Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

כל עוד זה ישוב חוקי, אני לא חושב שיש מה לבוא בטענות למי שמעיז לגור שם. אם תושבים נםגעים, את הטענות צריך להפנות כלפי מי שאחראי לבטחון שלהם.

זה אותו ויכוח שוב ושוב.

אנשים בשם אידאולוגיה מסויימת, תוך ניצול שיטת שלטון שנותנת להם כח פוליטי הרבה הרבה מעבר לחלקם באוכלוסיה, הולכים לגור במקום מסוכן. חלקם עושים זאת בצורה ״חוקית״ וחלקם פשוט מתיישבים ואז הופכים את המקום ל״חוקי״ בדיעבד. ואז הם מצפים שהמדינה תגן עליהם ושתיתן להם את אותה רמת הביטחון האישי שיש לתושב תל אביב.

והכי מופרך זה שמצד אחד הם טוענים שהמדינה מפקירה אותם ולא נותנת להם ביטחון ומצד שני טוענים שהם חיוניים לביטחון המדינה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 27 דקות, פינדר כתב:

איפה כתבתי דבר כזה?

זה די מעייף להתווכח על דברים שכן כתבתי ואני כן עומד מאחוריהם. למה אני צריך גם להתמודד עם דיעות שמייחסים לי למרות שלא טענתי אותן?

כתבת שלא צריך לחיות איפה שמסוכן, לא? אם לא לזה התכוונת אז אנא תועיל בטובך להסביר בדיוק למה כן התכוונת, בלי מטאפורות או התחמקויות.

פורסם
Just now, MostlyWicked כתב:

כתבת שלא צריך לחיות איפה שמסוכן, לא? אם לא לזה התכוונת אז אנא תועיל בטובך להסביר בדיוק למה כן התכוונת, בלי מטאפורות או התחמקויות.

גם קודם לא כתבתי במטאפורות.

מה זה ״צריך לחיות״? אנשים בוחרים איפה לגור לפי הרבה קריטריונים.

אני כותב שוב: התפקיד של המדינה לאפשר לתושבי גבול הצפון וגבול הרצועה לחיות בביטחון בלי לחשוש מירי על הילדים שלהם.

כל עוד בפועל המדינה לא עושה את זה, רוב האנשים יבחרו לא לגור שם, גם אם תמכור להם בית צמוד קרקע, באוירה כפרית במחיר נמוך. רוב האנשים שאני מכיר (כולל אלו שהצביעו בן גביר) לא יקחו את הילדים שלהם ויעברו למקום שבו הם חוששים שירו על הילדים שלהם בדרך לביה״ס. זו המציאות.

יש רק ציבור אחד שמוכן לסכן את הילדים שלו כדי לישב איזורים מסוכנים, בשם אידאולוגיה דתית. גם זו עובדה.

חלק מהציבור רואה בהם גיבורים וחלק רואה בהם אנשים מסוכנים שבשם אותה אמונה דתית גוררים את כל המדינה למצבים מסוכנים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

חלקם עושים זאת בצורה ״חוקית״ וחלקם פשוט מתיישבים ואז הופכים את המקום ל״חוקי״ בדיעבד

מה לא חוקי ללכת היום ולקנות דירה במעלה אדומים למשל? למה זה במרכאות?

איך ללכת לגור עכשיו בעוטף איפה שהצבא החליט שאפשר זה אותו דבר כמו ללכת לגור במקום לא חוקי ומסוכן כדי להשתלט על שטחים של מישהו אחר בשביל שבעתיד הממשלה תיכנע ללחץ פוליטי של משיחיסטים ותכשיר את זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

גם קודם לא כתבתי במטאפורות.

מה זה ״צריך לחיות״? אנשים בוחרים איפה לגור לפי הרבה קריטריונים.

אני כותב שוב: התפקיד של המדינה לאפשר לתושבי גבול הצפון וגבול הרצועה לחיות בביטחון בלי לחשוש מירי על הילדים שלהם.

כל עוד בפועל המדינה לא עושה את זה, רוב האנשים יבחרו לא לגור שם, גם אם תמכור להם בית צמוד קרקע, באוירה כפרית במחיר נמוך. רוב האנשים שאני מכיר (כולל אלו שהצביעו בן גביר) לא יקחו את הילדים שלהם ויעברו למקום שבו הם חוששים שירו על הילדים שלהם בדרך לביה״ס. זו המציאות.

יש רק ציבור אחד שמוכן לסכן את הילדים שלו כדי לישב איזורים מסוכנים, בשם אידאולוגיה דתית. גם זו עובדה.

חלק מהציבור רואה בהם גיבורים וחלק רואה בהם אנשים מסוכנים שבשם אותה אמונה דתית גוררים את כל המדינה למצבים מסוכנים.

קיצר כולם צריכים לגור בגוש דן/איזור השפלה ולקוות שלא יגיעו ערבים.. כמובן שאסור להתגורר ביפו ולהניף דגל ישראל כי זה "מתסיס".

תתחיל לעבוד על ועדת קבלה ליישוב שלך שלא יהיה מסוכן. או על דרכון זר.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

מה לא חוקי ללכת היום ולקנות דירה במעלה אדומים למשל? למה זה במרכאות?

כי זה איזור שנוי במחלוקת ואף מדינה לא מכירה בו כשטח ישראלי.

וכי גם זו עיר שהוקמה כהתנחלות והולבנה בדיעבד. בדיוק כמו שכתבתי.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

איך ללכת לגור עכשיו בעוטף איפה שהצבא החליט שאפשר זה אותו דבר כמו ללכת לגור במקום לא חוקי ומסוכן כדי להשתלט על שטחים של מישהו אחר בשביל שבעתיד הממשלה תיכנע ללחץ פוליטי של משיחיסטים ותכשיר את זה?

