Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר סוג אחר של סא"ל, את אבא שלי,

כולם בצבא שאלו אותי "איך לא הסתדרת, אבא שלך סא"ל!"

והתשובה שלי היא "אבא שלי זה צה"ל!"

אסביר עם דוגמא אחת:

שברתי את היד בהתרסקות רעה עם אופניים באחד סופי השבוע שחזרתי הביתה מהצבא,

הנחמה היחידה שנשארה לי היא שלפחות אזכה בכמה גימלים, היו סיפורים על חודש+ גימלים.

אבא אמר לי לא לדאוג, כבר סידר שנגד שלו יקפיץ אותי לרופא צבאי דבר ראשון על הבוקר,

יצאתי עם ב'-ים, פטור משימוש ביד ימין לשבועיים ונבעטתי לחזרה לבסיס.

• מצחיק 1

כבר חתמתי...

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

כשאני משחזר את הילדות שלי, אני מבין שהפריבילגיה היחידה שהיתה לי זה להיוולד להורים שאמרו לי "תלמד, תלמד, תלמד". ואז עוד הפעם. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

מה שעשו כאן בשנים האחרונות, בוודאי בחודשים האחרונים אינו ימין ואינו שמאל. זה שוד.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, yaniv572 כתב:

ששששש אתה הורס ל @יובל .מ. את התזה.

מלכתחילה אין לבחור מדימונה סיכוי, כי אלו שכאילו נלחמים עבור הפריפריה ב 20 שנים האחרונות, הכי מזניחים אותה. העיקר לחלק תלושי מזון, אפס חשיבה על דור קדימה.

אבל מה אכפת להם, הם מקבלים באמצעותם job security ופתק הצבעה מובטח גם מהסבתא, כי אמרו להם שהאשכזים שולטים במדינה, למרות שהם 20 שנים בשלטון.

אני הכי הפוך מזה.

הגעתי מסביבה שאמרו לי כנס לשירות ציבורי, כנס למשטרה, כנס למקום שיהיה לך שקט עד הפנסיה.

יש הבדל בין להתקרבן ("האשכנזים עשו הכל") לבין להכיר במציאות.

את בית הספר סיימתי בלי בגרות והיום אני מהנדס. לא ביקשתי הנחות ולא הטבות מאף אחד, שילמתי על הלימודים שלי בעצמי ומימנתי את עצמי.

מקרה ספציפי לא מעניין אותי, כמו שיכול להיות שרב באמצע החורף יכול להיות שבת של בן דוד של סבא של חבר הגיעה לחבצלת.

אם כבר - מה כל כך מקפיץ אתכם בזה שצהל משנה שיטת גיוס? 

התקרבנות זה להגיד "מהיום 50 אחוז מהמתגייסים למודיעין צריכים להיות בוזגלו או אבוקסיס", אף אחד לא אמר את זה אז תנוחו.

ורשמתי כבר בהתחלה - כל עוד שיטת הגיוס אובייקטיבית ותגייס את האנשים הטובים ביותר - שיגייסו 100 אחוז אשכנזים אם צריך.

לגבי זה שאלה שצריכים לדאוג לפריפריה עושים שכונה מהמדינה - מסכים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

לא מקפיץ בזה שהוא משנה. אלא בזה שמנסים לטעון שזה שהוא משנה - יתקן איזשהן אבלות שלא קיימות.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא מתלוננים על שינוי שיטת המיון (ולא הגיוס, זה סיפור שונ לגמרי). מציגים את הבעייתיות, כי המיון בגיל 17 הוא באיחור של 12-15 שנים, אחרי שנפתחו הפערים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה מזמן לא ימין. חרות הייתה מפלגת ימין ליברלית. מה נשאר מליברלי בליכוד של היום? ב-48 בגין דיבר על תנועת החרות העברית.

ציטוט

"במדינת ישראל מכריז בזה הארגון הצבאי הלאומי על הקמתה של תנועת החרות העברית שתשמור אמונים למסורת המפוארת של מלחמת השחרור ותלחם במסגרת החוק העברי".

בטח מסתובב בקברו כמו פרופלור כשהוא רואה את הליכוד. כמו שאמר בנו: "הליכוד הפך את עצמו למפעל לזיהום אוויר".

פורסם
לפני 5 דקות, David32 כתב:

לא מקפיץ בזה שהוא משנה. אלא בזה שמנסים לטעון שזה שהוא משנה - יתקן איזשהן אבלות שלא קיימות.

זה מסוג הדברים שגם אם אתה לא מסכים איתם - שחרר.

