Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שים לב, שמחיר הסולר הוא חצי ממחיר הבנזין, ובצדק, הרי ייצור סולר יותר "קל" ויותר זול מייצור הבנזין, ואחר כך הממשלה שמה לב למכרה הזהב הזה של מחירי הסולר, והיום הוא עולה יותר מבנזין:-(.

פורסם
שים לב, שמחיר הסולר הוא חצי ממחיר הבנזין, ובצדק, הרי ייצור סולר יותר "קל" ויותר זול מייצור הבנזין, ואחר כך הממשלה שמה לב למכרה הזהב הזה של מחירי הסולר, והיום הוא עולה יותר מבנזין:-(.

גם אני שמתי לב לזה ותהיתי למה הוא היה יותר זול והיום יותר יקר, עצוב ! עצוב לראות עלייה של 400 אחוז :(

פורסם

הא?

מתי היו רוכשים בעיקר רכבי דיזל?

עד שנת 95 אסור היה בכלל לרכוש מכונית דיזל לשימוש פרטי. רק למונית.

אחר כך, התירו את זה וטסט לרכב דיזל עלה סביב 4000 ש"ח.

שזה היה די מקזז את מחיר הסולר הנמוך למי שנסע קילומטרז ממוצע בשנה.

בהדרגה עלות הטסט השוותה לזו של רכב בנזין ומחיר הסולר עלה.

בתמונה המחירים של שנת 94-96 בערך.

פורסם

אל תשכחו שמדובר על תקופה שבה השכר הממוצע במשק לא היה 8K לחודש.

ורכב סדאן חדש לא עלה 120K.

הדלק - בהתאם.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

ביחס לשכר הממוצע אז הדלק התייקר, ומכוניות הוזלו.

אגב, בתמונה פיז'ו 309.

היה לה פתח תדלוק מעצבן מאוד.

פורסם

בתמונה בחור עם מעיל עור... היו ימים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

ב 1986 ליטר דלק על 65 אגורות.

אני זוכר שמד כמות הדלק בתחנה רץ הרבה יותר מהר ממד המחיר.

היו ימים...

פורסם
בתמונה בחור עם מעיל עור... היו ימים.

בטח שהיו ימים, אנטליה שלטה אז בשוק הנופשונים, ואין אחד שלא חזר משם עם מעיל עור.

בתחילת שנות ה 90' מחיר חבית נפט היה בשפל ולכן הדלקים היו זולים.

אבל מצד שני, סלולאר עלה כמו רבע מכונית, שלא לדבר על חיוב עבור שיחות נכנסות (!).

אני זוכר היטב שבשנת 95' עלו מחירי הדלקים עקב הוספת בלו, וזה היה בשיעור ניכר, תוספת של שקל וחצי למחיר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מזכיר שמשנות ה-90 ועד היום מדד המחירים (המשקף אינפלציה) עלה בערך פי 3.5. בהנחה והתמונה שלקחת היא אכן מאיזור שנת 90 (איך באמת אתה יודע ממתי התמונה?), הרי שמחיר ליטר אמור היה להיות באמת סביב 7.40 ש"ח. אנחנו לא מאוד רחוקים משם, שזה אומר שעקרונית - למרות זעם הצרכנים - הדלק לא התייקר באופן שונה משאר המוצרים...

גם אני שמתי לב לזה ותהיתי למה הוא היה יותר זול והיום יותר יקר, עצוב ! עצוב לראות עלייה של 400 אחוז :(

ממש לא. כמה הסולר היום? 7.80 ש"ח? אם המחיר לפי התמונה הוא 0.92 ש"ח, מדובר בעלייה של כ- 750 אחוז!! בסולר כן תופרים אותנו :twisted:

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
אל תשכחו שמדובר על תקופה שבה השכר הממוצע במשק לא היה 8K לחודש.

ורכב סדאן חדש לא עלה 120K.

הדלק - בהתאם.

נכון המשכורת הייתה שונה אז ואת זה כולם שוכחים, אבל להסתכל על הממוצע כמדד זו טעות סטטיסטית שאותם מכונים אשר מציגים את הנתונים הללו רוצים שתעשה.

• תוכן חדש...