זה לא אותו דבר.

אם אנשי הציונות הדתית רוצים להתיישב במקום תושבים של כפר עזה או בארי שלא מוכנים לחזור לבתיהם, שיהיה להם בהצלחה.

לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

קיצר כולם צריכים לגור בגוש דן/איזור השפלה ולקוות שלא יגיעו ערבים.

הסברתי את עצמי שוב ושוב במילים פשוטות בלי מטאפורות ודימויים. תיקח קורס בהבנת הנקרא ותעזוב אותי בשקט.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 19 דקות, פינדר כתב:

נכון, יש קבוצה שבשם אידיאולוגיה דתית מוכנה להתיישב במקומות מסוכנים. אני רק לא מבין מה הטענה שלך, כי באותם מקומות יושבים גם חילונים גמורים ואתאיסטים. אתה בעצם טוען שתושבי ההתנחלות ברקן, שנקראת על שם איש התנועה הרוויזיוניסטית, הם קיצונים דתיים משיחיים? 

אתה פשוט מפגין בורות בכל פוסט שלך, לא נמאס לך? 

פורסם
לפני 53 דקות, יבגניפ כתב:

קיבוץ מגידו לא נמצא בשטח c. גם לא פתח תקווה. רוב הישראלים מבינים את זה. בגלל זה מפעל ההתנחלויות מתקשה למשוך אזרחים מישראל, למרות המחירים הנמוכים יותר, נופים פסטורליים וכו׳

לא בגלל הסיבות שהבאת

גם למגידו וישובים דומים אין ממש ביקוש.

כי זה פריפריה וחור תחת. גם אם בקו אווירי זה קרוב זה מחייב רכב והסתמכות על תחבורה ציבורית (לא טובה אם בכלל יש).

גם החשש התמידי מפינוי הופך את העניין להרבה פחות אטרקטיבי 

גם יש מקומות שאין אפשרות לבנות 

וזה לא שיש שם רחובות שוממים. אם המדינה תאפשר לצאת מגבולות היישובים שם הישובים יכפילו את עצמם בלי שום בעיה. ואני לא מדבר על ישובים כמו אלקנה ואורנית שהם על הגדר וקרובים למרכז גם מקומות כמו כוכב השחר, שילה, עפרה וכו' שהם באמת חור תחת. אם יהיה מספיק מקום אנשים יבואו לגור שם

פורסם
לפני 46 דקות, farkash7 כתב:

לאיזה קיבוץ אתה מכוון? שנידע לשמור לך משרה באחת הרפתות.

לא בקטע של קיבוצים. אבל יישוב קהילתי, בהחלט. אני גם חייתי הרבה שנים באיזור, זה לא שהמקום לא מוכר לי.

פורסם
לפני 18 דקות, MiniMiz3r כתב:

אותם מקומות יושבים גם חילונים גמורים ואתאיסטים.

נכון. והם מיעוט בתנועה הזו.

זה לא מתמטיקה. זה שתביא לי דוגמה נגדית לא סותר את הטענה שלי לגבי הרוב הגדול של המתנחלים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 39 דקות, פינדר כתב:

הסברתי את עצמי שוב ושוב במילים פשוטות בלי מטאפורות ודימויים. תיקח קורס בהבנת הנקרא ותעזוב אותי בשקט.

זה לא שהסברת את עצמך ולא חוסר בהבנת הנקרא, זה הקטע שכולם מבינים מה הגישה שלך ואתה מנסה להסוות אותה עם בלבולי שכל.

תבוא תגיד שכל מי שלא חושב כמוך הוא מסוכן ותסגור עניין, מה אתה הולך מסביב?

פורסם (נערך)

@David32 הטרמינולוגיה "שיגורים" בעייתית. במקור היא מיוחדת לרקיטות וטילים, היום, במקום ירי במרגמות יש "שיגור פצמ"ר". למרגמה קוראים "משגר פצמ"רים". אי אפשר להבין. השלב הבא יהיה שיגור מרוגטקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

זה לא שהסברת את עצמך ולא חוסר בהבנת הנקרא, זה הקטע שכולם מבינים מה הגישה שלך ואתה מנסה להסוות אותה עם בלבולי שכל.

תבוא תגיד שכל מי שלא חושב כמוך הוא מסוכן ותסגור עניין, מה אתה הולך מסביב?

תראה לי איפה כתבתי משהו שנובע ממנו:

לפני 52 דקות, יובל .מ. כתב:

כולם צריכים לגור בגוש דן/איזור השפלה ולקוות שלא יגיעו ערבים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

זה איזור שנוי במחלוקת ואף מדינה לא מכירה בו כשטח ישראלי.

וכי גם זו עיר שהוקמה כהתנחלות והולבנה בדיעבד. בדיוק כמו שכתבתי

זו עיר שיש בה רוב חילוני והיא מוכרת כעיר ע"י מדינת ישראל. 

לפני 37 דקות, פינדר כתב:

לא אותו דבר.

אם אנשי הציונות הדתית רוצים להתיישב במקום תושבים של כפר עזה או בארי שלא מוכנים לחזור לבתיהם, שיהיה להם בהצלחה

אבל על זה מדברים. 

לפני 28 דקות, David32 כתב:

image.png.a5a1038cd2be477357ba07c7e15ace1e.png

הממממממממממממממממממממממממ

הרגו להם איזה שאבב חשוב אתמול 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...