Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כביש המשלב אספלט ואבקת גומי מצמיגים ממוחזרים נסלל בעמק בית שאן, וקיבל אישור ממכון התקנים. החברה המייצרת את החומר המשולב מבטיחה, מלבד הפן הסביבתי שבמיחזור הצמיגים הישנים, גם חוויית נסיעה שקטה, עלות זולה ובלאי נמוך.

הכתבה המלאה-

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4345782,00.html

מה דעתכם?

(אפשר לתקן את הכותרת)

פורסם

דווקה את הדברים המגניבים מחלקים בבית שאן? O_O

נשמע כמו רעיון מעולה. טאורטית במצב יבש הבלימה עליו תיהיה יותר טובה. מה בנוגע לחורף קשה לי לדמיין את מרחק העצירה.:shock:

כנ''ל גם כתמי שמן וכאלה.

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם

תמיד שאני שומע על חידושים כאלו בישראל אני שואל את עצמי "איפה הקבלן יוכל לעגל פינות ולחסוך ומה זה יעשה למוצר לעומת מה שהוא אמור לעשות על הנייר", בקיצור, לא מאמין לאף אחד עד שלא אקרא מחקרים בלתי תלויים שבוצעו בכבישים הללו.

פורסם

האם זה פטנט והמצאה ישראלית שאפשר לזקוף לזכות המוח הישראלי החריף בעל הפטנטים או יישום של מדינות אחרות?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני זוכר שקראתי כבר כתבות על זה שבמדינות באירופה ובארה"ב משתמשים גם בכבישים עם שאריות של צמיגים ישנים. זו לא המצאה ישראלית. אולי הנוסחה הנ"ל שנוסתה בכביש בבית שאן היא נוסחה שפותחה בישראל, ויכול להיות שהיא יעילה יותר/פחות מאלה שכבר הומצאו, אבל העניין עצמו לא חדש, וגם הוכח כיעיל ביותר מבחינת איכות הסביבה ומקדם החיכוך של הכביש (בקיץ ואף בחורף)!

פורסם

חייבים צמיג ממוחזר? צמיג שהיה חדש התבלה לאחר שימוש לא יהיה מספיק טוב?

ומה אם ישתמשו בצמיגים סיניים ממוחזרים? איך זה ישפיע על איכות הכביש?:-D

פורסם

נשמע מאוד מעניין אבל כמו שכבר אמרו, בטוח יהיה קבלן שיחפף

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

נשמע כמו רעיון מעולה. טאורטית במצב יבש הבלימה עליו תיהיה יותר טובה. מה בנוגע לחורף קשה לי לדמיין את מרחק העצירה.:shock:

כנ''ל גם כתמי שמן וכאלה.

עד שמגיע משהו לאיזור, פרגן :).

מישהו יודע איפה בדיוק הקטע הזה נמצא? סללו לאחרונה קטע מכביש בית שאן - טבריה (ממש אחרי חמדיה) שבאמת שקט וסלול היטב. חוץ מזה אני לא זוכר כבישים שחודשו לאחרונה.

פורסם

כנ''ל גם כתמי שמן וכאלה.

אני מנחש שמרחק העצירה יקטן משמעותית.

מדוע?

פשוט: גומי מתרחב בחום.

בישראל חם רוב השנה.

גומי מתכווץ בקור.

אספלט לא כל כך.

תוצאה = חריצים ותעלות בכל הכביש. לצמיג של הרכב יהיה במה להיתקע כל חצי ס"מ, מה שיתרום למרחק עצירה קטן משמעותית מאשר בכביש רגיל.

כל עוד לא יתקנו את הכביש...

אולי אני ציני, אבל אני לא מאמין שמשהו טוב ייצא מזה.

אני מריח קומבינה שמישהו פתח מפעל למחזור צמיגים או מפעל מחזור קיים מנסה לעשות קופה, ומצא דרך חדשה להתרחב, בלי לחשוב יותר מדיי על איך עושים את זה נכון ועל ההתאמה למדינה חמה כמו שלנו.

בעוד שנתיים נראה מה מצב הכביש.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
עד שמגיע משהו לאיזור, פרגן :).

מישהו יודע איפה בדיוק הקטע הזה נמצא? סללו לאחרונה קטע מכביש בית שאן - טבריה (ממש אחרי חמדיה) שבאמת שקט וסלול היטב. חוץ מזה אני לא זוכר כבישים שחודשו לאחרונה.

בית שאן זאת אטרקציה. אין לי נסיעה אחת לצפון שלא עוצרים ביבת שאן ועושים CHECK IN בפייסבוק שהיינו בבית שאן :lol:

אינסטגרם עם הריתוכים שלי :-D

http://instagram.com/newworldofdisorder

פורסם
אני מנחש שמרחק העצירה יקטן משמעותית.

מדוע?

פשוט: גומי מתרחב בחום.

בישראל חם רוב השנה.

גומי מתכווץ בקור.

אספלט לא כל כך.

תוצאה = חריצים ותעלות בכל הכביש. לצמיג של הרכב יהיה במה להיתקע כל חצי ס"מ, מה שיתרום למרחק עצירה קטן משמעותית מאשר בכביש רגיל.

כל עוד לא יתקנו את הכביש...

אולי אני ציני, אבל אני לא מאמין שמשהו טוב ייצא מזה.

אני מריח קומבינה שמישהו פתח מפעל למחזור צמיגים או מפעל מחזור קיים מנסה לעשות קופה, ומצא דרך חדשה להתרחב, בלי לחשוב יותר מדיי על איך עושים את זה נכון ועל ההתאמה למדינה חמה כמו שלנו.

בעוד שנתיים נראה מה מצב הכביש.

אני מניח שאתה מבסס את מה שאתה אומר על החוויה שלך מכבישי בטון בהם יש חריצים.

לפי מה שאני יודע וזוכר, אספלט לא מתפשט תרמית מהסיבה שהוא מלא באוויר. והוא "מתפשט לתוך עצמו".

לפי התמונות גם כבישי הצמיגים הולכים להיראות כך.

ואני בטוח שכבר חשבו על כל זה לפנינו.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
בית שאן זאת אטרקציה. אין לי נסיעה אחת לצפון שלא עוצרים ביבת שאן ועושים CHECK IN בפייסבוק שהיינו בבית שאן :lol:

בלי להיכנס לזה יותר מדי (כי זאת לא מטרת השרשור) זה דווקא מקום לא רע ובטח לא מה שחושב מי שלא היה שם, אני בטוח שאנשים שמגיעים ורואים איך נראית העיר מופתעים ולא לרעה.

למען הסר ספק אינני מתגורר בבית שאן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רגע, אז עכשיו נשמע כל הזמן רעשים מצחיקים של גומי מתחכך בגומי כשמכוניות יעברו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...