Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב בימנו - אסון כלכלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Sperial / Eily - שכנעתם אותי, אתאפק עוד לשלב נכון יותר בחיים בו אוכל באמת להחזיק רכב בצורה נורמלית.

כנראה שארד מהרעיון בקרוב.

תודה

פורסם

אם הבעיה שלך היא רק בסופי שבוע אז יש חברות שמשכירות במחירים מיוחדים רכבים לסופי שבוע.

אני מעריך שכולל דלק וביטוחים הסיפור יעלה לך 300-400 ש"ח לסופ"ש.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
Sperial / Eily - שכנעתם אותי, אתאפק עוד לשלב נכון יותר בחיים בו אוכל באמת להחזיק רכב בצורה נורמלית.

תודה

אני בכלל לא ניסיתי לשכנע, רק פרשתי בפניך את השיקולים :-)

עוד כוון, חוץ משכירה (שזו גם הצעה מעולה, אלא שהרבה חברות מגבילות את הגיל 22/24) אתה בקבע, תוציא היתר נהיגה צבאי אם אתה יכול, ונסה להסתדר עם מישהו מהיחידה מדי פעם...

פורסם

האם אני לפני טעות כלכלית ענקית?

התשובה הפשוטה - כן.

דלק לפי 2500 ק"מ בחודש (שזה 30000 ק"מ בשנה) - נניח צריכה של 12 ק"מ לליטר ו-8 ש"ח לליטר - 20000 ש"ח בשנה.ֿ

או 1666 ש"ח בשנה לפי הנסועה הצפויה של פותח השרשור (שהיא 2500 ק"מ לשנה, לא לחודש).

לדעתי בשביל 3000 ק"מ בשנה זה בזבוז לקנות רכב.

מתי שאפשר לשנורר את הרכב של ההורים קח אותו.

אם לא אז קח מונית.

לדעתי יצא לך בחישוב כולל יותר זול.

גם לדעתי.

אם אתה מקציב לעצמך 300 ש"ח בחודש לדלק רד מהעניין. אתה מדבר על פחות מ-40 ליטר לחודש, כלומר פחות מ-500 ק"מ, ז"א 3 נסיעות לחברה בלי שום נסיעה נוספת.

בגלל שאני אדם קטנוני, אז שוב הפרמטרים לחישוב התיאורטי: פותח השרשור גר 40 ק"מ מהחברה (לדבריו - 80 ק"מ הלוך חזור, 25 דקות לכיוון). משרת בצבא קבע ויוצא רק בסופי שבוע ואפטרים. בוא ניקח את כל סופי השבוע, ארבעה בחודש בשביל קלות החישוב, בכולם הוא מבקר את החברה בביתה, היא לא מבלה אצלו בבית אף פעם. לפי נתוני המוצא שלך (12 ק"מ לליטר ממוצע, 8 ש"ח לליטר) הגעתי ל-213 ש"ח. אם נניח שהוא יכול לעשות יותר מ-12 ק"מ לליטר ומחיר הבנזין בד"כ מתחת ל-8 ש"ח מצאנו עוד לא מעט קילומטרים שאפשר לעשות בחודש על התקציב הזה.

תודה

אחרי כל זה אומר שוב, כנראה שמבחינה כלכלית טהורה זו טעות. סביר מאוד שאם תקנה רכב תוציא יותר כסף בחודש (בחודשו, וגם בממוצע שנתי) ממה שאתה מוציא היום. את החופש שתקבל והזמן שתחסוך רק אתה יכול לכמת בכסף, או בשפיות, או בכל פרמטר אחר שתבחר. האם זה שווה? את התשובה הנכונה רק אתה יודע.

לדעתי הצעד ההגיוני (בהנחה ואתה עדיין רואה יתרונות באחזקת רכב) יהיה רכישה של רכב זול (סדר גודל של 5000 ש"ח נניח) ונסיון תוך כדי טבלת מעקב עלויות. בכל רגע נתון תוכל למכור אותו ולצמצם הפסדים. על טבלת מעקב העלויות אתה יכול לוותר אם אתה מזהה שהחיוך שלך מתרחב כל פעם שאתה נזכר שיש לך רכב ואתה אדון לעצמך, ולא צריך להתחנן להורים או לחכות לאוטובוס.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

בנוסף לכל מה שכבר נאמר מעליי, אוסיף ןאתרום קצת מנסיוני ומנסיון חברים בקבוצת הגיל שלי (22).

המקרה שלי לא כ"כ רלוונטי, כי הנסועה השנתית שלי עוברת את ה25 אלף ק"מ בשנה, אך כאחד שמחזיק ברכב בעלות כוללת של 1500- 2000 ש"ח לחודש- הדברים ששמעתי מחברים שלי הגיוניים לגמרי:

מנסיונם של 3 חברים:

חבר 1: מחזיק בפיז'ו 205 מנוע 1400 שנת 98. עלות רכישה לפני כשנה וחצי (מציאה שמורה יד 1): 6500 ש"ח.

עלות ביטוח לנהג צעיר- 2600-3100 ש"ח לשנה.

טסט: 1100 ש"ח לשנה.

ביטוח צד ג': 1300 ש"ח לשנה (וותק 4 שנים ללא תביעות) כולל גרירה ושמשות.

צריכת הדלק היא כ1:14.

הנסועה שלו היא כ7000 ק"מ בשנה, שהם 4000 ש"ח דלק.

תקלות- טיפולים קטנים בבית (שמנים ופילטרים)- כל שנה, כ150-200 ש"ח. החלפת רפידות בלמים: 250 ש"ח לסט רפידות ל2 הגלגלים הקדמים (במוסך). לאחרונה הוא היה צריך להחליף מצבר (450 ש"ח), משולשים, בוקסות ואלטרנטור (כאלפייה וחצי).

