Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי לוקר הילקס 2001 4*4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות טויוטה היילקס והבחור שמוכר אותה אומר שיש בעיה בלוקר שמאלי אחורי. לפני שאני לוקח לבדיקה אני מעוניין לדעת האם יש משהו שיודע כמה עולה לוקר שמאלי אחורי. ושאלה נוספת האם יש מצב שאם הלוקר לא תקין אז גם הדיפרנציאל לא תקין והבנתי שתיקון של דיפרנציאל יכול להגיע גם ל20K.

תודה מראש.

פורסם

אז איזה נעילה יש בגלגלים האחוריים כי בעל הרכב אמר שבגלגל הימני זה מחובר ובשמאלי זה לא מחובר {תקין אבל לא מחובר}

ותודה על התשובה המהירה.

פורסם

לוקרים יש רק מקדימה.

אני חושב שההיילקסים מהשנתונים הללו הגיעו עם נעילת דיפרנציאל אחורי (חשמלית?) אבל לדעתי הוא מתכוון שיש בעייה בלוקר הקדמי, וזה יכול להיות סיפור יקר עד יקר מאוד ובמילים אחרות אין 4X4.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא אמר משהוא על הגלגל האחורי השמאלי וגם בא איתי לגלגל האחורי להראות לי שזה מנותק. השאלה מה זה יכול להיות אם לא לוקרים?! חבל לי לקחת אתו לבדיקה {בערך 1000ש"ח} ובסוף לדעת שתיקון של דבר כזה עולה 10K+-.

פורסם

יש פה קצת באלגן.

נועלי טבור (לוקר) יש בהיילקס זוג, אתה תראה אותם במרכז הגלגל הקידמי, לרוב (אם זה מקורי) זה בצבע אדום.

תפקיד הלוקר הוא לנעול בין הגלגל עצמו לציריה, זה נעשה על ידי סיבוב החלק האדום, היה שם חץ עם כיתוב LOCK\FREE.

המערכת עובדת כך, האוטו נוסע בכביש 2X4 הנעה אחורית.

בזמן שילוב ידית ההילוכים ל 4H\4L אתה משלב על ידי טרנספר את ההנעה הקידמית אבל לא באופן סופי.

אתה משלב רק את הסרן הקדמי,דריישפט דיפרנציאל וציריות, ואל ידי נעילת הלוקר אתה נועל את הגלגל אל הציריה.

תפקיד הלוקר הוא למנוע תנועה של מערכת ההנעה הקידמית (דיפרנציאל, ציריות, דריישפט וכו') בזמן נסיעה של 2X4.

גם כדי למנוע שחיקה\בלאי מיותרת וגם בגלל צריכת דלק.

הלוקר בנוי משני חלקים, בית הלוקר (600 ש"ח (+-)) והכפתור אלומניום שחור אדום (1400 ש"ח (+-).

לפעמים רק אחד מהם נשבר ופותר את הפעיה.

זוג לוקרים לא מקורי (AISIN) עולה 1200 (+-) לזוג.

אבל לפי המידע שקיבלת הבחור לא מבין הרבה אז יכול להיות שזה בכלל פעמון ציריה שנישבר (גם זה קרה לי) והוא חושב זה לוקר שלא נועל גלגל:shock:

נעילה אחורית, היא נעילת דיפרנציאל.

באופן שהכי פשוט להבין זה פשוט נועל את שני הגלגלים האחוריים כאילו היו על ציר אחד.

נעילה זאת עובדת ב 4L בלבד, אתה תראה תחילה את הנורה מהבהבת ואחרי מספר שניות הנורה דולקת קבוע, עכשיו הדיפרנציאל נעול.

יש לפעמים בעיה עם ההתראה הזאת של הנורה, לפעמים זה ננעל ולא נדלק קבוע (אבל זה בעיה אחרת שלא הכנס לזה, בכל מקרה זה כמה גרושים לסדר את זה).

