Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

* מטרות המחשב?

לימודים-הנדסת מערכות מידע. ושימושים כלליים כגון אינטרנט.

* גודל המסך?

15 אינץ' +-

* משקל רצוי?

כמה שפחות יותר טוב, בחורה צריכה לסחוב את זה כל יום בתיק.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?

כמה שיותר ארוך יותר טוב. זמן ארוך לדעתי הוא יותר מ4 שעות.

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו)

לא

* בלוטות?

לא

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)

כמה שיותר כך יותר טוב.

* כונן CD/DVD? צורב?

לא חובה במטרה לחסוך במשקל.

* כונן Bluray?

לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

לא

תודה מראש חברים, העדפה לקניה באיזור באר שבע. :-P

פורסם

1. מן הסתם המחשב ינשא על גבך הרבה. לכן "15 יהיה כבד ולא נוח. עליך לחפש מחשב "13.3. מעבר לכך - ככל שהמסך יותר גדול צריכת החשמל שלו גדולה, כך שמשך חיי הסוללה קטן.

2. בתקציבך תוכל לרכוש מחשב עם מעבד בסיסי (סדרה B9X0), שעלול להיות חלש לצרכיך. אתה זקוק לפחות ל-I3 ולדעתי במקצוע שבחרת רצוי I5. תביא בחשבון שהמחשב יצטרך לשרת אותך כמה שנים, ודרישות התוכנה ילכו ויגדלו כך שכדאי לרכוש מלכתחילה מחשב יחסית חזק.

3. המחשב דורש גם תיק, עכבר ועוד כמה אבזרים פריפריים - עניין של עוד 200-300 ש"ח לפחות.

המלצתי - המשך לחסוך וקנה מחשב יותר "בריא" בעוד מספר חודשים.

לגבי מערכת הפעלה - בדוק אם במוסד הלימודים יש הסדר להורדת תוכנות מיקרוסופט ברשיון סטודנטים. אם ההסדר קיים תוכל להוריד את מרבית תוכנות מיקרוסופט - כולל מערכות הפעלה - חינם. יוצא מכלל זה אופיס שאינו נכלל בהסדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראשית תודה על התשובה.

המחשב מיועד עבור חברה שלי, והתקציב עבור המחשב נטו ללא ציוד הקפי.

והיא מעדיפה מחשב עם מסך גדול. שקע תמיד ניתן למצוא באוניברסיטה :-P

פורסם

אני חושב שעליכם לשקול שוב את התקציב ולהעלות אותו מעט, מחשב 15.6 לא נוח לסחוב כל היום ולא פרקטי.

עדיף לה מחשב 13.3 או 14 אינץ, מחינת זמן סוללה, משקל, נוחות וכו'. אבל בתקציב של 2000 ש"ח? המממ.... ברפרוף זריז בדפי יבואנים לא מצאתי משהו מתאים. אשמח להתבדות (דגמים עדכניים בלבד, לא מלאי ישן/מחודשים/עודפים וכו').

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

http://ksp.co.il/?select=.268..271..6.&list=1&sort=2&glist=0&uin=17584&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הכי זול, עם תוספת של עוד 2/4GB RAM, זה יהיה סבבה.

ועם חריגה, זה מחשב ליגה, איכותי:

http://ksp.co.il/?uin=17181

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תציץ בשרשור דומה , וכמו שכתבו כדאי לעקוב באתרי קופונים, נדמה לי שהיום או אתמול היה דל דומה.

דל ותיקים בניידים ויש עליהם חוות דעת טובות.

התקציב אינו הכי טוב, אבל לצרכים שהוגדרו - ותחשבו גם על שימושים אישיים בבית, אם יהיו רלבנטיים בעתיד הקרוב - לא צריך מעבד הכי הכי וזכרון בנפח ענק, ואם תמצא I3 וציוד נילווה טובים - זהו הכיוון.

לדעתי לצרכי לימוד ועבודה אכן עדיף המסך הגדול יותר. תשקללו יתרון נוחות בעבודה ארוכה עם המסך מול משקל, צריכת אנרגיה ונוחות סחיבה. ומה זה הקטע שבחורה סוחבת? לא מדובר בטונאז' או גודל חריגים. אם ההתפנקות היא שקובעת - בתקציב פי 3 תמצאו אחלה מכשיר במשקל זעיר.