סה"כ בשנה וחצי שהאוטו אצלו ההוצאות השוטפות+ הדלק הסתכמו ב15-16 אלף ש"ח, שהם כ900 ש"ח לחודש.

חבר 2: אותו הרכב כמו הנ"ל, אבל אצלו הוא היה צריך לעשות ראש מנוע ועוד כמה תיקונים יקרים בסכום של 4000 ש"ח בנוסף לשוטף. וזה היה בהפתעה גמורה. הרכב נמכר לבסוף ב3500 ש"ח. הקילומטראז' השנתי היה דומה. רק התקלות הנ"ל העלו את העלות החודשית מ900 ל1200+ הפסד במכירה (נמכר תוך הורדה משמעותית מהמחירון עקב המצב).

חבר 3: החזיק בפיזו 106 ואכל רק מרורים. השקיע בה מעל ל10 אלף עד שזרק אותה מייאוש.

בתקציב שלך, לא שווה להסתכן. או שתשקיע רק 5-6 מתוך ה15 שעומדים לרשותך (ולקנות ניסאן סאני שמורה/ פיזו 205 מלוקקת), או, שלדעתי עדיף במקרה הזה, לחסוך לסכום גדול והגיוני יותר. ובינתיים לסוע בספיישל (גם בטיחותי יותר) או בת.צ.

איך שלא תסובב את זה- העלות החודשית ללא התחשבות במחיר הקנייה יהיה מינימום 600-700 לחודש.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני מדבר מניסיון, יש לי פונטו ספייס 2001:

ביטוח חובה+ג' לא יותר מ270 ש"ח בחודש. קח בחשבון שאני חייל בסדיר מה שאומר שאני צעיר ממך, ולכן לך זה יעלה פחות.

דלק? ממוצע עירוני הוא 1-14 (חיפה עם הרבה עליות), מחוץ לעיר ראיתי כבר 1.19, אבל אתה צריך להיות צב, קצב תנועה נורמלי בבין עירוני יניב לך 1 ל17-18.

בנסיעה משולבת לטווח של 1000-1500 ק"מ בממוצע בחודש, אני לא מוציא יותר מ700 שקל, שזה אומר שני פול טנקים בחודש.

וגם אם מסלול הנסיעה הוא קבוע תמיד אפשר לדעת איפה נמצאת התחנה הכי זולה באיזור.

טסט? 800 שקל בשנה. (אני מזייף בשקלים בודדים)

ירידת ערך? קטנה עד כמעט לא קיימת.

אתה מקציב 300 שקל בחודש לדלק?

פונטו ספייס מיכל מלא זה בין 320-340 תלוי במחיר הדלק, מיכל מלא מספיק לי בנסיעה משולבת ל600 ק"מ בממוצע, ואם אתה נוסע רק בבינעירוני זה גם יכול להיות יותר.

ביטוח+דלק+טסט פר חודש לא עובר אצלי את ה1100 בחודש, ואני עוקב אחרי הנתונים.

קח בחשבון שאתה יותר מבוגר ממני ונוסע הרבה פחות ממני ותעשה את החשבון לבד.

מה שכן, תחפש רכב שהוא קצת פחות מהתקציב כדי להשאיר כסף בצד לתקלות\ יישור קו. (3K יכול לעשות הרבה תיקונים ברכב כמו פונטו )

פורסם

מה לגבי אופנוע בא בחשבון? אתה יכול לקנות אופנוע 250 סמ"ק בK10 במצב טוב ביטוח עוד 4,500 כל טיפול שם זה כמה מאות .מיכל דלק 90+- שקל שמספיק לך +- ל250 ק"מ. גם אם אתה צריך לעשות רישיון זה עדיין שווה {בערך 1200 רישיון}.

פורסם

הנסיון שלי אם רכבים בגיל הזה הוא עשיר, פרט לדלק כך בחשבון הוצעה של כ 4000-4500 ש"ח במוסך (אני לא מטפל בכלום לבד, אבל כן הולך למוסכי מדרכה) ביטוח וכ"ו אתה יכול לברר בקלות.

אני הייתי ממליץ לך על טוסטוס אבל לא נראה לי שתוציא פחות בגלל העלות של ביטוח החובה.

כשאני נדרשתי לרכב שני עבור נסועה דומה למה שאתה מתאר, בחרתי באופציית המונית. זה הוכיח את עצמו בגדול. מה גם שכמו היום אתה מן הסתם מוצא סידור פה ושם או לוקח אוטובוס כשיש לך זמן. ולכן לא נכון יהיה לחשב כל נסיעה כנסיעה במונית.

אם למרות הכל חשקה נפשך באוטו, נדמה לי שמישהו בפורום מוכר דיהטצו בזול (פרסם שאין קונים) זה רכב אמין מאוד זול מאוד ואיננו צמא. יכול להיות אופציה מעניינת.

פורסם
אם הבעיה שלך היא רק בסופי שבוע אז יש חברות שמשכירות במחירים מיוחדים רכבים לסופי שבוע.

אני מעריך שכולל דלק וביטוחים הסיפור יעלה לך 300-400 ש"ח לסופ"ש.

מצטרף להמלצה הזו

לדעתי כדאי לך מאד מאד להמנע מלקנות רכב.

תשכור, קח מוניות, סע באוטובוסים, קנה אופניים חשמליים ותעשה קומבינציות בין כל האלטרנטיבות האלה העיקר לא לקנות רכב.

• תוכן חדש...