את כפתור הנעילה תראה ממש בהמשך של ברך שמאל, או בצורת כפתור מאורך או כפתור עגול על ידי סיבוב (כתוב RR DIFF LOCK).

בכל מקרה לא מסובך לבדוק אם הנעילה עובדת על ידי סיבוב קטן ברכב, אבל אני לא בטוח שתרגיש את מה שצריך להרגיש ללא ניסיון עם המערכת.

ההיילקס בשנתון הזה היה עם נעילת דיפרנציאל מקורית כסטנדרט.

אבל, יש רכבים שהיו תחילה בשרות המדינה, קק"ל, רשות העתיקות וכו' והגיעו ללא נעילת דיפרנציאל.

זאת אכן תוספת יקרה במידה ורוצים להתקין את זה לבד.

אם הרכב מיועד לשטח, אני היתי פוסל על סף רכב ללא נעילה דיפרנציאל מקורית, ממש לא נכנס לזה.

הנעילה המקורית מאוד אמינה וטובה.

והתקנת נעילה אחורית ברכב ללא נעילה עולה לא מעט כסף 10K (+-)

בכל מקרה תבדוק הנעילה קיימת, לא מזמן דיבר איתי בחור שלא ידע בכלל שהוא קנה רכב ללא נעילה.

אצלו עוד היה סיפור אחר שהחליפו לו סרן אחורי (כניראה של 2X4, או היילקס 97>) בעל יחסי העברה שונים מהסרן הקידמי.

תבדוק טוב, אלו מערכות לא זולות שבדיקה פשוטה יכולה למנוע זאת.

מצרף לך תמונות של:

לוקר טויוטה מקורי.

הכפתור כמו שהוא צריך להיות אצלך.

והמנוע החשמלי של הנעילה האחורית שיושב על הביצה, שאין נעילה הוא פשוט לא נמצא.

היה ברשותי רכב כזה במשך 8 שנים, תמצא אחד במצב טוב ואתה תהנה מימנו מאוד.

בהצלחה

פלג

images.jpg

574cf6e2.jpg

0712or_13_z+2001_toyota_tacoma_trd+electric_locker_acuator.jpg

פורסם

תודה רבה רבה על הפירוט הברור.

שאלה נוספת יש אפשרות שדיפרנציאל אחד עובד {גלגל ימני} והשני לא עובד {גלגל שמאלי}?

פורסם

לא.

או שהנעילה עובדת או שלא.

אני לא מצליח גם להבין מה ניתן לראות מבחוץ (מה שהוא הראה לך) אני לא מכיר משהו שיכול להיות שונה בין שני הצדדים במבט חיצוני.

פורסם

עכשיו דיברתי איתו והוא אומר שהדיפרנציאל לא מחובר בגלגל השמאלי {נשמע לי הזוי שאם זה פשוט לחבר איזה חלק ויש את החלק למה הוא לא מחבר}אז שאלה אחרונה להיום האם יש מצב כזה שזה פשוט לא מחובר או שזה יותר מסובך להרכיב את זה או כל תשובה אחרת תתקבל בברכה.

פורסם

ולדעתי הוא מנסה למרוח אותך שיש איזו תקלה פשוטה במערכת ההנעה. כנראה שהוא כבר יודע כמה אלפים עולה לתקן אותה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם הוא בכול זאת מתעקש על הסרן האחורי,

אולי הוא גזר ציריה ובעזרת קומבינה של תקיעת הנעילה האחורית במצב משולב הוא מעביר כוח לצד השני וכך נוסע.

כך יוצאים מהשטח עד לכביש (לגרר) כשנגזרת ציריה.

מיקום הגזירה מאוד משמעותי. לעיתים אם נוסעים כך מרחק רב, נוצרת חריטה פנימית בסרן ואז כבר נדרש להחליף סרן קומפלט.

אתה יכול לזהות את זה יחסית בקלות, בסיבוב פרסה הדוק ימינה הרכב יתקשה לנסוע (לעומת קו ישר או שמאלה)

רענן

• תוכן חדש...