יש אנשים שמאמינים שזה קיים, יכול להיות נתקלו בזה בצורה מסוימת ("הבן שלי ממוצע 115 אבל לא זימנו אותו").

אם יתן להם קצת יותר אמונה במערכת ואפשרות להתחיל לתקן את המצב במדינה, שיהיה.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

אויי נו באמת. מספיק עם התירוצים האלה כאילו מישהו מונע מהם לחלום.
דור ראשון לא מבין שמפלים אותו.
דור שני כבר מבין שמפלים אותו ומתחיל לעשות מעשים, אפילו להחליף את השלטון.
דור שלישי זה כבר דור של אפסים שלא עושה כלום כדי לשנות את המצב שלו, רק צועק "אפליה"/"אשכנזים"/"בגצ" למרות שהוא בשלטון כבר 40 שנה.

יש המון אנשים בפרירייה ששינו את גורלם. אנשים שהגיעו מרקע קשה מאוד. מוזר שאם תשאל את האנשים האלה הם יגידו דברים הפוכים לחלוטין מהדברים של כל הבכיינים.
האשמה היא של ההורים. הורה שאכפת לו ישקיע כל שקל שיש לו בחינוך של הילד. הוא לא יסע לאילת. הוא לא יטוס לסופש בקלאב הכל כלול. הכל ישקיע בחינוך. ידחוף את הילד.
מהיכרותי עם עדות המזרח יש להם דברים יותר חשובים בסדר העדיפויות. כמובן לא אצל כולם, אבל אצל לא מעט, אני אסתכן ואגיד רובם.
כשזה המצב אתה צריך ילדים שהם עילוי ואחראים לגורלם, יש מעט כאלה. אתה צריך מורים שדוחפים, יש מעט כאלה.
בקיצור אתה תלוי בעולם שבחוץ והוא לא נחמד לאף אחד בטח לא לתושבי הפריפרייה.

לפני 9 שעות, Pika007 כתב:

יש קשר ליכולות חיפוש מידע והיכרות עם העולם בו אתה חי.

חרדים כנראה רגילים להתייעץ עם הרב... לא שמעו על הרב גוגל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 41 דקות, יובל .מ. כתב:

יש אנשים שמאמינים שזה קיים, יכול להיות נתקלו בזה בצורה מסוימת ("הבן שלי ממוצע 115 אבל לא זימנו אותו").

למה צריך "לתת אמונה" איפה שאין צורך. למה צריך לתת לכל אדם תחושה שהוא סוג ב' כשברור לכולם שזה לא נכון. 

ברגע שאתה אומר דבר כזה אתה מנציח את השקר הזה. 

מאותו רגע, כל ח"כ / פוליטיקאי שירצה לעשות שימוש בהתמסכנות / אליטות/ פריווילגים וכו' יכול להשתמש הדוגמא הזו, כשלמעשה זה לא היה ולא נברא. 

במקום שהציבור הזה יפנה אצבע גדולה לעבר המנהיגים שלו שבמשך 20 שנה רק הנציחו את הפערים החברתיים בפריפרייה, פרט לפני בחירות שם נעשה נסיון לייצר "ניצחונות קטנים" כדי להראות עשייה, ויבקש מהם להתנצל על זה שהן מסיתים כנגד אוכלוסיה שלמה שלא אשמה במצב שלהם.

זו הבעיה הגדולה. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 52 דקות, יובל .מ. כתב:

מי בכלל התייחס לשינוי שיטת המיון? אתה חושב שעכשיו מי שאתמול נשלח לתובלה יגיע לקורס טייס? כבר ראיתי אב שזועק למה בן שלי יהיה נהג ולא טייס. בן אדם האמין בכל נפשו ומאודו שעם שינוי בהרכב וועדה למינוי שופטים בנו יהיה מנכ"ל. וזאת תוצאה של הסתה מתמשכת כבר שנים של ביבי, ערסלמים, רגבים וכו'. שתדע, בהרבה מקרים דווקא קב"א גבוה העמיד מתנדבים בתנאיי תחרות יותר  קשים, כי לרוב היחידות (לא כולם) ישנה הקצאה לפי קב"א ומה לעשות ליחידות נבחרות מגיע אחוז יותר גבוה של חברה איכותיים.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 54 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל זו בדיוק הבעיה. תשנה מה שאתה רוצה, כל עוד לא תגיע לשיוויון בתוצאה, ימשיכו להאשים באפליה ובישראל הראשונה והשניה. אנשים חושבים שישבו על התחת ויתלוננו, ואז פתאום פוף - הבן שלהם יהפוך לזוכה פרס נובל.

