לדעתי בשביל 3000 ק"מ בשנה זה בזבוז לקנות רכב.

מתי שאפשר לשנורר את הרכב של ההורים קח אותו.

אם לא אז קח מונית.

לדעתי יצא לך בחישוב כולל יותר זול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
-

Sperial - עזוב קילומטרים, 300 שקל בחודש לדלק, נניח וזה מה שאני מקציב לעצמי (אם מחיר הדלק מחר יעלה, כל החישוב שלך בורח בכמה אלפים לטווח הרחוק של 20 אלף שקל בשנה).

משה 

אם אתה מקציב לעצמך 300 ש"ח בחודש לדלק רד מהעניין. אתה מדבר על פחות מ-40 ליטר לחודש, כלומר פחות מ-500 ק"מ, ז"א 3 נסיעות לחברה בלי שום נסיעה נוספת. כמובן שלא תסתפק בכך וההוצאות יגלשו מעבר לתקציב שהגדרת. אם זו יכולתך הכלכלית המשך לחסוך והמתן לימים יותר טובים.

תקיצב זה גם מעיד על רזרבות מוגבלות, כלומר תקלה או טיפול אחד קצת יותר יקרים והרכב מושבת.

נראה לי שעדיין לא הגעת לשלב בחייך שבו ביכולתך להחזיק רכב.

פורסם
1300 לצד ג? WTF? על הסובארו אני משלם 880 לשנה כולל גרירה ושמשות.אם תהייה מעוניין אתן לך את שם הסוכן.

אני שילמתי בשנה שעברה 690 לביטוח צד ג' כולל גרירה ושמשות (כל נהג מעל 30). הכל עניין של גיל, ותק, העדר תביעות, השתתפות עצמית (990) ובעיקר: סקר שוק.

פותח השרשור: אתה נהנה מתחבורה ציבורית בחינם. החזקת רכב במצבך היא בלתי כלכלית בעליל, אלא עניין של נוחות נטו.

בטח בנסועה שאתה מדבר עליה (לדעתי היא תצמח לכוון ה5000+ בפועל). אתה מכוון לפלח של שנתון וקטגוריה (סופרמיני ידני) הגיוני יחסית כלכלית. עם משכורת קבע ומעט נסיעות תוכל לעמוד בזה, אבל זה כמובן יבוא על חשבון דברים אחרים (חצי מההון שתוכל לצבור לשחרור בערך)

שיקולך.

פורסם

ברוך השב. במצב שלך הייתי מחפש אופציות נקודתיות ונדירות יותר, לא סתם עוד רכב משומש.

דוגמה פשוטה: לא מזמן חזרתי לארץ והתחלתי עבודה חדשה, עד שאעמוד על הרגליים מבחינה כלכלית לקחתי בתור "רכב גישור" את היונדאי אקסנט הישנה של אחותי. מכונית משנת 98' עם 160K ק"מ שנראית ונשמעת כאילו היא עוד שניה הולכת להתפרק, אבל מעולם לא נתקעה או עשתה בעיות ולמעשה מציגה רקורד אמינות למופת. הנסיעה בה די חובטת אבל זה מביא אותי מנתניה לכפ"ס ובחזרה כל יום עם צריכת דלק סבירה לגמרי ובעלות מינימלית. טסט עשינו לפני כמה חודשים, טיפולים עושים בבית לבד, תקלות אין ולכן ישור קו לא היה נחוץ, מקסימום ההשקעה שנדרשה היה 200 ש"ח על זוג רמקולים חדשים.

מדי פעם יש מכוניות כאלה במשפחה, אצל חברים או בלוח של הפורום. זה אולי לא יראה הכי טוב ולא יהיה הכי נח, אבל מבחינה פרקטית יעשה את העבודה בעלות מינימלית. נראה לי שכדאי לך להיות "בהאזנה" כמה חודשים ואולי תיתקל באקזמפלר מתאים.

• תוכן חדש...