Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני רוצה להוסיף שקע תלת פאזי לכיריים חשמליות.

החשמלאי אמר שבשביל זה צריך להחליף את הממסר הראשי מ25 ל40 וגם להוסיף ממסר חדש לכיריים.

בלוח הראשי יש מקום לממסרים החדשים, הלוח ממקום די קרוב למטבח.

הוא הסביר שצריך לחבר בנוסף לשקע רגיל(שמשמש למדיח) גם שקע תלת פאזי (לכיריים), כלומר להוסיף עוד חוטים לתעלה קיימת.

הצעת המחיר שלו הייתה 1400, זה מחיר סביר או לא?

תודה

פורסם

שדרוג מפסק ראשי מ-25 אמפר ל-40 אמפר דורש שדרוג הנתיכים של חברת חשמל ותשלום לחברת חשמל.

למיטב ידיעתי, ואינני חשמלאי, די בחיבור תלת פאזי 3X25 (השאלה כמה מכשירים נוספים תרצה להפעיל במקביל), ואם אין לך חיבור תלת פאזי אתה צריך כזה (שוב, מול חברת חשמל).

:turn-l:
פורסם
שדרוג מפסק ראשי מ-25 אמפר ל-40 אמפר דורש שדרוג הנתיכים של חברת חשמל ותשלום לחברת חשמל.

למיטב ידיעתי, ואינני חשמלאי, די בחיבור תלת פאזי 3X25 (השאלה כמה מכשירים נוספים תרצה להפעיל במקביל), ואם אין לך חיבור תלת פאזי אתה צריך כזה.

יש לי חיבור תלת פאזי

פורסם

אז מפסק ראשי של 3X25 אמור לדעתי להספיק, ושדרוג ל- 3X40 חייב להעשות מול חברת חשמל.

כיריים חשמליים (לפחות אלו שאני ראיתי) אינם עושים שימוש בחיבור תלת פאזי ממש - אין עומס שמחובר בין 2 פאזות - אלא מחלק את גופי החימום בין 3 הפאזות, כמו 3 תנורים נפרדים, חד פאזיים.

פורסם
אז מפסק ראשי של 3X25 אמור לדעתי להספיק, ושדרוג ל- 3X40 חייב להעשות מול חברת חשמל.

כיריים חשמליים (לפחות אלו שאני ראיתי) אינם עושים שימוש בחיבור תלת פאזי ממש - אין עומס שמחובר בין 2 פאזות - אלא מחלק את גופי החימום בין 3 הפאזות, כמו 3 תנורים נפרדים, חד פאזיים.

מפסק ראשי של 3*25 לא מספיק גם לפני הכיירים.

אני שואל רק לגבי העלות של העבודה והחלקים.

פורסם

קצת יקר.

אני שלמתי כמחצית הסכום על עבודה כזו בדיוק, לאותה המטרה.

אצלי עשו עוד דברים בנוסף ואולי בגלל זה התשלום על העבודה הספציפית הזו היה נמוך יחסית.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
קצת יקר.

אני שלמתי כמחצית הסכום על עבודה כזו בדיוק, לאותה המטרה.

אצלי עשו עוד דברים בנוסף ואולי בגלל זה התשלום על העבודה הספציפית הזו היה נמוך יחסית.

הצעת המחיר שלו כוללת גם את כול החלקים.

אתה התכוונת רק לעבודה?

פורסם
הצעת המחיר שלו כוללת גם את כול החלקים.

אתה התכוונת רק לעבודה?

כולל הכל.

מאיזה איזור אתה בארץ?

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

כיריים תלת פאזיים צריכים את 3 הפאזות וגם את האפס (וכמובן הארקה) ולכן זהו תקע 5 פינים.

אצלי במטבח יש שקע/תקע בצורה אחרת, קומפקטי ושטוח, אבל במחשבה לאחור אני חושב שעדיף לחבר את הכיריים ישירות לחוטי החשמל באמצעות מחברי חשמל ולא שקע ותקע.

פורסם
...

אין קשר. החיבור שאתה מתאר הינו חיבור תלת פאזי לכל דבר.

לפותח השרשור- אני לא בטוח שאתה מדייק בתיאור שלך, בכל מקרה המחיר נשמע סביר.

roeibf- הראשון (הכחול) הוא תקע חד-פאזי. האדום הוא שקע תלת-פאזי.

פורסם

אתה בטוח במה שכתבת ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כן. בשני כיריים שונים משני יצרנים. אחד מהם היה מחובר כשנה לחיבור חד פאזי עד מעבר דירה וחיבור לתלת. על הכיריים גם היו שתי דיאגרמות חיבור - למקרה של חד פאזי ולמקרה של תלת.

• תוכן חדש...