אי אפשר לומר שאין אפליה וגזענות כלל, אבל היא כל הזמן מצטמצמת. אי אפשר להשוות מה קורה היום למה שהיה לפני 50 שנה. היום הפערים נובעים בעיקר ממדד פריפריאליות ולא מגזענות. המוביליות החברתית בישראל גבוהה מאוד, ומי שדוחף לצמצום הפערים הוא לרוב השמאל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, יובל .מ. כתב:

אתה באמת מאמין שלילד מדימונה בלי קשרים יש את אותו הסיכוי להגיע ליחידה טכנולוגית כמו מישהו מאיזור המרכז שאבא שלו בכיר ומקושר לאיזה סא"ל בקריה?

תסביר לי למה לא? בטח בעידן הנוכחי בו האינטרנט נמצא בכל מכשיר סלולרי וגם לילד מדימונה יש אחד כזה. המחשבה כי כל מי שנמצא ב-8200, לדוגמה, שזו יחידה עצומה בגודלה, הוא רק מי שיש לו פרוטקציה היא מגוכחת במידה שבאמת לא ראויה להתייחסות. 

פורסם (נערך)

הנצחת פערים היא האסטרטגיה הפוליטית של הליכוד וש"ס.  בלי זה חצי מהמנדטים שלהם נמוגים ברוח.

של ש"ס- מאז ומעולם, של הליכוד- ב  8-10 השנים האחרונות. כמו שציינתי מספר פעמים בשרשור, זה ממש הרגיש שעד סוף שנות ה 2000 צעדנו קדימה בלהוריד את הנושאים האלו מהשיח הציבורי, ואיפושהו מ 2012-2014~ והלאה התחלנו לצעוד אחורה, כאשר מ 2015 זה נכנס לטורבו.

מצד אחד- מדכא. מצד שני- התהליך שעבר עברנו מוכיח לי שכן אפשר לגרום לאנשים לא רק להבין שהם לא מופלים- אלא גם להרגיש ככה.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אותי אישית בעיקר מסקרן תהליך החשיבה כאן. אותם האנשים, בערך, במשך שנים לגלגו על העדפה מתקנת בארה"ב ופוליטיקת זהויות וכו', ממציאים את זה מחדש עכשיו, רק על עצמם. זה תהליך מרתק מהצד. ולדעתי חלקית קורה גם בגלל שזה מה שביבי והביביזם מוכרים להם, וגם כי חלק מהאינטלקטואלים הבולטים של הביביזם הם אנשים שמאל בתחפושת, כמו גדי טאוב. כמובן, מה שהכי פתטי בזה, זה לראות את הדתיים והחרדים מדברים על "פריבילגים". אשכרה 2 קבוצות דת, עם חקיקה ומדיניות מותאמת אישית, ואינספור גזענות אפילו בתוך המגזרים הרלוונטיים. וגם הן טסו לאמץ את הסלנג.

אולי בשנות ה80 היו מסווגים מלשבים לפי עדה בצהל, אני לא יודע, אבל אותי, כעולה חדש שהגיע לממרם ושירת כתכניתן בצבא, די מעצבן לקרוא ה"אכלו לי שתו לי" הזה. לא היו לי שום פרוטקציות או "חבר מביא חבר" בצו הראשון וגם לא אחר כך. מתוך מאות בוגרי קורס תכנות שיצא לי להכיר היתה אחת בדיוק שהגיעה בקומבינה ובתכלס לא היתה צריכה לא להתקבל ולא לסיים. והגיוון העדתי די ייצג את ישראל כמעט כמו שהיא. עם צברים מכל מקום בארץ, אשכנזים, מזרחים, עולים חדשים, דתיים, חילונים. הכל. 

הקשיים האמיתיים הם לפניי. אני למדתי בתיכון טוב יחסית. אבל חברי הטוב ליאור, למשל, סיפר יותר מפעם אחת שגדל בבית שמש אבל היה צריך ללמוד בירושלים כדי בסופו של דבר להגיע לממרמ. ויש לי עוד כמה חברים שעברו מסלולי לימודים דומים בתיכון, ולמדו בבתי ספר במושבים ולא בערים שלהם. לצד השני, גם לפני 20 שנה, היו תוכניות בפריפריה שעזרו לילדים להתכונן למבחני הקבלה לקורס - משהו שאני לא חושב שהיה קיים באיזור שלי בשרון.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...