כונן SSD יהיה יקר וקטן בנפח. צורב רצוי - אם העלות קטנה יחסיתאם מכינים סידי של עבודות להגיש או להעביר לעמית ללימודים, כי לפי מרפי ברגע שצריך לאף אחד אין סטיק ולא כולם מוכנים להשתמש בסלולרי שלהם כהתקן אחסון.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כהמשך לדברי ספריאל ו-וולף, לא הייתי ממליץ על מחשב 15.6 אינץ' לסטודנטית שלוקחת אותו יום- יום.

במקסימום לקחת 14.1 אינץ', עם עדיפות ל13.3 אינץ'. אל תפסלו את הגדלים האלו על סמך השערה. קודם לכו לחנות ותתרשמו מהמסך. מבטיח לכם, שעם האיכויות המסך שיש היום בשוק (אם כי איני יודע האם זה רלוונטי גם לרמת ה2000 ש"ח) אתם תופתעו לטובה. והחיסכון במשקל רק ייטיב לבחורה. מי שחושב שלהסתובב עם מחשב 2.5 ק"ג + 0.5 ק"ג מטען זה לא נורא ביחס למחשב ששוקל 2 ק"ג כולל המטען או 1.65 ק"ג ללא המטען (סוללה חזקה), אז רואים שאין לו נסיון בתור סטודנט או ליתר דיוק- נסיון השוואתי.

אני מחזיק במחשב 13.3 אינץ' ונהנה מהניידות שלו, ומסוללה של 7 שעות עבודה (ובעבר היה לי דגם של 12.5 אינץ' שכלל לא הרגיש לי קטן). וניסיתי במשך תקופה קצרה ללכת עם מחשב 15.6 אינץ' ומהר מאוד התחלתי לקלל את המשקל העודף.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני כתבתי את דעתי על סמך נסיונו של בני, שסיים לאחרונה לימודי הנסדה בטכניון. המחשב נישא על גבו הרבה שעות והוא ברך על כך שמדובר במחשב קל, וגודל המסך כלל לא הפריע לו לעבודה. לצפיה בסרטים הוא חיבר את המחשב למסך הטלויזיה.

לגבי אסוס - יש לי נסיון טוב עם שני מחשבים ניידים מתוצרת זו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פותח השרשור - אני גם התייעצתי בפורום לפני כמה חודשים, ייעצו לי לקנות מסך קטן, אישית קניתי 14 אינץ׳ ואני לא מצטער, אבא שלי לקח 15.6 והדבר הזה פשוט שמנמן, לא נוח להסתובב איתו על הגב

אישית קניתי דל vostro 3460, אבל הוא מעבר לתקציב שלך.

פורסם

רכישה מחו"ל (ארה"ב) באה בחשבון? בתקציב של 2000 ש"ח קצת קשה למצוא מחשב טוב לטווח ארוך (3 שנים).

עריכה:

כמה דגמים נחמדים מחיפוש קצר בזאפ (כולם חורגים מהתקציב- 2300 עד 2700 ש"ח):

lenono ThinkPad Edge E330- סדרה טובה ואמינה. שים לב שאין צורב, מע' הפעלה ושהמחשב עם שנת אחריות אחת (הרחבה ל3 שנים- 400 ש"ח, שמומלץ מאוד, אגב- מחירי תיקון תקלות בניידים מאוד יקר, בד"כ).

Asus X301A, גם אפשרות טובה. גם ללא כונן אופטי (צורב) אך מגיע עם 3 שנות אחריות וכן מע' הפעלה (ווינדוס 8).

דומה לאסוס הנ"ל (מפרט זהה)- Asus X401A- אבל עם מסך 14.1 אינץ' וזול ב100 ש"ח. קח בחשבון שעם הגידול במסך צריכת החשמל עולה.

יש גם של דל, אבל זה כבר מתחיל להיות יקר (2850 ש"ח ומעלה).

היתרון של הלנובו הנ"ל על האסוס הוא בסוג המסך- מסך מט ולא מבריק. זה משמעותי כשעובדים בתנאי תאורה חזקה (אין השתקפויות מעצבנות).

הערה: אין לי קשר לחנות הנ"ל, פשוט היא זולה יחסית ובפורמט קריאה נוח.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

שני מחשבים קניתי בארץ - שניהם מ-KSP. המבחר היה טוב והמחיר סביר בהחלט.

אני חוזר ואומר לך - לאור המקצוע שחברתך מתעתדת ללמוד אני ממליץ לכם להמתין ולרכוש מחשב יותר חזק בעוד מספר חודשים. בשלבים המוקדמים של הלימודים למחשב שימוש מוגבל, היא תזקק לו בשלבים יותר מאוחרים ואז היא תבין מה היתרון ברכישת מחשב יותר חזק.

• תוכן חדש...